Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Χωρίς «φρέσκο αίμα» δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια και ανανέωση της κοινωνίας...

http://www.koumpis.com/images/furniture/chairs/chairs-8.jpg
Τσάμπα πήγαν οι συνελεύσεις, οι διαβουλεύσεις και οι αγωνίες τόσων μηνών. Ο κύβος ερρίφθη. Ολόκληρο το νησί, ένας Δήμος.
Ικανοποιεί η εξέλιξη; Μάλλον όχι. Και δεν ανησυχώ αν ικανοποιεί τους Καποδιστριακούς Δημάρχους που χάνουν την καρέκλα τους, αναρωτιέμαι όμως αν ικανοποιεί εκείνους που γνωρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση απ’ έξω κι’ ανακατωτά, καθώς επίσης και της ιδιαιτερότητες της Κέρκυρας. Η οποία μπορεί να εμφανίζεται ως ένα νησί με τα χαρακτηριστικά της Ρόδου -  που ομοίως θα διαθέτει ένα μόνο Δήμο -  στην ουσία όμως υπάρχουν μεγάλες δημογραφικές διαφορές μεταξύ τους. Διότι τα δύο νησιά μπορεί να έχουν τον ίδιο περίπου πληθυσμό, αλλά στην μεν Ρόδο είναι συγκεντρωμένος σε συγκεκριμένα σημεία του εμβαδού της, ενώ στην Κέρκυρα κατανέμεται κατ’ αναλογία ισομερώς σ’ ολόκληρο το εύρος της. Αυτό σημαίνει πυκνή κατανομή πληθυσμού, στοιχείο το οποίο θα μπορούσε (και θα όφειλε) να επιτρέψει την ίδρυση περισσότερων του ενός Δήμων.
Για να είμαι ειλικρινής, αυτή η εξέλιξη με φοβίζει. Ίσως ακόμα και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οι αενάως φιλοδοξούντες, να μην έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει Καλλικράτης. Ότι, δηλαδή, δεν μιλάμε πια για Δήμους όπως τους ξέραμε. Που ο Δήμαρχος κατέβαζε ένα κομματικό (ή ευρύτερης συναίνεσης) ψηφοδέλτιο, συγκέντρωνε κοντά του μια παρεούλα 4 – 5  συμβούλων - συνήθως από εκείνους που θεωρούσε ότι δεν απειλούν την κυριαρχία και τον θώκο του – κι’ έκανε  «παιγνίδι» για μια τετραετία. Ούτε οι παρεούλες, ούτε οι «δικοί» μας, ούτε οι «πελατειακές σχέσεις» θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται ένα Δήμο 110.000 Δημοτών, ο οποίος άλλωστε θα δίνει σχολαστικό λογαριασμό στην κεντρική εξουσία. Συμπερασματικά, οι παλιές αναχρονιστικές νοοτροπίες δεν χωρούν στην νέα τάξη πραγμάτων περί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού το «περίπτερο» γίνεται πλέον μαγαζί γωνία!
Ως εκ τούτου, η ηγεσία ενός Δήμου που θα ασκεί επιτελικό έργο στις δράσεις των μικρών περιφερειακών διοικήσεων που θα διαμορφωθούν γύρω του, πρέπει και υψηλή γνώση του αντικειμένου να διαθέτει, και το ανάλογο κύρος αλλά και όραμα για τον τόπο, στοιχείο που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ορατό! Θα σημείωνα - και μάλιστα εμφαντικά -  ότι αυτή η εξέλιξη κάνει επιβεβλημένη την παρουσία στην διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος και νέων ανθρώπων, νέων συμπολιτών και συμπολιτισσών με ανάλογα προσόντα, δεδομένου ότι οι μεγάλες ανατροπές όπως ο Καλλικράτης, δεν είναι δυνατόν να θεμελιωθούν (μόνο) με παλιό «υλικό». Χωρίς άλλωστε «φρέσκο αίμα» δεν μπορεί να υπάρξει  συνέχεια και ανανέωση της κοινωνίας – της κάθε κοινωνίας – σε όλα τα επίπεδα…
Το σημειώνω, διότι η φημολογία φέρνει πάλι στο προσκήνιο παλιές «οξυδομένες» από το χρόνο – και όχι μόνο – φιλοδοξίες, ατόμων τα οποία έχουν καταγράψει στα «κοντέρ» τους αμέτρητα χιλιόμετρα παρουσίας στα κοινά της Κέρκυρας, χωρίς όμως στην πλειοψηφία  τους να έχουν να παρουσιάσουν αξιοσημείωτο έργο ή να έχουν αφήσει βαθιά αποτυπώματα στην αυτοδιοικητική ιστορία του νησιού!  Ωστόσο, η Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας έχει χρέος να ξεφύγει απ’ αυτές τις «λογικές». Θεμιτές οι φιλοδοξίες απ’ όπου κι’ αν προέρχονται, αλλά  συγκεκριμένες εξ’ αυτών αφορούν αποκλειστικά εκείνους που επιδιώκουν το προσωπικό τους «ντεζαβού»,  καθόλου, μα καθόλου, όμως την κερκυραϊκή κοινωνία. Μια κοινωνία η οποία οφείλει να προχωρήσει μπροστά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχει μείνει απελπιστικά πίσω! Και δεν γνωρίζω κανέναν που να μπορεί να πηγαίνει μπροστά, χρησιμοποιώντας μονίμως την όπισθεν!

