Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Στο διαδίκτυο οι συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πρέβεζας

Μια πρωτοποριακή δράση έχει αναπτύξει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, η οποία μέσω της ιστοσελίδας της (www.preveza.gr) αναμεταδίδει απευθείας τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών του νομού να παρακολουθήσει ζωντανά τις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και αποφάσεις που τον αφορούν. Σύντομα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας της Νομαρχίας Πρέβεζας, να ανατρέχουν και σε προηγούμενες συνεδριάσεις και να τις παρακολουθούν μαγνητοσκοπημένες.Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και καιρό στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας αναρτώνται επίσης όλες οι αποφάσεις του Νομάρχη Πρέβεζας, κ. Βασίλη Ιωάννου, οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, οι αποφάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, καθώς και όλες οι προκηρύξεις των Δ/νσεων της Ν.Α. Πρέβεζας (έργα, προσλήψεις, προμήθειες κλπ).Ο Νομάρχης, κ. Βασίλης Ιωάννου, έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους συνεργάτες του και έχει απαιτήσει να «χυθεί» άπλετο φως σε όλες τις αποφάσεις και διαδικασίες της Νομαρχίας. Όπως ο ίδιος τονίζει: «Η Ν.Α. Πρέβεζας κάνει βήματα καθημερινά στη σύγχρονη εποχή και αξιοποιώντας τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, δίνει τη δυνατότητα για επικοινωνία μεταξύ φορέων και πολιτών, έχοντας ως σκοπό τη δημιουργία ενός πλαισίου διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου σε όλες τις διαδικασίες των συλλογικών οργάνων».  
epirusgate

Παράνομη, ανήθικη, αδιάντροπη η άρνηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας

Πριν από λίγες μέρες η νεοεκλεγείσα Βουλή των Ελλήνων κλήθηκε να αποφανθεί επί αιτήσεων της Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας 7 βουλευτών.
Για τον βουλευτή κ. Θ. Καράογλου ζητήθηκε η άδεια προκειμένου να προχωρήσει η δίωξη για παράνομη είσοδό του σε γήπεδο κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Για τον βουλευτή κ. Αρ. Ντινόπουλο ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε πριν ακόμη γίνει βουλευτής, όταν ήταν δήμαρχος Βριλησσίων. 193 βουλευτές επί 241 παρόντων ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του πρώτου και 237 επί 241 κατά της άρσης ασυλίας του δεύτερου.
Φαντάζομαι να μην είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να εξεπλάγη με την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Είναι τόσο ριζωμένη η αντίληψη των βουλευτών ότι είναι υπεράνω των νόμων, ώστε όχι για κατηγορίες χουλιγκανισμού, αλλά ούτε για κατηγορίες κανιβαλισμού δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την ασυλία τους. Ο κ. Αρ. Ντινόπουλος μάλιστα ζήτησε να θεσμοθετηθεί ένα είδος ασυλίας και για την αυτοδιοίκηση, ώστε να μη σύρονται οι άνθρωποι στα δικαστήρια. Γιατί να μη θεσμοθετηθεί ασυλία και για τους προέδρους των αθλητικών συλλόγων ή για τους φίλους των βουλευτών ή τους συγγενείς τους ή για όποιον τέλος πάντων επιθυμούν;
Η άρνηση άρσης της ασυλίας βουλευτών για αδικήματα που δεν σχετίζονται με τα καθήκοντά τους είναι βεβαίως παράνομη. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την απόφασή του Τσαλκιτζής κατά Ελλάδας έχει καταδικάσει τη χώρα μας διότι αρνήθηκε να άρει την ασυλία του κ. Κ. Τασούλα για αδικήματα που φερόταν να έχει διαπράξει πριν γίνει βουλευτής, όταν ήταν δήμαρχος. Υπάρχει δηλαδή προηγούμενο που φαίνεται να είναι ακριβώς όμοιο με την περίπτωση του κ. Α. Ντινόπουλου και, αντί της αυτονόητης συμμόρφωσης, ακούγεται πρόταση επέκτασης της ασυλίας και στους δημάρχους. Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο δημοκρατίας στην ιστορία της ανθρωπότητας που το νομοθετικό σώμα να επιδεικνύει παρόμοια περιφρόνηση προς την ισονομία.
Υποθέτω ότι αποτελεί στοιχειώδη ηθική επιταγή να επιδιώκει κανείς να ξεκαθαρίσει το όνομά του από κατηγορίες για ποινικά αδικήματα. Εκτός λοιπόν από την περιφρόνηση της ισονομίας, επιδεικνύεται και αφάνταστη αδιαντροπιά με την κάλυψη πίσω από την ασυλία, η οποία φυσικά επιτείνει το κλίμα σήψης και διαφθοράς που επικρατεί σε όλη τη κοινωνία. Με ποιο ηθικό κύρος, αλήθεια, οι ίδιοι άνθρωποι, που αποφεύγουν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, θα ερευνήσουν τα μεγάλα σκάνδαλα; Αντί για εξεταστικές επιτροπές για το Βατοπέδι ή τα ομόλογα ας κάνουν μια μεγάλη εξεταστική επιτροπή που να ερευνήσει τον καθρέφτη με τα πρόσωπά τους.
Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω καμιά προσδοκία ότι το σκάνδαλο της βουλευτικής ασυλίας μπορεί να τερματιστεί με κάποια αλλαγή νοοτροπίας των ίδιων των βουλευτών. Είναι τόσο εθισμένοι στο να αποφεύγουν να λογοδοτήσουν και έχουν αναπτύξει τέτοια συντεχνιακή αλληλεγγύη, ώστε ακόμη και καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν πρόκειται να τους ταρακουνήσουν. Η λύση φαίνεται να βρίσκεται στην εξουσία του Τύπου. Μόνο μια μεγάλη καμπάνια, που θα στηλιτεύει συχνά το φαινόμενο και θα εκθέτει τους βουλευτές, μπορεί να συμβάλει σε αλλαγή. Προτείνω να καθιερωθεί μια ειδική στήλη στις εφημερίδες με τις φωτογραφίες όσων κρύβονται πίσω από την ασυλία και με σημείωση του αδικήματος για το οποίο χρωστούν να λογοδοτήσουν. Κάτι παρόμοιο, δηλαδή, με τις φωτογραφίες καταζητουμένων για σοβαρά εγκλήματα, έτσι ώστε ο αναγνώστης να βλέπει καθημερινά με ποιους έχει να κάνει.
enet.gr

Δύσκολες ώρες...


Ο άλλοτε Θεός, Μοναδικός, Μέγιστος, Μάγκας, κλπ. κλπ. πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, ο επονομαζόμενος και Θείος, περνάει δύσκολες ώρες. Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας του Ολυμπιακού που δεν αμφισβητούνταν από κανέναν, αντιμετωπίζει σήμερα την οργή, τη χλεύη και τις ύβρεις των μέχρι εχθές πιστών οπαδών του. Η κάκιστη πορεία του Θρύλου, η αλλαγή στη στάση της διαιτησίας απέναντι στην ομάδα και η απώλεια του πρωταθλήματος και η πολύ πιθανή απώλεια και της δεύτερης θέσης, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι έτοιμο να σκάσει τραυματίζοντας πρώτα απ΄όλους το Θείο. Απ΄ότι φαίνεται δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή ο Κόκκαλης από αυτήν την κατάσταση και είναι πολύ πιθανό να έχει την τύχη πολλών από τους προκατόχους του. Φυγή νύχτα από την ομάδα πριν τον πάρουν με τους κορνέδες οι οπαδοί της ομάδας. Η πτώση από την κορυφή με τέτοιο τρόπο είναι σκληρή και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν πολύ καιρό να τη βιώσουν ως δυσάρεστη εμπειρία.

Στα μπλοκα η Αλεκα………


Στο Facebook... τα ομαδικά όργια σε κλαμπ της Χαλκίδας!!!

