Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ !...

"Η μαφία των ΜΜΕ πρέπει να εκκαθαριστεί"

Αυτό δείχνει πώς ενημερώνεται ο ελληνικός λαός. Αυτή η διαστροφή δείχνει πώς ενημερώνεται ο ελληνικός λαός. Μετά τη μαφία του ποδοσφαίρου, και η μαφία των ΜΜΕ πρέπει να εκκαθαριστεί. Αλλιώς, ο τόπος δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα. 

Αυτό ήταν το σχόλιο του Απόστολου Κακλαμάνη αμέσως μετά την τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Βουλή. Υποθέτω ότι δεν θα "παίξει" στα ΜΜΕ...
parapolitiki 

Άρχισαν τα όργανα!

01
epikairo.gr

ΒΟΝΤΕΡΟ "ΟΧΙ" ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος περιμένουν μέχρι κι αυτή την ώρα πλήθη πολιτών που διαμαρτύρονται για τη φοροεπιδρομή του Μεσοπρόθεσμου και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Οι Έλληνες συμμετέχουν από το πρωί στη 48ωρη...
γενική απεργία κόντρα στις νέες περικοπές, που πραγματοποιείται υπό τη σκέπη των συνδικάτων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή έκανε το ΠΑΜΕ, με αφετηρία την Ομόνοια. Πολλοί ήταν οι πολίτες που επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις συνδικαλιστικές πορείες, αλλά να κατέβουν απευθείας στην κεντρική πλατεία της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των "αγανακτισμένων". Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σχολίασε τη συμμετοχή των πολιτών στην απεργία και την παρουσία τους στις πλατείες λέγοντας ότι αποδεικνύει το μέγεθος της οργής και της αγανάκτησης των εργαζομένων, την ώρα που οι έχοντες και κατέχοντες "πίνουν στην υγεία των κορόιδων". Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος προειδοποίησε κυβέρνηση και τρόικα ότι οι αγώνες κατά των πολτικών που εξαθλιώνουν τη ζωή των Ελλήνων θα συνεχιστούν και θα έχουν αποτέλεσμα. Παρών στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε την άμεση προκήρυξη εκλογών. Από την Ομόνοια, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υποστήριξε ότι η απόφαση για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ληφθεί. "Αυτό που ζητούν από το λαό είναι πενήντα χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν χειρότερα μέτρα", είπε και πρόσθεσε ότι ο αγώνας "θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα" και θα είναι νικηφόρος. Μεγάλα συλλαλητήρια έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τη μεγάλη και ειρηνική συγκέντρωση της Αθήνας επιχείρησαν λίγο μετά τις 2 μ.μ. να αμαυρώσουν άτομα αγνώστου ταυτότητας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τη διασταύρωση των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου, όταν άγνωστοι με καλυμμένα τα προσωπά τους επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Λίγο μετά τις 3 μ.μ. άνδρες των ΜΑΤ σχημάτισαν αλυσίδα, περικυκλώνοντας την πλατεία Συντάγματος. Άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε λίγο πριν τις 4 ένα όχημα που ανήκε σε τηλεοπτικό συνεργείο και ήταν βρισκόταν στην οδό Όθωνος. Την ίδια στιγμή, η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενέκρινε επί της αρχής το Μεσοπρόθεσμο. 
fimotro 

Γενικευμένη σύρραξη στο Σύνταγμα




Πετροπόλεμος και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:30 στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Ομάδες ατόμων πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν
με ρίψεις χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.



Ομάδες νεαρών, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν λίγο μετά τις 15:30 εναντίον των αστυνομικών στη συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας με την οδό Όθωνος, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, καδρόνια και ξύλα.

Τα ΜΑΤ αντεπιτέθηκαν, εκδιώκοντας προσωρινά όλους τους παρευρισκόμενους στην πάνω πλευρά της πλατείας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα.
Εν τω μεταξύ, δυνάμεις των ΜΑΤ προωθήθηκαν στιγμιαία στις 14:52 στο εσωτερικό της πλατείας, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ στη συνέχεια οπισθοχώρησαν προς την οδό Μητροπόλεως.