"Sex & the City " αλα Ντούβλη με παρτούζες και λεσβιακές σκηνές στο πιο σκληρό πορνό ελληνικής παραγωγής!

Τι θα δείχνει η τσόντα-ροζ DVD της Μαριάννας Ντούβλη με ομαδικό και λεσβιακό σεξ;
Για τις ανάγκες της τσόντας-ροζ DVD, η Μαριάννα Ντούβλη ακολούθησε αυστηρή δίαιτα. Μαζί με την Ντούβλη στην πορνοταινία υπάρχουν ακόμη 2-3 συμπρωταγωνίστριες, μεταξύ των οποίων και η γνωστή «μοντέλα» Βίβιαν Ιωακείμ. Το σενάριο θα θυμίζει κάτι από… Sex & the City με τις καλλίγραμμες φίλες να αναλύουν τα πάτα γύρω από sex και ερωτικές σχέσεις. Μόνο που στην τσόντα της Μαριάννας Ντούβλη οι κοπέλες θα παιρνούν από την θεωρία στην πράξη.
Ποιο θα είναι το σενάριο του ροζ DVD της Μαριάννας Ντούβλη; Η Βίβιαν Ιωακείμ (Μαρία) είναι η μοναδική από τις κοπέλες της παρέας της που δεν έχει κάνει ποτέ one night stand. Η Μαριάννα Ντούβλη αναλαμβάνει να την πείσει να το κάνει. Έτσι, οι φίλες μαζεύονται στον πολυχώρο Πηνελόπη και Μνηστήρες και η Ντούβλη πείθει την Βίβιαν Ιωακείμ να κάνει σεξ με τον μπάρμαν στις τουαλέτες. Η σκηνή κρατάει 18 λεπτά και είναι μακράν η καλύτερη του ροζ DVD της Μαριάννας Ντούβλη. Πληροφορίες, μάλιστα, λένε οτι ο ίδιος ο Σειρηνάκης δεν πίστευε οτι κανείς θα αγοράσει το DVD μόνο για να δει την Μαριάννα Ντούβλη. Φρόντισε λοιπόν να υπάρχει αυτή η σκηνή παθιασμένου σκληρού πορνό στην τουαλέτα του μπαρ για να ανεβάσει την αγοραστική αξία της τσοντοταινίας. Η τσόντα-ροζ DVD της Ντούβλη αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα στις 16 Μαΐου.
papatzides

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα ζητά απονομή δικαιοσύνης...