Καταγγελίες για ομαδικά όργια, με τη συμμετοχή μάλιστα επώνυμων πολιτών της Χαλκίδας, έχουν αναστατώσει εδώ και λίγες ημέρες όχι μόνο την Εύβοια, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα! Αυτή τη φορά υπάρχει και… αυτόπτης μάρτυρας των hot σκηνών που εκτυλίχθηκαν στο υπόγειο γνωστού club της πόλης. Η είδηση έκανε το γύρο της χώρας και γι’ αυτήν στήνονται ακόμη και σελίδες στο Facebook!Την «καυτή» πληροφορία έφερε στο φως πριν από λίγες ημέρες το Halkida TV μέσω της ιστοσελίδας του στο Ιντερνετ.Σύμφωνα με όσα έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας, ο αυτόπτης μάρτυρας που… ξεφούρνισε το μυστικό ήταν ο πορτιέρης του κεντρικού και ιδιαίτερα κοσμικού καταστήματος, ο οποίος βρέθηκε τυχαία (;) εκεί λίγο μετά τις 6.00 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν υποτίθεται πως όλοι οι θαμώνες είχαν φύγει και το club είχε κλείσει.Ξαφνικά, όμως, μέσα στην ησυχία άκουσε φωνές και βογκητά από το υπόγειο του καταστήματος! Ανησύχησε -λέει- και κατέβηκε για να δει τι ακριβώς συμβαίνει… Τότε, βρέθηκε μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα έξι…τσίτσιδων ατόμων που εφάρμοζαν πιστά όσα δείχνουν οι πιο «σκληρές» ταινίες επαγγελματικού πορνό!Ο άνθρωπος έμεινε άφωνος -ευτυχώς γι’ αυτόν- καθώς διέκρινε ανάμεσα στο… μπερδεμένο πλήθος τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του club! Μέσα από το… σωρό αναγνώρισε ακόμη έναν γνωστό γιατρό της Χαλκίδας και έναν εξίσου γνωστό δικηγόρο, ενώ το «εξάγωνο» συμπλήρωναν ένας ακόμη άντρας και δύο γυναίκες που… αγωνίζονταν να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος!Φυσικά, ο «φουσκωτός» σκέφτηκε το… ψωμάκι του και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν το… θεάρεστο έργο τους με την ησυχία τους… Φαίνεται, όμως, ότι δεν μπόρεσε να κρατήσει το στόμα του κλειστό για πολύ, γιατί το νέο δεν άργησε να διαδοθεί και να γίνει πρώτο θέμα συζήτησης αρχικά στην πόλη και μετά στο Ιντερνετ! Μάλιστα, στο Facebook όπου δεν ξεφεύγει το παραμικρό, άνοιξε σελίδα με τίτλο «Ημουν και εγώ στο… τρενάκι της Χαλκίδας», κατά το παλιό «Ημουν και εγώ στο κότερο» (της Μυκόνου)! Οσοι γράφουν σε αυτήν, εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους επειδή δεν τους… κάλεσαν στο υπόγειο του club!
otherside.gr
http://thenewsbus.blogspot.com

ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΡΟ......!!!ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ!

