Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Καλό σημάδι



Με εκφράσεις όπως "Δεν μας είπε ο θλιβερά ολίγιστου μεγέθους πρωθυπουργός.." ο πολύς Χρήστος Γιανναράς καταδικάζει σε αποτυχία την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μέσα από ακόμα μια επιφυλλίδα του στην Καθημερινή.

Όσοι παρακολουθούν την αρθρογραφία του συγκεκριμένου κυρίου , αντιλαμβάνονται ότι η στάση του αυτή αποτελεί καλό οιωνό για την πορεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιανναράς εκφράζει διαχρονικά τις πλέον φοβικές και συντηρητικές δομές της ελληνικής κοινωνίας .

Το άγχος του να αποδοκιμάσει τα πρώτα πεπραγμένα της πράσινης διακυβέρνησης αποδεικνύει λίγο έως πολύ , αυτό που οι περισσότεροι υποπτευόμαστε..

Κάτι αλλάζει. 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 6ΜΜ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 6ΜΜ
ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ
STOP ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η επίθεση των αυτοαποκαλούμενων «αυτόνομων εθνικιστών» σε βάρος των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην αντιρατσιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μετρό Πανόρμου δείχνει πόσο απροκάλυπτα λειτουργεί πλέον η φασιστική τρομοκρατία. Η συγκεκριμένη ομάδα των νεοναζί που συνεργάζεται με το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή οργάνωσε την επίθεση της έχοντας προαναγγείλει από την ιστοσελίδα της την πρόθεση της να χτυπάει και να διαλύει συγκεντρώσεις αριστερών και αντιφασιστών πράγμα που άλλωστε την άφησε η Αστυνομία να κάνει.
Το δρόμο για τέτοιου τύπου επιθέσεις έχει ανοίξει η ανοικτή υποστήριξη του ΛΑΟΣ σε ρατσιστικές πολιτικές κατά των μεταναστών που ξεπερνάνε τα όρια της καλλιέργειας μίσους σε βάρος των μεταναστών και όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Η εκστρατεία του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής με την στήριξη και του Σαμαρά κατά του δικαιώματος να αποχτήσουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έχει φέρει στο προσκήνιο κρούσματα φασιστικών επιθέσεων αυτού του επιπέδου. Έχουν το θράσος να ζητάνε δημοψήφισμα για να μην «αλλοιωθεί το εκλογικό σώμα» από την ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αυτοί που στη πρώτη ευκαιρία σηκώνουν τα ρόπαλα και επιτίθενται για να διαλύσουν διαδηλώσεις. Η «ελευθερία δράσης» των εχθρών της ελευθερίας σημαίνει ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Πρέπει να τους εμποδίσουμε εδώ και τώρα!
Η συγκεκριμένη ομάδα όχι μόνο δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε κομμάτι του κινήματος που αντιστέκεται στις επιθέσεις του κεφαλαίου αλλά ως γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς πλαστογραφούν την γλώσσα του αυτόνομου κινήματος για να ψαρέψουν στα θολά νερά αγανακτισμένους νέους. Χρειάζεται να τους απομονώσουμε από παντού, από τα σχολεία μέχρι τις γειτονιές μας!
Ας σταματήσει επιτέλους η κυβέρνηση να αφήνει σε ασυλία τη δολοφονική δράση των φασιστών που την μια χτυπάνε μετανάστες στο Ν.Κόσμο και καλύπτονται από την Αστυνομία για να διαφύγουν, την άλλη βρωμίζουν το μνημείο του δολοφονημένου Νίκου Τεμπονέρα, και άλλοτε καίνε και καταστρέφουν εβραϊκούς η μουσουλμανικούς χώρους λατρείας. Ας σταματήσει επιτέλους να υπόσχεται ανθρώπινη μεταχείριση στους μετανάστες και από την άλλη να εφαρμόζει το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» στα αυτονόητα δικαιώματα τους.
Χρειάζεται να απαντήσουμε δυναμικά στην ρατσιστική εκστρατεία των φασιστών που απειλεί τις ελευθερίες όλων μας.
Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, η αριστερά, οι τοπικές κινήσεις πρέπει να δώσουν άμεσα και συντονισμένα την απάντηση με την μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη στην Ομόνοια στις 6μμ για να διεκδικήσουμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και νομιμοποίηση των μεταναστών.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπαρχει φραγκο!!!


ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

Το «ισχυρό Ευρώ», έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, αποτελεί μια παταγώδη αποτυχία της πολιτικής αυτών, που διαφεντεύουν την πορεία της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. Στην πράξη, οι αμερικάνοι δεν θάβρισκαν καλύτερο σύμμαχο, για ν΄ ανορθώσουν την οικονομία τους και δεν θα απολάμβαναν μεγαλύτερη βοήθεια, για να προωθήσουν τις εξαγωγές τους, παραμερίζοντας τα προϊόντα της ΄Ενωσης.
Οι συντηρητικοί που κυβερνούν, τα τελευταία χρόνια, τη γηραιά ήπειρο, επαίρονται, τάχα, για τον ηγέτη των νομισμάτων, γνωρίζουν όμως και προσπαθούν να το κρύψουν, πως στην ουσία, οι πολιτικές τους, έχουν φέρει την Ε.Ε. σε πολύ άσχημη θέση και πορεία.
Η διαμορφωθείσα κατάσταση στην Ελλάδα – εν πολλοίς αποτέλεσμα της εφαρμογής των γενικότερων νεοφιλελεύθερων συνταγών, από τη νεοδεξιά του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη – χρησιμοποιείται, ως αντιπερισπασμός, στη γενικότερη οικονομική κατρακύλα των ευρωπαϊκών κρατών. Ασχολούνται και προβάλλουν, μονομερώς, τα της Ελλάδας, για να κρύψουν, τα χάλια των υπολοίπων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τα δικά τους, δηλαδή των μεγάλων.
Τα ελλείμματα καλπάζουν και τα χρέη, επίσης, τόσο στη Γερμανία, όσο στην Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία. Αυτά δεν προβάλλονται και δεν απασχολούν τα κερδοσκοπικά κέντρα των απατεώνων του ύστερου καπιταλισμού. Το «ελληνικό» είναι το …πρόβλημα για τη ζώνη !...

 Το ζήτημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό, έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις κι έτσι πρέπει να τεθεί και ν΄ αντιμετωπιστεί.
Ο Γ. Παπανδρέου, όσο κι αν βρίσκεται – λόγω της θλιβερής κληρονομιάς, που τούλαχε – σε δύσκολη και αμυντική θέση, πρέπει να βρει το πολιτικό σθένος να πει και να θέσει τα πράγματα, στη διάστασή τους.
Χρειάζεται να ελιχθεί, να χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τη Σοσιαλιστική Διεθνή, καθώς και τις λίγες συμμαχίες, που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ε.Ε.(η περίπτωση Θαμπατέρο, που προεδρεύει, είναι σημαντική…), και να προσπαθήσει να παρέμβει, προκειμένου ν΄ αλλάξουν τα δεδομένα και οι εξελίξεις.
΄Ολοι αυτοί οι λαλίστατοι, ως προς τις κατηγορίες για τη χώρα μας, γνωρίζουν, κατά βάθος, πως οι κίνδυνοι, που επισείονται και εμφανίζονται ν΄ αφορούν αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα, περισσότερο και καθοριστικότερα, αφορούν την ίδια την ΟΝΕ. Ακόμα και η περίπτωση της «στάσης πληρωμών», ως αποτέλεσμα της απειλούμενης άρνησης δανεισμού μας, την Ε.Ε. θα θίξει ουσιαστικότερα και τους δανειστές – κατόχους των ομολόγων μας, θα ρίξει στο βάραθρο…
Ευτυχώς το όλο ζήτημα, δεν είναι άσπρο – μαύρο !...

