Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σε μια εβδομάδα ο Καλλικράτης – Ανάβουν τα σενάρια υποψηφιοτήτων

altΣε μία εβδομάδα, μετά την Κυριακή του Θωμά αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης», που προβλέπει τη νέα «αρχιτεκτονική» των δήμων στην Ελλάδα. Ήδη άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα για ονόματα και υποψηφιότητες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά θα παρουσιαστεί η χωροταξική διαίρεση της χώρας σύμφωνα με το νέο σχέδιο Καλλικράτης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη, που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σενάρια για τον αριθμό των δήμων
Καθώς σύμφωνα με το δελτίο τύπου του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας Μάκη Μπούκα, η πρόταση που κατατέθηκε από την τοπική οργάνωση ήταν για 3 ή 4 δήμους στο νησί συν τους Παξούς, ενώ κατατέθηκε και η πρόταση της ΤΕΔΚ που μιλά για 5 δήμους στο νησί συν τους Παξούς.
Υπάρχει πάντως και έντονη φημολογία για έναν δήμο σε όλο το νησί, σενάριο που μιλά για ένα δήμο σε όλα τα νησιά εκτός από την Εύβοια και την Κρήτη. Σε αυτή την περίπτωση πάντως κινδυνεύουν τα Ιόνια Νησιά να αποτελούν μια Περιφέρεια με 5 – 6 μόλις δήμους, κάτι που θα δυσκολέψει εξαιρετικά την λειτουργία της, ως νησιωτικής περιοχής.
Τα ονόματα και οι φήμες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί μεταξύ Κέρκυρας και Λευκάδας. Αναλυτικά: «Στα Επτάνησα το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αρκετές πρωτιές όχι μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχει όμως και την εξής... ιδιαιτερότητα: δεν λείπουν οι εσωκομματικές συγκρούσεις και δη στο μεγαλύτερο νησί, την Κέρκυρα. Εκεί έχει διαφανεί το ενδιαφέρον να διεκδικήσει το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γ. Καλούδης, νυν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής. Ωστόσο οι γνωρίζοντες λένε ότι η ανοιχτή κόντρα με την υφυπουργό Αντζελα Γκερέκου ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να φτάσει... λίγο πριν το χρίσμα.
Ενδιαφέρεται και ο Κερκυραίος Ανδρέας Παγκράτης, ενώ αναζητούνται και άλλες υποψηφιότητες. Στους ενδιαφερόμενους, ο κ. Παναγιώτης Σκληρός. Είναι διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, πρώην δήμαρχος Λευκάδας, επιχειρηματίας και γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια. Ακόμη ο κ. Μάκης Φόρτες, πρώην δήμαρχος Αργοστολίου Κεφαλονιάς».
Από το δημοσίευμα του Έθνους απουσιάζει το όνομα του πρώην δήμαρχου Κερκυραίων Χρύσανθου Σαρλή, που έντονη φημολογία τις τελευταίες ημέρες τον θέλει να είναι ο «εκλεκτός», εκτός απροόπτου του ΠΑΣΟΚ για τα Ιόνια, φήμες που πάντως παρότι προέρχονται από πολλά και διαφορετικά κέντρα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Υπενθυμίζουμε ότι σε παλαιότερο δημοσίευμα αθηναϊκών εφημερίδων τα ονόματα από την ΝΔ για το χρίσμα των Ιονίων είναι οι κ.κ .Σπύρος Σπύρου, Στέφανος Γκίκας και παρά τη δήλωσή του για επιθυμία του να παραμείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για χρίσμα στην Περιφέρεια στον νομάρχη Στέφανο Πουλημένο.
Κι ένας παλιός γνώριμος…
Σύμφωνα τέλος με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σωτήρη Βόσδου, ως εκλεκτού της ΝΔ. Πάντως ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ακόμη 4 – 5 στελέχη της ΝΔ οπότε η μάχη για το γαλάζιο χρίσμα αναμένεται να είναι μεγάλη.
Επί ποδός πολέμου στη ΝΔ
Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις στοιχεία κεντρικής πολιτικής μάχης θα αποκτήσουν οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη των πρώτων αιρετών περιφερειαρχών.
Για τη Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσουν και το πρώτο εκλογικό τεστ για τον νέο της πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στο χρώμα που θα αποκτήσει ο διοικητικός χάρτης της χώρας. Οι συσκέψεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ μετά το Πάσχα και αφού πρώτα παρουσιαστεί η τελική κυβερνητική πρόταση για τον “Καλλικράτη” θα αρχίσουν και οι δημοσκοπήσεις που θα μετρήσουν τη δημοτικότητα και την απήχηση προσώπων. Ήδη πάντως ουκ ολίγα γαλάζια στελέχη κυρίως πρώην υπουργοί και βουλευτές όπως και εν ενεργεία νομάρχες δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους.
Κρας τεστ στο ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ τώρα έχει αρχίσει σύμφωνα με το Έθνος εμφύλια σύρραξη, για τα μάτια του «Καλλικράτη», και εν μέσω κρίσης δεν αποκλείεται να είναι σκληρότερη από κάθε άλλη φορά. Ο «Καλλικράτης», που θα ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο, προβλέπει μεγαλύτερους και ισχυρότερους δήμους, με τους τοπικούς άρχοντες εξαιρετικά αναβαθμισμένους, αλλά και περιφέρειες που επί της ουσίας οι νέοι αιρετοί περιφερειάρχες θα είναι «μικροί πρωθυπουργοί».
Στο Μαξίμου επιθυμούν να υπάρξει μια γερή δόση ανανέωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση και να βγουν μπροστά νέα στελέχη και κυρίως στελέχη που θα μπορούν να διαχειριστούν και το χωροταξικό εύρος των νέων δήμων, χωρίς πολλά «τοπικιστικά κριτήρια», αλλά και να ανταποκριθούν στις νέες αρμοδιότητες και εξουσίες. Ο Γ. Παπανδρέου θέλει από τώρα να μειώσει την ένταση των τοπικών εμφυλίων και να δώσει ταυτόχρονα επαρκή χρόνο σε όσους επιλεγούν ως υποψήφιοι για να διοργανώσουν την καμπάνια τους, καθώς θεωρεί πως έχει πολιτική σημασία η αναμέτρηση του Νοεμβρίου και επειδή κρίνεται το σχέδιο «Καλλικράτης», αλλά κυρίως γιατί θα είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Εχει δώσει εντολή να γίνουν προσεκτικές επιλογές κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στις κρίσιμες μεγάλες περιφέρειες.
Στη Βουλή τον Μάιο
Το δύσκολο έργο του συντονισμού όλης αυτής της προσπάθειας ανέλαβε ένας παλιός γνώριμος του πρωθυπουργού, ο Θανάσης Τσούρας. Μαζί του και ο γραμματέας του Κινήματος, Σωκράτης Ξυνίδης, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λ. Μίχος, και ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Στεφάνου.
Έως τις 15 Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ο «Καλλικράτης», που ήδη προκαλεί αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να έρθει στη Βουλή στις αρχές Μαΐου και να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
http://www.corfupress.com

