Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η πρώτη ορχήστρα του YouΤube

Ώς τώρα ξέραμε ότι οι ακροάσεις είχαν κάπως αυστηρό χαρακτήρα. Ο μουσικός έπρεπε να παίξει μπροστά σε μια επιτροπή διακεκριμένων ομοτέχνων του... Από σήμερα η πρώτη on line (μέσω Ίντερνετ) συγκρότηση συμφωνικής ορχήστρας είναι γεγονός. Τα μέλη της ορχήστρας που θα εμφανιστεί σε ένα μήνα στο περίφημο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης κέρδισαν τη θέση τους με μια πρωτοφανή διαδικασία. Καθισμένοι στην καρέκλα του σπιτιού τους έπαιξαν (στο μουσικό όργανο στο οποίο διαγωνίστηκαν) από ένα προκαθορισμένο κομμάτι μπροστά στην ψηφιακή κάμερα του υπολογιστή τους. Δημιούργησαν δηλαδή ένα βίντεο που το έστειλαν κατόπιν στην ιστοσελίδα των οργανωτών. Ήτοι του Google και του ΥouΤube που θέλησαν να δημιουργήσουν τη ΥouΤube Symphony Οrchestra ώστε «να ενθαρρυνθούν μουσικοί από όλο τον κόσμο και να ανακαλυφθούν νέα ταλέντα που οι συνθήκες στη χώρα τους δεν έχουν επιτρέψει να αναδειχθούν διεθνώς». Περίπου 3.000 βίντεο από 70 χώρες ελήφθησαν από την επιτροπή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Πτήση πάνω από το Αγαθονήσι έκαναν χθές το μεσημέρι τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη Φάντομ, συνεχίζοντας τις προκλήσεις αυτού του είδους. Τα τουρκικά Φάντομ ανήκαν σε σχηματισμό μαζί με ακόμη τέσσερα F16 και πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 3.5000 ποδών. Ο σχηματισμός μπήκε στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου στις 15:35 και βγήκαν από αυτό στις 16:02.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση καναντέρ

Αναγκαστική προσθαλάσσωση στο νότιο ευνοϊκό μεταξύ Αμάρυνθου και Ωρωπού έκανε μετά τις δύο το μεσημέρι πυροσβεστικό αεροσκάφος καναντέρ λόγω μηχανικής βλάβης. Το σκάφος έχει μεταφερθεί στην ακτή του Ωρωπού, προκειμένου να ανασυρθεί με γερανό και να επισκευαστεί.

Προσφορές κατέθεσαν η Aegean και η Chrysler Aviation

Νέα τροπή παίρνουν οι εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής, καθώς μετά τη MIG, προσφορές για την απόκτηση της εταιρείας κατέθεσαν σήμερα η Aegean Airlines και η Chrysler Aviation. Η προσφορά της Aegean ανέρχεται σε 90 εκατ. ευρώ για το κομμάτι του πτητικού έργου της εταιρείας και σε 20 εκατ. ευρώ για την τεχνική βάση. Παράλληλα, η Aegean είναι διατεθειμένη να εξαγοράσει την Πάνθεον στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή το ύψος της πρότασης ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, νέα προσφορά, ύψους 210 κατέθεσε σήμερα και η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Chrysler Aviation για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής (Πάνθεον, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-0

2 - 0

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 στην παράταση. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 από τον αγώνα της Τούμπας χάρη σε γκολ του Ντιόγκο στο 46΄, ενώ την πρόκριση έδωσε ο Ματ Ντάρμπισιρ στο 110΄, ο οποίος σκόραρε ταυτόχρονα το πρώτο γκολ του με την φανέλα του Ολυμπιακού.

ΠΑΟ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 2-3

2 - 3
Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με μία ιστορική νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ, πέτυχε ο Πανσερραϊκός, ο οποίος στη ρεβάνς του 0-0 του α' αγώνα, επικράτησε 3-2 του Παναθηναϊκού και τώρα θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Μάλιστα η μακεδονική ομάδα προηγήθηκε 3-0, με ένα γκολ του Μπαϊκαρά (23΄) και δύο του Τσεχ (55΄ πεν., 71΄), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (75΄) και αυτογκόλ του Παπάζογλου (90΄+3).

José Manuel Barroso: ευρω-σωσίβιο, αν κινδυνεύσει μέλος της Ευρωζώνης

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, αν κάποιο από τα μέλη της ευρωζώνης κινδυνεύσει, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο. "Εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Παρακολουθούμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τόσο εντός όσο και εκτός ευρωζώνης και, είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε κάθε δύσκολη στιγμή", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν στους δημοσιογράφους. "Αν υπάρξει πρόβλημα στην ευρωζώνη, θα έχουμε τα μέσα να ανταποκριθούμε αλλά δεν θα περάσω σε εικασίες για τον τρόπο, τον χρόνο και για τις χώρες που θα εμπλακούν γιατί έχουμε απέναντί μας τις αγορές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα σχόλια που κάνουμε", τόνισε ο Μπαρόζο.