Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Enzo Maresca: Capo Di Pireo ! ! !



ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ENZO MARESCA ! ! !

Η πρώτη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ BLOGGERS στον Κόσμο! 14 Ιούλη στην Ιταλία, για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ! Είμαστε μαζί τους!

Στις 14 Ιούλη οι bloggers της Ιταλίας απεργούν και με φίμωτρο στο στόμα διαδηλώνουν στην piazza Navona της Ρώμης. Μαζί τους διανοούμενοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, προσωπικότητες που ανησυχούν για τις πρώτες «κινήσεις» εναντίον των blogs.Λένε:- κινδυνεύει η ελευθερία στην πληροφόρηση…- συνεχείς δηλώσεις βουλευτών που επιδεικνύουν την «ανησυχία» τους…- μια καταδίκη ενός blogger με τον χαρακτηρισμό του blog ως «παράνομο τύπο»…- τη διαφαινόμενη πολιτική να φιμώσουν τα blogs…- τα σχέδια νόμου που ετοιμάζουν έναν νόμο που δολοφονεί το διαδίκτυο και επικαλούνται τη σωστή γραφειοκρατική λειτουργία…- τις απειλές εναντίον αδέσμευτων bloggers και τις προσπάθειες να κάνουν το βίο αβίωτο στους bloggers…H ελευθερία στην πληροφόρηση, μέσω διαδικτύου, εφημερίδων, τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, ή οποιωνδήποτε άλλων μέσων, αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη και πιθανότατα είναι εκείνο στο οποίο συνδέονται άμεσα η Ελευθερία και η Δημοκρατία!Περισσότερα και υλικό για την απεργία, στο «Diritto alla Rete»Εμείς συμμετέχουμε από την Ελλάδα.Είμαστε αλληλέγγυοι με την ιταλική μπλογκόσφαιρα, για τι δεν ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής αντιγράφει καθημερινά τον αδελφό του Berlusconi, σε μια σειρά νεοφασιστικά νομοσχέδια (αυτό για τους μετανάστες είναι πιστή αντιγραφή του ιταλικού) και την «εγκύκλιο» του περιβόητου Σανιδά, λίγες ώρες πριν συνταξιοδοτηθεί!







http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Βλαστάρια ενός παρακράτους...

Κάθε λίγο και λιγάκι. Ενα όνομα από εδώ, ένα όνομα από κει... Στο τέλος ξεχνιούνται ΟΛΑ τα ονόματα, όλες οι άκρες, όλα τα νήματα που συνδέουν ΟΛΟΥΣ με ΟΛΟΥΣ... (...επανέρχομαι διότι ο Σόμπολος παίζει σκετσάκι με τους διαλόγους των Βλαστών. Απίθανο θέαμα. Ούτε ο Τσάκωνας τέτοιο ταλέντο!)
Κυβέρνηση παρακρατικών : αυτή είναι η πραγματικότητα. Ολα τα άλλα είναι μισόλογα.
Μας κυβερνούν "φαμίλιες" και συμμορίες εκπρόσωποι των οποίων κατέχουν δημόσιες θέσεις.
Πρόσωπα "υπεράνω πάσης υποψίας", ποινικοί και δεσμοφύλακες, τηλεδημοσιογράφοι, κοσμικοί, σταρλετίτσες, εργολάβοι και νταβατζήδες, αστυνομικοί και απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων. Ολοι συνδέονται άμεσα και όχι έμμεσα, με όλους.
Η συμμορία διατρέχει την ελληνική κοινωνία οριζοντίως και καθέτως. Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα από την μια του άκρη έως την άλλη. Σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα αλλά και μεγάλες "εθνικές" υποθέσεις. Ξεπουλά και αγοράζει τους πάντες και τα πάντα. Κατέχει ΜΜΕ και εταιρείες ερευνών, κατασκευαστικές εταιρείες και βιομηχανίες.
Είναι το δικό μας Ερντεγόν. Η δική μας "προβιά". Και είναι στην εξουσία. Δεν προσπαθεί, καν, να την ανατρέψει...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΙΛΙΚΑ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΕΡΕΝΦΕΙΝ 1 - 0

