Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΕΤΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ !

Με τη φορά, που έχουν πάρει οι πολιτικές εξελίξεις, εκείνο το οποίο φαίνεται πως θα κριθεί, κυρίως, μέσα στο 2010, είναι το κατά πόσο τρεις βασικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου, ενδεικτικές της νέας, πρωτοποριακής, οραματικής του άποψης για την Ελλάδα, θα προχωρήσουν στην πράξη, έτσι ώστε να δοκιμαστούν και στο επίπεδο των αποτελεσμάτων.
Με το ζήτημα της Οικονομίας και των άμεσων προβλημάτων της, να παίζει, πάντα έντονα, στο background και φυσικά ν΄ απορροφούν το κύριο μέρος της κυβερνητικής δραστηριότητας, ο νέος εκλογικός νόμος, η νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας και οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων της διαφθοράς, είναι τα μεγάλα θέματα, τα οποία θα προωθηθούν μέσα στο χρόνο, που διανύουμε.

Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις, ως επικεφαλίδες, που πολλές φορές έχουν επιχειρηθεί, το ουσιαστικό και το ενδιαφέρον στην τωρινή περίπτωση, έγκειται στο περιεχόμενο, που το νέο ΠΑΣΟΚ δίνει στις αλλαγές και στις επιδιώξεις του ν΄ ανατρέψει κατεστημένες λειτουργίες και νοοτροπίες, πολλών δεκαετιών. Αξιοσημείωτο, δε, είναι και το γεγονός, πως αυτή η κυβέρνηση συναρτά άμεσα τις παρενέργειες και τις δυσλειτουργίες στους τρεις αυτούς τομείς, με το χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και ποντάρει σε πολλαπλές ωφέλειες, που θα προκύψουν από τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, σε βασικούς τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, φέρνουν, πάντα, αντιπαραθέσεις, τριβές και συγκρούσεις : το ίδιο θα συμβεί κα τώρα !
Ζητήματα και έννοιες, όπως, «πελατειακές σχέσεις», «λαϊκή βούληση», «Καποδίστριας Νο 2», «αιρετοί περιφερειάρχες», «ποινικές ευθύνες πολιτικών», και πολλές άλλες, θ΄ ακουστούν και θα συζητηθούν, κατά κόρον, στην αρχή της νέας δεκαετίας και η εξέλιξή τους, θα καθορίσει, σε σημαντικό βαθμό και την συνέχειά της…

http://logoplokies.blogspot.com/

Ένα συλλεκτικό video για το 2009

Πραγματικά είναι κάποιες στιγμές της χρονιάς που έφυγε, όπου οι πρωταγωνιστές του video δεν πρόκειται να ξεχάσουν εύκολα.

Δείτε και θα καταλάβετε...


http://24gr.blogspot.com

Ο Βασίλειος ζήλεψε την δόξα του Μπερλουσκόνι...


Τι Βασίλειος τι Μπερλουσκόνι....
Μονο που ο Βασίλειος Κοπτοράπτης στο επάγγελμα ...δέχθηκε επίθεση απο άγνωστο ...
Μας γνωστοποίησε το γεγονός μέρες μετά ...και με δικές του φωτογραφίες στο facebook...
http://papatzides.blogspot.com

Ύπνε που πέρνεις τα παιδια..

ypnos1.jpg
ypnos2.jpg
http://allday-news.blogspot.com

Ανοίγει δρόμους η Α. Διαμαντοπούλου...

Διαπιστεύονται τώρα επίσημα και
τα blogs στο υπουργείο Παιδείας!

To υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας για τη διαπίστευση ιστολογίων για την τακτική τους ενημέρωση σε θέματα της αρμοδιότητά του. Είναι το πρώτο υπουργείο που κάνει κάτι τέτοιο και ασφαλώς το πιστώνεται η Άννα Διαμαντοπούλου που δείχνει ότι έτσι ανοίγει δρόμους...
Όπως λοιπόν αναφέρεται, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό , το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή των ιστολογίων (blogs), στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
Γι’ αυτό το λόγο, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs», καλεί όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να...

έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρει το υπουργείο, "ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη «δημόσια πληροφορία» καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr:
Διεύθυνση του ιστολογίου (blog)
όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό)
e-mail επικοινωνίας
[Προαιρετικά]
Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms.

http://press-gr.blogspot.com

Στην εκτόξευση...

Στην περίπτωση των Υφυπουργών η εξέλιξη ήταν ταχύτατη. Μέσα σε 70 ημέρες εξεδιώχθη για φαυλότητα ο Ντίνος Ρόβλιας. Άρα το στοίχημα μετατοπίζεται πλέον στο ποιος θα εκδιωχθεί σε επίπεδο Υπουργού. Εκεί τα στοιχήματα ξεχωρίζουν την περίπτωση της κας Τίνας Μπιρμπίλη. Ετερόφωτη μεν αλλά με έντονο πράσινο χρωματισμό στο σχετικά σύντομο διάστημα της υπουργικής της θητείας έχει δημιουργήσει πάρα πολλές εστίες αρνητικών σχολιασμών. Τελευταία η επιλογή συμβούλων με εξαιρετικά στενή σχέση με εταιρία πράσινης ανάπτυξης αλλά βαθέως μελανού χρώματος σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους. Έτσι για παράδειγμα από τους συμβούλους της κας Μπιρπίλη στα θέματα ανανεώσιμων πηγών κ. Νίκος Βασιλάκος, εντοπίζεται ως συντάκτης υπομνημάτων προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για λογαριασμό της εταιρίας ΤΕΡΝΑ των κ. Κάμπα και Περιστέρη. Τα σχετικά μάλιστα έγγραφα στα στοιχεία του αποστολέα αναφέρον τα αρχικά Ν.Β. που αντιστοιχούν στον κ. Βασιλάκο. Φαίνεται ότι η πρόθεση της κας Μπιρμπίλη είναι να αξιοποιήσει σε θέσεις κλειδιά στις ενεργειακές εταιρίες που εποπτεύει ανθρώπους εμπιστοσύνης της όπως είναι ο κ. Βασιλάκος με τον οποίο πηγαίνει και σε σχετικές συσκέψεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μετά βεβαίως την αποκάλυψη της σχέσης του Νίκου Βασιλάκου με την εταιρία ΤΕΡΝΑ, η χρησιμοποίηση αυτή γίνεται πιο περίπλοκη και αποκτά τριβές. Ιδιαίτερα μάλιστα διότι έπεται της ανάδειξης στη Γενική Γραμματεία στο Υπ. Ανάπτυξης της κας Μαρίας Καλτσά, η οποία μέχρι και τον Ιούνιο του 2009 ήταν στέλεχος, κατά σύμπτωση και αυτή, στην εταιρία ΤΕΡΝΑ.
http://www.taseis.net

SUPERLEAGUE: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ 0 - 3

Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Αρης έφυγε νικητής από το Περιστέρι, αφού ήταν πιό αποτελεσματικός. Η ομάδα του Εκτορ Κούπερ νίκησε 3-0, σε ένα ματς που σίγουρα κάνει τους γηπεδούχους να αισθάνονται αδικημένοι από το αποτέλεσμα.

Πατάει γκάζι η κυβέρνηση για έλλειμμα-χρέος

Σχέδιο τριετίας για την για τη δημοσιονομική προσαρμογή θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της. Μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ ή των φόρων στα καύσιμα, συμπληρώνοντας ότι στο επίκεντρο παραμένει ο πολίτης. «Δεν θα υπάρξουν άδικα μέτρα, θα υπάρξουν δίκαιες αποφάσεις με επίκεντρο τον πολίτη» τόνισε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αιτιολογώντας την επιτάχυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής , ενώ η Λούκα Κατσέλη συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν «τώρα τα μέτρα». Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από την άφιξη στην Αθήνα κλιμακίου της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διαβουλεύσεις και ενημέρωση σχετικά με τους στόχους και τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που αναμένεται να υποβάλει στα τέλη του μήνα η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες. Τη σύσκεψη για την οικονομία στο Μαξίμου θα ακολουθήσει άλλη μία στις 15:30 για τον εκλογικό νόμο.
ta nea

"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ"

Στις 29 Μαΐου 2006 η Τ. Ε. Δ. Κ. σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε. Ε. Α. Α.), ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης στο Ν. Κέρκυρας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.200.000 €
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με το Δήμο Κερκυραίων,
• η Α΄ φάση του προγράμματος θα κάλυπτε συνολικό πληθυσμό 40.000 πολιτών του Δήμου Κερκυραίων
• ενώ με την ολοκλήρωση και της Β΄ φάσης του προγράμματος η οποία αφορά τους Δήμους της βόρειας και νότιας Κέρκυρας θα εξυπηρετηθεί ολόκληρος ο νομός, 110.000 κάτοικοι συνολικά.
Σύμφωνα και με τις προδιαγραφές της Α΄ φάσης εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν εντός των ορίων του Δήμου Κερκυραίων 415 κάδοι ανακύκλωσης ενώ στη Β φάση θα τοποθετηθούν επιπλέον 635 κάδοι ανακύκλωσης στους Δήμους βόρειας και νότιας Κέρκυρας, ενισχύοντας έτσι το δίκτυο των κάδων σε 1050.
Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους θα πρέπει να πραγματοποιείται από 3 ειδικά απορριμματοφόρα οχήματα – όπως ορίζεται και στη συμφωνία Δήμου και Ε. Ε. Α. Α. - τα οποία θα μεταφέρουν τα υλικά-στόχους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ. Δ. Α. Υ.), το οποίο καλύπτει συνολική έκταση 1.250 τ. μ., και λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα απασχολώντας 8 εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ε. Ε. Α. Α. κατά την αρχική περίοδο της υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης, η ποσότητα ανακυκλώσιμων που θα ανακτάται σε ετήσια βάση πρόκειται να «πλησιάζει» τους 2.200 τόνους.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για την προώθηση του προγράμματος στους πολίτες της Κέρκυρας η Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου Κερκυραίων (ΑΝ. Ε. Δ. Κ.) σε συνεργασία με την Ε. Ε. Α. Α., υλοποίησε ενημερωτική εκστρατεία διανέμοντας τσάντες ανακύκλωσης καθώς και πληροφοριακό υλικό για τα είδη των συσκευασιών που μπορούν να ανακυκλώνουν και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν.
Παράλληλα, πραγματοποιείται με ευθύνη της Ε. Ε. Α. Α. ευρεία επικοινωνιακή καμπάνια η οποία περιλαμβάνει εξωτερική διαφήμιση, καταχωρίσεις στο τοπικό τύπο και σε επιλεγμένα περιοδικά, την μετάδοση εναλλασσόμενων χιουμοριστικών ραδιοφωνικών μηνυμάτων από τους τοπικούς σταθμούς, την προβολή διαφημιστικού spot σε τοπικά μέσα καθώς επίσης και την κάλυψη λεωφορείων μαζικής μεταφοράς με μηνύματα ανακύκλωσης και slogan «τίποτα δεν πάει χαμένο».
Τα όσα αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο τα ζούμε καθημερινά και είναι όντως πραγματικότητα. Ανάλογα spots σε ραδιοφωνικούς και τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ακούγονται και μεταδίδονται τηλεοπτικά, μηνύματα ανακύκλωσης φέρει η πλειοψηφία των μέσων μαζικής μεταφοράς και το slogan «τίποτα δεν πάει χαμένο» είναι ευρέως γνωστό.
Όσον αφορά τις φάσεις…;;; Εδώ μπορεί να γίνει μακράς διάρκειας συζήτηση… Αλήθεια, τα 3 ειδικά απορριμματοφόρα τα έχετε «συλλάβει» πουθενά ή είμαι θεόστραβος…; Το Κ .Δ. Α. Υ. γνωρίζουμε που βρίσκεται…; Κι αν όντως υφίσταται δε θα έπρεπε να έχει υπάρξει ανάλογη ενημέρωση από το Δήμο Κερκυραίων ; Οι 415 κάδοι της Α’ φάσης που βρίσκονται…; Διότι σε γειτονιά στον Ποταμό, λίγες ημέρες πριν, υπήρξε «θύμα εμπρησμού» κάδος ανακύκλωσης ο οποίος αντικαταστάθηκε από «μακρινό του ξαδερφάκι» δηλ. πράσινο… Στη Β’ φάση επιπλέον 635 κάδοι ανακύκλωσης…; Προφανώς, δεν έγινε σωστό μέτρημα… Προφανώς και δεν έχει λήξει η Α’ φάση ακόμα, αν και εφόσον ξεκίνησε…
Δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα όσον αφορά τους Χ. Υ. Τ. Α. και ξεκινήσαμε από το 2006 την ανακύκλωση με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 1.200.000 €… Ποιος πληρώνει για όλα αυτά…;;; Σιγοψιθυρίστε το… Την ξέρετε την απάντηση…
Σίγουρα είναι καλό και αναγκαίο, άλλωστε έχει ξεκινήσει να γίνεται λόγος, τόσο εθνικά όσο και υπερεθνικά, για τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη και την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Περισσότερη ενημέρωση δεν θα «πήγαινε χαμένη», άλλωστε «τίποτα δεν πάει χαμένο»…
Καλή μας χρονιά!!!

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr

Στην Μυτιλήνη ο Παπανδρέου για το Θεοφάνεια

Στη Μυτιλήνη θα μεταβεί αύριο ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα παραστεί στη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου (10:00 π.μ.) και στη συνέχεια στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στο Λιμάνι της πόλης. ...

Ψάρια βγήκαν στη στεριά

Στους ισχυρούς Νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της Αφρικής, οφείλεται σύμφωνα με επιστήμονες, το φαινόμενο της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των πλημμυρών που συνέβησαν σε παραλιακές περιοχές. Λαγκάδα, Κώμη, Λιθί (φωτό δίπλα) είναι μερικές από τις παραλιακές περιοχές του νησιού που παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα, όπως συνέβη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου αλλά και στα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας. Ήδη κλιμάκιο της νομαρχίας αποτελούμενο από τεχνικούς και τον ειδικό σύμβουλο του Νομάρχη, Γιώργο Παϊδούση, αποτύπωσε τα προβλήματα και ο Νομάρχης, Π. Λαμπρινούδης με επιστολή του στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας, ζητά να συσταθεί ειδικό επιστημονικό κλιμάκιο προκειμένου να επιθεωρήσει και να αποτυπώσει επιστημονικά την κατάσταση στην Κώμη. Όπως επισημαίνει το κλιμάκιο πρέπει να προτείνει συγκεκριμένες, αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι «αν δεν υλοποιηθούν μόνιμες παρεμβάσεις η κατάσταση θα επιδεινωθεί και σε λίγο θα είναι μη αναστρέψιμη».
http://www.alithia.gr

Σύλληψη νεαρού για τρομοκρατικές πράξεις

Κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συνελήφθη στην Αθήνα ένας από τους δέκα νεαρούς σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για 26χρονο, ο οποίος κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αύριο θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο 26χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» λόγω του ότι τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν στη γιάφκα της οδού 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. Ο νεαρός είχε συλληφθεί και το Μάιο του 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο κέντρο της Αθήνας. Τότε αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και έδινε το παρών το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2009 και σήμερα συνελήφθη όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσει το παρών.

