Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Aχ Κωστα, Κωστα….

Το Νόμπελ


Έκανε όλη την υφήλιο να μιλάει για την Ελληνική οικονομία....
Δημιούργησε μια νέα στατιστική επιστήμη ...
Πολιτικός με όραμα  πειραματίστηκε σε μια οικονομική κρίση  πριν ακόμη προκύψει η παγκόσμια ...
Το όνομά του θα συνδεθεί με το πρώτο σοβαρό οικονομικό ταρακούνημα μιας ολόκληρης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κάποτε λέγαμε ότι ο Μητσοτάκης είχε προταθεί για το νόμπελ χημείας γιατί :
"πήρε το χιλιάρικο και το έκανε σκ..."
Μετά από όλα αυτά, τι βραβείο να δώσουμε στον "καταλληλότερο"; 
 

Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

http://2.bp.blogspot.com/_Vp2ED7IXgQY/SX8w9KdEdfI/AAAAAAAABpg/g2zBZxPpFFk/s320/DSC07483.JPG
Έχουμε υποσχεθεί στο Κερκυραϊκό Λαό απόλυτη ειλικρίνεια, όσους και όποιους και αν αυτή θίγει.

1. Ο βουλευτής κ. Δένδιας σε συνέντευξή του, πρόσφατα, στα τοπικά ΜΜΕ υποστήριξε ότι το Νέο Νοσοκομείο είναι έτοιμο από το Σεπτέμβριο του 2009. Δίνουμε στην δημοσιότητα δικό του δελτίο τύπου (Ιούλιος του 2009) όταν επισκεπτόμενος σαν Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της Ν.Δ. αναφέρθηκε για “πρόγραμμα 100 ημερών για την ολοκλήρωση των εργασιών και… στη συνέχεια νέο χρονοδιάγραμμα άλλων 100 ημερών για τη δοκιμαστική λειτουργία αυτού του Νοσοκομείου… και στη συνέχεια θα τεθεί το θέμα της σταδιακής ή συνολικής μετεγκατάστασης”. Ο κ. Δένδιας από τις δικές του ανακοινώσεις ή έχει κοντή μνήμη ή ψεύδεται για μία ακόμη φορά ενώπιον του Κερκυραϊκού Λαού.
2. Παρόλα αυτά, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος και η τοπική ηγεσία της Ν.Δ. προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον Κερκυραϊκό Λαό, μια βδομάδα προ των εθνικών εκλογών, διοργανώνοντας “εγκαίνια έκθεσης επίπλων”.
3. Παρατηρούμε τελευταία μία ”έντονη δραστηριότητα” του κομμουνιστή βουλευτή κ. Χαραλάμπους για τα θέματα υγείας του Νομού. Καλοδεχούμενη. Επισημαίνουμε όμως με έμφαση ότι δεν επέδειξε την ίδια ”δραστηριότητα” κατά το παρελθόν.
4. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δια της Υπουργού κ. Ξενογιαννακοπούλου, απαντά λάθος στο Κοινοβούλιο με ανεξέλεγκτα στοιχεία που προέρχονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ κ. Στάντζο. Είναι ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος που κατ’ επανάληψη είπε ψέματα στον Κερκυραϊκό Λαό όσον αφορά στην αποπεράτωση του έργου. Όλοι μας έχουμε καταγράψει με το πιο επίσημο τρόπο τα ψέματά του ενώπιον του Νομαρχιακού Συμβουλίου με την συμμετοχή φορέων. Ήταν ο υπηρεσιακός παράγων που εμείς οι ίδιοι τον χαρακτηρίσαμε “ανεπιθύμητο πρόσωπο” για την κοροϊδία του απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό.
5. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τοποθετήσει ακόμη Διοικήσεις στα δύο Νοσοκομεία του Νομού μας με αποτέλεσμα την χαοτική λειτουργία(;) τους.
6. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν προκηρύσσει διαγωνισμό για πρόσληψη τουλάχιστον του αναγκαίου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ώστε να μεταφερθεί η χρήση του παλαιού στο νέο με την κατώτερη δυνατή ασφάλεια.
7. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν δρομολογεί λύσεις για την μελλοντική χρήση του κτήματος του παλαιού Νοσοκομείου.
8. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Αλεξανδρίδου και οι υπηρεσίες της πρέπει άμεσα να κάνουν μελέτη και να δημοπρατήσουν το συντομότερο δυνατό τον κυκλοφοριακό κόμβο στο Κοντόκαλι.
9. Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα(!) στις επανειλημμένες προσπάθειες που κατέβαλλε η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας (έχουμε καταγράψει 34 προσπάθειές μας μέχρι σήμερα!) για έναν ειλικρινή και αναγκαίο διάλογο στο ζήτημα της υγείας στο Νομό μας, ώστε να υπάρξει δημόσια και ειλικρινής δέσμευση της κ. Υπουργού απέναντι στον Κερκυραϊκό Λαό για δρομολόγηση λύσεων με συγκεκριμένο και εφικτό χρονοδιάγραμμα.
10. Το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας θα συνεχίσει με αμείωτη αγωνιστική διάθεση, χωρίς να κρύβει απολύτως τίποτα από τον Κερκυραϊκό Λαό τις προσπάθειές του για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Δεν ξεχνούμε τίποτα, τα διεκδικούμε όλα!
Αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Η αξιοπιστία της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας διατηρείται στο ακέραιο. Αυτά λέγαμε στο παρελθόν, αυτά υποστηρίζουμε και σήμερα.
Θα συνεχίσουμε να λογοδοτούμε μόνο έναντι του Κερκυραϊκού Λαού.
ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ασφαλιστικός «Αρμαγεδών» σε συντάξεις και όρια συνταξιοδότησης μέχρι το 2015

Επιχείρηση «σκούπα» σε διατάξεις και ρυθμίσεις για ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης αρχής γενομένης από την αύξηση του μέσου ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά δυο χρόνια , αλλά και δομικές αλλαγές που θα αλλάξουν πολλά και στις χορηγούμενες συντάξεις αλλά και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο μέλλον, ανακοίνωσε σήμερα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρ. Λοβέρδος.
Για το φλέγον θέμα των ημερών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ανέφερε «θέτουμε στόχο να αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης κατά τουλάχιστον 2 έτη έως το 2015», ενώ επισήμανε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα με τα δεδομένα του 2009, αλλά και τις δομικές αδυναμίες του, θέτει σε κίνδυνο την καταβολή συντάξεων από το
2015».

Αυτοί δεν ήξεραν ... δεν έκαναν τίποτα !!!

Απλώς, τα διέλυσαν όλα !!!

Έρχεται πακέτο ευρω-στήριξης

Οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαιτέρως εκείνες της ζώνης του  ευρώ, «θα υποστηρίξουν» την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την άνευ προηγουμένου δημοσιονομική κρίση που  περνά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ  Λουίς Ροδρίγεθ Θαπατέρο, η χώρα του οποίου  ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Οριστικοποιήθηκε η παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ίσως με τη μορφή μακροχρόνιου, χαμηλότοκου δανείου, από Γαλλία και Γερμανία, μετά τη χθεσινή συνάντηση στα Ηλύσια Πεδία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Η επισημοποίηση της συμφωνίας για την παροχή βοήθειας αναμένεται να γίνει απόψε μετά τον δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, και «βεβαίως»- όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου σε σύντομη δήλωσή του στους δημοσιογράφους- και το θέμα της Ελλάδας. Για τις λεπτομέρειες του πακέτου, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρόμπαϊ αλλά και τη Βρετανίδα υπουργό Εξωτερικών κ. Κάθι Άστον. Η οριστικοποίηση της απόφασης για την παροχή της οικονομικής βοήθειας, ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, δίνει στον Πρωθυπουργό τη δυνατότητα να μετάσχει στη σύνοδο με καλύτερες θέσεις απ΄ ό,τι σε προηγούμενες συνόδους. Και ήταν ιδιαίτερα εμφανής η ικανοποίησή του μετά το τέλος των συνομιλιών με το σύνολο της γαλλικής πολιτικής ηγεσίας (συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Φρ. Φιγιόν και τον πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Μπ. Ακουγιέρ).

Συζητούν για συνεργασία Ολυμπιακή και Aegean


Το ενδεχόμενο «μελλοντικής συνεργασίας» εξετάζουν η Ολυμπιακή και η Aegean, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, «έχουν λάβει χώρα μεταξύ των βασικών μετόχων των εταιριών OLYMPIC AIR και ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. συζητήσεις για πιθανή μελλοντική συνεργασία χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο που να μπορεί να ανακοινωθεί». Από τους όρους της ενδεχόμενης συμφωνίας θα εξαρτηθούν τα οφέλη της πιθανής συνεργασίας μεταξύ Olympic Air και Aegean Airlines, σχολιάζει οι αναλυτές της Proton Research, επισημαίνοντας ότι μία τέτοια συνεργασία αίρει ένα από τα βασικά ρίσκα της Aegean, δηλαδή τον έντονο εγχώριο ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν οι αναλυτές, υπάρχουν ζητήματα ανταγωνισμού που θα πρέπει να διασαφηνιστούν, καθώς οι δύο αερομεταφορείς ελέγχουν συνολικά το 95% περίπου της εγχώριας αγοράς.
ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ: ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΟΝ ! ! !

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΡΗΔΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. 
ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Καημένη Ελλάδα‏...


«Καημένη Ελλάδα που μπλέχτηκες στη δίνη του ευρώ και που σπαταλάς μεγάλο ποσό του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες» είπαν ευρωβουλευτές στη πρόσφατη συνεδρίαση της Κομισιόν. Έτσι πληρώνουμε σήμερα την επιπολαιότητα της ΕΕ απέναντι στη χώρα μας και τα καραγκιοζιλίκια της προηγούμενης κυβέρνησης. Το ανέκδοτο σήμερα στην Ευρώπη είναι «greek statistics». Όμως αυτή η δραματική κατάσταση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από την παρούσα κυβέρνηση ως άλλοθι για να επωμισθούν τα βάρη πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Διονύσης Στ. 

Αισιόδοξα νέα: Συρρίκνωση του ελλείμματος ανακοίνωσε η Τράπεζα Ελλάδος

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε ταμειακή βάση που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο κατά 39% και διαμορφώθηκε στα σε 818 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,342 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2009. Εξάλλου, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 4,276 δισ. ευρώ από 3.995 δισ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν σε 4,379 δισ. ευρώ από 4,740 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσίασε μείωση και διαμορφώθηκε σε 200 εκατ. ευρώ έναντι 452 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2009.
http://www.foreignpress-gr.com/