Το ...κανό σέρνει καράβι!


Οφείλει να το πάρει πάνω του

Κάθε μέρα που περνάει αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο αισθητές οι αρρυθμίες στη λειτουργία της κυβέρνησης και του νέου υπουργικού σχήματος.
Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει, ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αρχίσει να αποδίδει η νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τις περισσότερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Ο Παπανδρέου επέλεξε ένα σχήμα αρκετά προσωποκεντρικό που τώρα βιώνει τους "κραδασμούς" της μακροχρόνιας απουσίας του στο εξωτερικό.
Κανείς δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του πρωθυπουργού και την διάθεση του να εξασφαλίσει για τη χώρα την καλύτερη δυνατή λύση αλλά ήρθε η ώρα να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός σοβαρά με την παραγωγή του έργου των Υπουργείων.
Πιο πολύ κι από το νέο υπουργικό σχήμα, αυτό που δεν λειτουργεί είναι το σύστημα διαχείρισης των κρίσεων. Παρά τις συχνές του παρεμβάσεις, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν δείχνει ικανός να κινητοποιήσει τους υπουργούς οι οποίοι εμφανίζονται περισσότερο ανθεκτικοί στις φωνές του από όσο θα περίμενε κανείς. Παράλληλα, ο εξαιρετικός Παμπούκης δεν είναι και ο πλέον δημοφιλής συνεργάτης του πρωθυπουργού καθώς πολλά υπουργικά παιδιά του κομματικού σωλήνα αντιδρούν στην ταχεία ανέλιξη του. Ο Παπανδρέου οφείλει λοιπόν να κινητοποιήσει μόνος του τον μηχανισμό που ο ίδιος επέλεξε. 
Το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει αισίως 6 μήνες στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα πράγματα που υπηρετούν κάποιο κεντρικό όραμα. Δεν μπορεί όμως η μάχη με τα spreads να κρατά μια ολόκληρη χώρα στάσιμη... 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ !

Και ποιον δεν έχει παραξενέψει το ιδιόμορφο καθεστώς που επικρατεί, δεκαετίες τώρα, στην άσκηση ορισμένων επαγγελμάτων στη χώρα μας ; Ποιος δεν έχει εξοργισθεί με το άκουσμα των υπέρογκων ποσών που απαιτούνται, προκειμένου να γίνει μια δουλειά, π.χ. ένα συμβόλαιο ή για ν΄ ανοιχτεί ένα φαρμακείο, (αγορά της άδειας από έναν που βγαίνει στη σύνταξη) ή για ν΄ αποκτηθεί μια άδεια ταξί ή φορτηγού δημόσιας χρήσης ;
΄Ισως, μόνο, με όρους μεταφυσικής μπορούμε να προσεγγίσουμε και να αιτιολογήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, γιατί με όρους λογικής δεν ερμηνεύεται.
Τα ονομαζόμενα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα έχουν χρόνια που συζητιούνται, πολλές φορές έχει κατακεραυνωθεί το καθεστώς τους, άλλες τόσες έχει εξαγγελθεί η κατάργηση των απαράδεκτων προνομίων τους, τίποτα, όμως δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα. Κι ο χορός των εκατομμυρίων, γύρω τους, γύρω από τις ελληνικές οικογένειες και γύρω από τον έλληνα πολίτη, καλά κρατεί !...
Η σχέση μας με την Ε.Ε. συνεπάγονταν, εδώ και χρόνια, τη νομοθετική ρύθμιση με την απελευθέρωση της άσκησης, κάθε επαγγέλματος, χωρίς ο ενδιαφερόμενος νάναι υποχρεωμένος ν΄ αγοράζει, με χιλιάδες €, άδειες ή να περιμένει, στην πόλη του, πότε θα συνταξιοδοτηθεί ένας φαρμακοποιός για ν΄ αγοράσει το φαρμακείο για το παιδί του, που έχει τελειώσει τη σχετική σχολή !
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει οσονούπω σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, ένα νομοθέτημα στο οποίο εμπλέκονται τα περισσότερα των υπουργείων. Η πολιτική βούληση έχει εκφραστεί με κατηγορηματικότητα, γι αυτό κι εκείνο που αναμένεται, αυτή τη φορά, είναι αποφασιστικότητα και συνέπεια.
Οι αντιδράσεις έχουν, ήδη, ξεκινήσει, θάναι ολέθριο σφάλμα να επιχειρηθούν συμψηφισμοί και μεσοβέζικες ρυθμίσεις.
Αν μη τι άλλο, η επιδίωξη των αλλαγών στο απαράδεκτο ισχύον καθεστώς, έχει να κάνει με το συμφέρον της κοινωνίας, με την ωφέλεια του έλληνα πολίτη και την απελευθέρωσή του από κόστη και τιμές πανάκριβες για σειρά προϊόντων και υπηρεσιών !...
 

Ο Τουρισμός, το διαμάντι της οικονομίας, μας σε ώρα μηδέν.

Θεωρητικά άρχισε η νέα τουριστική περίοδος. Πόσο όμως είμαστε έτοιμοι ; Τι δημιούργησε τη σημερινή κατάσταση και τη δυσκολία προσαρμογής στο διεθνή τουριστικό ανταγωνισμό ;
Το παρόν του τουρισμού προκαλεί ανησυχίες και το μέλλον φαίνεται σκοτεινό και αβέβαιο.
Οι ευθύνες ξεκινούν από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να δουν τον τουρισμό, σαν το διαμάντι της οικονομίας μας, δίνοντας του, τις πραγματικές διαστάσεις.

Αιτίες του κακού :
Η έλλειψη μακροχρόνιου προγραμματισμού και σχεδιασμού. Οι Κυβερνήτες έρχονται και παρέρχονται και κάθε μία καταργεί τα προηγούμενα και αρχίζει τους δικούς της πειραματισμούς. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις συνεχείς μεταβαλλόμενες συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού.
Η αλληλοσύγκρουση αρμοδιοτήτων και υπευθυνοτήτων. Λύσεις στα προβλήματα της συναρμοδιότητας των υπουργείων.
Να υπάρξει δεσμευτική, στα κύρια σημεία, πολιτική για τις επόμενες κυβερνήσεις.

Εδώ χρειάζεται διακομματικό συντονιστικό όργανο για τη μακροχρόνια τουριστική πολιτική .

* Η μικρή και με ξεπερασμένους τρόπους προβολή και διαφήμιση. Χρωστάμε ακόμη, σε ξένες διαφημιστικές εταιρίες, διαφημίσεις προηγουμένων ετών. Σε λίγο δεν θα μας εμπιστεύεται κανένας. Η Τουρκία διαθέτει πενταπλάσια ποσά για διαφήμιση. Η διαφήμιση πρέπει να θεωρηθεί επένδυση. Μη ξεχνάμε :

Και ο Θεός έχει ανάγκη διαφήμισης, γι αυτό χτυπούνε οι καμπάνες !

Να θεσμοθετηθεί στους Δήμους ειδικός ανταποδοτικός σταθερός φόρος για τη διαφήμιση.

* Η εμμονή μας στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές έχουν δημιουργήσει μονοπωλιακές καταστάσεις με τον πλήρη έλεγχο σε ορισμένες περιοχές από τους Tour Operations . Έτσι δημιουργούνται εκβιασμοί και αθέμιτοι ανταγωνισμοί με αρνητικές συνέπειες στις τιμές και στην ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών. Ανάπτυξη αμυντικών μηχανισμών.Έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό. Να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα ότι όλοι οι Έλληνες θέλουμε να κάνουμε διακοπές το 15 Αύγουστο. Κατανομή των αδειών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και στους άλλους καλοκαιρινούς μήνες. Και το κόστος διακοπών θα είναι μικρότερο και η εξυπηρέτηση καλύτερη.
Να επιδιωχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη περιοχών με τα ίδια συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Στροφή προς νέες αγορές, αλλαγή των διαδικασιών εκδόσεως της βίζας και συντονισμός-κατανομή χρονική και χωρική του εσωτερικού τουρισμού.

* Έγκαιρη πρόβλεψη και προετοιμασία των εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων για την υποδοχή των τουριστών. Είναι γνώρισμα και αυτό ημών των Ελλήνων να τα αφήνουμε όλα στο παρά πέντε. Άρχισε η τουριστική περίοδος και οι παραλίες, οι τουριστικές εγκαταστάσεις είναι πενταβρώμικες κατά το πεντακάθαρες και ανέτοιμες . Αλλά πώς να είναι καθαρές και έτοιμες όταν οι Δήμαρχοι ασχολούνται εδώ και μήνες πού θα δημιουργηθεί νέα καρέκλα στο Καλλικράτη, όταν η ΕΤΑ-Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται πολλές παραλίες και τουριστικές εγκαταστάσεις, Golf, εδώ και 6 μήνες δεν έχει Δ.Σ. και υπολειτουργεί ; Ψάχνουν ακόμα, 6 μήνες, για τους καλύτερους ! Οι προηγούμενοι δε μας κάνουν γιατί ήταν του άλλου Υπουργού Τουρισμού. Θα σας αναφέρω ένα μόνο παράδειγμα. Στο Golf Ρόδου έχουν λήξει οι συμβάσεις του προσωπικού τέλος Μαρτίου. Τώρα υπάρχει ένα μόνο άτομο. Αυτός που κάνει το Διευθυντή.Σε λίγο θα έχουν ξεραθεί και τα αγριόχορτα, γιατί γκαζόν δεν υπάρχει. Σημειώστε την ημερομηνία για να δούμε πότε θα προσλάβουν προσωπικό. Κύρια Άντζελα Γκερέκου και κύριε Παύλο Γερουλάνο, αρμόδιοι Υπουργοί, με αυτές τις εγκαταστάσεις, θα προσελκύσουμε τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου, όπως εύχεστε και καλά κάνετε ; Με αυτά τα χάλια θα ενισχύσουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι και το golf ; Στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις υπάρχει και πρόβλημα ρευστότητας (κεφάλαια κίνησης) και δυσκολία να προετοιμαστούν για τη νέα τουριστική περίοδο.

Άμεσος διορισμός Διοικητικού συμβουλίου στην ΕΤΑ Α.Ε. και διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού στα υποκαταστήματα της. Οι Δήμαρχοι να ξυπνήσουν και αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά τους συμφέροντα. Να φροντίσουν αμέσως για τον καθαρισμό των παραλιών και των δρόμων.