kathimerini.gr

Από μόλυνση πέθανε ο Νίκος Κακαουνάκης

Δριμεία επίθεση εναντίον των ιατρών του Ευαγγελισμού εξαπολύει η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη, κατηγορώντας για βάναυση παραβίαση του ιατρικού απορρήτου. Παράλληλα, σε επιστολή της παραθέτει απόσπασμα του κειμένου του θεράποντος ιατρού, κ. Σ. Μπαράτση, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Νίκος Κακαουνάκης πέθανε από μόλυνση. Στην επιστολή της η οικογένεια αναφέρει:

«Είχαμε αποφασίσει, τόσο κατά την διάρκεια της νοσηλείας του Νίκου, όσο και μετά τον θάνατο του, να μην συμμετέχουμε σε δημόσια συζήτησηγια ιατρικές πράξεις. Για τον λόγο αυτό η επιστολή μας που δημοσιεύτηκε στο Καρφί στις 2 Ιανουαρίου αναφερόταν μόνο σε θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης και όχι στα ενδεχόμενα ιατρικά λάθη, χωρίς καν να κατονομάζει τους θεράποντες ιατρούς. Οι ίδιοι όμως, προφανώς γιατί συνειδητοποιούν την ευθύνη τους, προχώρησαν σε μια πρωτοφανή όσο και αξιόποινη πράξη, δημοσιοποιώντας στοιχεία του ιατρικού φακέλου και μάλιστα αναληθή και παραποιημένα, παραβιάζοντας βάναυσα κάθε έννοια ιατρικού απορρήτου και προσωπικών δεδομένων. Δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σε δημόσια συζήτηση για το εάν ένας έμπειρος γιατρός μπορούσε με ακίνδυνο τρόπο να αφαιρέσει έναν έμμισχο πολύποδα, για το ποια θα ήταν η ενδεδειγμένη ιατρική αντιμετώπιση στα επόμενα χειρουργεία, για το εάν το ιστορικό του ασθενούς αξιολογήθηκε ιατρικά πριν ο χειρουργόςαποφασίσει να αυξήσει τον αριθμό των χειρουργείων του από 2000 σε 2003. Επειδή όμως η ευπρέπεια και ο σεβασμός στον νεκρό ερμηνεύονται ως αποδοχή όσων ειπώθηκαν από τους χειρούργους, παρακαλέσαμε τον χειρουργό κ Σ. Μπαράτση, ο οποίος λόγω ήθους, αρνήθηκε να κάνει τηλεοπτικές δηλώσεις, να συντάξει απάντηση σχετικά με την αιτία θανάτου και την ιατρική αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με απόσπασμα αυτής: «Το σύνδρομο της οστεοποίησηςδεν οδηγεί αναπόφευκτα στο θάνατο εάν αντιμετωπιστεί χειρουργικά σωστά. Ο θάνατος προέκυψε από σηπτικό shock και πολυοργανική ανεπάρκεια. Οικαλλιέργειες που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της τελευταίας επέμβασης στο ΙΑΣΩ από ενδοκοιλιακά αποστήματακαι από το επιπλουν έδειξαν κlebsiella pneumoniae, μύκητεςκαι ψευδομονάδα πράγμα το οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη σηπτικού παράγοντα μέσα στην κοιλιά του ασθενούς»

Τα υπόλοιπα θα ειπωθούν στην ΕΔΕ, η οποία ελπίζουμε να διεξαχθεί από ανεξάρτητο φορέα, και στον Ιατρικό σύλλογο. Δεν θα συνεχίσουμε τον δημόσιοδιάλογο που προκαλούν οι ιατροί του Ευαγγελισμού και το ίδιο παρακαλούμε να κάνουν οι φίλοι αλλά και οι συνάδελφοι του Νίκου».