Με εύγλωττη σιωπή αντιμετώπισε χθες η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας την αποκάλυψη της «Κ.Ε.» και ειδικότερα το «ευχαριστώ» του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens «για την υποστήριξή σας», τρεις μήνες μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004.
  Στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου καταγράφονται δύο κλήσεις από τον Ε. Αντώναρο, μία στις 6 Ιουλίου 2004 και μία, δύο μέρες μετά. Δεξιά: η αποστολή του βιογραφικού με την επισήμανση «κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο». Πάνω: η ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο συμπεριελήφθη στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens.  
Στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου καταγράφονται δύο κλήσεις από τον Ε. Αντώναρο, μία στις 6 Ιουλίου 2004 και μία, δύο μέρες μετά. Δεξιά: η αποστολή του βιογραφικού με την επισήμανση «κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο». Πάνω: η ευχαριστήρια επιστολή του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο συμπεριελήφθη στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens. Η επιστολή αυτή προς τον Μίστερ 2%, που εστάλη από τη Ρηγίλλης και όχι από το Μαξίμου, δεν θα σήμαινε πολλά, αν δεν είχαν αποκαλυφθεί τα μαύρα ταμεία της Siemens και αν δεν υπήρχαν δίκες, καταδίκες και ομολογίες για το πολιτικό χρήμα που διετέθη στην Ελλάδα και στα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) κατά τις εκλογές του 2004.
Ανωνύμως...
Οι στενοί συνεργάτες του Κ. Καραμανλή (εν τη ανωνυμία τους) προσποιήθηκαν ότι πάσχουν από πολιτικό δαλτωνισμό (ανωμαλία του αισθητηρίου της όρασης, κατά κυριολεξία, που οδηγεί σε αχρωματοψία). Επιχείρησαν να πείσουν πως η επιστολή τού ευχαριστώ του Κ. Καραμανλή προς τον Μ. Χριστοφοράκο για την υποστήριξή του στις εκλογές του 2004, ήταν πράξη αβροφροσύνης.
Δεν εξήγησαν όμως τι είδους υποστήριξη παρασχέθηκε στη Ν.Δ. από τον Μ. Χριστοφοράκο, ποιος την κόμισε, ποιος τη διαχειρίστηκε, αλλά και σε ποιους άλλους «Χριστοφοράκους» εστάλησαν ίδια ευχαριστήρια.
Αυτό που με τον κοινό νου κάποιος μπορεί να υποθέσει είναι ότι ο τότε πρωθυπουργός, με τις προσωπικές ευχαριστίες «για την υποστήριξή σας» προς τον Χριστοφοράκο (και όχι για το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που έλαβε), βεβαιώνει με λεπτότητα ότι η εικαζόμενη χορηγία προς τη Ν.Δ. ελήφθη. Ο Μ. Χριστοφοράκος στην απολογία του (2/7/09) υποστηρίζει ότι από πλευράς Ν.Δ. ο εκλιπών Γ. Βαρθολομαίος έπαιρνε ρευστό, φυσικά χωρίς αποδείξεις, και παρέδιδε το χρήμα στο κόμμα.
Αρχειοθετήθηκε
Ως απόδειξη της πολιτικής δωρεάς προς τη Ν.Δ. ο Μ. Χριστοφοράκος κράτησε καλά φυλαγμένη την επιστολή Καραμανλή. Γιατί και αυτός ήταν υποχρεωμένος να λογοδοτεί στη μητρική για το τι έκανε το περιβόητο 2% που του παρεχόταν για χορηγίες (παράνομες) προς τα ελληνικά κόμματα.
Σήμερα η «Ε» αποκαλύπτει ότι η επιστολή του τέως πρωθυπουργού της 24ης Μαΐου 2004 δεν αρχειοθετήθηκε απλά. Η γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου φρόντισε να τη συμπεριλάβει και στα εισερχόμενα της Γενικής Διεύθυνσης. Στη σημείωση με αριθμό 175 γράφεται το εξής: «Κώστας Καραμανλής 2/6 ευχαριστήρια επιστολή για την υποστήριξή σας στη μεγάλη προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα της Κυβέρνησης».
Ετσι, υποθέτουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens κατοχύρωσε τα νώτα του για το χρήμα, εκτός προϋπολογισμού, που εξασφάλιζε για να μοιράζει για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου» στην Ελλάδα.
Βεβαίως, αν όλα αυτά δεν θιγούν από την Εξεταστική Επιτροπή, στη διάσταση του αδήλωτου πολιτικού χρήματος, αυτού που δεν αγγίζει η λογιστική, και αν τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οχυρωθούν πίσω από τα βιβλία τους, η επιστολή-χαρακίρι του Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο θα βαθύνει την καχυποψία των πολιτών. Θα αφήσει δε την αίσθηση ότι οι εξεταστικές είναι ένα πεδίο συγκάλυψης, ίσως και ένα θέατρο εντυπώσεων για τους πολίτες που θα ασχολούνται με τους φόρους τους και όχι με τα μαύρα και αφορολόγητα των κομμάτων.
Πάντως, το περιβόητο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου (οι ατζέντες του από το 1997 μέχρι και το 2007) δείχνει πολλά. Κυρίως αυτούς που με ευκολία απευθύνονταν στο γραφείο του και από τα δύο μεγάλα κόμματα και αιτούνταν ραντεβού, χορηγίες, ψυγεία, laptop, τηλεφωνικά κέντρα, αλλά και διορισμούς φίλων τους.
Και Αντώναρος 

Στη σελίδα του ημερολογίου του Μ. Χριστοφοράκου επί παραδείγματι, με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2004, γράφεται τηλεφωνική κλήση από τον κ. Αντώναρο. Δύο ημέρες μετά, στις 8 Ιουλίου 2008 δηλαδή, και πάλι υπάρχει γραμμένο το όνομα «Αντώναρος 11:00».
Πριν από τις σημειώσεις αυτές, και ειδικότερα στις 27 Απριλίου 2004, η Π.Μ. αποστέλλει στον Μ. Χριστοφοράκο προσωπική επιστολή με το βιογραφικό της σημείωμα. Του γράφει «σας αποστέλλω κατόπιν συνεννοήσεως με τον Κύριο Ευάγγελο Αντώναρο το βιογραφικό μου, ελπίζοντας ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να αποδείξω τις γνώσεις και ικανότητές μου». Είναι εντυπωσιακό ότι αυθημερόν η κ. Τσακάλου (εξ απορρήτων του Μ. Χριστοφοράκου) αποστέλλει το βιογραφικό της Π.Μ. σε δύο στελέχη της Siemens (Ruiz και Μπάμπαλη) και τους ζητεί να κανονίσουν συνάντηση για συνέντευξή της... *
http://www.enet.gr

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των φοιτητών στις κατά τόπους Εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Πρόκειται για το ποσό των 1.000 ευρώ που καταβάλλεται εφάπαξ στους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2010.