Η αναξιόπιστη και ελλιπής συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των τουριστών, κυρίως στη Νησιωτική Ελλάδα. Τα λεωφορεία μπορεί να έχουν και μία ώρα διαφορά στο χρόνο διέλευσης. Οι τουρίστες γελούν με τα χάλια μας. Χάνουν το προγραμματισμό τους. Αυτοί κοιτούν και το λεπτό. Η καθυστέρηση στην εκτέλεση βασικών έργων υποδομής. Πότε η καθυστέρηση χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο, πότε η έλλειψη μελετών κατά την εξέλιξη του έργου, τα περισσότερη έργα, στις τουριστικές περιοχές, έχουν γίνει το γεφύρι της Άρτας ! Παράδειγμα : Πριν ενάμιση χρόνο έχει αρχίσει η διαπλάτυνση 10 χιλιομέτρων της Εθνικής οδού Ρόδου-Λίνδου, κύριου τουριστικού συγκοινωνιακού άξονας και είμαστε στη μέση. Δικαιολογίες της εργολήπτριας εταιρίας : Δεν είχαν προβλεφθεί συμπληρωματικές μελέτες, απαραίτητες, ο καιρός, και μας χρωστάει το κράτος 5 εκατμ ευρώ.
Πώς να επιταχύνουμε την εκτέλεση του έργου, όταν δε μπορούμε να πληρώσουμε και το υπάρχον προσωπικό ;
Εύχομαι να διαψευσθώ, με τα ατυχήματα που θα γίνουν το καλοκαίρι με τους τουρίστες. Αυτή θα είναι η χειρότερη διαφήμιση για τον τουρισμό.
Ο προϋπολογισμός ήταν 30 εκατομ. Ευρώ. Να θυμάστε ότι το κόστος θα ξεπεράσει τα 30 εκατομ.
Κύριε Γιάννη Μακριώτη, Υφυπουργέ υποδομών τι κάνετε που βρίσκεστε ;
Σωστός προγραμματισμός και έλεγχος της χρονικής τήρηση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και επιτάχυνση του έργων υποδομών. Μείωση για ορισμένα αεροδρόμια του τέλους για τις πτήσεις τσάρτερ.

Η έλλειψη τιμολογιακής πολιτικής και κοστολογίων. Μη αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα.
Ο καθένας πουλάει ότι θέλει, όποτε θέλει και όσα θέλει. Ο καθένας δηλώνει ότι θέλει ! Έχει χαθεί η αξιοπιστία στο θέμα των τιμών. Έχουμε βέβαια ελεύθερη οικονομία ! Αλλά ;


Κυρία Γκερέκου και κύριε Γερουλάνο αρμόδιοι Υπουργοί,
Μιλάτε, θεωρητικά και πολύ καλά κάνετε, για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Πράγματι ο τουρίστας σήμερα ζητάει κάτι παραπάνω από τον ήλιο και τη θάλασσα. Σε ποιες κατηγορίες μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί ;
Έχουμε εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, κυρίως της φύσης, με τη δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων και χώρων ; Έχουμε εκμεταλλευτεί την ενεργό ζήτηση γι αυτές τις μορφές τουρισμού ; Πώς θα αναπτύξουμε οικολογικό, περιβαλλοντικό και περιηγητικό τουρισμό, όταν δεν υπάρχουν οργανωμένες εγκαταστάσεις και χώροι ;
Πού υπάρχουν τα περιβαλλοντικά πάρκα και τα μονοπάτια ζωής ; Πού είναι οι εγκαταστάσεις για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό εκτός Αθηνών και στα νησιά μας ; Εγκαταστάσεις για γέλια.
Πού είναι τα Golf ; Ένα έχει το κράτος και αυτό δεν είμαστε ικανοί ούτε να το συντηρήσουμε, είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένο.
Τι έχει κάνει η εκκλησία και το υπουργείο παιδείας για το θρησκευτικό και μαθητικό τουρισμό για την εκπαίδευση και τουριστική συνείδηση ;
Μιλάτε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τι μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί ; Κανένα !
Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Μείωση της τουριστικής περιόδου.
Καιρός ευθύνης για όλους σας τους υπεύθυνους, αλλά και για όλους μας !

Τ.Αλεξανδράτου: Το "Απαγορευμένο" Νο 2 εν πλω ! ! !


Η Τζούλια... στα νερά της. Εκανε ήδη την αρχή και η -άνευ προηγουμένου- ανταπόκριση του κοινού στο απαγορευμένο DVD της φαίνεται ότι της άνοιξε την όρεξη. Αλλωστε, όπως αποδεικνύεται, πρόκειται για χρυσοφόρα επιχείρηση. Περίπου 200.000 ροζ DVD έκαναν φτερά από τα περίπτερα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το «απαγορευμένο Νο 2» βρίσκεται ήδη στη διαδικασία του μοντάζ, με την Τζούλια Αλεξανδράτου να περνά μοναδικές στιγμές εν πλω!
Αυτή τη φορά οι «δημιουργοί» εμπνεύστηκαν και πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της σε σκάφος στη μαρίνα Αλίμου. Πριν από δεκαπέντε ημέρες η Τζούλια Αλεξανδράτου, συνοδεία «κινηματογραφικών», εθεάθη σε πολυτελές σκάφος της μαρίνας. Κομβόι αυτοκινήτων έφτασε στον χώρο από τις πρωινές ώρες, όπου -όπως μας αποκάλυψαν εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες σκαφών- ξεφόρτωσαν κάμερες και φώτα.
Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε και η εκκεντρική Τζούλια με τον μάνατζερ της Μένιο Φουρθιώτη. Επιβιβάστηκαν στο σκάφος και το εγκατέλειψαν αργά το βράδυ. Αν και οι «έκπληκτοι» γείτονες περίμεναν ότι το πλεούμενο θα σηκώσει άγκυρα και θα σαλπάρει, εντούτοις παρέμεινε αγκυροβολημένο καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.
Η θαλαμηγός φυλασσόταν καλά, δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν. Στους όποιους περίεργους ρωτούσαν «Τι γυρίζετε;», η απάντηση ήταν στερεότυπη: «Ενα... video-clip».
Στην περιοχή βρίσκονται πολυτελείς θαλαμηγοί επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Σχεδόν όλες διαθέτουν προσωπικό σε καθημερινή βάση. Οπως μας πληροφόρησαν, το συγκεκριμένο σκάφος ανήκει σε γνωστή εταιρεία ενοικίασης.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εργάσιμη ημέρα, που η κίνηση στη μαρίνα Αλίμου είναι περιορισμένη. Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες - κυρίως από περαστικούς που χαζεύουν τα σκάφη.
Οσο για το πρόγραμμα της Τζούλιας τις άγιες μέρες του Πάσχα, ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο: παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στην Εκάλη, έκανε Ανάσταση στην Πάρο και Πάσχα στη Μύκονο - και μάλιστα, πιο αποκαλυπτική από ποτέ!
Αβαφη και με ευλάβεια (έχοντας τις κάμερες του Star δίπλα της) παρακολούθησε τη λειτουργία τη Μ. Παρασκευή σε εκκλησία της Εκάλης και την επομένη πήρε τον Μένιο Φουρθιώτη και την «έκαναν» για Πάρο. Εκεί γιόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου και στη συνέχεια έβαλαν πλώρη για Μύκονο. Σιγά που θα άφηνε στην «απέξω» η Τζούλια το Νησί των Ανέμων. Η δίδα Αλεξανδράτου βρέθηκε στο γνωστό στέκι του νησιού, το «Remezzο» και χορεύοντας ημίγυμνη με κορμάκι που άφησε τα (εμπρόσθια) κάλλη της σε κοινή θέα, πίνοντας και καπνίζοντας, έκανε τα αρσενικά να χρειαστούν υπογλώσσια. Απτόητη, το διασκέδασε για τα καλά και μαζί με τον Μένιο αποχώρησε αργά το βράδυ από το μαγαζί.
totefteri

Στις 8 Απριλίου το iPhone OS 4.0

H Apple έχει προσκαλέσει τους εκπροσώπους του Τύπου σε μια εκδήλωση στις 8 Απριλίου, στην οποία οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν για το μέλλον του iPhone OS. Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί και η έκδοση 4.0 του λειτουργικού συστήματος της Apple. 
Έτσι λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του iPad στην αμερικανική αγορά, η Apple θα παρουσιάσει τους νεωτερισμούς του iPhone OS 4.0,ώστε οι developers να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους για να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού του συστήματος στις εφαρμογές τους.
Εδώ και μήνες φημολογείται ότι η Apple θα επιτρέψει την παράλληλη εκτέλεση (multitasking) εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Ωστόσο, έως τώρα η μεγάλη αμερικανική εταιρεία δεν μας έχει δώσει κάποιο ένδειξη ότι αυτό θα γίνει στο iPhone OS 4.0.
Tα μέχρι στιγμής updates του λειτουργικού συστήματος πάντα έφερναν μαζί τους σημαντικές αλλαγές. Το iPhone OS 2.0 εισήγαγε το App Store, ενώ το τελευταίο update, ήτοι η έκδοση 3.0, έφερε μαζί της, μεταξύ άλλων, και την υποστήριξη του Copy & Paste. Η έκδοση 4.0 αναμένεται να σκάσει μύτη μαζί με τη νέα γενιά των iPhones, κάτι που παραδοσιακά γίνεται τον Ιούλιο. 

