Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κλεισιμο του troktiko : οι λόγοι που έκλεισε το δημοφιλεστερο ελληνικο blog

Για ποιούς λόγους έκλεισε (ή ανεστειλε, δεν ειναι ξεκαθαρο ακομα) το τρωκτικό ...

1). Χαθηκε ο στυλοβατης και εμπνευστης του. Αυτό που όλοι μισουσαμε στο troktiko με τα 15 ποστς σε ενα πενταλεπτο για το νεο outfit της Lady Gaga ή για την συνεχη ενημερωση για διαφορα αχρηστα πραγματα, την είχαν αναλαβει "παιδια" και αυτη η συνεχης ροη ειδησεων κρατουσε πολυ κόσμο και έφερνε άλλο τόσο. Ο Σωκρατης όμως ασχολούταν με τα πολιτικά, αστυνομικα, δικαστικα, γενικα τα σοβαροτερα θεματα. Όλες οι αποκλειστικες πληροφοριες ήταν δικες του, απο δικό του ρεπορταζ, απο δικους του γνωστους και πηγες. 

2). Χαθηκε η ανωνυμία. Επιβεβαιώθηκε 100% αυτό που ηδη ψιλοξεραμε, ότι δηλαδη ο Γκιολιας ήταν ιδρυτης και ο βασικός παράγοντας που έθετε σε κίνηση το Blog. Επίσης μεσω της κηδείας αλλά και του σπασιματος της γυάλας, έγιναν γνωστά τα στοιχεια και πολλων άλλων παιδιών που συμμετειχαν.

3). Δεν υπηρχε καμια ψυχολογικη στηριξη στα παιδια που εμειναν να κρατουν το Blog. Στην ουσια έμειναν ορφανα χωρις τον Σωκρατη.  Το να συνεχιζαν θα ηταν μια option, αν πραγματικα μπορουσαν να διατηρήσουν όλα όσα ήθελε ο Σωκρατης για το τροκτικο. Αμα όμως συνεχιζαν θα κατεληγαν να γραφουν μόνο για τη Lady Gaga, ποιος θα τους εκανε ρεπορταζ για βαρυτερα θεματα?

4). Θελησαν να κανουν μια κινηση που θα στοιχειώσει την μπλογκοσφαιρα και θα αποτελει σημειο αναφορας. Να λεγετε ότι με τον θανατο του ο Γκιόλιας, άφησε κάτι πίσω του. Τα παραδοσιακα ΜΜΕ έθαψαν το θέμα στο αψε-σβησε, ενω κρυφογελουσαν με το παθημα της μπλογκοσφαιρας, αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι μπλογκερς, προσπέρασαν με σχετικη ευκολία το σοκ, μεσα σε λίγες μερες. Ολοι οι συντελεστες ενιωθαν πως κάτι επρεπε να κανουν για εκφρασουν τη διαμαρτυρια τους και να κανουν μια υστατη προσπαθεια να συντηρήσουν το θέμα, έστω μόνο στην κοινότητα των Bloggers (τα παραδοσιακα μεσα θα υποβαθμίσουν το θεμα και το ξέρουμε αυτό).
 

Παπούλιας: Έκλεισε ο κύκλος του 1974...

Μιλώντας σήμερα στη Γιορτή για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έκανε αυστηρή κριτική στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό», για την «ελληνική παρακμή».
Όπως είπε, «η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαρύνει κυρίως την πολιτική τάξη που...
 έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελιξεις και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, αλλά στον πυρήνα της δίκαιη». Εκανε λόγο για μια Ελλάδα «που έγινε Δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία» και κάλεσε το κράτος να εφαρμόσει πρώτο τους νόμους και να αποδείξει ότι «η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια, ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους. Τότε μόνο, παρά την κρίση και την φτώχεια που αναπόφευκτα πλήττει μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, μπορούμε να περιμένουμε διέξοδο». Ανέφερε επίσης ότι «η διαμαρτυρία είναι δίκαιη και δικαιολογημένη, όχι όμως όταν εκφράζεται με συντεχνιακό αυτισμό και αδιαφορία για την κοινωνική πλειοψηφία».
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι "με το ξέσπασμά της έκλεισε ένας ιστορικός κύκλος για την ελληνική δημοκρατία, αυτός που ξεκίνησε το 1974" και ότι στο διάστημα αυτό «παρά την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, η διοίκηση δεν εκσυγχρονίστηκε, οι σχέσεις πολιτών και πολιτικού συστήματος παρέμειναν πελατειακές, το κράτος δικαίου δεν αναπτύχθηκε επαρκώς, στην ελληνική κοινωνία επικράτησαν νοοτροπίες κοντόθωρες και καταστροφικές».
«Η Ελλάδα έγινε δημοκρατία, αλλά όχι σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν μπορέσαμε, παρά τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, να φτιάξουμε μια υγιή και ευρεία παραγωγική βάση για τη χώρα ούτε δομές διαφανούς διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας».
Η Γιορτή πραγματοποιήθηκε όπως και πέρυσι σε ιδιαίτερα λιτό ύφος, ενώ οι καλεσμένοι ανήλθαν σε 1.300, εκ των οποίων περισσότεροι από 850 ήταν αγωνιστές της Αντίστασης. 
press-gr 