Ποιοι το δικαιούνται
Από την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν:
- Σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
- Στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
- Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το επίδομα καταβάλλεται κάθε χρόνο, για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές (σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής). Μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον είναι πάνω από 25 ετών ή είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !


http://logoplokies.blogspot.com/

Φυλακές για τρανσέξουαλ στην Ιταλία


Η πρώτη φυλακή για τρανσέξουαλ θα ανοίξει σε λίγες μέρες στην Ιταλία. Πρόκειται για τις φυλακές του Ποτσάλε, κοντά στην πόλη Έμπολη (στον κεντρικό νομό της Τοσκάνης) που ανακατασκευάστηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν 24 τρανσέξουαλ κρατούμενες. Μέχρι πρόσφατα, οι φυλακές του Ποτσάλε, ήταν γυναικείες. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, όμως, οι κρατούμενες ήταν μόνον δύο. Αποφασίσθηκε, κατά συνέπεια, να αξιοποιηθούν πιο αποδοτικά οι χρηματικοί πόροι που απαιτούνται για τη λειτουργία του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος. Οι κρατούμενες στη φυλακές θα έχουν ατομικά κελιά με τηλεόραση, τουαλέτα και ντουλάπα. Οι φυλακές διαθέτουν επίσης, οδοντιατρείο, βιβλιοθήκη, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και χίλια τετραγωνικά μέτρα αγροτικής έκτασης, με ελιές και αμπέλι. Η υπεύθυνη των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Τοσκάνης, Μαρία Πια Τζουφρίντα, σε δηλώσεις της τονίζει ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για γκέτο. Όλοι οι υπάλληλοι θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για να υιοθετήσουν την πρέπουσα, την πιο κατάλληλη συμπεριφορά».

Αλγερία - Αίγυπτος και Γκάνα - Νιγηρία στα ημιτελικά του Copa Africa

Η Αίγυπτος ήταν η μεγάλη νικήτρια με 3-1 επί του Καμερούν στην παράταση (1-1 κ.δ.) και πήρε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa Africa με το τέταρτο και τελευταίο να κρίνεται στα πέναλτι, όπου η Νιγηρία απέκλεισε τη Ζάμπια με 5-4, αφού τόσο ο κανονικός αγώνας, όσο και η παράταση έληξαν 0-0. Οι «φαραώ» πέταξαν έξω την παρέα του Σάμουελ Ετό που ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Έτσι, τα ζευγάρια στους «4» την Πέμπτη είναι Γκάνα - Νιγηρία (18:00) και Αλγερία - Αίγυπτος (21:30).

«Διαλύθηκε στον αέρα το αιθιοπικό αεροσκάφος»

Λιβανέζοι στρατιώτες ερευνούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που έχουν βγει στην ακτή.Ο πιλότος του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 90 επιβαίνοντες που συνετρίβη χθες τη νύχτα στα ανοιχτά του Λιβάνου αγνόησε την τελευταία οδηγία του πύργου ελέγχου, που του υποδείκνυε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει για να αποφύγει μία καταιγίδα. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, Ελίας Μουρ, «μία ηχογραφημένη συνομιλία δείχνει ότι ο πύργος ελέγχου ζήτησε από τον πιλότο να στρίψει για να αποφύγει την καταιγίδα, αλλά το αεροπλάνο πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν ξέρουμε τι συνέβη, ούτε αν ο πιλότος είχε ακόμα τον έλεγχο του αεροπλάνου». Όπως ανακοίνωσαν πηγές του αεροδρομίου της Βηρυτού απ΄όπου απογειώθηκε το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737-800, με προορισμό την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του στη διάρκεια καταιγίδας. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν κοντά στις ακτές της χώρας. Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού δήλωσε ότι τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη. Σύμφωνα με τον στρατό του Λιβάνου, το αεροσκάφος «έσπασε» στον αέρα πριν πέσει στη θάλασσα.