Aπό τον Παναγιώτη Μυστακίδη

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα ζητά απονομή δικαιοσύνης.
Η κοινωνία πρόσφατα αλλά και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το αισχρό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Τώρα όμως κρύβονται και αθωώνουν την διαφθορά , την συναλλαγή και τη κλοπή του Δημοσίου χρήματος επικαλούμενοι Νόμους, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής.
Το πολιτικό - κομματικό σύστημα αποδείχθηκε διεφθαρμένο και ανίκανο.
Το σύστημα όμως δεν είναι κάτι αόριστο ούτε ένα φάντασμα, έχει πρόσωπα που το απαρτίζουν και το δημιουργούν.
Τα πρόσωπα τα οποία με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τεράστιες ζημίες στην Πατρίδα μας πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.
Οι ευθύνες είναι...
πολιτικές, ποινικές και αστικές.
1. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Πρέπει να πετάξουν έξω τους κλέφτες και συνενόχους τους όπως την τρίχα από το ζυμάρι , όπως κάθε οργανισμός πετάει το σκατό στον βόθρο για να ξελαφρώσει.
Διότι πολιτικά η θέση των κλεφτών είναι τουλάχιστον ο βόθρος.
Παρόλα αυτά σήμερα οι πολιτικές ευθύνες ενδιαφέρουν λιγότερο και μάλλον είναι στάχτη στα μάτια.
Θέλουμε αποζημιώσεις, κατασχέσεις, φυλακίσεις. Να πληρώσουν πραγματικά οι ένοχοι.
2. ΠΟΙΝΙΚΕΣ.
Έχουν φροντίσει οι πολιτικοί να ψηφίσουν το Νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος παραγράφει τα αδικήματά τους. Ελέγχεται όμως η συνταγματικότητά του διότι:
Διάταξη νόμου που προβλέπει αδικαιολόγητες εξαιρέσεις ή διακρίσεις και επομένως έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας ( άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος ) είναι ανίσχυρη και τα δικαστήρια οφείλουν να μη την εφαρμόσουν.
Οι εξεταστικές επιτροπές είναι μία διαδικασία που στην πράξη καταργούν κυνικά τον σκοπό τους , φέρουν μεν τα στοιχεία της νομιμότητας , όμως λειτουργούν τελικά για σκοπό καταδήλως άλλον από εκείνον για τον οποίο έχουν νομοθετηθεί και
παραβιάζεται η αρχή της αμεροληψίας.
Από δημοσιεύσεις στον τύπο , καταγγελίες κ.λ.π. που προηγούνται αναπτύσσεται σχέση έχθρας και άρα μεροληψίας ανάμεσα στους βουλευτές διαφορετικών κομμάτων. ΣτΕ 664/2006.
Στις εξεταστικές επιτροπές οι βουλευτές έχουν ήδη σχηματισμένη κομματική άποψη - θέση και συνεπώς προειλημμένη γνώμη για τη συγκεκριμένη υπόθεση ΣτΕ Ολ 676/2005.
Υπάρχει προκατάληψη των βουλευτών οι οποίοι έχουν ήδη εκφέρει γνώμη σε προηγούμενες στάδια της υπόθεσης , την οποία καλούνται να ελέγξουν στην διαδικασία των εξεταστικών άρα υπάρχει ταύτιση κρίνοντος και κρινόμενου.
ΣτΕ Ολ. 676 /2005 ΕΔΔΔ 2006 ,848-9 , ΣτΕ 270 , 2593/1978 ΝοΒ 1981 , 954
Είναι προφανές τελικά ότι παραβιάζεται η έννοια της μεροληψίας και υπάρχει σαφές και αδιαμφισβήτητο τεκμήριο επηρεασμού . ΣτΕ 3333-5/1971 .
Υπάρχει τουλάχιστον ηθικό συμφέρον των συμμετεχόντων να υπερασπιστούν την άποψή των.
Π. Δαγτόγλου . Η αρχή της αμεροληψίας σελ. 24 , ΣτΕ 1226/1961.
Μ Στασινόπουλος , Παραδόσεις διοικητικού δικαίου,σ.369' ο ίδιος Δίκαιο των διοικητικών πράξεων , σ.206-7΄ , Φ. Βεγλερής , Παρατηρήσεις επί της νομολογίας περί το δημόσιο δίκαιο ,σ. 147 ΄, Π. Δαγτόγλου Η αρχή της αμεροληψίας σ. 96-97 με παραπομπή στις αποφάσεις του ΣτΕ 1488/1956 , 1718/1960.
3. ΑΣΤΙΚΕΣ.
Όσοι με πράξεις και παραλείψεις ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο , τους Έλληνες φορολογούμενους , τις επιχειρήσεις , τους επαγγελματίες , τους εργαζόμενους κ.λ.π. οφείλουν να τους αποζημιώσουν.
Για τον σκοπό του παρόντος κειμένου είναι αδύνατο να αναφέρεις τις παρανομίες , διότι αφορούν σχεδόν τον μισό Αστικό Κώδικα.
Οι ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί και πολλές είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Να ασκηθούν επιτέλους αγωγές ενάντια σε αυτούς που συμμετείχαν σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία , στην κλοπή δημόσιου χρήματος με οποιοδήποτε τρόπο και από κάθε θέση.
Πρέπει να σταθούν απέναντι στον Δικαστή και να έχουν μία δίκαιη , ανεξάρτητη και σε εύλογο χρόνο διαδικασία.
Ακόμη και με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ κατοχυρώνεται το δικαίωμα κάθε προσώπου να δικαστεί δίκαια , δημόσια και μέσα σε λογική προθεσμία από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
Δυστυχώς και εδώ τα λαμόγια φρόντισαν και πάσχουμε. Σε δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που οδηγούνται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια επιδικάζονται αποζημιώσεις για παραβίαση του άρθρου αυτού , και είναι γνωστό σε όλους ότι η απονομή δικαιοσύνης δεν παίρνει και την καλύτερη βαθμολογία.
Το ζήτημα είναι ποιος θα κάνει τις πρέπουσες ενέργειες. Ο απλός πολίτης δεν μπορεί , θυμώνει αγανακτεί αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο , δεν έχει τα μέσα και είναι φοβισμένος και απειλούμενος.
Οι αρμόδιοι δεν κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες και πρέπει και γι' αυτό να τους στείλουν στα δικαστήρια.
Μήπως ακούνε οι:
Πνευματικοί και ακαδημαϊκοί άνδρες;
Φορείς;
Νομικοί;
Αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα που πληρώνονται μάλιστα από τον φορολογούμενο δια τούτο;
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.
Θα πρέπει ακόμη να εξετασθεί και η περίπτωση της εσχάτης προδοσίας, διότι έδρασαν και ενάντια στο Εθνικό συμφέρον.
Όταν δεν το κάνουν οι αρμόδιοι νάναι σίγουρα τα λαμόγια ότι το κάνει ο λαός , αυτό διδάσκει η ιστορία.