Οι φούφουτοι του ΔΝΤ

Η αντίσταση στο ΔΝΤ δεν πραγματοποιήθηκε, δεν ξέσπασαν ταραχές στην Αθήνα και ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου με ελικόπτερο όπως έκανε ο Αργεντινός πρόεδρος Φερνάντο ντε λα Ρούα το 2001. Αντίθετα το Ασφαλιστικό που επέβαλε η τρόικα πέρασε με λιγότερες αντιδράσεις ακόμη και από το νομοσχέδιο για τη... φορολόγηση των offshore. Το μοντέλο διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού με βάση το οποίο οι αποφάσεις πρέπει να διαμορφώνονται από τα γεγονότα δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Ως το χειμώνα η κυβέρνηση μετέδιδε ότι «ο λαός δεν είναι έτοιμος για μέτρα». Εξίσου ανέτοιμη ήταν και η ίδια, γι΄ αυτό και άργησε να συλλάβει τη θανάσιμη διασύνδεση του υπερβολικού χρέους με τις διεθνείς χρηματοοικονομικές συνθήκες. Η ολιγωρία κόστισε στη χώρα, αλλά μια δραστήρια κυβέρνηση ίσως να προκαλούσε μεγαλύτερη (!) ζημιά. Μια κυβέρνηση που θα έπαιρνε δραστικά μέτρα για να αποτρέψει τα χειρότερα ίσως πυροδοτούσε την αντίδραση του «ανέτοιμου λαού». Αφήνοντας το πρόβλημα να γιγαντωθεί ο κόσμος τρόμαξε τόσο πολύ που τώρα αποδέχεται αιματηρές περικοπές χωρίς καμία διαμαρτυρία.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Παύλου Παπαδόπουλου εδώ.

Mια ωραία πεταλούούδα

kostas_petaloyda

"Έρχεται το καινούριο ροζ dvd μου"

Γιατί πήγες στη Μύκονο;
Ήταν μια απόφαση τελευταίας στιγμής. Σχεδόν κάθε μέρα είμαστε σε διαφορετικό νησί και έχουμε νοικιάσει lear jet για τις μετακινήσεις μας. Φτάσαμε εννιά το βράδυ στο νησί κατευθείαν από την Κέρκυρα. Μας παρέλαβε λιμουζίνα με προορισμό τις VIP σουίτες του Santa Marina. Από εκεί πήρα ένα...
ένα φουσκωτό σκάφος και κατέβηκα στην Ψαρού για να πιω μια pina colada. Ως συνήθως, με περίμεναν δέκα παπαράτσι. Ξαφνικά έπεσε το πάνω μέρος του μαγιό μου! Ήταν μια άτυχη στιγμή αλλά δεν με ενόχλησε κιόλας. Είμαι περήφανη για το σώμα μου.

Υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή σου αυτή τη στιγμή;
Υπάρχει- και είναι ο ίδιος ο Κριστιάνο Ρονάλντο- αλλά το μυαλό μου είναι αέρινο όπως οι καλοκαιρινές μου διακοπές. Από Σεπτέμβριο έχουμε γάμους και χαρές, δεν αναιρώ ό,τι έχω πει. Σε λίγο αναχωρώ με το ελικόπτερο του Santa Marina για Αθήνα και αμέσως μετά πετάω πάλι με lear jet με προορισμό την Κω.