Σε κλοιό μπλόκων όλη η χώρα


Αποκλεισμένες παραμένουν δεκάδες εθνικές και επαρχιακές οδοί από τα μπλόκα των αγροτών, ενώ το απόγευμα απέσυραν τα τρακτέρ τους από τις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής στο σταθμό του Προμαχώνα. Στο ίδιο σημείο επιτρέπουν τη διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων προς τη Βουλγαρία, αλλά όχι των φορτηγών. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας οδού, αφού εκτός από τα δύο μπλόκα, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών, το μεσημέρι έκλεισε η παλαιά ΕΟ Σερρών-Καβάλας, αλλά και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι. Το πρωί έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών, στη διασταύρωση Στρυμωνικού, το τελωνείο Εξοχής, ο κόμβος Βογατσικού Καστοριάς και ο δρόμος Φλώρινας-Καστοριάς. Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας. Στο νομό των Γρεβενών 40 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Αποκλεισμένη από τους αγρότες παραμένει η συνοριακή πρόσβαση του Ορμενίου, στο νομό Έβρου. Στο νομό Θεσσαλονίκης το πρωί οι δασεργάτες διέκοψαν την κυκλοφορία στον κόμβο Βρασνών, οι αγρότες έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι έως τη 1 τα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών και από τις 13.20 τον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας. Στη Θεσσαλία οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι έκλεισαν τις διασταυρώσεις της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας-Βόλου και Αγιάς, στη θέση Πλατύκαμπος. Τις ίδιες ώρες παρέμεινε κλειστός και ο δρόμος Λάρισας-Κοζάνης, έξω από τον Τύρναβο. 'Εως τις 14:30 παρέμειναν κλειστές οι παρακαμπτήριες των Τεμπών, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα φορτηγά που βρίσκονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, καθώς οι αγρότες της Θεσπρωτίας ανοίγουν και κλείνουν ανά διαστήματα την πρόσβαση προς το λιμάνι.

Η GOOGLE ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ SHOW-BITCHVIP...!!!


...και η google τον χαβά της ! ! !

Αϊτή: Ο τελευταίος επιζών σώθηκε από Ελληνες και Γάλλους


Συγκλόνισε η διάσωση 24χρονου από τα συντρίμμια ξενοδοχείου στο Πορτ-ο-Πρενς από ελληνικά και γαλλικά συνεργεία, ενώ οι έρευνες σταμάτησαν επίσημα και οι επιχειρήσεις στρέφονται στην παροχή βοήθειας. Ενα μικρό θαύμα αποτελεί ο απεγκλωβισμός του «τελευταίου επιζώντα» στην Αϊτή από ελληνικά και γαλλικά σωστικά συνεργεία, έντεκα ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων τερματίστηκαν επισήμως το Σαββατοκύριακο, καθώς θεωρείται πλέον σχεδόν αδύνατο να υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί κάτω από τα ερείπια. Ο 24χρονος Γουίνσμοντ Εξάντους, ταμίας σε κατάστημα ψιλικών στο λόμπι του ξενοδοχείου Napoli Inn που κατέρρευσε, κατάφερε να επιζήσει καθώς είχε πρόσβαση στο σημείο που εγκλωβίστηκε σε σνακ και αναψυκτικά.

Μέσω Θεσσαλονίκης
Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αφού ο δημοσιογράφος Σωτ. Δανέζης, επικοινώνησε μέσω βραχέων με το κέντρο επιχειρήσεων Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη για να ενημερώσει ότι ακούγονται φωνές μέσα από τα ερείπια και αυτό στη συνέχεια επικοινώνησε με το αρμόδιο «στρατηγείο» του ΟΗΕ στην Αϊτή. Ο 24χρονος άνδρας τελούσε υπό σύγχυση όταν απεγκλωβίστηκε λόγω του «συνδρόμου κατάχωσης», σύμφωνα όμως με τις δηλώσεις Ελληνίδας διασώστριας, μόλις είδε το φως της ημέρας αν και εξαντλημένος κατάφερε να ευχαριστήσει τα μέλη των σωστικών συνεργείων. Το Σαββατοκύριακο δύο ακόμη άνθρωποι, ένας 22χρονος και μια 84χρονη, απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, ενώ ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων από τα διεθνή συνεργεία ανήλθε στους 132. Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των αϊτινών αρχών, ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 112.226 νεκρούς, ενώ 194.000 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη. Μετά τη λήξη των ερευνών διάσωσης, καθώς πλέον οι ελπίδες να βρεθούν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί έχουν εκμηδενιστεί, το ενδιαφέρον στρέφεται στην παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο πρόεδρος της Αϊτής, Ρενέ Περβάλ, παραδέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συντονισμού, καθώς τα περισσότερα κρατικά κτίρια έχουν καταρρεύσει και οι υποδομές της χώρας έχουν καταστραφεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεσμεύθηκε παρ' όλα αυτά για ταχύτερη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της εμπορικής και οικονομικής ζωής, της παροχής υπηρεσιών και των συναλλαγών τις επόμενες ημέρες.

