Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

KKE: Ο Μπ. Χαραλάμπους υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν το βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους να κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας. Χθες παρουσιάστηκε και επίσημα η υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», ενώ για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη προτάθηκε ο Γ. Κουλούρης.
 Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Δ. Πιτσιάβας, σημείωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα ζουν στην πράξη τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου της πιο κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση και σε σημείο που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, να γεμίζουν το καλάθι με τα βασικά προϊόντα διατροφής.
Από τις τοπικές περιφερειακές εκλογές φυσικά δεν προκύπτει κυβέρνηση προκύπτουν όμως βοηθοί της κυβέρνησης αφού πρόκειται για εκλογές που θα βγάλουν όργανα κρατικής τοπικής διοίκησης και ΟΧΙ της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού με τον Καλλικράτη και τα τελευταία ίχνη της έννοιας αυτοδιοίκησης έχουν απολεσθεί. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα κείμενα της ΕΕ όπως Ευρώπη 2020 όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:
« Όλες οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές πρέπει να εφαρμόζουν την εταιρική σχέση, με τη στενή σύνδεση κοινοβουλίων, καθώς και κοινωνικών εταίρων και εκπροσωπών της κοινωνίας των πολιτών, συμβάλλοντας στην εκπόνηση εθνικών προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων καθώς και στην εφαρμογή τους.» Που σημαίνει προώθηση της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της μερικής απασχόλησης κλπ δηλ. ότι προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΚΕ, Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση τώρα διοίκηση είναι απόρροια της γενικής πολιτικής π.χ. η αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα της άρνησης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρηματοδοτήσουν την ολοκληρωμένη λύση και η στάση των δημάρχων που στήριξαν και ανέχτηκαν αυτήν την πολιτική ή απαράδεκτη κατάστασης που υπάρχει στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο νομό με πρώτη το νοσοκομείο.
Ο κ. Χαραλάμπους μίλησε για μια τιμητική πρόταση,ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον Καλλικράτη ως εργαλείο για να περάσουν αντιλαικές αναδιαρθρώσεις.
Κάλεσε δε τους πολίτες της Κέρκυρας, «να συνεχίσουν τη υπέρβαση του 2007 και 2009 όταν έστειλαν κομμουνιστή βουλευτή στο κοινοβούλιο».
Ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Γ. Κουλούρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, οι εκλογές θα έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, ενώ σημείωσε ότι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ «θα αναδείξουν όλους τους στόχους των αντιλαικών μέτρων και τους στόχους του Καλλικράτη».
http://www.corfutime.gr