Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Παπαγαλάκια ...

ΤΟ SPOT - STOP, ΤΟΥ ΛΑΟΥ...


ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ

Χωρίς πυρετό και σε αρκετά καλή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο ο 19χρονος που προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη, ενώ το Σάββατο πιθανότατα θα πάρει εξιτήριο. Ευχάριστο είναι το γεγονός, πως χωρίς συμπτώματα είναι και όλοι οι συνταξιδιώτες του νεαρού, αλλά και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν σχεδόν 1.000 νέα κρούσματα της νέας γρίπης. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από το ιό, φθάνει τους 11.034 και οι νεκροί τους 85, σε σύνολο 41 χωρών.

Kris Allen: Ο νικητής του American Idol

UEFA FINAL: Σαχτάρ-Βέρντερ Βρέμης 2-1

Η Σαχτάρ έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της αλλά και στην ιστορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου κατακτώντας το τελευταίο Κύπελλο UEFA. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου επιβλήθηκε στην παράταση 2-1 της Βέρντερ Βρέμης, στο "Σουκρού Σαράτσογλου" και έγινε η πρώτη ομάδα από την Ουκρανία-μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης-που κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Χρειάστηκαν ωστόσο τα 30 επιπλέον λεπτά της παράτασης για να αναδειχθεί η νικήτρια, καθώς στην κανονική διάρκεια οι ομάδες έμειναν στο 1-1. Χρόνο συμμετοχής είχε και ο Αλέξανδρος Τζιόλης δίνοντας μία πινελιά από Ελλάδα και κατακτώντας τον... τίτλο του πρώτου έλληνα που αγωνίστηκε σε τελικό UEFA.

Σαχτάρ – Βέρντερ Βρέμης 2-1 (25΄Λουίς Αντριάνο, 98΄Ζάντσον – 35΄Νάλντο)

Α1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ @ ΣΗΜΕΡΑ 21.30

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα τεθούν σήμερα (21.30) αντιμέτωποι στο ΣΕΦ, στη σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, με γηπεδούχους τους "ερυθρόλευκους" που έχουν και το πλεονέκτημα έδρας. Σύμφωνα με την προϊστορία οι δύο «αιώνιοι» παίζουν για 9η φορά σε σειρά τελικών και ο Παναθηναϊκός υπερτερεί, αφού έχει επικρατήσει πέντε φορές, ενώ ο Ολυμπιακός τρεις (η μία, το 1993, δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο, γιατί οι «πράσινοι» δεν «κατέβηκαν» και έχασαν άνευ αγώνος).

21/5/1864 - Η Ένωση των Επτανήσων

Την 21η Μαϊου του 1864 τα Επτάνησα ενσωματώνονται στην Ελλάδα.
Λίγο καιρό πριν την ίδρυση της Επτανήσου (ή Ιονίου) Πολιτείας, με την συμμετοχή των νησιών του Ιονίου με πρωτεύουσα την Κέρκυρα, και συγκερκιμένα το 1797 οι Ενετοί αποχωρούν από το νησί και αυτό περνά στα χέρια των Ριζοσπαστών Γάλλων όπου καίνε δημοσίως το “Libro D’oro” (το Χρυσό Βιβλίο που ήταν καταγεγραμμένοι οι ευγενείς) Δύο μόλις χρόνια αργότερα τα Επτάνησα περνούν στα χέρια των Ρωσοτούρκων οι οποίοι με τη σειρά τους μένουν μόνο για ένα χρόνο.
Το 1800 η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν τη συνθήκη σύμφωνα με την οποία αναγνώριζαν τα νησιά του Ιονίου ως αυτόνομο κράτος. Τότε στα 1800 ιδρύεται η Ιόνιος Πολιτεία. Η Κέρκυρα μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου σχηματίζει αυτόνομη πολιτεία με δική της σημαία και βουλή (Ιόνιος Βουλή) Ηταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός κέρδισε το δικαίωμα να κυβερνάται από μόνος του, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Στα 7 χρόνια που διήρκησε η οικονομική και η κοινωνική ζωή των Κερκυραίων βελτιώθηκε εντυπωσιακά. Τότε ιδρύθηκε και η πρώτη Ιόνιος Ακαδημία.
Ομως με το ξέσπασμα του ρωσοτουρκικού πολέμου η Ιόνιος Πολιτεία τάσεται με το πλευρό των Ρώσσων οι οποίοι τελικά θα ηττηθούν, έτσι τα Επτάνησα πέρασαν και πάλι στην κατοχή των Γάλλων για οχτώ χρόνια, στην διάρκεια των οποίων χτίστηκε και το Λιστόν σε πιστή αντιγραφή της οδού Ριβολί του Παρισιού. Στα 1815 με την ίδρυση του Ενωμένου Κράτους των Ιονίων Νήσων η Κέρκυρα παραμένει για 49 χρόνια υπό Αγγλική προστασία. Στα χρόνια αυτά η ανάπτυξη δε σταματάει. Οι Αγγλοι έκτισαν το ναό του Αγίου Γεωργίου και τους στρατώνες στο Παλαιό Φρούριο καθώς και το κτίριο του Προνοητή (που σήμερα δεν σώζεται) Επίσης στην Παλιά πόλη την Επαυλη του Προνοητή.Ολα αυτά τα χρόνια γίνονται πολλές προσπάθειες από τους Επτανήσιους για ανεξαρτητοποίηση των νησιών και ένωση τους με την υπόλοιπη (απελευθερωμένη από το 1827) Ελλάδα. Τελικά το 1863 υπογράφτηκε στο Λονδίνο συνθήκη των μεγάλων δυνάμεων σύμφωνα με την οποία η Αγγλία παραιτείται από την προστασία των Ιόνιων νήσων.Στις 21 Μαΐου του 1864 τα Επτάνησα εντάσσονται επισήμως στην Ελλάδα και στο Κάστρο της Κέρκυρας υψώνεται η Ελληνική σημαία.
http://aokerkyra.com/wordpressmu/kokar/