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και στο δεύτερο καλοκαιρινό φιλικό του (μετά το 3-0 με τη Σβατς), με τους νταμπλούχους Ελλάδας να επικρατούν στην Ολλανδία με 1-0 της Χέρενφεϊν του Τροντ Σόλιντ χάρη στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 79'. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίστηκαν χωρίς τους Γκαλέτι, Ντάρμπισιρ (ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων) και Μέλμπεργκ (κρίθηκε ανέτοιμος), όμως είχαν νέο πρόσωπο τον Κριστιάνο Ραούλ Λεντέσμα, ο οποίος πήρε θέση στην βασική ενδεκάδα κάνοντας συνάμα την επανεμφάνισή του μετά από έναν χρόνο δανεισμού στην ομάδα της πατρίδας του, Σαν Λορέντσο. Όσον αφορά στο σύστημα, ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 έχοντας μοναδικό προωθημένο φορ τον Ντιόγκο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε αρκετά "πειράματα" προχωρώντας συνολικά σε εννέα αλλαγές.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «GOLDEN BOYS»...

Η νέα «χρυσή» φουρνιά του ελληνικού μπάσκετ «ξαναχτύπησε». Μετά την περυσινή κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εθνική Εφηβων είναι και στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αφού νίκησε στον χθεσινό ημιτελικό την Αυστραλία με 84-69 και σήμερα το πρωϊ κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο (10.30, ΕΤ 1). Ενα νέο καταπληκτικό παιχνίδι από τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου, που έδειξαν για ακόμα μιά φορά δείγματα του ταλέντου τους. Η ελληνική ομάδα με αποτελεσματική άμυνα δεν επέτρεψε στους Αυστραλούς να μπουν στο παιχνίδι ενώ ουσιαστικά έδειξε και πάλι από την αρχή της προθέσεις της. Με πολύ καλό παιχνίδι από τους Παπά, Γιάνκοβιτς, Κασελάκη και Παπανικολάου, η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί 46-33 στο ημίχρονο και από εκεί κι έπειτα όλα ήρθαν εύκολα. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε και στο +22 (25' ).

Στο σπίτι του Μητσοτάκη μαγειρεύτηκε η Αποστασία...

Έγκλημα εκ προμελέτης ήταν η Αποστασία. Το αποδεικνύει απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου καταγράφεται σειρά συναντήσεων Αμερικανού διπλωμάτη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την «κλίκα του», αρκετές εβδομάδας πριν από την πτώση της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Αμερικανός επισκέπτης, στο υπόμνημά του, θεωρεί «ολοφάνερο» ότι ο Μητσοτάκης εμφανιζόταν ως «καλύτερη εναλλακτική λύση για τη θέση του Πρωθυπουργού». Το απόρρητο υπόμνημα- με ημερομηνία 28 Ιουνίου 1965- που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», καταρρίπτει πλήρως τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην κρίση που οδήγησε σε παραίτηση τον Γεώργιο Παπανδρέου αλλά αναμείχθηκε μετά στις κυβερνήσεις των Αποστατών. Αποκαλυπτικό είναι το υπόμνημα και για το Κυπριακό. Στη συνάντηση με τον Αμερικανό, ο Μητσοτάκης τάσσεται αναφανδόν υπέρ του Σχεδίου Άτσεσον, το οποίο, κατά την άποψή του, έπρεπε να επιβληθεί στον Μακάριο ακόμη και με πραξικόπημα!


