Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Στις 8 Απριλίου το iPhone OS 4.0

H Apple έχει προσκαλέσει τους εκπροσώπους του Τύπου σε μια εκδήλωση στις 8 Απριλίου, στην οποία οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν για το μέλλον του iPhone OS. Εκείνη την ημέρα θα παρουσιαστεί και η έκδοση 4.0 του λειτουργικού συστήματος της Apple. 
Έτσι λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του iPad στην αμερικανική αγορά, η Apple θα παρουσιάσει τους νεωτερισμούς του iPhone OS 4.0,ώστε οι developers να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους για να εκμεταλλευτούν τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού του συστήματος στις εφαρμογές τους.
Εδώ και μήνες φημολογείται ότι η Apple θα επιτρέψει την παράλληλη εκτέλεση (multitasking) εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Ωστόσο, έως τώρα η μεγάλη αμερικανική εταιρεία δεν μας έχει δώσει κάποιο ένδειξη ότι αυτό θα γίνει στο iPhone OS 4.0.
Tα μέχρι στιγμής updates του λειτουργικού συστήματος πάντα έφερναν μαζί τους σημαντικές αλλαγές. Το iPhone OS 2.0 εισήγαγε το App Store, ενώ το τελευταίο update, ήτοι η έκδοση 3.0, έφερε μαζί της, μεταξύ άλλων, και την υποστήριξη του Copy & Paste. Η έκδοση 4.0 αναμένεται να σκάσει μύτη μαζί με τη νέα γενιά των iPhones, κάτι που παραδοσιακά γίνεται τον Ιούλιο.