Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ


Πανιώνιος-Θρασύβουλος 4-1

Πανθρακικός-Λεβαδειακός 1-3

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-0

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 2-1

ΑΕΚ-Αρης 0-1

ΟΦΗ-Εργοτέλης 0-0

Ολυμπιακός-Λάρισα 0-1

Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2

ΟΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΛΑΡΙΟΥ...

΄Οσοι είναι (είμαστε) από χωριό, πιθανά να θυμόμαστε, είτε σκηνές, είτε αφηγήσεις για την περίπτωση του μουλαριού, την ώρα που ψοφάει. Κλωτσάει με τέτοια δύναμη και τέτοια συχνό-τητα, έτσι ώστε ο άτυχος, που θα βρεθεί σε απόσταση βολής, θα την πληρώσει πολύ άσχημα, μπορεί και με το μοιραίο…Το φυσικό αυτό φαινόμενο, έχει την εξήγησή του, όπως επίσης έχει και την επέκτασή του : σωστά μαντέψατε, ο συσχετισμός γίνεται με την νέα διακυβέρνηση και την, καθ΄ όλα, μουλαρίσια συμπεριφορά της…Μόνο που στην περίπτωση αυτή, στη θέση του άτυχου βρίσκεται μια χώρα κι ένας ολόκληρος λαός !...
Το ψυχορράγημα της κυβέρνησης είναι διαπιστωμένο πολλαπλά: πολιτικά, οικονομικά, δημοσκοπικά , σωματικά (κουρασμένος πρωθυ-πουργός)…Το διαπιστώνουν όλοι εκτός από το υποκείμενο…Όπως έλεγε κι ο παππούς μου, οι κλωτσιές του μουλαριού στα τελευταία του, δεν έχουν καμιά σχέση με κείνες που έδινε, εν ζωή… Είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο επικίνδυνες, επειδή είναι ανεξέλεγκτες και ασυντόνιστες…
Απορία : στην πολιτική μας περίπτωση ποιες κυβερνητικές κλωτσιές είχαν τις δραματικότερες επιπτώσεις ; Οι πριν ή οι τωρινές ; Οι «μεταρρυθμίσεις» για την ισχυρή Ελλάδα και την υγιή Οικονομία ή τα χαράτσια για την αποσόβηση της χρεοκοπίας ;Νομίζω πως εδώ τα λεγόμενα του παππού δεν ισχύουν, οι κλωτσιές είναι ίδιες !...

AUF WIEDERSEHEN

Δεν υπάρχει τέλος. Μόνο το φυσικό τέλος είναι πραγματικά τέλος. Απλώς συνηθίζουμε να οριοθετούμε τα πράγματα, μιλώντας για τέλος και αρχή. Να αναρωτιόμαστε πού χωράμε, πού περισσεύουμε ,πώς υπάρχουμε. Σαν τα σημάδια που βάζουμε σε μια άγνωστη διαδρομή. Όλα είναι δρόμος λοιπόν. Που τον προετοιμάζεις χωρίς να ξέρεις, που τον περπατάς νομίζοντας πως αυτός, μόνο αυτός, είναι ο δρόμος. Κι όμως πάντα υπάρχει κι άλλος δρόμος. Πάντα υπάρχει ένας άλλος προορισμός. Και πάντα η μαγεία του, είναι το ταξίδι. Και στη δουλειά και στον έρωτα και στη ζωή.Ένα ταξίδι για μας τελειώνει σήμερα. Και ένας δρόμος.Μόνο ένας δρόμος. Κράτησε πέντε χρόνια. Ευτυχώς όμως δεν τελειώνει ούτε η αξιοπρέπεια, ούτε το κουράγιο. Αυτά ή τα αποκτάς με κόπο και τα κρατάς, ή δεν τα συναντάς ποτέ. Πάντα αναρωτιόμουν πώς γίνεται οι άνθρωποι που δεν εκτιμώ, να συμφωνούν τόσο πολύ μεταξύ τους. Να είναι φίλοι, αλληλοβοηθούμενοι, συνοδοιπόροι.

Mετράει μέρες…

ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ

Με το τέλος των εργασιών της 2ης συνόδου της παρούσας Βουλής, δηλαδή γύρω στο τέλος του Ιουνίου θα έχουν παραγραφεί όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, και θα βρίσκεται μόνος υποψήφιος για το Ειδικό Δικαστήριο ο Παυλίδης.
●Το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα για τα οποίο η ανάκριση δεν έχει αρχίσει καν.
●Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, στο οποίο η ανάκριση έκλεισε χωρίς να εντοπιστούν υπεύθυνοι, και τελευταία ακυρώθηκε ακόμη και το ύψους 76 εκατ. ευρώ πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρεία Vodafone.
●Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, για το οποίο η κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεχτεί τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
●Το σκάνδαλο για την εξαγορά της εταιρείας Γερμανός από την Cosmote, για το οποίο η ανάκριση περιορίστηκε απλώς στο επίπεδο των ευθυνών απλών πολιτών, χωρίς να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες κυβερνητικών στελεχών.
●Και τέλος το σκάνδαλο της Ζιμενς, για το οποίο η ανάκριση μετά απο καιρό, τελικά ενεργοποιήθηκε προς την κατεύθυνση της κλήσης σε απολογία απλών πολιτών και δεν διερευνήθηκε καθόλου το διάστημα μετά το 2004, ενώ από τις καταθέσεις των στελεχών του γερμανικού κολοσσού προέκυπτε ότι δόθηκαν μίζες σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα.
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!! ΕΙΔΗ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΝΔ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ.

ΠΑΣΟΚ: Σκληρό ροκ για τα σκάνδαλα

Σε ολική επαναφορά των σκανδάλων στην πρώτη σειρά της πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να συμψηφίσει την υπόθεση του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη με το σκάνδαλο Ζίμενς. Το ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας προχτεσινή απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη κορυφαίων στελεχών υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε χθες στη Βουλή νέα πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για το σκάνδαλο της Ζίμενς, ζητώντας να διερευνηθεί και το διάστημα μετά το 2004, οπότε ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Στην πρόταση, την οποία συνυπογράφει ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου, αναφέρονται εισαγωγικά τα ακόλουθα: «Η χώρα μας βρίσκεται από το 2004, με ευθύνη της Κυβέρνησης, αντιμέτωπη με μια γενικευμένη κρίση αξιών και απαξίωσης θεσμών και προσώπων. Φαινόμενα διαφθοράς, πράξεις αυθαιρεσίας της εξουσίας, υποθέσεις διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και ιδιοποίησης του δημόσιου πλούτου, κυριαρχούν». Χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ενώ μ ε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός δήλωσε ότι θα τη στηρίξει.

Έκρηξη ελλείμματος στο 4,8% του ΑΕΠ

Ξεπέρασε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2008 και διαμορφώθηκε στο 4,8% οδηγώντας αναπόφευκτα στη λήψη σκληρότερων μέτρων έως τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, τα μέτρα πρέπει να είναι της τάξεως των 4,5 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια, το 2009 και το 2010, ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2010, όπως απαιτούν οι Βρυξέλλες. Τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και καιρό σε Αθήνα και Βρυξέλλες, που γνώριζαν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτήν που εμφανιζόταν στα επίσημα έγγραφα, όπως το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα- όπως και η Ιρλανδία, για διαφορετικούς λόγους- απομονώθηκε ως χώρα ειδικού χειρισμού και ετέθη υπό στενή παρακολούθηση, με πρώτη εξέταση τον Ιούνιο, αντί του Οκτωβρίου που θα ισχύσει για τις άλλες χώρες, οι οποίες μπήκαν μαζί της σε επιτήρηση.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ...ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ!

Εισήγηση για αλλαγές στις συντάξεις

Τη θέσπιση γενικού ορίου ηλικίας για όλους, τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Παροχών Υγείας και Ειδικού Αποθεματικού και την απλούστευση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, προτείνει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή σε εισήγησή της στα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης.Σύμφωνα με την Ημερησία του Σαββάτου, στην έκθεση εκτιμάται ότι η πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα μειώσει μόλις κατά 10% μέσα στα επόμενα 20 χρόνια το δημοσιονομικό βάρος για τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και προειδοποιεί ότι αν δεν γίνουν διαρθρωτικές και διορθωτικές παρεμβάσεις, το Ασφαλιστικό θα εξελιχθεί στο κύριο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.

Δέσμευση για «πράσινη» ανάπτυξη από τον Παπανδρέου για την Ηλεία

Σε εκδήλωση της Νομαρχίας Ηλείας, όπου βραβεύθηκε για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ -1,2 εκατ. ευρώ από την κρατική επιχορήγηση - στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού, παραβρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι δεσμεύσεις του κόμματος για το νομό Ηλείας ισχύουν και θα υλοποιηθούν στο ακέραιο.
Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση -με την απόφαση του ελληνικού λαού- θα εργαστεί για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης σε όλη τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην απόφασή του να διατεθεί το 30% της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες της πυρόπληκτης Ηλείας και τόνισε ότι «καταθέσαμε πολιτικό λόγο που ταυτίστηκε με πολιτική πράξη». «Μετά τις εκλογές, που θα είμαστε, λαού θέλοντος, κυβέρνηση θα κάνουμε πράξη την δέσμευσή μας για ένα «πράσινο» αναπτυξιακό πρότυπο, εξασφαλίζοντας την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ σε ότι αφορά την Ηλεία θα προχωρήσουμε σε ανασυγκρότηση που θα επιβλέπω προσωπικά εγώ» δεσμεύτηκε.