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ - XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ! ! !
Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 274 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος ο Α' ο Χλωρός και μητέρα του η Ελένη από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, προάχθηκε γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού.Ο Κύριος θέλοντας να τον βοηθήσει στον αγώνα του κατά του Μαξεντίου και του Λικίνιου, στη συνέχεια σχημάτισε στον ουρανό το σημείο του Σταυρού με την επιγραφή «Εν τούτω Νίκα», προσφέροντάς του ένα ισχυρότατο όπλο για να κατατροπώσει τους εχθρούς του. Με το χριστιανικό σταυροειδές λάβαρο με το ελληνικό μονόγραμμα «Εν τουτω νικα», τελικά νίκησε τα στρατεύματα του Μαξεντίου και έπειτα του Λικινίου.Επίσης, ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που ευνόησε την Εκκλησία, μετά από τρεις αιώνες ανελέητου διωγμού. Μετέφερε την πρωτεύουσα του κράτους του στο αρχαίο βυζάντιο, και εκεί έκτισε την βασίλισσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.Λίγο πριν πεθάνει, ο Κωνσταντίνος αξιώθηκε και του Αγίου Βαπτίσματος, και αμέσως μετά είπε: «Νυν αληθει λογω μακαριον οιδ’ εμαυτον, νυν της αθανατου ζωης πεφαναι αξιον, νυν του θειου μετειληφεναι φωτος πεπιστευκα». Τώρα, δηλαδή, σύμφωνα με το λόγο της αληθείας, ξέρω ότι είμαι μακάριος, τώρα έχω γίνει άξιος της αθανάτου ζωής, τώρα έχω πιστέψει πως έλαβα το θείο φως. Εκοιμήθη σε ηλικία 63 ετών, την 21 Μαΐου 327. Η Ιστορία ονόμασε τον Κωνσταντίνο Μέγα και η Εκκλησία τον ανεκήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο. Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρθηκε πολύ και για τα ιερά σεβάσματα των χριστιανών, για το λόγο αυτό απέστειλε στα Ιεροσόλυμα την μητέρα του, για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Μετά την εύρεσή του, η Αγία Ελένη, αφού διχοτόμησε τις κεραίες του δημιούργησε δύο Σταυρούς εκ των οποίων τον ένα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.Η Αγία Ελένη ήταν αυτή η οποία έδωσε στον Μ. Κωνσταντίνο την πρέπουσα διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, και ο ίδιος την τίμησε, όταν στην μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης έκτισε δύο στήλες, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: «Εις Αγιος εις Κυριος Ιησους Χριστος, εις δοξαν Θεου Πατρος, Αμην». Η Αγία Ελένη βοήθησε να χτιστούν οι πρώτοι μεγάλοι ιεροί ναοί της Χριστιανοσύνης. Εκοιμήθη ειρηνικά το 327 μ.Χ. σε ηλικία 83 ετών.Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζουμε στις 21 Μαΐου.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ/ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 3-1

Η ΑΕΚ καταδιώκει τον Παναθηναϊκό και με το 3-1 επί του ΠΑΟΚ διατηρεί ακέραιες της ελπίδες της για κατάκτησης της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηδη, η βαθμολογία του εξτρά πρωταθλήματος έχει ως εξής: Παναθηναϊκός 12, ΑΕΚ 11, ΠΑΟΚ 6, Λάρισα 0. Γίνεται αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τις ελπίδες του και πολλά θα κριθούν στο τελευταίο ραντεβού της σεζόν, στις 31 Μαϊου: ΑΕΚ εναντίον Παναθηναϊκού! Ενας τελικός!

Ακόμη δύο νεκροί στις ΗΠΑ

Το θάνατο ακόμη δύο ανθρώπων από τη νέα γρίπη στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να φθάνει πλέον τους οκτώ και τα κρούσματα να ανέρχονται στους 5.710. Παγκόσμια ο αριθμός έχει ανέλθει στους 10.243.

Siemens: Ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πεντάωρη απολογία του ο πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας, Πρόδρομος Μαυρίδης . Χρηματική εγγύηση 700.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκαν στον πρώην οικονομικό διευθυντή Αλέξανδρο Αθανασιάδη. Ο κ. Μαυρίδης απολογήθηκε για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυρίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ειδικότερα ότι χρημάτισε κάποιο πρόσωπο πολιτικό ή μη. Όπως ισχυρίστηκε, εξυπηρετούσε τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας. Ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε προσέλθει το πρωί στον ανακριτή, επικαλούμενος λόγους υγείας που τον αναγκάζουν -όπως ισχυρίστηκε- να παραμείνει στο εξωτερικό.