Η ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όταν δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας άτομα, τα οποία όπως είπαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το ΕΚΑΒ, δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με λιποθυμικά επεισόδια, ενώ στην Όθωνος παραμένουν τρεις τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων φέρει τραύμα στο κεφάλι, οι οποίοι αρνούνται να διακομιστούν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.



Συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών σημειώθηκαν, ωστόσο, και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου.



Στις 14:00, οι αστυνομικές δυνάμεις προωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων και προχώρησαν στη ρίψη χημικών αλλά και βομβίδων κρότου-λάμψης, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Εν τω μεταξύ, ομάδες ατόμων, κρατώντας βαριοπούλες, σπάνε μάρμαρα και τσιμέντα, πετώντας τα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.



Παράλληλα, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον του κτηρίου, όπου στεγάζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στη στοά του υπουργείου Οικονομικών να απωθούν το πλήθος, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. Παράλληλα, φωτιές ξέσπασαν σε κάδους επί του πεζοδρόμου στην Ερμού, ενώ νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, έβαλαν φωτιά στις ομπρέλες των καφενείων που βρίσκονται μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά τους, οι «Αγανακτισμένοι» σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας, θέλοντας να διαχωρίσουν τη θέση τους με τα άτομα που προξένησαν τα επεισόδια.



Στις 11:00 ξεκίνησε το μεγάλο συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Πεδίον του Άρεως, με τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Βουλής στο Σύνταγμα. Το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο, με τις κεντρικές οδούς να παραμένουν κλειστές και την παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρή σε όλα τα σημεία κυκλικά των διαδηλωτών.

Η κεφαλή της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταμάτησε για λίγα λεπτά (12:10) στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Γεωργίου, Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας και σιγά σιγά προχώρησαν προς την οδό Πανεπιστημίου. Η πορεία θα καταλήξει στο Κοινοβούλιο όπου θα ενωθεί και με τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων». 

Από τις 13:00 το μεσημέρι οι απεργοί της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

 
 Ο μεταλλικός φράχτης στην Βασ.Σοφίας

Η κέφαλη της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έφθασε λίγο μετά τις 12:20 στο Σύνταγμα. «Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε τα αυτονόητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια» είναι μερικά από τα λόγια που ακούγονται κατά τη διάρκεια της πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επίσης φωνάζουν συνθήματα όπως «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ».


 Το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εν τω μεταξύ, μέλη της ΟΛΜΕ, του ΤΤ και των πρωτοβάθμιων σωματείων ανεβαίνουν αυτή την ώρα (12:20) από την Όθωνος στην Αμαλίας. Στις διαδηλώσεις συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει και για αύριο, Τετάρτη 29 Ιουνίου, συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν την οδό Σταδίου.


Η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια και λίγα λεπτά πριν τις 10:30 τα μέλη του έφθασαν μπροστά στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της πλουτοκρατίας και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Η πορεία του ΠΑΜΕ που πέρασε ανάμεσα από τους «Αγανακτισμένους» ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι.

Στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας του Κ.Κ.Ε.. «Η ελεγχόμενη χρεωκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν είναι 50 χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν τα χειρότερα. Ο αγώνας θα κριθεί στα σπίτια, στα γραφεία στα εργοστάσια και όπου αλλού απαιτείται και θα είναι νικηφόρος» είπε η κ. Παπαρήγα.



Μέχρι στιγμής είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, η Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Πειραιώς από Σωκράτους, η Πατησίων από το ύψος της Χαλκοκονδύλη. Σταδιακά θα κλείσουν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Ακαδημίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει θέσεις σε όλα τα σημεία κυκλικά από τους διαδηλωτές.
Άλλωστε ειδικά για το συγκεκριμένο διήμερο των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.
zougla.gr

Μυρσίνη Λοΐζου προς Παπανδρέου κ ΠΑΣΟΚ: Μην ξαναχρησιμοποιήσετε το «Καλημέρα Ήλιε»!

Αθήνα 27/6/2011

ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου

ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ


Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ...

Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.

Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.

Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.

Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.

Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου

Πηγή:Ζείδωρον