Ακρωτηρίασε τη γυναίκα του με πριόνι

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε χθές το πρωί στην Καλαμάτα, όπου ένας 30χρονος ακρωτηριάσε τη σύζυγό του, με την οποία τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε διάσταση.Ο 30χρονος επιτέθηκε στην άτυχη γυναίκα με αλυσοπρίονο και της έκοψε και τα τέσσερα άκρα. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Το αλβανικής καταγωγής ζευγάρι έχει δύο ανήλικα παιδιά. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν τα παιδιά υπήρξαν μάρτυρες της φρικιαστικής επίθεσης του πατέρα τους. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους περιοίκους και συνέλαβε τον δράστη.

«Καίει» τον Παυλίδη ο συνεργάτης του

Καταπέλτη για τον Αριστοτέλη Παυλίδη αποτελεί η χθεσινή κατάθεση του στενού του συνεργάτη Αντώνη Βαρδουλάκη, πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Αιγαίου (επί υπουργίας Αρ. Παυλίδη), στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Και ενώ ο πρώην υπουργός τόσο στον ανακριτή Απόστολο Ζαβιτσάνο όσο και στη Βουλή διαβεβαίωνε ότι το σπίτι της κόρης του στο Νέο Ψυχικό αγοράστηκε περίπου 156.000 ευρώ, εκτός από τα συμβολαιογραφικά και λοιπά έξοδα, ο Αντώνης Βαρδουλάκης αποκάλυψε πως ο ίδιος παρέδωσε στη σύζυγο του πωλητή Ελευθέριου Αντωνίου στις 19 Ιουλίου 2005 στο υποκατάστημα της Εθνικής στη Βουλή το ποσό των 225.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα, όπως είπε, προέρχονται από το έμβασμα των 210.000 ευρώ που έστειλε ο Αναστάσιος Παυλίδης στον αδελφό του και από τα 15.000 ευρώ που έδωσε η κόρη τού πρώην υπουργού. Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός έχει παρουσιάσει έγγραφη βεβαίωση της κόρης του, σύμφωνα με την οποία παρέλαβε τα χρήματα του αδελφού Παυλίδη ο ίδιος ο κ. Βαρδουλάκης.

Οι Αρχές αναζητούν την προέλευση των δύο περιστρόφων

Στην προέλευση των δύο περιστρόφων που χρησιμοποίησε ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης κατά την χθεσινή «τυφλή» επίθεσή του στη Σχολή του ΟΑΕΔ επικεντρώνουν τώρα τις έρευνές τους οι Αρχές.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο όπλα, φωτογραφίες των οποίων ο δράστης είχε αναρτήσει και στο διαδικτυακό προφίλ του στο Myspace, ήταν ρέπλικες ρωσικών περιστρόφων που είχαν υποστεί μετατροπή ώστε να δέχονται κανονικές σφαίρες. Η διαδικασία της μετατροπής ενός αντιγράφου σε κανονικό όπλο απαιτεί ειδική γνώση και εξοπλισμό, γεγονός που κάνει την αστυνομία να πιστεύει ότι είναι μάλλον απίθανο ο δράστης να διαμόρφωσε μόνος του τα όπλα.Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται επίσης και ο προσωπικός υπολογιστής του αυτόχειρα, καθώς οι Αρχές αναζητούν σ' αυτόν τα ίχνη των επαφών που είχε ο Πατμανίδης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο σπουδαστής είχε κάνει γνωστά τα δολοφονικά του σχέδια. Ερωτηματικά εγείρονται και για την πατρότητα του σημειώματος που άφησε ο 19χρονος, καθώς ορισμένοι μάρτυρες εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα μπορούσε ο ίδιος να συντάξει ένα τέτοιο κείμενο.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες, Μεγάλο Σάββατο των Καθολικών, εναντίον της παρουσίας ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και των πυρηνικών όπλων στις παραδοσιακές πορείες για την ειρήνη που γίνονται κάθε Πάσχα σε 28 πόλεις της Γερμανίας.Πάνω από 70 συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και πορείες διοργανώθηκαν από το Γερμανικό κίνημα ειρήνης στην διάρκεια του τετραημέρου, που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.Κινητοποιήσεις έγιναν μεταξύ άλλων το Σάββατο στο Βερολίνο, το Άουγκσμπουργκ, το Γκεζελκίρχεν, στη Βρέμη, στο Ντίσελντορφ, στη Λειψία, στο Μόναχο και έξω από τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Ράμσταϊν.