Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ !... ΛΕΕΙ ...

http://logoplokies.blogspot.com/

Αποκάλυψη: Τι δείχνουν τα τελευταία γκάλοπ...

Στο 7-8% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ. Στο 34-35% παραμένει η ΝΔ. Το debate ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάχη για τους Οικολόγους.
Δεν καταφέρνει να κλείσει την "ψαλίδα" η ΝΔ, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές και μία εβδομάδα μετά την απαγόρευση της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων.Σύμφωνα με πληροφορίες στις μετρήσεις που έκαναν γνωστές εταιρείες -ανάμεσα στις οποίες η Metron Analysis και η Alco- μετά την πραγματοποίηση και των δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κυμαίνεται μεταξύ 7-8 ποσοστιαίων μονάδων.Στην εκτίμηση τελικού αποτελέσματος, το ΠΑΣΟΚ κινείται...στο 41-42% και η ΝΔ γύρω στο 34-35%.To debate φαίνεται να ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ που ενίσχυσε τις πιθανότητές του να παραμείνει στη Βουλή καθώς η αφετηρία του ποσοστού του δείχνει να είναι πια άνω του 3%.To debate βοήθησε και τους Οικολόγους που όμως συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να "πιάσουν" το 3%.

9 και σημερα………


U2: Θα έρθουν και στην Αθήνα

Έρχονται λοιπόν. Τριακόσιες σαράντα δύο (και σήμερα) ημέρες μέχρι την συναυλία των U2 στην Αθήνα. Ο Μπόνο και η παρέα του στο Ολυμπιακό Στάδιο, την Παρασκευή στις 3 του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Η είδηση έβαλε φρένο σε φήμες και προσδοκίες- οι U2 έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα (είχαν εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη το 1997, στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας). Ανακοινώθηκε επίσημα μαζί με τις ημερομηνίες των άλλων ευρωπαϊκών συναυλιών, πριν από λίγες ώρες από τη Live Νation, εταιρεία παραγωγής και κολοσσό του θεάματος, με την οποία οι U2 συνεργάζονται για πρώτη φορά με αυτή την περιοδεία τους (και η οποία μας έφερε πέρσι τη Μαντόνα). Η τουρνέ άρχισε τον περασμένο Ιούνιο από τη Βαρκελώνη, καθώς οι Ιρλανδοί έβγαιναν με το καινούργιο τους άλμπουμ, Νo Line on Τhe Ηorizon. Οι νέες ημερομηνίες τώρα φέρνουν το σούπερ γκρουπ ξανά πίσω στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό στη Φρανκφούρτη, στις 10 Αυγούστου (πριν από την Αθήνα παίζουν στη Βιέννη και μετά την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη). Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Η σκηνή (η όλη κατασκευή της) θυμίζει διαστημόπλοιο και γιγάντιο εξωγήινο πλάσμα που δραπέτευσε από το Τransformers. Είναι η πιο θεαματική κατασκευή που έχει στηθεί ποτέ στο ροκ (και οι ΑC/DC ας το δεχθούν). Ο σκοπός των U2 άλλωστε ήταν να στήσουν μια περιοδεία για στάδια και όχι να προσαρμόσουν σε στάδια τις συναυλίες τους. Και το πρώτο χαρακτηριστικό είναι το ίδιο το σκηνικό μέσα στο οποίο θα παίξουν, μια κυκλική κατασκευή «360 μοιρών» με περιστρεφόμενες γέφυρες, ώστε να μπορεί να βλέπει κάποιος καλά από όποιο σημείο του σταδίου και αν βρίσκεται. «Το μέγεθος αυτής της παραγωγής στην αρχή με είχε αγχώσει λίγο. Το σχεδίαζα εδώ κι εκεί, πάνω σε χαρτοπετσέτες στα εστιατόρια και το έχτιζα με πιρούνια, τέτοια πράγματα. Αλλά όταν το είδα μπροστά μου πρώτη φορά ένιωσα τα γόνατά μου να τρέμουν» είχε πει ο Μπόνο, ο οποίος εξακολουθεί ύστερα από τρεις δεκαετίες στη μουσική να νιώθει μαγεμένος.

«Μαγείρευαν» βόμβες...

Στοιχεία που συνδέουν τους 4 συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με τις βομβιστικές επιθέσεις στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, το σπίτι της Λούκας Κατσέλη και το σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη έδειξε η εργαστηριακή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί είχαν κατασκευαστεί από όμοια ή παρόμοια υλικά με εκείνα που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός εκ των συλληφθέντων, στο Χαλάνδρι. Η Αντιτρομοκρατική που έχει στα χέρια της εικοσάχρονους βομβιστές εκτιμά ότι «μπορεί να την οδηγήσουν στη σύλληψη σκληρών τρομοκρατών». Οι συλληφθέντες είναι όλοι γεννημένοι το 1988 και το 1989. Οι τρεις νεαροί είναι σπουδαστές ιδιωτικών σχολών (οι δύο εξ αυτών μάλιστα, με καλλιτεχνικό αντικείμενο), ενώ η κοπέλα είναι φοιτήτρια στο Λονδίνο. Όλοι τους προέρχονται από οικογένειες μέσου και υψηλού εισοδήματος και σύμφωνα με τις περιγραφές γνωστών και γειτόνων τους ποτέ δεν είχαν δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια. Αυτήν τη στιγμή πάντως βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα με βασική κατηγορία αυτή της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
http://www.tanea.gr/

Έλλειμμα ΣΟΚ 10% - αντί για 6% που ισχυρίζεται - αφήνει πίσω η Ν.Δ.

Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας την οποία επιμελώς αρνείται να αποκαλύψει η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκαλεί έντονο προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγουν, η οικονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που θέλει να δείξει η κυβέρνηση. Αυτό δημιουργεί, όπως λένε στελέχη της Ιπποκράτους, νέα δεδομένα για τη διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει με τις Βρυξέλλες, εφόσον το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τα ηνία της χώρας στις 4 Οκτωβρίου. Κοινοτικές πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν λόγο για τη χειρότερη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ποτέ η ελληνική οικονομία, που απειλεί τη δυνατότητα παραμονής της στον λεγόμενο σκληρό πυρήνα της Ένωσης. Το δημοσιονομικό έλλειμμαπου αποτελεί το υπ΄ αριθμόν ένα κριτήριο για να τεθεί μια χώρα της ευρωζώνης σε επιτήρηση- έχει εκτοξευθεί στο 9%10% του ΑΕΠ, έναντι 6% που μετά βίας παραδέχεται- μέσω... Βloomberg- ο κ. Παπαθανασίου ότι θα μπορούσε να κλείσει στα τέλη της χρόνιας. (Σημειώνεται ότι πηγές της Εurostat, που πρόκειται να έχουν νέα διαβούλευση με τις ελληνικές αρχές τον Οκτώβριο για τα στοιχεία του 2008, μιλούν για 7% έλλειμμα το περασμένο έτος, κάτι που ούτως ή άλλως επηρεάζει και το τρέχον έτος).