Φίσερ κατά Μέρκελ...για τους χειρισμούς της στο πρόβλημα της Ελλάδας

Τα πυρά του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ δέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και σύσσωμη η κυβέρνηση της χώρας για τους χειρισμούς της στο θέμα του μηχανισμού βοήθειας για την Ελλάδα.
Σε άρθρο του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps με τίτλο «Η Άγκελα Μέρκελ και η Γερμανία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της ΕΕ» ο Φίσερ υποστηρίζει πως η ευρωπαϊκή αντιπαράθεση, την οποία προκάλεσε η Άγκελα Μέρκελ, άλλαξε την ΕΕ για πάντα. Ο πρώην υπουργός πάντως δεν διαφωνεί ιμε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο μηχανισμό βοήθειας, όμως σημειώνει ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ θα μπορούσε να προβλεφθεί χωρίς τις πολιτικές συγκρούσεις, που προηγήθηκαν, και έκαναν την επίτευξη της συμφωνίας τόσο δύσκολη.
Η Γερμανία, τονίζει, θα πρέπει να λειτουργεί, λόγω του μεγέθους και της ιστορίας της, ως η κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Εάν δεν δώσει ένα χαρακτήρα ευρωπαϊκό στα εθνικά της συμφέροντα, το αποτέλεσμα θα είναι η επανεθνικοποίηση της ΕΕ και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Μια τέτοια εξέλιξη όμως, σημειώνει ο κ. Φίσερ, θα οδηγήσει σε μια συνομοσπονδία κρατών, που θα κυριαρχείται από συγκρουόμενα εθνικά συμφέροντα, σε μια αδύναμη ΕΕ, ιδίως τώρα που καλείται να αντιμετωπίσει νέους παίκτες και νέες προκλήσεις παγκοσμίως. 
http://press-gr.blogspot.com

Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό‏...

Τα λόγια είναι περιττά για άλλη μια φορά! Απολαύστε...

Αυτό είναι το καινούργιο τραγούδι με τις αλλαγές που έκανε ο Γ.Αλκαίος...

http://www.ant1online.gr/resources/images/248380e5-4d38-4ce3-86b2-5f6b71f2b9aa.jpg

Έχει αλλάξει εντελώς την εισαγωγή του τραγουδιού και έχει βάλει "σκρατς"!!

Ισως το μεγαλύτερο κρούσμα απάτης στον χώρο της αυτοδιοίκησης...

Το "φαγοπότι" της νυφούλας με τον...φτερωτό γιατρό!
Πριν από λίγες ημέρες σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε ότι «μαύρες σακούλες» έφευγαν καθημερινά από τα ταμεία του δήμου και αντί να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία, κατέληγαν σε λογαριασμούς επίορκων υπαλλήλων.

