Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Η ψυχολογία του όχλου...

santa_in_athens
epikairo.gr

Ο Μάστερ Σ’ΕΦαγα στην εξοχή!

(κλικ για μεγέθυνση)
Ο Μάστερ Σ’ΕΦαγα … κυνηγάει κότες στην εξοχή!

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ...

Ε! Όχι και ιδεολογία ο … τραμπουκισμός

Έμεινα έκπληκτος από την προσπάθεια κάποιων – ευτυχώς λίγων – να πείσουν ότι η επίθεση κατά του Χατζηδάκη έγινε εξαιτίας της «συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης» !
Και για να δικαιολογήσουν την άποψη που προφανώς συμφέρει συγκεκριμένους κύκλους, αναμάσησαν το παλιό παραμύθι ότι τάχατε αυτοί που τραμπούκισαν δεν ήταν «γνωστοί – άγνωστοι» αλλά πολίτες σαν και εμάς!
Πέρα από το αστήρικτο αυτής της λογικής (μπορεί πολίτες σαν και εμάς να είναι οι χιλιάδες διαδηλωτές αλλά σαφώς όχι οι τρείς τραμπούκοι του συμβάντος), είναι και επικίνδυνη γιατί προσπαθεί να επενδύσει ιδεολογικά, μια καθαρά τραμπούκικη επίθεση!
Όταν αυτή η παράδοξη και επικίνδυνη λογική επαναλαμβάνεται από τους γνωστούς τηλεοπτικούς αναλυτές (μπρρρρρρ!)και αρθρογράφους γνωστών εφημερίδων, φοβάμαι ότι μπορεί να εκφράζει τα προσωπικά τους απωθημένα (δεκτό) αλλά δεν αποτελεί πραγματικότητα. Προσπαθούν να διαμορφώσουν  μια εικονική πραγματικότητα προκειμένου να έχουν τους πολιτικούς όμηρους των δικών τους επιλογών…
Τρομοκρατούν τους πολιτικούς ηθελημένα ή άθελά τους με αυτό που στην ουσία λένε:
«Πρόσεξε γιατί αύριο μπορεί να είναι η σειρά σου».
Είναι η ίδια η λογική του πολιτικού Κολοσσαίου! Οι πολιτικοί βορά στα λιοντάρια του συστήματος για να ικανοποιηθεί ο όχλος!
Και όταν αυτές οι λογικές κεκαλυμμένες, αποτελούν και επίσημες τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων, ο κίνδυνος να μετατραπεί ο τραμπουκισμός σε πολιτικό επιχείρημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερος! Εκτρέπουν τη δημοκρατία σε δρόμους που όλοι προσεκτικά θα πρέπει να αποφύγουμε…