Τελικά θα κάνεις το πρωινό στο Extra;
Η πρόταση ισχύει από την πλευρά τους, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα δουλεύω σε ένα μεγάλο νυχτερινό μαγαζί οπότε δεν ξέρω αν θα καταφέρνω να ξυπνάω τόσο πρωί. Επίσης κάνω αυτή τη στιγμή γυρίσματα για μια σειρά που θα δείχνει τη καθημερινότητά μου και θα προβληθεί σε μεγάλο κανάλι. Παράλληλα ετοιμάζομαι να μπω στο στούντιο ηχογράφησης για το νέο μου cd που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Οι άντρες σε φλερτάρουν το ίδιο μετά το ροζ σκάνδαλο που προκάλεσες πριν λίγους μήνες;
Όχι. Εγώ πρέπει να τους φλερτάρω. Τρομοκρατούνται γιατί, όταν τους καλώ τα βράδια στο δωμάτιό μου, φαντάζονται ότι έχω τοποθετήσει κρυφές κάμερες. Η σεξουαλική μου ζωή περνάει κρίση λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που απολαμβάνω. Να σκεφτείς ότι ακόμα και στην τουαλέτα ψάχνουν για κρυφές κάμερες. Φοβούνται ότι μετά θα βγουν οι προσωπικές μας στιγμές στο Star ή θα κυκλοφορήσουν σε DVD!

Μαθαίνω ότι ετοιμάζεις και άλλα πράγματα.
Έρχεται το νέο ροζ βίντεο της Τζούλιας που θα το κατεβάζεις στο κινητό του. Είναι μια τεράστια παραγωγή με εξωτερικά γυρίσματα αυτή τη φορά. Θα γίνω και ροζ γραμμή! Μετά τις δυο το βράδυ θα παίρνεις τηλέφωνο την Τζούλια -με χρέωση φυσικά- και θα σου λέει αυτά που θες να ακούσεις.
dinatos 

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ !...

Ο Γιάννης Αγγέλου, ο διευθυντής του γραφείου του τέως πρωθυπουργού κατέθεσε κατά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια ότι «ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενημερωνόταν για την αλληλογραφία». Επίσης, ούτε και ο ίδιος προσωπικά διάβαζε την αλληλο-γραφία διότι απαιτούνταν εξειδικευμέ-νες γνώσεις και γι’ αυτό οι επιστολές διαβιβάζονταν στους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς.
Δηλαδή, οι φορείς, οι σύλλογοι, οι νομάρχες, οι καλόγεροι και οι απλοί πολίτες έστελναν επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου για …βόλτα. Δεν τις διάβαζε ο Πρωθυπουργός, αλλά ούτε και κανένας άλλος εκεί μέσα ώστε να τον ενημερώσει! Αποστέλλονταν στους υπουργούς και μετά …μούγκα. Ούτε και αυτοί του μίλαγαν. Τσακωμένοι ήταν ; Θα δούμε.
Όλο αυτό το στρουμφοχωριό θυμίζει και το πορνοDVD με τον Ζαχόπουλο και την «35χρονη» που το παρέδωσε ο Θ. Αναστασιάδης στον Γ. Αγγέλου (τυχαίο;), ο οποίος όχι μόνο δεν του έριξε μια ματιά, ούτε καν το παρέδωσε στον τέως, αφού γι’ αυτόν προοριζόταν !
Κατά την περίοδο που η χώρα βοούσε, οι εφημερίδες καθημερινά είχαν πρωτοσέλιδα με πηχυαίους τίτλους και η αντιπολίτευση είχε ανέβει στα κεραμίδια, αυτοί δέχονταν επιστολές από το Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, τον (δικό τους) Νομάρχη Ψωμιάδη, καθώς επίσης επιστολές και τηλεφωνήματα από τους διαβολοκαλόγερους της ΑΠΑΤΗ Α.Ε., προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι αυτοί εκεί μέσα δεν είχαν πάρει χαμπάρι. Και έτσι να ‘ναι, που δεν είναι, αποδέχονται τη βλακεία του εγκεφάλου τους και αυτοανακηρύσσονται ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Πάντα τέτοια…

