Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν τη διάλυση της κατασκήνωσης...

Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη αποφάσισαν να διαλύσουν την κατασκήνωση, που έχει γίνει σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Έπειτα από... τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, συμφωνήθηκε να διαλυθεί ο καταυλισμός των σκηνών που καταλαμβάνει την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

"Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό", αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των "αγανακτισμένων".

Οι διαδηλωτές δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις του κινήματος, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Χρειάσθηκαν πολυήμερες συζητήσεις και σύγκληση συνελεύσεων που αναβάλλονταν ώστε οι "αγανακτισμένοι" να αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν τον καταυλισμό, παρά τον κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα ντε Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής και τις υπερβολές του καπιταλισμού, μόνο μερικές δεκάδες είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν στην πλατεία το τελευταίο διάστημα.

Αντιμέτωποι με ανεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφαλείας, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει από την Κυριακή να περιορίζουν το μέγεθος του καταυλισμού, ξεστήνοντας κάποιες από τις σκηνές που καταλάμβαναν την καρδιά του τουριστικού και εμπορικού κέντρου στη Μαδρίτης.

Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι "αγανακτισμένοι" προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.
real.gr

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων; Δεν είναι τεράστια προσωπικότητα ο Παπακωνσταντίνου; Ο Γερουλάνος; Ο Δρούτσας; Ο Πεταλωτής; Η Μπιρμπίλη; Ο Δόλης; Ο Λοβέρδος; Η Άννα;Ο Ραγκούσης; Η Ραγκούση-Νταλάρα;...

Γράφει ο "Πιτσιρίκος"
   
Κυβέρνηση προσωπικοτήτων
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα –στην Ελλάδα και στο εξωτερικό-, για την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Διαφωνώ κάθετα με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση προσωπικοτήτων και θα εξηγήσω το γιατί.
Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων υπονοούν πως η σημερινή κυβέρνηση δεν αποτελείται από προσωπικότητες.
Και τους ρωτάω: Δεν είναι μεγάλη προσωπικότητα ο...
Θεόδωρος Πάγκαλος; Ο Ανδρέας Λοβέρδος; Δεν είναι τεράστια προσωπικότητα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου; Ο Παύλος Γερουλάνος; Ο Δημήτρης Δρούτσας; Ο Πεταλωτής; Η Νταλάρα; Μην τρελαθούμε τώρα.
Όσοι επιθυμούν διακαώς μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων προσβάλλουν βάναυσα τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, αφού δεν τους θεωρούν προσωπικότητες αλλά μαριονέτες. Επίσης, προσβάλλουν το 31% του εκλογικού σώματος που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και έφερε αυτές τις προσωπικότητες στην ηγεσία της χώρας.
Βέβαια, δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Υπάρχει μια προσωπικότητα που έχει θέση στη σημερινή κυβέρνηση: η Ντόρα Μπακογιάννη.
Κακώς η κυρία Μπακογιάννη δεν είναι μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να αναγνωρίσει το λάθος του και να υπουργοποιήσει αμέσως αυτή τη μεγάλη Ελληνίδα.
Η είσοδος της κυρία Μπακογιάννη στην κυβέρνηση είναι, άλλωστε, και ένα από τα κύρια αιτήματα των αγανακτισμένων πολιτών στις πλατείες. «Ψωμί – Παιδεία- Μπακογιάννη».
Σε αυτές τις δύσκολες για τον τόπο στιγμές, είναι πολυτέλεια να μένει εκτός κυβέρνησης μια κορυφαία προσωπικότητα, όπως η κυρία Μπακογιάννη.
Άσε που μπορεί να βρει αμέσως και τίποτα χορηγούς από το εξωτερικό και να πάρει η χώρα μια ανάσα.