Ρύζι και όσπρια για την Αϊτή


Οι Γιατροί του Κόσμου, συνεχίζουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όπως: 
Ρύζι και Όσπρια 
  
τηλέφωνο επικοινωνίας 210-3213150 

Μπλόκο στο Καραϊσκάκη‏...

 

Υπό την ομηρεία των αγροτών και η Ήπειρος...

Περίπου τρεις ώρες χρειάσθηκαν για να επιβεβαιωθεί το «ναυάγιο» στη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με τους εκπροσώπους από 14 μπλόκα αγροτών που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των λεγόμενων νεολαίων,χθες το μεσημέρι.Πάνω από 8 μέρες, σχεδόν 30 μπλόκα αγροτών έχουν ήδη στηθεί σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας.Στον χορό μπήκαν και οι αγρότες από την Ήπειρο.Επικεφαλής του συντονιστικού των Ηπειρωτών είναι ο Μιχάλης Τζίμας. Αναλυτικά τα μπλόκα στην Ήπειρο:
Ιωάννινα: Τα μέλη του κτηνοτροφικου συλλόγου Ιωαννίνων, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους έξω από την Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».θα διατηρήσουν τα οχήματα έξω από την γαλακτοβιομηχανία, τουλάχιστον μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση στη «ΔΩΔΩΝΗ», ως μία ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές γάλακτος που όρισε η διοίκηση.Αύριο Τρίτη, 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. θα γίνει συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Ηπείρου,από τους αγρότες της ΠΑΣΥ.
Πρέβεζα: Μπλόκο έχει στηθεί στην εθνική οδό Πρέβεζας - Ιωαννίνων στον Λούρο.
Άρτα: Κινητοποιήσεις και στην Άρτα ετοιμάζουν οι αγρότες του νομού,οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκλείσουν την Εθνιή Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών,στο ύψος του στρατοπέδου "Παπακώστα".
Ηγουμενίτσα:Κλειστό κρατούν, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι αγρότες της περιοχής.Αυτή την ώρα "μπλοκαρισμένα" έξω από στο λιμάνι παραμένουν φορτηγά και νταλίκες.

Η πραγματικη επιστολη του Κωστακη!








Θαλάσσιο ασκίδιο... Υβριδική ζωή


Θαλάσσιο ασκίδιο
Εάν δει κανείς το γονιδίωμα από ένα θαλάσσιο ασκίδιο (sea squid) θα έρθει αντιμέτωπος με μια αλλόκοτη έκπληξη. Τα μισά από τα γονίδιά του έχουν μια ακριβή εξελικτική ιστορία. Για να είμαστε δίκαιοι, το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μισά. Το πρόβλημα είναι πως οι δύο ιστορίες είναι παντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Φαίνεται πως τα θαλάσσια ασκίδια δεν τοποθετούνται, όπως νομίζαμε, ανάμεσα στα χορδωτά, στην ίδια εξελικτική γραμμή με αυτή των ανθρώπων. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει όταν αναμειγνύεις ένα αρχαίο χορδωτό με έναν πρόγονο του αχινού. Η ανάμειξη δύο διαφορετικών εξελικτικών γραμμών υποτίθεται πως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Σύμφωνα με την καθιερωμένη βιολογική γνώση, οποιαδήποτε χίμαιρα που θα αποτελεί το προϊόν μιας τέτοιας ανάμειξης δε θα είναι παρά ένα εξελικτικό αδιέξοδο (δηλαδή, δεν μπορεί να εξελιχθεί παραπέρα).

Ατυχήματα συμβαίνουν πολλά...Αλλά ατύχημα χιονοπίστας ... (ΒΙΝΤΕΟ)

... και μάλιστα live και με αυτές τις αποκαλύψεις δεν έχουμε πάντα!