Δωρεές ρεκόρ 57 εκατ. δολαρίων

Το ποσό ρεκόρ των 57 εκατ. δολαρίων συγκέντρωσε ο τηλεμαραθώνιος «Ελπίδα για την Αϊτή» που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου και της μουσικής. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για το υψηλότερο χρηματικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε αντίστοιχο πρόγραμμα, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ολοκληρωτική καταστροφή που βιώνει η χώρα. Το πρόγραμμα μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, σε όλο τον κόσμο μέσω των εθνικών καναλιών του μουσικού τηλεοπτικού δικτύου MTV και στο διαδίκτυο μέσω του YouTube. Τη διοργάνωσή του ανέλαβε ο ηθοποιός Τζ. Κλούνεϊ, που πραγματοποίησε την πρώτη συμβολική δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

100 καλλιτέχνες
Στον τηλεμαραθώνιο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Μεταξύ αυτών, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και η ηθοποιός Τζ. Ρόμπερτς που απαντούσαν στα τηλέφωνα καταγράφοντας τις δωρεές των τηλεθεατών. Τον τηλεμαραθώνιο στήριξαν με την παρουσία τους γνωστοί τραγουδιστές, όπως οι Μαντόνα, Στινγκ και Μπρους Σπρίνγκστιν, ενώ ο Τζέι-Ζ με το συγκρότημα U2 παρουσίασαν ένα νέο τραγούδι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των θυμάτων.
http://www.imerisia.gr

Για όσους δεν πήγαν στις Αλπεις για σκι

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ
Μην αηδιάσετε, απλή φυσική ειναι
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
http://troktiko.blogspot.com




Είναι δυνατόν να μας διώξουν από το ευρώ όταν η φουστανέλα γίνεται μόδα στο Παρίσι;


Είναι δυνατόν να μας διώξουν από το ευρώ όταν η φουστανέλα γίνεται μόδα στο Παρίσι; (Από το Βήμα) 

http://tolimeri.blogspot.com/

Σάλος με καμπάνια για την παιδική κακοποίηση - Δείτε το βίντεο


Σοκ προκαλεί μία νέα καμπάνια στην Βρετανία για την παιδική κακοποίηση. Στο video «πρωταγωνιστεί» ένα μικρό κορίτσι, που απεικονίζεται να ράβει το στόμα της με βελόνα και κλωστή. Οι εικόνες θεωρήθηκαν πολύ σκληρές για να προβληθούν στην τηλεόραση και έτσι θα παρουσιασθούν μόνο στο διαδίκτυο και τους κινηματογράφους, για ηλικίες από 12 και άνω. Το film είναι μέρος της καμπάνιας, κόστους 1,2 εκατομμυρίου λιρών, που διενήργησε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Beatbullying στη μνήμη ενός κακοποιημένου κοριτσιού -της Megan Gillan. Επρόκειτο για μια 15χρονη από το Cheshire, η οποία αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση παυσίπονων αφότου δέχθηκε λεκτική κακοποίηση στο site κοινωνικής δικτύωσης Bebo.





George Acosta vs. Michael Jackson - Thriller





http://onelouder-byraz.blogspot.com

Μήνυμα «από τον Οσάμα στον Ομπάμα»

Οι επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχιστούν όσο η χώρα αυτή υποστηρίζει τους Ισραηλινούς και η Παλαιστίνη δεν έχει ασφάλεια, δηλώνει ο αρχηγός της αλ-Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα. Ο μπιν Λάντεν αναναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική απόπειρα της 25ης Δεκεμβρίου σε αεροσκάφος της Delta Airlines. Ο Νιγηριανός Ουμάρ Φαρούκ Αμντουλμουταλάμπ έχει παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να ανατινάξει το αεροπλάνο με 300 επιβάτες, ενώ πλησίαζε στο Ντιτρόιτ. «Το μήνυμα που λάβατε με την απόπειρα του ήρωα, Νιγηριανού Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ είναι μία επιβεβαίωση προηγούμενου μηνύματός μας που μετέφεραν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου», λέει ο μπιν Λάντεν. «Αν ήταν δυνατό να να σας μεταφέρουμε τα μηνύματά μας με λέξεις, δεν θα σας τα είχαμε μεταφέρει με αεροπλάνα», αναφέρει ο αρχηγός της αλ Κάιντα, ο οποίος επισημαίνει ότι το μήνυμά του απευθύνεται «από τον Οσάμα στον Ομπάμα».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΚΟ?

