Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Eπίσημο φλερτ της Νέας Δημοκρατίας με την "πάνω Πλατεία"

Σε μια συνομιλία του παραλόγου, όπου η Νέα Δημοκρατία έθετε ερωτήσεις και η Νέα Δημοκρατία απαντούσε, η Πολιτκή Γραμματεία της νέας Πολιτικής Άνοιξης κυκλοφόρησε ένα non-paper στο οποίο εκτός των άλλων διαβάζουμε:

21. Τί πιστεύει η Νέα Δημοκρατία για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων;

Για εβδομάδες, χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στις πλατείες κρατώντας ελληνικές σημαίες, με πρόθεση να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, κυρίως για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και στο Μνημόνιο, που πλήττει τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.Δυστυχώς, αυτές τις ειρηνικές διαμαρτυρίες τις αμαύρωσαν ελάχιστοι, μερικές δεκάδες «γνωστοί-άγνωστοι» κουκουλοφόροι που...
...έδρασαν προβοκατόρικα.Την ευθύνη για αυτή την κατάληξη έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση διότι τελικά στάθηκε ανίκανη να προστατέψει το δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πρωτεύουσας με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και τον τουρισμό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τη Νέα Δημοκρατία αφορούν οι πολύ συγκεκριμένοι πολίτες "με τις ελληνικές σημαίες" ενώ κατά τα λοιπά υιοθετείται κανονικά η αριστερίστικη υστερία περί "προβοκατόρων" από ένα αστικό κόμμα της Δεξιάς. Να δούμε ποιους άλλους θα χαϊδέψει ο Πρωθυπουργός της Δραχμής...
Παραπολιτική

«Έφυγε» ο σπουδαίος Κερκυραίος ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος



Πέθανε το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στην πόλη της Κέρκυρας ο μεγάλος ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος σε ηλικία 64 ετών.

Ποιος ήταν ο Σ. Αλαμάνος
Ο Σ. Αλαμάνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947 και εργάστηκε ακατάπαυστα στον εικαστικό χώρο, παρουσιάζοντας το έργο του μέσα από τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη φωτογραφία.
Παρουσίασε τη δουλειά του σε 13 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και χαρακτικής στην Κέρκυρα. Πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κέρκυρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κεφαλλονιά, στην Πάτρα και αλλού. Έχει φιλοτεχνήσει πολλές αφίσες με διάφορα θέματα.
Έργα του έχει δεχθεί η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Πινακοθήκη Κερκύρας, η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος, η Πινακοθήκη της Ιονικής Τράπεζας και της Τράπεζας Αττικής, το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, η Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ανήκει σε ιδιωτικές συλλογές.
Συνεργάστηκε με την ΑΝΕΔΚ, συμβάλλοντας με τα έργα του στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας. Υπήρξε δάσκαλος της Καλλιτεχνικής Σχολής Κερκύρας από το 1984 ως το 1991. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια εργάστηκε ως γραφίστας στο εργαστήρι του Παναγιώτη Γράββαλου.
Πρωτοπαρουσιάστηκε ως ζωγράφος το 1971 και την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για τη φιλοτέχνηση της αφίσας της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Επίσης βραβεύτηκε για τη δημιουργία του μόνιμου σήματος της Ναυτικής Εβδομάδας. Το 1975 συμμετέχει στην Πανελλήνια Έκθεση Ελλήνων Καλλιτεχνών. Φιλοτέχνησε επίσης το μόνιμο σήμα και την αφίσα του Φεστιβάλ Κερκύρας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας Τέχνης Κερκύρας.
Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (για τα εικαστικά) του περιοδικού "Πόρφυρας".
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη από το νεκροταφείο του Αγ. Σπυρίδωνα στον Κωτσέλα.
corfupress.com