Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - A.O ΚΕΡΚΥΡΑ 0-0



Δεν ανέδειξε νικητή η συνάντηση της Καλαμάτας με την Κέρκυρα για τη 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Τα τουρκικά αεροσκάφη φθάνουν και φωτογραφίζουν ακόμα και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας στην Κρήτη, ενώ έχουν διεισδύσει μέσα στο κέντρο του Πεδίου Βολής Ανδρου την ώρα που γινόταν άσκηση με πραγματικά πυρά.

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;;;


ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟ 1987.


Μ.ΛΙΑΠΗΣ: Θα λογοδοτώ μόνο στον λαό

Την πρώτη -μετά τον ανασχηματισμό- σοβαρή προειδοποιητική βολή στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο κ. Μ. Λιάπης, ο οποίος δίνει το στίγμα των προθέσεών του, προαναγγέλλοντας σειρά παρεμβάσεων σε ευρύτερα πολιτικά ζητήματα και σημειώνοντας ότι απολογείται, πλέον, μόνον στον ελληνικό λαό.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Αλλο να είσαι δοτός, μέλος της κυβέρνησης και να δίνεις εξηγήσεις στον εντολοδόχο πρωθυπουργό και άλλο να είσαι αιρετό μέλος του Κοινοβουλίου που δίνεις λογαριασμό μόνον στον ελληνικό λαό».


Ουσιαστικά, αυτό που επισημαίνει ο κ. Λιάπης, απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Καραμανλή, είναι ότι μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση αποδεσμεύεται και θα ασκήσει το δικαίωμά του -όπως σημειώνει στις κατ ιδίαν συζητήσεις του- να μιλά ελεύθερα και ανεξαρτήτως της επίσημης «κυβερνητικής και κομματικής γραμμής» για τα θέματα, τα οποία ο ίδιος επιλέγει..


ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Κ.ΛΙΑΠΗ ;;; ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (11/1/2009)

Στο γκάλοπ της ALCO για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 31,2% έναντι 28,2% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,1%, ο ΛΑΟΣ με 3,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%. Ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Επίσης, στην ερώτηση της εταιρείας αν θα αλλάξει ή όχι η οικονομική πολιτική με τον Γ. Παπαθανασίου, το 51,6% απαντά «όχι» έναντι 28,7% που λέει «ναι».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Public Issue ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (11/1/2009)




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue με αντικείμενο «την αξιολόγηση του κυβερνητικού ανασχηματισμού της 7ης Ιανουαρίου», το 39% δηλώνει ότι έχει γενικά θετική εντύπωση από τον ανασχηματισμό έναντι του 23% που τον προσεγγίζει αρνητικά. Πάντως, το 46% θεωρεί ότι, παρά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η Ν.Δ. δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι του 39% που διατυπώνει αντίθετη άποψη. Παράλληλα, ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει τελικώς την τετραετία. Ειδικότερα, το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.



Η κοινή γνώμη εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική αναφορικά με τις δυνατότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος να αντιμετωπίσει τα μείζονα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα. Ως εκ τούτου, από μόνος του ο ανασχηματισμός πιθανότατα δεν αρκεί για την ανατροπή του υφιστάμενου, δυσμενούς για την κυβέρνηση, κλίματος και θα απαιτηθούν απτά δείγματα γραφής κυρίως στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας των πολιτών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB ΓΙΑ Ε.Τ (11/1/2009)



Στη δημοσκόπηση της MRB για τον Κ. Ελεύθερο Τύπο, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,3% έναντι 29,3% της ΝΔ. Οι προσδοκίες δεν είναι υψηλές, αλλά μια συνολικά ήπια θετική διάθεση έρχεται να διαδεχτεί το έντονα αρνητικό κλίμα του Δεκεμβρίου, αναδεικνύοντας την εξαιρετική κρισιμότητα που θα έχει για την κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση του ανασχηματισμού, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για το κυβερνών κόμμα - 45,2% των ερωτηθέντων βλέπει τον ανασχηματισμό θετικά ενώ 46% το βλέπει αρνητικά.

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ έχει σαφώς το προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 53,7% έναντι 26,6% της ΝΔ.

Το πέταγμα του θανάτου...


Ανατριχιαστική φωτογραφία Ισραηλινού πυραύλου να πετάει με στόχο προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας. Άραγε, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, πόσες ζωές να αφαίρεσε....

Ανακαλύφθηκε υπόγεια λίμνη κάτω από τη Βουδαπέστη

Μια τεράστια λίμνη με θερμό νερό παρέμεινε κρυμμένη για αιώνες κάτω από ένα τουρκικό χαμάμ στη Βουδαπέστη. Η λίμνη, η οποία εξερευνάται τις τελευταίες εβδομάδες από σπηλαιολόγους και δύτες, ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα σπήλαιο μήκους 85 μέτρων και ύψους 15, αναφέρει το Sky News.
Οι σπηλαιολόγοι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη διάνοιξη μιας σήραγγας μέχρι τη λίμνη και η δημαρχία ελπίζει ότι ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Η Ουγγαρία σχεδιάζει τώρα να καταθέσει αίτηση προκειμένου τα υπόγεια σπήλαια της πρωτεύουσας να ενταχθούν στη λίστα της UNESCO με τις τοποθεσίες της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ν.ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ;;;