Το «Υπόμνημα Συζήτησης» είναι, σύμφωνα με τη διαβάθμιση των διπλωματικών απορρήτων, «εμπιστευτικού χαρακτήρα- ομάδας 3». Υποβαθμίζεται ανά 12 χρόνια, αλλά δεν αποχαρακτηρίζεται αυτόματα. Θα χρειαστεί να περάσουν σαράντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να έρθει στη δημοσιότητα από «ΤΑ ΝΕΑ». Η ανάγνωσή του φωτίζει μια σκοτεινή πτυχή της νεώτερης πολιτικής Ιστορίας. Μέλη της ομάδας προχώρησαν στο θέμα Ανδρέας Παπανδρέου ειρωνευόμενοι το γεγονός ότι κουβαλούσε όπλο για αυτοπροστασία. Ο Κόκκας χαρακτήρισε τον Ανδρέα ως «κακό για την Ελλάδα» και δήλωσε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα. Κανένας δεν τον εμπιστεύεται. Όχι μόνο ασκεί κακή επιρροή προς τον πατέρα του, αλλά επίσης τον χρησιμοποιεί για τους δικούς του σκοπούς. Ο Ανδρέας δεν ενδιαφέρεται για το κόμμα της Ένωσης Κέντρου· ελπίζει να σχηματίσει το δικό του κεντροαριστερό κόμμα. Αυτές οι απόψεις, ελέχθη ότι εκφράστηκαν σε έναν Γερμανό αξιωματούχο με τον οποίο είχε μια κουβέντα ο Ανδρέας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία τον προηγούμενο χειμώνα. Ο Μητσοτάκης τόνισε επίσης τον καταστρεπτικό ρόλο του Ανδρέα στα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Πρότεινε αστειευόμενος να ανατεθεί στον Ανδρέα μια πρεσβευτική αποστολή, ίσως στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη ή στο Παρίσι, ώστε να φύγει από την Ελλάδα.
http://www.tanea.gr

Παίκτης του Ηρακλή ο Λέκι!

«Κυανόλευκος» και με τη βούλα είναι από το βράδυ του Σαββάτου ο Ματίας Λέκι, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ηρακλής. Ο Λέκι έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο Αργεντινός αμυντικός υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, που πιστοποίησαν πως είναι απόλυτα υγιής, και δεσμεύτηκε με συμβόλαιο μονοετούς διαρκείας.

Η1Ν1: 242 τα κρούσματα της νέας γρίπης

Είκοσι επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβεβλημένων στους 242. Από αυτούς οι 110 έχουν ιαθεί πλήρως. Από τα νέα περιστατικά, τα 11 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 4 ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ διερευνώνται οι επαφές των υπολοίπων 5. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας «η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης».

MICHAEL JACKSON: ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Το ενδεχόμενο της δολοφονία του Μάικλ Τζάκσον διερευνά Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Λος Άντζελες, μετά την εντολή που εξέδωσε προς όλους τους θεράποντες ιατρούς του για κατάθεση του ιατρικού ιστορικού του σταρ. Για δολοφονία μιλά και ο πατέρας του σε τηλεοπτική συνέντευξη. Ο Τζο Τζάκσον, πατριάρχης της οικογένειας Τζάκσον, εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ότι κατά την άποψη του, ο γιος του ο Μάικλ "ήταν θύμα δολοφονίας". Την Πέμπτη το Ινστιτούτο ιατροδικαστικής του Λος Αντζελες απαίτησε από πολλούς γιατρούς του στάρ να του υποβάλλουν επίσημα τους ιατρικούς φακέλους του τραγουδιστή, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, που επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην ανάκριση. Στην συνέντευξή του στο ABC, ο πατέρας του Μάικλ Τζάκσον δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως ο "βασιλιάς της ποπ" είχε εξάρτηση από τα φάρμακα.

Έκρηξη στο σπίτι του πρώην υπουργού Π.Χηνοφώτη

Στην τρομοκρατική οργάνωση Ένοπλη Επαναστατική Δράση (ΕΝΕΔΡΑ) παραπέμπει, σύμφωνα με την αστυνομία, η συνδεσμολογία στον εκκριτικό μηχανισμό που εξερράγη χθές στις 4 τα ξημερώματα στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας στο Π.Φάληρο, στην οποία διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Π.Χηνοφώτης.Πρόκειται για οργάνωση που είχε χτυπήσει πριν από περίπου ένα μήνα με ανάλογο μηχανισμό στη ΔΥΟ Ψυχικού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.