Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Το Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει τη «στατιστική απάτη» του Παπαθανασίου, η κυβέρνηση τον επιβραβεύει


Η Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Άννυ Ποδηματά έκανε σήμερα μια πολύ-πολύ εύστοχη παρατήρηση μέσω του Facebook.

Να τι επισημαίνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ:

Ξαναδιάβαζα σήμερα την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις 4 χώρες σε πρόγραμμα ( Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) και το ρόλο των τρόικα και με έπιασε θλίψη για την «κυβερνητική αφασία» στην υπόθεση του διορισμού του κ. Παπαθανασίου ως επικεφαλής στα ΕΛ.ΠΕ.

Δείτε λοιπόν τι αναφέρει -κατά γράμμα- η Έκθεση για την περίφημη υπόθεση των greek statistics που έριξαν την αξιοπιστία της χώρας στα Τάρταρα:

«...Είναι της άποψης ότι η προβληματική κατάσταση της Ελλάδας οφείλεται επίσης στη στατιστική απάτη (!!) στα χρόνια που προηγήθηκαν της διαμόρφωσης του προγράμματος (σ.σ. του Μνημονίου). Χαιρετίζει την αποφασιστική δράση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ταχύτητα αυτά τα προβλήματα, περιλαμβανομένης της απόφασης ίδρυσης της ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Μάρτιο του 2010. Επισημαίνει ότι η η σταδιακή αποκάλυψη της στατιστικής απάτης στην Ελλάδα είχε επίπτωση στην ανάγκη αναπροσαρμογής των ( δημοσιονομικών) πολλαπλασιαστών, των προβλέψεων και των προτεινόμενων μέτρων. Υπενθυμίζει ότι χάρη στην επιμονή του ΕΚ ενισχύθηκαν οι εξουσίες και τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Eurostat ώστε να υπάρχει μια σταθερή βάση αξιόπιστων και αντικειμενικών στατιστικών στοιχείων...».

Αυτά λέει η Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Η απάντηση της κυβέρνησης; Η αναβάθμιση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομικών εκείνης της περιόδου..Κατά τα άλλα, παλεύουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας...
parapolitiki.com

ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ

 

Τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές, παρουσιάζει σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης


Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές, παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι, στο Γκάζι, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν τα ονόματα είκοσι υποψηφίων ευρωβουλευτών. Όπως είναι γνωστό, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα είναι υποψήφιος.
Η ανακοίνωση των ονομάτων, για τα οποία λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται με ενδιαφέρον από φίλους και επικριτές που περιμένουν να διαπιστώσουν αν ανταποκρίνονται στο κεντρικό σύνθημα, «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν», αλλά και στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα ξένες γλώσσες και να έχουν κάποιο μορφωτικό επίπεδο και να χειρίζονται τα ευρωπαϊκά θέματα. Στην Ευρωβουλή θα πρέπει να βρίσκονται οι άριστοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Θα είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι από τα εργατικά κινήματα»,
«Το Ποτάμι» κατάφερε τις προηγούμενες μέρες να συγκεντρώσει, τα φώτα της δημοσιότητας, θετικά και αρνητικά σχόλια. Πεδίο αντιπαράθεσης το Διαδίκτυο. Η σελίδα στο facebook έχει ήδη 20 χιλιάδες φίλους.
Εκτός από τα ονόματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις, και το ιδεολογικό στίγμα με το οποίο θα κινηθεί «Το Ποτάμι».

Πηγή: iefimerida

Ναι,μα την..Μπίστη μου !

Η κίνηση των "58" έδωσε τη δυνατότητα στον Μπίστη να πραγματοποιήσει την ταχύτερη διάσπαση της καριέρας του.
Μέσα σε τρεις μήνες έφυγε από τη ΔΗΜ.ΑΡ., έφτιαξε κόμμα, διέσπασε κόμμα, επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ που είχε διασπάσει παλαιά, είναι ο Γιουσέιν Μπολτ των διασπάσεων.
Τώρα απομένει το τελικό και πλέον εφιαλτικό στάδιο:
Ο Μπίστης, γνωστός και ως Δημόκριτος, θα αυτοδιασπαστεί σε δύο άτομα, τα δύο σε τέσσερα, τα τέσσερα σε οκτώ, ώσπου να γεμίσουμε με εκατομμύρια μικρούς Μπίστηδες, που θα ...

μπιστάνε ολόγυρα, σαν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ.

Βρίσε με ν’ αγιάσω.


Γράφει ο SakTsak

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια έξαρση στο διαδίκτυο εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όλο και περισσότερα κείμενα γράφονται καθημερινά καταδικάζοντας το εν λόγω κόμμα και τους οπαδούς αυτού. Περιγραφές από λόγια και έργα των Χρυσαυγιτών (συνήθως άτομα της διπλανής πόρτας) που αποδεικνύουν σε όλους εμάς τους λογικούς, γιατί αυτό το μόρφωμα πρέπει να καταδικαστεί και να εξαλειφθεί.
Μήπως όμως με το να ασχολούμαστε συνεχώς με αυτό, έστω και καταδικάζοντάς το, του δίνουμε περισσότερη δύναμη;
Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε τόσο πολύ με αυτούς, αφού απ’ ότι φαίνεται αυτό επιδιώκουν; Γιατί και πότε αυξήθηκαν τόσο πολύ τα ποσοστά της Χ.Α.; Μήπως όταν άρχισαν να ασχολούνται με όλους αυτούς τα δελτία ειδήσεων και τα παπαγαλάκια αυτών; Μήπως όταν αρχίσαμε να τους βλέπουμε στα παράθυρα και να διαβάζουμε συνεχώς γι’ αυτούς; Μήπως όταν εμείς οι ίδιοι τους νομιμοποιήσαμε να κάνουν τις κτηνωδίες τους;