Σε «πήλινα πόδια» στέκεται πλέον η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς ο δήμαρχος είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος με το μέγεθος που έχει λάβει η κατάχρηση στα ταμεία του δήμου, όπου η καταγραφή της ζημιάς συνεχίζεται. Ενας κυκεώνας ελέγχων από επιθεωρητές, εφοριακούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς αδυνατεί μέχρι στιγμής να παρουσιάσει στο σύνολό του το «φαγοπότι» επί σειρά πολλών ετών, το οποίο πραγματοποιούνταν στους «κόλπους» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το ποσό της κατάχρησης ξεκίνησε να είναι αρχικά λίγα εκατομμύρια ευρώ, έφτασε τα 10, μετά τα 20, αργότερα τα 30 και τώρα γίνεται λόγος ακόμη και για 50 εκατομμύρια, αναδεικνύοντάς το ίσως στο μεγαλύτερο ανάλογο κρούσμα απάτης στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Το «κόλπο» πίσω από την κατάχρηση αφορούσε στη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους υπαλλήλους του δήμου, καθώς και πληρωμών οι οποίες κατευθύνονταν στην εφορία.Αυτή η διαδικασία είχε «στηθεί» και υλοποιείτο επί σειρά ετών, παρόλο που ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κατά τα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργόπουλου, έχει πολλαπλό σύστημα ελέγχων στην οικονομική διαχείρισή του και ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι υπογράφουν τις οικονομικές καταστάσεις του.
Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί και στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες υποτίθεται πως θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είχαν ειδοποιήσει το Δήμο για τη μη διενέργεια των σχετικών πληρωμών.
Ουσιαστικά για όλη αυτή την καλοστημένη κατάχρηση ως ιθύνων νους και εκτελεστής υποδεικνύεται ένας και μοναδικός υπάλληλος, ο οποίος μέχρι στιγμής «πληρώνει τη νύφη».
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ισχυρίζεται σθεναρά πως εκείνος πριν από δύο και πλέον χρόνια κατήγγειλε στη δικαιοσύνη τον συγκεκριμένο υπάλληλο και τη δράση του ενώ τον απέλυσε και από τον Δήμο.
Οι «μαύρες σακούλες»
Μόλις πριν από λίγες ημέρες σε τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, «μαύρες σακούλες» έφευγαν καθημερινά από τα ταμεία του δήμου και αντί να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία, κατέληγαν σε λογαριασμούς επίορκων υπαλλήλων.
Ο έλεγχος πολυμελούς κλιμακίου της Θ΄ ΔΟΥ αποδεικνύει, κατά το δημοσίευμα, πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν τηρούσε καν λογιστικά βιβλία, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκαν ακόμη και πλαστά διπλότυπα είσπραξης από τη ΔΟΥ.
Ζητούμενο είναι και το πώς γινόντουσαν οι εκταμιεύσεις από τα ταμεία του δήμου, καθώς λ.χ. για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, που αφορούν σε μεγάλα ποσά, απαιτείται δίγραμμη επιταγή σε διαταγή της αρμόδιας ΔΟΥ.
Για όλα αυτά, ο κ. Παπαγεωργόπουλος θεωρεί ότι έπραξε το καθήκον του και δεν υπάρχει απολύτως καμία σκιά ή υποψία ευθύνης για τον ίδιο. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να... ανακαλύψει και «θεωρίες συνωμοσίας», υποδεικνύοντας έως και? ξένο παράγοντα, ο οποίος επιθυμεί την απομάκρυνσή του, τη στιγμή που ο ίδιος δεν αναγνωρίζει καμία προσωπική πολιτική-ηθική ευθύνη για τα σκάνδαλα των καταχρήσεων στον δήμο.
Ο δήμαρχος επιχειρώντας να απαντήσει στα καταγγελλόμενα έδωσε συνέντευξη και διέψευσε όλα τα τελευταία δημοσιεύματα, που αποκαλύπτουν τα πεπραγμένα του διάτρητου μηχανισμού οικονομικής διαχείρισης και μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσε «αντί να μας συγχαρούν που ό,τι παρουσιάζεται το στέλνουμε αμέσως στην ελληνική δικαιοσύνη για επιβολή κυρώσεων, ακούμε τα χίλια όσα...».
Σε «κόντρα» με τη Ν.Δ.
Στο πολιτικό πεδίο πέταξε το «γάντι» στην ηγεσία της ΝΔ, αφού απαντώντας σε ερώτηση για το εάν απολαμβάνει της στήριξης του κόμματός του, απάντησε πως «δεν χρειάζομαι στήριξη από κανέναν και είμαι δήμαρχος εδώ και τρεις τετραετίες». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος βιώνει αυτή την περίοδο την απόλυτη «πολιτική μοναξιά», καθώς έχει αποξενωθεί ακόμη και από το ίδιο το κόμμα του.
Η ηγεσία της ΝΔ δεν πραγματοποιεί καμία δήλωση ή πράξη στήριξής του και μάλλον ακολουθεί την τακτική του και αφήνει τον δήμαρχο να φθείρεται όλο και περισσότερο ενδεχομένως προσδοκώντας να καταλάβει κάποια στιγμή πως πρέπει να παραιτηθεί.
Θεωρίες συνωμοσίας
Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ανακαλύπτει «αόρατους εχθρούς» και συνωμοσία εναντίον του λέγοντας πως «συγκεκριμένες δυνάμεις του εσωτερικού και του εξωτερικού έχουν συνασπισθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα εναντίον μας και αγωνίζονται πάση θυσία να αλλάξουν τη βούληση του λαού της Θεσσαλονίκης». Μάλιστα και επειδή επιχειρεί να αναγάγει το όλο θέμα σε πολιτικό, κάνει λόγο για δημοσκοπήσεις, που τον φέρουν σταθερά πρώτο και για άλλες δημοσκοπήσεις, τις οποίες έχουν κάνει οι αντίπαλοί του και δεν τις δημοσιεύουν γιατί δεν τους συμφέρουν.
Πάντως η αλληλουχία των γεγονότων του τελευταίου διαστήματος καταδεικνύει πως ο Α. Σαμαράς δεν επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Παπαγεωργόπουλο να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο όσο η ΝΔ δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, ο δήμαρχος αναμένεται ότι σταδιακά θα κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες του, οι οποίες θα συγκλίνουν στην προβολή της υποψηφιότητάς του. Αγνωστο παραμένει εάν θα πραγματοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως και άλλοι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, μία μεγάλη απολογιστική εκδήλωση για το έργο του, όπου θα θελήσει δημόσια να προωθήσει την υποψηφιότητά του. Ενα ανάλογο γεγονός θα μπορούσε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ηγεσία της ΝΔ.
Οι «διάδοχοι»
Οι Κ. Γκιουλέκας και Σ. Καλαφάτης εκτιμάται ότι έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον δήμο. Συνδέονται με το σημερινό δήμαρχο ποικιλοτρόπως, καθώς ο πρώτος διατέλεσε επί σειρά ετών ανώτατο στέλεχος της Δημοτικής Τηλεόρασης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ενώ ο δεύτερος συμμετείχε στη δημοτική ομάδα του δημάρχου.