Απέφυγε να δώσει απαντήσεις ο Μαρκόπουλος και προσπάθησε να ρίξει λάσπη στο Σ. Κεδίκογλου

Αμετανόητο το πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά και πρώην Υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, παραβλέπει το θόρυβο με στοιχεία που έχει ξεσπάσει στο πρόσωπο του και περιορίζει την σημασία των γεγονότων για τα οποία εγκαλείται χαρακτηρίζοντας τα προϊόντα κομματικής αντιπαράθεσης! Εμφανώς απολογητικός ο πρώην Υπουργός από την Εύβοια μπροστά σε ένα αμήχανο και περιορισμένο σε αριθμό κοινό έκοψε την πρωτοχρονιάτικη  πίτα του θέλοντας να αμβλύνει τις δυσχερέστατες εντυπώσεις που έχουν προκληθεί για τα έργα και τις ημέρες του στο Υπουργείο Τουρισμού! Και ενώ με μορφή καταιγίδας βγαίνουν στην δημοσιότητα στοιχεία ο Πρώην Υπουργός αισθάνεται ότι ψιχαλίζει. Από την Εύβοια ατεκμηρίωτα μπροστά στο απαιτητικό για ενημέρωση κοινό του και οφείλοντας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για σειρά θεμάτων αρκέστηκε στο να κατηγορήσει ως βασικό υπεύθυνο και υποκινητή της αρνητικής δημοσιότητας που έχει πάρει τον συνάδελφο του Βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου! Δηλαδή για να καταλάβουμε τις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αυτή τη στιγμή το Υπουργείο , το όργιο των προσλήψεων στους οργανισμούς και τα εκατοντάδες ευρώ που μοιράστηκαν άστοχα δεξιά και αριστερά ευθύνεται ο Κεδίκογλου; Από την ορθότητα και την εγκυρότητα των επιχειρημάτων του φανταζόμαστε πως δεν πείστηκαν ούτε οι συνεργάτες του!

Ολυμπιακός (;) – ΠΑΟΚ 0-1...

Σήμερα η δουλειά μου στο blog είναι εύκολη, απλή και ξεκούραστη.
Την έκανε όλη αυτός ο φίλος στη φωτογραφία από το σημερινό αγώνα…

'' Ο Mister 2% ''

 «Κύριε Χριστοφοράκο»


«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξή
σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα  και να σας
διαβεβαιώσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως μείζονα στόχο
της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα».

«Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο»


 «Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο»
«Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο»
«Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο»




   «με εκτίμηση, Κ. Καραμανλής»

Και με την στάμπα «Karamanlis»

      Aυτή επιστολή κρατήθηκε στο προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου (αρχείο Γενικής Διεύθυνσης στη Siemens Ελλάδος) και μάλιστα με ειδική φροντίδα...και  αποσιωπήθηκε επί πολλά χρόνια.
     Ο ισχυρός manager της Siemens '' ο Mister 2% ''  ασφαλώς και δεν έφτιαχνε πανό, ούτε ήταν αφισοκολλητής της Ν.Δ.
     Ο Κώστας Καραμανλής δεν τον ευχαριστεί γιατί παρέστη σε κάποια συγκέντρωση. Αλλά για την υποστήριξη που αυτός έδωσε. Προφανώς οικονομική!
      Κάτι... κάτι που έχουν ομολογήσει οι αλεπούδες των μαύρων ταμείων (Ζίκατσεκ, Κουτσενρόιτερ) όταν ενέκριναν το «αίτημα» Χριστοφοράκου.
Συνεργάτες του κ. Καραμανλή ανέφεραν ότι πρόκειται για μία «τυπική επιστολή» που αποστάλθηκε μαζικά μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2004
      Ετσι με αφορμή την ευχαριστήρια αυτή επιστολή  εγείρεται το ερώτημα ''σε πόσους και σε ποιους άλλους «Χριστοφοράκους» έχει -και εάν- αποσταλεί παρόμοια επιστολή από τον Κ. Καραμανλή και γιατί''; 
http://nafplios2009.blogspot.com