Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Δημοσκόπηση Marc για Έθνος





TEST πετυχημένο για τους G20 σήμερα στο London..

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πορεύτηκαν πριν λίγο στους δρόμους του Λονδίνου απαιτώντας δράση σχετικά με τη φτώχεια, την κλιματική αλλαγή και την απασχόληση, ενόψει της προσεχούς εβδομάδας της συνόδου κορύφης των G20. Μια μάζα από 150 φιλανθρωπικές οργανώσεις ξεκίνησε από το Hyde Park αφού πρώτα οι ομιλητές ζήτησαν από τους ηγέτες των G20 να ακολουθήσουν ένα νέο είδος παγκόσμιας δικαιοσύνης. Μια μεγάλη επιχείρηση ασφαλείας βρίσκεται σε εξέλιξη σε περίπτωση που η διαμαρτυρία μετατραπεί σεβιαιότητες. Πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν ότι 35.000 άνθρωποι θα συγκεντρωθούν την επόμενη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι είναι "πολύ ικανοποιημένοι" με τη συμμετοχή έως τώρα!!.......

Μερικές Ελληνίδες είναι πιο ίσες από τις υπόλοιπες...

... Όπως η αυτού Μεγαλειοτάτη κυρία υπουργός!!
http://pliatsikonews.blogspot.com

Ο Καραμανλής ξανά προς την δόξα τραβά

Πληροφορίες θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να διαψεύσει τα περί κούρασης, από την Ζάκυνθο, όπου θα περιοδεύσει αύριο. Δηλαδή θα μας πει όλους ότι δεν είναι κουρασμένος … και ξανά προς την δόξα τραβά!!! Εντάξει τον πιστεύουμε και συμφωνούμε.

Από τι άλλωστε να κουραστεί;;;
Από το PLAYSTATION, τα DVD, τα σουβλάκια;;; Από τι;


Η φωτογραφία είναι του Κρόγια…

Ποσα βγάζει ένας κουλουρτζής;

Έστω ένας κουλουρτζής ο οποίος αγοράζει 80 κουλούρια x 0,14 ευρώ = 11,20 ευρώ, με 2,8 ευρώ συνολική έκπτωση και 9% ΦΠΑ επί της τελικής τιμής (0,756 ευρώ) που τελικά του στοιχίζουν 9,156 ευρώ. Τα πουλάει προς 0,50 ευρώ το ένα, δηλαδή σύνολο 80 x 0,50 ευρώ=40,00 ευρώ. Τα 80 κουλούρια πωλούνται καθημερινά σε ένα κτίριο μιας μεγάλης εταιρείας, και αν υποθέσουμε ότι ο ίδιος κουλουρτζής πουλάει κουλούρια σε (τουλάχιστον) 5 τέτοια κτήρια καθημερινά (σημειώστε ότι ο κουλουρτζής αφήνει τις σακούλες με τα κουλούρια το πρωί και περνάει το μεσημέρι γα να πάρει τα χρήματα που αφήνουν οι πελάτες σε ένα ποτηράκι), έχουμε σε μηνιαίο επίπεδο έσοδα (5 εταιρείες) x (25 εργάσιμες ημέρες) x (40,00 ευρώ)= 5.000 ευρώ (Ω ΝΑΙ!!!), και έξοδα 5 x 25 x 9,156 = 1.144,5 ευρώ, δηλαδή ΚΑΘΑΡΑ μηνιαία έσοδα= 3.855,50 ευρώ . Φυσικά ο κουλουρτζής δεν εκδίδει απόδειξη για κανένα από τα κουλούρια που πουλάει, ούτε έχει μαγαζί δηλαδή λειτουργικά έξοδα, διαθέτει μόνο (??) ένα τρίκυκλο μηχανάκι. Σας φαίνεται τρελό; Και όμως, πρόκειται για τον κουλουρτζή τού κτιρίου μας, του οποίου τα κουλούρια γίνονται ανάρπαστα και ο οποίος αγοράζει με τιμολόγια και διαθέτει ΑΦΜ. Ο εν λόγω κύριος ξέχασε ένα τιμολόγιο μέσα στην σακούλα με τα κουλούρια κι έτσι μάθαμε πως ζει.
ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΜΑΣ KAI TA ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ…..

Όλα μέλι γάλα με τις υποκλοπές...όλοι αθώοι

Η Αρχή Διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών είχε επιβάλλει πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ για το απόρρητο των επικοινωνιών, την εύρεση παράνομου λογισμικού, κτλ. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη, ακύρωσε την απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών που είχε επιβάλλει πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην Vodafone για παραβάσεις του Ν. 3115/2003, που αφορούν το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, την εύρεση και διακοπή παράνομου λογισμικού στις εγκαταστάσεις της κ.λπ. Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε για τυπικούς λόγους την απόφαση της ΑΔΑΕ και παρέπεμψε και πάλι την υπόθεση στην ΑΔΑΕ για να εκδώσει νέα για το πρόστιμο στην εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Γ.Παπανδρέου: Συνταγογράφηση της μεθαδόνης

Τη χορήγηση μεθαδόνης ακόμη και στο σπίτι των εξαρτημένων από ναρκωτικά- ώστε να μειωθούν οι τεράστιες λίστες αναμονής- πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε πως η θεραπευτική αντιμετώπιση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Επιπλέον έκανε λόγο για «μεσαιωνική εικόνα στην ψυχική υγεία» και για πλήρη απαξίωση. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα δήλωσε πως συμφωνεί με τη συνταγογράφηση των υποκαταστάτων στους χρήστες, αρκεί η χορήγηση να γίνεται υπό την επίβλεψη ειδικών του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου είπε πως η μεθαδόνη θα μπορούσε να χορηγείται ακόμη και στο σπίτι των χρηστών, ώστε να μειωθεί η λίστα αναμονής, υπό την προϋπόθεση πως αυτοί θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη των νοσοκομειακών αρχών.

Ο "Γιόζεφ Φριτσλ" της Ιταλίας

Βίαζε και κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του επί 25 χρόνια ένας πατέρας στην Ιταλία, μάλιστα, προέτρεπε το γιο του να κακοποιήσει με τον ίδιο τρόπο και τις δικές του κόρες. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από αστυνομικές πηγές. Ο πατέρας και ο γιος, έμποροι και οι δύο, συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο πατέρας, 63 ετών, βίαζε τακτικά την κόρη του η οποία σήμερα είναι 34 ετών, από τότε που ήταν 9 ετών και δεν της επέτρεπε να βγει από το σπίτι χωρίς εκείνον. Την κρατούσε κλεισμένη σε ένα δωμάτιο χωρίς φως και την είχε υποχρεώσει να σταματήσει το σχολείο από την πέμπτη τάξη ενώ εκείνη ήταν περίπου 13 ετών.

Ευρω-βόμβα για ασφαλιστικά ταμεία

Κύμα φυγής στη σύνταξη από 100.000 εργαζόμενες γυναίκες που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε κραχ τα ήδη προβληματικά ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου, αναμένεται να προκαλέσει η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων υποχρεώνει την Ελλάδα να εξισώσει τα όρια ηλικίας ανδρών- γυναικών στο Δημόσιο, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει επιβάρυνση από 5 έως 15 έτη στη συνταξιοδότηση για περίπου 140.000 γυναίκες που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο, στον Στρατό και στα Σώματα Ασφαλείας (ασφαλισμένες μετά το 1983). Η απόφαση προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από συνδικάτα και αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση εκ των υστέρων και διά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου υπόσχεται συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και προαναγγέλλει ότι δεν θα αιφνιδιάσει.

OBAMA ΓΙΑ AL KAIDA (Afghanistan)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε σήμερα για τη νέα στρατηγική των Ην.Πολιτειών στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν. Όπως είπε, ο στόχος είναι ένας: να εξαλειφθεί η Αλ Κάιντα-"που ετοιμάζει νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ"- από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Ο ίδιος τόνισε ότι ο αμερικανικός στρατός στο Αφγανιστάν θα δώσει έμφαση στην εκπαίδευση του αφγανικού στρατού, ώστε να αναλάβει την ευθύνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή και να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες στην πατρίδα τους.

Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου η σύνοδος στη Χιλή

Οι σοσιαλιστές και οι σοσιαλδημοκράτες του κόσμου συζητούν από σήμερα, εδώ σ’ αυτό το χιλιανό θέρετρο στο νότιο άκρο της χώρας του Νερούδα και του Αλιέντε, τους τρόπους με τους οποίους θα χτυπηθεί η χρηματοπιστωτική κρίση και οι επιπτώσεις της. Ηγέτες από όλα τα μέρη της γης, και μερικοί από αυτούς, από τους πιο γνωστούς στην Ελλάδα, όπως ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ή οι «δικοί μας» ευρωπαίοι Γκορντον Μπράουν και Λουί Θαπατέρο, βρίσκονται εδώ, και αναζητούν λύσεις στην πρωτόγνωρη παγκόσμια οικονομική κρίση. Το θέμα του συνεδρίου, που οργανώνει η χιλιανή κυβέρνηση μιλάει από μόνο του: «Η προοδευτική διακυβέρνηση ως απάντηση στην κρίση». Στη σύνοδο, επρόκειτο να μιλήσει, και μάλιστα κάνοντας το ιδιαιτέρως τιμητικό για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ, κλείσιμο των εργασιών της, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συνοδός των σοσιαλιστών ηγετών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας και της προετοιμασίας τους, εν όψει της Συνόδου της G-20 στις 2 Απριλίου στο Παρίσι.

"ΒΟΥΤΙΑ" ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «βουτιά» στην πιστωτική επέκταση, τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, το Φεβρουάριο του 2009 ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε 12,9%, από 14,6% τον Ιανουάριο του 2009 και 15,9% τον Δεκέμβριο του 2008.