 

Δεχθήκαμε email από εξοργισμένο μέλος οικολογικής οργάνωσης, που έγινε παραλήπτης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεγαλοστελεχών εταιρειών ΑΠΕ, τα οποία είναι παράλληλα και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των συνδέσμων ΑΠΕ: ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) & ΕΣΗΑΠΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ). Σ.Σ.: Τα emails αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι σύνδεσμοι αυτοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία-πρακτικά οι ίδιες εταιρείες τους ελέγχουν…
Το θέμα που συζητούν (τα μεγαλοστελέχη) είναι σοβαρό, αφού στη λίστα αποδεκτών email συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο τα στελέχη των εταιρειών ΑΠΕ, αλλά και ο ίδιος ο κος Περιστέρης Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ.
Μέσα από τα emails, βλέπουμε την περίεργη και εξοργιστική πρακτική των εταιρειών:
Παραδέχονται (οι εταιρείες) ότι στερούνται επιστημονικών επιχειρημάτων, αποδέχονται (οι εταιρείες) πως οι προτάσεις των οικολογικών οργανώσεων είναι επιστημονικές και κανονίζουν τη στρατηγική τους:…να αξιοποιήσουν τις οργανώσεις GREENPEACE, WWF και MEDSOS κυρίως, για να σπάσουν το μέτωπο (!) που υπάρχει μεταξύ 172 οικολογικών οργανώσεων και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), οι οποίες (οι 172) υπέβαλαν επιστημονικές προτάσεις για την προστασία περιβάλλοντος και την λελογισμένη εγκατάσταση αιολικών πάρκων, στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ.
Ο εξοργισμένος οικολόγος, που μας έστειλε email επιθυμεί και παρέμβαση Εισαγγελέα για τις οικονομικές σχέσεις των ΜΚΟ: GREENPEACE, WWF, MEDSOS με μεγάλες εταιρείες.

Εμείς ως bloggers ούτε μπορούμε να το ασπαστούμε, ούτε έχουμε αρμοδιότητα για τέτοιες προτάσεις. Ωστόσο, παραθέτουμε τον αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ των στελεχών και αφήνουμε να βγάλει ο κάθε αναγνώστης τα συμπεράσματά του, τόσο για το ήθος των εταιρειών, όσο και το σκοτεινό ρόλο των GREENPEACE και Σία. (Κάνε κλικ στiς εικόνες για να διαβάσεις)
Για λόγους τάξεως δεν αποκαλύπτουμε τα ονοματεπώνυμα των μεγαλοστελεχών των εταιρειών ΑΠΕ.
Επίσης όμως για λόγους τάξεως, θεωρούμε πως θα ήταν χρήσιμο να δημοσιεύσουν οι GREENPEACE, WWF, MEDSOS τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει από εταιρείες-κατασκευαστές Αιολικών πάρκων, αλλιώς κινδυνεύουν να πέσουν πολύ χαμηλά στην εκτίμηση των Ελλήνων!
Περιμένουμε την απάντηση και θα επανέλθουμε!!
 
kafeneio-gr 

Το τέλος των παραμυθιών

του Lupus Ec(onomicus)
(το παραμύθι για μεγάλα παιδιά)

“Κερδοσκοπικά παιγνίδια γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται από συγκεκριμένα funds -αυτοί είναι οι κανόνες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δουλειά της κυβέρνησης είναι, με διαφάνεια, να εφαρμόζει τις πολιτικές της ώστε να αποτρέπονται τέτοιες κινήσεις”.

Τάδε έφη αυτολεξεί ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010, δηλαδή τη στιγμή ακριβώς που:

Το κόστος (για το ελληνικό δημόσιο) και η απόδοση (για τους -όποιους θαρραλέους ή άπληστους- δανειστές του ελληνικού κράτους έχουν παραμείνει στις επάλξεις) ξεπερνούσε τα αστρονομικά επίπεδα του 6,20%, κινούμενο στα επίπεδα των 306 μονάδων βάσης έναντι του γερμανικού αντιστοίχου, καταγράφοντας υψηλό 11μήνου,
ενώ παραλλήλως η απόδοση (yield) στο 2ετές έντοκο εκτινασσόταν στο 4,96% από 1,70% στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009, λίγο πριν από τις περιλάλητες πρόωρες εκλογές που είχε προκηρύξει η -αλήστου μνήμης- κυβέρνηση της Ν.Δ., η κυβέρνηση που εύκολα (και δίκαια) θα μπορούσε να καταταγεί ανάμεσα στις 5 χειρότερες μεταπολεμικές και στις 3 καταστροφικότερες μεταπολιτευτικές στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η διαδικασία για την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα στις 3 Φεβρουαρίου, τοποθετείται η έναρξη της διαδικασίας επανεκλογής του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος σε γεύμα που παρέθεσε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η συγκεκριμένη ημέρα της ψηφοφορίας της Βουλής θα καθοριστεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της ερχόμενης Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη, της οποίας η ανακοίνωση γίνεται πέντε πλήρεις ημέρες πριν από την οριζόμενη ημερομηνία ψηφοφορίας.