Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

«Ε, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ…ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;»

Λάθος στιγμή διαλέξατε κύριε Πρωθυπουργέ, να εξαγγείλετε μέτρα για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου. Σε μία περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που νέοι άνθρωποι χτυπιούνται βάναυσα και πέφτουν νεκροί από εξοστρακισμένες σφαίρες και που έχει πλέον καταλυθεί κάθε έννοια Δημοκρατίας, καλύτερα να είχατε εξαγγείλει την παραίτηση σας.

Γιατί τέτοιου είδους τακτικές δείχνουν πόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μέσα σε όλο αυτό το ολοκαύτωμα, η μόνη σας έγνοια ήταν το πώς θα ενισχύσετε τον τουρισμό. Τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνάτε ετούτο τον τόπο γιατί δεν ασχοληθήκατε με τον τουρισμό;

Γιατί τόσα χρόνια δεν πήρατε μέτρα στήριξης;


* Όταν οι μισές σχεδόν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πανελλαδικός εμφανίζουν ζημίες;
* Όταν οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν εάν θα λειτουργήσουν την νέα σεζόν, αφού βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης;
* Όταν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις την στιγμή αυτή, εξαγοράζονται από ξένους κολοσσούς;

Μήπως δεν ξέρατε; - Μήπως δεν σας ενημέρωσαν; - Μήπως υποτιμήσατε το θέμα;

Μήπως μετά την δήθεν ανάληψη της ευθύνης για το βατοπέδι, θα πρέπει να αναλάβετε και το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί και για τον Τουρισμό; Να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν:


* Για την μείωση των δαπανών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο – 35%, την οποία εσείς αποφασίσατε.
* Για το λουκέτο που βάζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων ξενοδοχειακών μονάδων - οι οποίοι με περίσσιο ζήλο και πολύ όρεξη έδιναν και την ψυχή τους σε αυτούς που επισκέπτονταν την χώρα μας, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελληνική φιλοξενία.
* Για την τεράστια έλλειψη που υπάρχει σε βασικές υποδομές. Διότι μικρές επιχειρήσεις οι οποίες είχαν πραγματικά ανάγκη να βοηθηθούν από Ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τους, τις απορρίπτατε για να παίρνουν τα πακέτα Πολυεθνικές ξένων συμφερόντων.
* Για την απαράδεκτη κατάσταση των οδικών και ακτοπλοϊκών δικτύων. Κατάσταση η οποία κάθε καλοκαίρι είναι αιτία πολλών δυστυχημάτων, και δυσφήμησης της χώρας μας.
* Για την μη ανάδειξη του Πολιτιστικού μας πλούτου. Δεκάδες γκρουπ δεν μπορούσαν να επισκεφτούν αρχαία μνημεία και μουσεία της Ελλάδας, αφού μετά τις τρείς, λόγω κολλήματος με το θερινό ωράριο και έλλειψη προσωπικού τα έβρισκαν κλειστά.

Συγγνώμη, τι είπατε; - Δεν σας είχαν ενημερώσει ούτε για αυτά; - Δεν τα ξέρατε;



Θα σας ενημερώσουμε εμείς κύριε Πρωθυπουργέ για όλα, μία και καλή, σύντομα...


25 εκατομμύρια νέοι άνεργοι μέχρι το 2010

Πρόβλεψη σοκ για 25 εκατομμύρια νέους ανέργους ως το 2010 κάνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), λόγω της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, τα 10 εκατομμύρια ανέργους προβλέπονται για τις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. «Οδεύουμε προς μια απώλεια οκτώ ως 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στη ζώνη του ΟΟΣΑ», η οποία περιλαμβάνει κυρίως τις βιομηχανικές χώρες, «και 20 ως 25 εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο ως το 2010», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Οι κατασκευές είναι ένας τομέας που πλήττεται ιδιαίτερα επειδή η δραστηριότητά του «σταμάτησε απότομα», γεγονός που έπληξε σοβαρά χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιρλανδία, πρόσθεσε ο Γκουρία.

Μείωση των αμοιβών τους δέχονται οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ. Ολοένα περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουν «σκόντο» στους μισθούς τους ελπίζοντας ότι έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την παραπάνω πηγή, δέχονται να εργαστούν τετραήμερο, να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών, να παίρνουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά την κανονική τους άδεια, καθώς και να υποστούν πάγωμα μισθών, περικοπές συντάξεων και ευέλικτα ωράρια εργασίας. Οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν όλες αυτές τις υποχωρήσεις προκειμένου να μειωθεί το κόστος εργασίας χωρίς να χρειαστεί οι επιχειρήσεις να προβούν σε απολύσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν και οι ίδιοι μέρος των ζημιών. Μια τέτοια πρόταση κατέθεσε στις αρχές Δεκέμβρη ο Γουίλιαμ Φλες, πρόεδρος του πρυτανικού συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο Brandeis, ο οποίος πρότεινε οι 300 καθηγητές της σχολής να δεχθούν μείωση του μισθού τους κατά 1%.

Οι εταιρείες που δεν έχουν προβεί σε ουσιαστικές απολύσεις δηλώνουν ότι διστάζουν να προβούν σε ριζικές περικοπές γιατί η αμερικανική οικονομία βούλιαξε τόσο ξαφνικά σε ύφεση τον Οκτώβριο που υπάρχει περίπτωση για εξίσου αιφνίδια ανάκαμψη.

Εξάλλου, το τελευταίο 12μηνο οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα συντηρητικές στις προσλήψεις και τις απολύσεις προκειμένου οι εργαζόμενοι υψηλής και όχι χαμηλής παραγωγικότητας να έχουν παραμείνει στις θέσεις τους, παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα.

FREEZE PROJECT - GREECE - ERMOU STR.

Η ιδέα γενήθηκε στην Νέα Υόρκη από μία ομάδα ανθρώπων η οποία ακούει στο όνομα "Improv Everywhere". Στόχος τους να κάνουν διάφορες καλοπροέρετες μαζικές πλάκες με σκοπό να εντυπωσιάσουν τους ανυποψίαστους συμπολίτες τους και να τους δώσουν κάτι το οποίο θα εξιστορούν για πολλά χρόνια.

Είναι πλέον γεγονός και στην Ελλάδα.

5% ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ GPO

Προβάδισμα πέντε μονάδων του ΠΑΣΟΚ (31,9%) έναντι της ΝΔ (26,9%) δίνει η νέα δημοσκόπηση της GPO. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega και της εκπομπής «Ανατροπή», αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, πρώτο κόμμα θα ήταν το ΠΑΣΟΚ (31,9%), δεύτερο η ΝΔ (26,9%), τρίτο ο ΣΥΝ (8,5%), τέταρτο το ΚΚΕ (8%), πέμπτο το ΛΑΟΣ (5,8%) και έκτο οι Οικολόγοι Πράσινοι (3,1%).

Παρόμοια, πάντως, είναι η εικόνα και για την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καθώς η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ (29,2%) έναντι της ΝΔ (27%), αλλά με μικρότερη διαφορά, της τάξεως των 2,2 μονάδων, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΝ (10,8%), το ΚΚΕ (9%), το ΛΑΟΣ (7%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι (4%).

Καθόλου θετικές δεν είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων για το έργο τόσο της κυβέρνησης, καθώς το 70.4% έχει αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης (έναντι 29% θετικών απόψεων). Αρνητική είναι η άποψη των ερωτηθέντων για τον Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό, καθώς το 56,9% τον κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 42,2% που τον κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά.