Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τους πρώτους υποψήφιους ευρωβουλευτές, παρουσιάζει σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης


Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές, παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι, στο Γκάζι, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν τα ονόματα είκοσι υποψηφίων ευρωβουλευτών. Όπως είναι γνωστό, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα είναι υποψήφιος.
Η ανακοίνωση των ονομάτων, για τα οποία λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά, αναμένεται με ενδιαφέρον από φίλους και επικριτές που περιμένουν να διαπιστώσουν αν ανταποκρίνονται στο κεντρικό σύνθημα, «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν», αλλά και στις προδιαγραφές που έχει θέσει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα ξένες γλώσσες και να έχουν κάποιο μορφωτικό επίπεδο και να χειρίζονται τα ευρωπαϊκά θέματα. Στην Ευρωβουλή θα πρέπει να βρίσκονται οι άριστοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Θα είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι από τα εργατικά κινήματα»,
«Το Ποτάμι» κατάφερε τις προηγούμενες μέρες να συγκεντρώσει, τα φώτα της δημοσιότητας, θετικά και αρνητικά σχόλια. Πεδίο αντιπαράθεσης το Διαδίκτυο. Η σελίδα στο facebook έχει ήδη 20 χιλιάδες φίλους.
Εκτός από τα ονόματα, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις, και το ιδεολογικό στίγμα με το οποίο θα κινηθεί «Το Ποτάμι».

Πηγή: iefimerida