Φθηνός λαϊκισμός

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η συζήτηση που έχει προκαλέσει στα διάφορα blogs και forums η φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή να κάνει μπάνιο στη Ραφήνα, την ημέρα της προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε και του ΔΝΤ.
Προσπαθώ αν υπάρχει κάποια ουσία σε όλο αυτό πέρα από τη φθηνή δημιουργία εντυπώσεων στην οποία ειδικεύεται η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Ποια κατηγορία απευθύνουμε στον πρώην πρωθυπουργό; 
Οι πολιτικοί κρίνονται με πολιτικά κριτήρια και μόνο.
Η Ιστορία θα γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής άφησε πίσω του συντρίμμια κι όχι επειδή πήγε το Πάσχα στην Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού.
Βγείτε επιτέλους από τη λογική της κλειδαρότρυπας που τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας επιβάλουν. Προσωπικά, ενοχλήθηκα από τη δημοσίευση των συγκεκριμένων φωτογραφιών κι από το διασυρμό του πρώην πρωθυπουργού από τα διάφορα ρατσιστικά σχόλια για τα κιλά του. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Είναι επίδειξη κόμπλεξ.
parapolitiki 

Θα μπορούσε να λέει...


-Γιώργος Αλογοσκούφης: Εγώ δεν φταίω σε τίποτα για την κατάσταση στην οικονομία...
.
Δια το πιο σύντομο ανέκδοτο:
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης