Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στήριξη του ελληνικού τουρισμού από τις χώρες της Ε.Ε. ζήτησε η Α. Γκερέκου


altΣτήριξη της Ελλάδας στον τουρισμό ζήτησε από τους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.
Κατά τη διάρκεια της Άτυπης Συνόδου Υπουργών Τουρισμού που διεξάγεται στη Μαδρίτη, αναφέρθηκε στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και τις συνθήκες που την επηρεάζουν, ειδικά σε αυτή τη περίοδο οικονομικής κρίσης.
Η κ. Γκερέκου σημείωσε πως η Ελλάδα βιώνει με τον πιο επώδυνο τρόπο τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης, επισήμανε όμως πως ο τουρισμός μπορεί να δώσει τη διέξοδο. Σε αυτό το σημείο κάλεσε τους Ευρωπαίους Υπουργούς Τουρισμού να συμβάλουν στη μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να ξεπεράσει την κρίση, προωθώντας προγράμματα επισκέψεων στην Ελλάδα -που υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης- για διάφορες πληθυσμιακές ομάδες των χωρών τους.
Η κ. Γκερέκου έκανε ειδική μνεία στην προσπάθεια χάραξης ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής από 1984 έως και σήμερα αλλά και στο ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός για την Ε.Ε. καθώς η τουριστική δραστηριότητα παράγει πάνω από το 11% του συνολικού ΑΕΠ της Ένωσης και απασχολεί περισσότερους από 25.000.000 εργαζόμενους.
Στην σημερινή της παρέμβαση παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για μεγαλύτερη συνέργια στο χώρο του τουρισμού μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε και ενίσχυσης των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων. Ενδεικτικά, οι σημαντικότερες προτάσεις της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού είναι:

- Η διευκόλυνση της Ευρωπαϊκής Βίζας των καταναλωτών-τουριστών από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. (Ρωσία, Ουκρανία, Ινδία, Κίνα, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα ).
-Η παγκόσμια προώθηση συνολικά της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού με κοινή τουριστική ταυτότητα στις ανερχόμενες αγορές της Ασίας και της Αμερικής.
- Η προώθηση του προγράμματος Destination Europe και η υλοποίηση του με συνέργιες γεωγραφικά γειτνιαζόντων χωρών και ιδιαίτερα στη Μεσόγειο.
- Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων, φιλικών για άτομα με αναπηρία.
-Η δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Τιμών για τις κυριότερες υπηρεσίες τουρισμού, όπως διαμονή και εστίαση.
-Η θέσπιση σταθερών δομών διοίκησης για τον τουρισμό σε όλη την Ε.Ε.
- Η κωδικοποίηση και μετάφραση της βασικής τουριστικής νομοθεσίας και των αποφάσεων όλων των κρατών μελών της Ε.Ε.

Πρόκληση από το Economist

Πρώτα ήταν η Αφροδίτη της Μήλου και το… δάχτυλο, τώρα είναι αρχαία προτομή, με το στόμα γεμάτο ευρώ. Είναι το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Economist και φυσικά αναφέρεται στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το άρθρο φέρει τον τίτλο Three years to save euro (σ.σ. Τρία χρόνια για να σώσουμε το ευρώ) και δίπλα στην προτομή υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει: «Παρακαλώ δώστε με γενναιοδωρία για να συντηρηθεί αυτό το έκθεμα – και την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τις ευρωπαϊκές τράπεζες». Επί της ουσίας το άρθρο του Economist αναφέρεται στον μηχανικό στήριξης που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία και στο τριετή δάνεια των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 5% που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να δώσουν στην Ελλάδα. «Δεν είναι λίγο, αλλά είναι σαφώς λιγότερο από όσα απαιτούσαν οι ιδιώτες επενδυτές. Προσθέστε σε αυτό και τα 15 δισ. ευρώ που ίσως προσφέρει το ΔΝΤ και στην Ελλάδα έχουν υποσχεθεί αρκετή βοήθεια για να καλύψει τις οικονομικές της ανάγκες για το 2010». Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα και σημειώνεται πως «η χρηματική ενίσχυση, που ήταν μεγαλύτερη από ό,τι οι αγορές περίμεναν, έχει εξαλείψει τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων του έτους. Αλλά η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη μεσοπρόθεσμα με κρίση φερεγγυότητας». Σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, αν κανείς κοιτάξει το χρέος της Ελλάδας και τα επιτόκια που πληρώνει, μπορεί μόνο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκτός αν η ανάπτυξη είναι απροσδόκητα υψηλή, μια πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά υψηλή. «Το πακέτο βοήθειας απλώς «αγόρασε» χρόνο, τρία χρόνια στην πραγματικότητα, για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών μιας πιθανής αρνητικής αθέτησης από πλευράς Ελλάδας». Ουσιαστικά, η Ελλάδα αγόρασε μια μικρή παράταση και τώρα «πρέπει να χρησιμοποιήσει το χρόνο με σύνεση».

newsit 

Τζούλια: ‘’Να συλλάβουν την αδερφή μου’’

Έχει ξεφύγει η κόντρα ανάμεσα στις δυο αδερφές, ύστερα και από τις τηλεοπτικές δηλώσεις της Άρτεμις Αλεξανδράτου. Η Τζούλια είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα, για να μην αναφερθούν στο όνομά της με υβριστικό τρόπο. Ο δικηγόρος της οικογένειας «Αλεξανδράτου» είπε πως: ‘’Η οικογένεια θα αντιδράσει με νόμιμους αλλά δυναμικούς τρόπους στο εξής’’. Η Τζούλια, ζήτησε την προφυλάκιση της αδερφής της και ζητάει 30.000 ευρώ αποζημίωση! 
http://katse-kala.blogspot.com

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ:ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0Gud07-QDTXCRkwUVCJRC7lXz98VMVs5lb0_bvJZHBPM1tMABBq0iQrR3yT3tbKK9rF6Kz2Dl7Hxn5T7MKmMWzez5k7Px_IcrWem7-1haQMi_bTjELKMugJXjlkNmq4GwqYy76nLC7SlV/s1600/DSC03423.jpgΗ συγκινητική ομιλία της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 14/4 στο Porto Palace. Η Χαρά Νικοπούλου έδωσε τη δική της εκδοχή στο τι είναι η Πατρίδα μας δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο πόνημα της Θ. Δραγώνα.
Η Δασκάλα του Έβρου δε μένει πια εκεί. Πήρε μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιοι "Ελληνες" έγιναν αφόρητα πιεστικοί και για πρώτη φορά ένιωσε τον κίνδυνο, τον οποίο αψήφησε ακόμα κι όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια στο σχολείο της από φανατικό μουσουλμάνο.
Δε μένει κάτι άλλο να πούμε, παρά ότι η Ελλάδα για μία ακόμη φορά "τρώει" τα παιδιά της...

Λουκέτο και στο steki.gr !

http://dlcache.com/thumbs/533/steki.gr.gif
Ύστερα από το gamato.info μπήκε λουκέτο και στο steki.gr. H διάσημη ιστοσελίδα φιλοξενούσε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και reality show, τα οποία οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν δωρεάν, μέσω streaming. Η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), η οποία παλαιότερα είχε κινηθεί εναντίον των greek-fun και gamato.info, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του ιδιοκτήτη του site. Έτσι, η αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ένας υπολογιστής.