Θίχτηκε και ο Αντώναρος και μας ανακοίνωσε ότι στο πρόσωπο του Γ. Αγγέλου έχει στοχοποιηθεί ο τέως Πρωθυπουργός, με τη δίωξη του Αγγέλου κορυφώνεται η σκευωρία, οι δικαστικοί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο Παπανδρέου και άλλα τέτοια.
Και οι απαραίτητες κωλοτούμπες : οι δικαστικοί δεν είναι «ιερές αγελάδες», «είναι σεβαστές οι αποφάσεις των δικαστικών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κρίνονται»! Ορίστε ; Πως είπατε ;
Μέχρι τώρα διατυμπάνιζαν πως από τη μέχρι τώρα διερεύνηση των υποθέσεων, έχει αποκαλυφθεί η ενοχή του ΠΑΣΟΚ, με Τσουκάτο και Μαντέλη. Σήμερα που δεν βολεύει, η δικαιοσύνη έπαψε να είναι ανεξάρτητη και άρχισε να χειραγωγείται.
Αράξτε στον καναπέ και πάρτε πασατέμπο.
Το ξεβράκωμα μόλις άρχισε… 

Εννιά μήνες κάνει το «παγώνι»


Είμαι πολύ θυμωμένος με τον Καραμανλή. Πολύ όμως. Για πολλά πράγματα. Από το ότι έχει μούτρα και βγαίνει σε κόσμο- αντί να κρύβεται σπίτι του για το κακό που προξένησε στη χώρα- μέχρι την απίστευτη αταραξία που επιδεικνύει όταν εγκαλείται να απολογηθεί για όσα καταστροφικά επέφερε στον τόπο. Την Τετάρτη με θύμωσε ακόμη πιο πολύ. Εννιά μήνες τώρα κάνει το «παγώνι» και δεν λέει κουβέντα για την περίοδο της διακυβέρνησής του. Δεν λέει λέξη για το πώς κατόρθωσε- γιατί περί κατορθώματοςπρόκειται- να μας οδηγήσει στον πάτο του βαρελιού μέσα σε 5, χρόνια. Είναι της άποψης πως ό,τι πει θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του, όπως λένε οι μπάτσοι στην Αμερική όταν συλλαμβάνουν κάποιον, ή μήπως παριστάνει τον σιωπηλό Κιγκινάτο και περιμένει, όπως λένε- άκου τώρα σχεδιασμό ο άνθρωποςνα αποτύχει ο Γιώργος και δεδομένης της αδυναμίας του Σαμαρά, να τον παρακαλέσουμε γονυπετείς να μας κυβερνήσει ξανά (να το ξορκίσω το κακό τώρα ή να το αφήσω για μετά...;). Αδυνατώ να το εξηγήσω. Η ουσία είναι πως την Τετάρτη έβαλε εκείνον τον Αντώναρο να κάνει μια δήλωση στήριξης προς τον Γιάννη Αγγέλου (πράγμα που το θεωρώ θεμιτό), αλλά μέσα στη δήλωση αυτή δεν κρατήθηκε και άφησε να ξεχειλίσει ο αντιπασοκισμός του. Η επιβολή, είπε, των περιοριστικών όρων στον Αγγέλου έγινε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης «ειδικά τώρα (προσέξτε με, παρακαλώ) που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης»! Μα καλά, δεν ντρέπεται καθόλου; Μιλάει αυτός για «αδιέξοδη οικονομική πολιτική», που μαζί με τον Αλογοσκούφη μας οδήγησαν στον γκρεμό; Έλεος... 
ΤΑ ΝΕΑ 

Παραίτηση Τριβυζά με αιχμές κατά Γεωργαλίδη – Ένταση και στο Περιφερειακό συμβούλιο

altΜετά τον Σωτ. Μικάλεφ τη δική του παραίτηση κατέθεσε και ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Σπ. Τριβυζάς, με αιχμές κατά του περιφερειάρχη. Η ένταση αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με αιχμές Αυλωνίτη κατά Γεωργαλίδη.
Ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, μετά τις οξύτατες βολές που δέχθηκε από τους εκπροσώπους σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης για τη στάση του στην τελευταία κρίση με τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Είχε προηγηθεί θυελλώδη συνεδρίαση του οργάνου, με βολές σχεδόν όλων των αυτοδιοικητικών κατά του κ. Μικάλεφ.
Στην γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Μικάλεφ πάντως επικαλέστηκε λόγους ευθυξίας, καταθέτοντας την επιθυμία του η παραίτησή του να λειτουργήσει ως καταλύτης σημαντικών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, αφήνοντας έξω την μικροπολιτική στον χειρισμό ευαίσθητων και στρατηγικών ζητημάτων του νησιού. «Διαχωρίζω τη θέση μου επειδή οι απόψεις του Συνδέσμου Καθαριότητας δεν τυχαίνουν της ομόθυμης στήριξης της Πολιτείας, που μέσω του γ.γ. της ΠΙΝ παρακάμπτει τον Σύνδεσμο και αναιρεί τον περιφερειακό σχεδιασμό».

Τους ίδιους λόγους επικαλείται και ο Σπ. Τριβυζάς
Ως διαμαρτυρία για την μη χρηματοδότηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης αλλά και με αιχμές για τον κ. Γεωργαλίδη παραιτήθηκε και ο δήμαρχος Αγ. Γεωργίου Σπ. Τριβυζάς, από τη θέση του αντιπροέδρου του Οργάνου, δείχνοντας έτσι ότι, πέραν του ζητήματος που έχει ανακύψει μεταξύ των δημάρχων ενόψει Καλλικράτη, υπάρχει ακόμη ένα ζήτημα: η διαχείριση. Οι αυτοδιοικητικοί, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, επιμένουν στον αρχικό σχεδιασμό. Ο κ. Γεωργαλίδης ανακοίνωσε την εξέταση και άλλης λύσης, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως από το 2012 το σκηνικό στη διαχείριση των απορριμμάτων θα αλλάξει άρδην. «... ο περιφερειακός σχεδιασμός είναι στην αρμοδιότητα της ΠΙΝ. Να δηλώσει λοιπόν ξεκάθαρα η ΠΙΝ αν σκοπεύει να τον σεβαστεί ή αν σκοπεύει να τον αλλάξει. Τα υπόλοιπα, δείχνουν απλώς απώλεια ψυχραιμίας και έλλειψη κοινής λογικής», είχε δηλώσει ο κ. Μικάλεφ, ρίχνοντας το μπαλάκι στον κ. Γεωργαλίδη. «Ηττηθήκαμε στις επιλογές μας έστω και προσωρινά» δήλωσε με νόημα για το θέμα και ο κ. Τριβυζάς, αφήνοντας με την παραίτησή του τη διαχείριση των σκουπιδιών στον αυτόματο πιλότο.

Ένταση Αυλωνίτη – Γεωργαλίδη
Το σκηνικό αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με διαξιφισμούς ανάμεσα στον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Εσπερίων Αλέκο Αυλωνίτη. «Έχουμε καταθέσει εδώ κι ένα χρόνο μελέτες για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια και περιμένουμε για να εκτελέσουμε τα έργα που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο. Εμείς φαινόμαστε αναξιόπιστοι» είπε ο κ. Αυλωνίτης.
Θα αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες στη συνάντησή του με το προεδρείο του συλλόγου Τεμπλονίου είχε αναφερθεί σε σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, πρωτοποριακής τεχνολογίας, που δεν έχει σχέση ούτε με καύση σκουπιδιών ούτε με δεματοποίηση. Το θέμα γνωρίζουν άλλωστε και όλοι οι αυτοδιοικητικοί.
Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ραγδαίες, αφού ο Φορέας μένει ακέφαλος, σειρά ζητημάτων μένουν σε εκκρεμότητα την ώρα που οι αυτοδιοικητικοί ένας ένας με την σειρά φεύγουν, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες της πολιτείας και ρίχνοντας το μπαλάκι στον Περιφερειάρχη. 
corfupress.com

KKE: Ο Μπ. Χαραλάμπους υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν το βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους να κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας. Χθες παρουσιάστηκε και επίσημα η υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», ενώ για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη προτάθηκε ο Γ. Κουλούρης.
 Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Δ. Πιτσιάβας, σημείωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα ζουν στην πράξη τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου της πιο κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση και σε σημείο που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, να γεμίζουν το καλάθι με τα βασικά προϊόντα διατροφής.
Από τις τοπικές περιφερειακές εκλογές φυσικά δεν προκύπτει κυβέρνηση προκύπτουν όμως βοηθοί της κυβέρνησης αφού πρόκειται για εκλογές που θα βγάλουν όργανα κρατικής τοπικής διοίκησης και ΟΧΙ της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού με τον Καλλικράτη και τα τελευταία ίχνη της έννοιας αυτοδιοίκησης έχουν απολεσθεί. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα κείμενα της ΕΕ όπως Ευρώπη 2020 όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:
« Όλες οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές πρέπει να εφαρμόζουν την εταιρική σχέση, με τη στενή σύνδεση κοινοβουλίων, καθώς και κοινωνικών εταίρων και εκπροσωπών της κοινωνίας των πολιτών, συμβάλλοντας στην εκπόνηση εθνικών προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων καθώς και στην εφαρμογή τους.» Που σημαίνει προώθηση της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της μερικής απασχόλησης κλπ δηλ. ότι προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΚΕ, Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση τώρα διοίκηση είναι απόρροια της γενικής πολιτικής π.χ. η αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα της άρνησης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρηματοδοτήσουν την ολοκληρωμένη λύση και η στάση των δημάρχων που στήριξαν και ανέχτηκαν αυτήν την πολιτική ή απαράδεκτη κατάστασης που υπάρχει στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο νομό με πρώτη το νοσοκομείο.
Ο κ. Χαραλάμπους μίλησε για μια τιμητική πρόταση,ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον Καλλικράτη ως εργαλείο για να περάσουν αντιλαικές αναδιαρθρώσεις.
Κάλεσε δε τους πολίτες της Κέρκυρας, «να συνεχίσουν τη υπέρβαση του 2007 και 2009 όταν έστειλαν κομμουνιστή βουλευτή στο κοινοβούλιο».
Ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κουλούρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, οι εκλογές θα έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, ενώ σημείωσε ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ «θα αναδείξουν όλους τους στόχους των αντιλαικών μέτρων και τους στόχους του Καλλικράτη».
http://www.corfutime.gr

Η απελπισία του «γαλάζιου»

http://belarisa.files.wordpress.com/2008/10/xaos_nd1.jpg

Tης Γιουλης Eπτακοιλη
Ισως περισσότερο απ’ όλους τους ψηφοφόρους των ελληνικών κομμάτων και, κυρίως, των κοινοβουλευτικών, οι πιο απογοητευμένοι, προδομένοι, απελπισμένοι (;), να είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας.
Από τη μια ζουν σε μια χώρα που καίγεται μεταφορικά και κυριολεκτικά, με την κρίση να ψαλιδίζει τα όνειρα και τα εισοδήματά τους, την τρομοκρατία και τον υπόκοσμο να κάνουν πάρτι, την ανεργία να γονατίζει τους νέους και από την άλλη παρακολουθούν σαστισμένοι, προβεβλημένα μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν ζιγκ ζαγκ στις ευθύνες.
Ανθρωποι με σημαντικούς ρόλους και σε θέσεις–κλειδιά την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κώστας Καραμανλής, κάνουν ό,τι μπορούν το τελευταίο διάστημα για να διαψεύσουν και να διώξουν και τους πιο πιστούς οπαδούς τους.
Πώς να νιώθει άραγε ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, παραδοσιακός ή νεότερος, όταν ακούει και διαβάζει για αλληλοκαρφώματα και αλληλοκατηγορίες; Ο Πέτρος Δούκας δείχνει Γιάννη Αγγέλου, ο Γιάννης Αγγέλου δείχνει Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο Γιώργος Βουλγαράκης με τη σειρά του, Αντώνη Σαμαρά και Μιχάλη Λιάπη.
O ένας δεν θυμάται τίποτα, ο άλλος κάτι θυμάται, αλλά δεν είναι σίγουρος, ο τρίτος σφυρίζει αδιάφορα, ενώ ο «διπλανός» του –σαν να πρόκειται για για τάξη Γυμνασίου– βγαίνει από τα ρούχα του και μόνο στη σκέψη ότι αμφισβητείται η αξιοπρέπεια και η ηθική του ακεραιότητα.
Μισόλογα και ασυναρτησίες, υπαινιγμοί και υπεκφυγές, πάντα σε τόνο δραματικό και με μόνιμη επωδό «δεν έχω να κρύψω τίποτα, είμαι καθαρός, υπηρέτησα τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία».
Ασχετα με την κατάληξη που θα έχει η δικαστική έρευνα για το Βατοπέδι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της περιόδου 2004 - 2009, είτε δηλαδή αποδειχθεί ότι κάποιοι είχαν ευθύνες ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί είτε όχι, αυτή τη χρονική στιγμή, στο συγκεκριμένο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό περιβάλλον, έχει σημασία ο τρόπος που επιλέγουν να συμπεριφερθούν και να αντιδράσουν.
Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι κάθε τρόπος με τον οποίο αμύνεται κανείς και υποστηρίζει τον εαυτό του είναι νόμιμος. Ναι, δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και ηθικός.
kathimerini.gr