Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Η Villarreal του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέτριψε τη juventus

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε πάρτι στο Σαλέρνο το βράδυ της Παρασκευής, διασύροντας σε φιλική αναμέτρηση τους "μπιανκονέρι" με 4-1. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Πιρές, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ενώ κακή ήταν η εικόνα που παρουσίασε η αμυντική γραμμή της Γιούβε. Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν αφού δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, ειδικά από την πλευρά των ποδοσφαιριστών της Μεγάλης Κυρίας με αποτέλεσμα ο ρέφερι να δείξει ουκ ολίγες φορές την κίτρινη κάρτα.Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε πάρτι στο Σαλέρνο το βράδυ της Παρασκευής, διασύροντας σε φιλική αναμέτρηση τους "μπιανκονέρι" με 4-1. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Πιρές, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, ενώ κακή ήταν η εικόνα που παρουσίασε η αμυντική γραμμή της Γιούβε. Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά φιλικό ήταν αφού δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, ειδικά από την πλευρά των ποδοσφαιριστών της Μεγάλης Κυρίας με αποτέλεσμα ο ρέφερι να δείξει ουκ ολίγες φορές την κίτρινη κάρτα.
http://www.contra.gr/

Eνα θα κλεινουν, δεκα θα ανοιγουμε!!!


ασημωνης

Ο Μάκης στον καναπέ...by Dr.SeenG


ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: «ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ»

Στο φουλ έχει μπει για τα καλά μία ακόμα τουριστική περίοδος - Η χειρότερη τουριστική περίοδος των τελευταίων ετών κατά γενική ομολογία. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα γνωρίζαμε Αύγουστο με πολλά τουριστικά καταλύματα να μην έχουν ξεπεράσει το 50% της πληρότητας τους. Φαίνεται τελικά ότι οι δεήσεις που έκανε η κυβέρνηση, για μη επαλήθευση των αρχικών προβλέψεων που μιλούσαν για σημαντική υποχώρηση σε αφίξεις και κρατήσεις, δεν έπιασαν τόπο. Η πτώση των αφίξεων και των κρατήσεων είναι πλέον γεγονός και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τουριστική κρίση που διανύουμε είναι η σοβαρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Κάμψη κατά 9,6% παρουσιάζουν οι αφίξεις ξένων στην χώρα μας το 1ο εξάμηνο του 2009 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του Ελ. Βενιζέλος. Με αναγωγή σε σύνολο αφίξεων στο εξάμηνο η κάμψη αυτή, κατά τον ΣΕΤΕ, σημαίνει απώλεια περισσοτέρων από 560.000 τουριστών και πάνω από 19.000 θέσεων απασχόλησης.
Επαληθεύτηκαν λοιπόν οι δυσοίωνες προβλέψεις για την φετινή πορεία του Ελληνικού τουρισμού και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική η κατάσταση και στην Κέρκυρα. Μια Κέρκυρα εγκαταλελειμμένη από όλους, η οποία πλέον έχει πάρει για τα καλά την κατιούσα. Η μείωση των αφίξεων στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τον Αερολιμένα Ι. Καποδίστριας, για τον μήνα Ιούνιο άγγιξε το 10% (-9,24%). Υποχώρηση στις αφίξεις είχαμε και στον Λιμένα του νησιού μας. Εκτός της γραμμής Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, η οποία εμφάνισε μια μικρή άνοδο 0,42%, οι υπόλοιπες διαδρομές είχαν τεράστια πτώση για τον μήνα Ιούνιο και ερωτώ, ποιες οι ενέργειες των αρμοδίων για την τόνωση του προϊόντος και την στήριξη του ελληνικού τουρισμού;;; Απολύτως καμία ενέργεια παρά μόνο συμβουλές για μείωση των τιμών.
Μειώστε τις τιμές, πρότεινε ο υπουργός σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό ! ! ! Δεν μας διευκρίνισε όμως σε ποιους απευθύνεται - διότι μετά τον κύριο Άρη, φαίνετε ότι ούτε και ο κύριος Μαρκόπουλος διαθέτει εικόνα όσον αφορά την διαμόρφωση των τιμών τα τελευταία έτη αλλά και την σύνθεση του λειτουργικού κόστους μιας επιχείρησης. Όταν ακόμα και ο τελευταίος εμπλεκόμενος του τουριστικού τομέα γνωρίζει ότι η αντιμετώπιση της κρίσης επιβάλει λήψη σειράς αναγκαίων μέτρων. Αναγκαία μέτρα τα οποία θα στηρίξουν την απασχόληση και τον εργαζόμενο, αλλά και μέτρα τα οποία θα στηρίξουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Μιλάμε δηλαδή για διορθωτικά μέτρα τα οποία όταν κάποια στιγμή ξεπεραστεί η κρίση θα μας βοηθήσουνε να ορθοποδήσουμε και να ξανασηκώσουμε κεφάλι στην διεθνή αγορά.
Ερωτώ, αυτούς που πέρυσι τέτοια εποχή μιλούσαν για μία αρκετή καλή χρονιά για την Ελλάδα με 9% μείωση στην τουριστική κίνηση και πάνω από 60% μείωση σε τζίρο! Αυτούς που πρόσφατα ανέφεραν ότι εάν φέτος η πτώση δεν ξεπεράσει το 20% τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μία επιτυχημένη χρονιά ! Ερωτώ προς ποιούς απευθύνονται διότι οι Ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, υπό την απειλή των άδειων κλινών ξεπουλούν εδώ και χρόνια όσο-όσο τα δωμάτια τους. Προκειμένου να μην μετράνε άδεια δωμάτια έγιναν και φέτος ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις προς τους tour – operators .
Όταν τέλη Ιουλίου, πολλά τουριστικά καταλύματα προσέφεραν δωμάτια με 30 ευρώ την ημέρα συμπεριλαμβανομένου διαμονή, πρωινό και ημιδιατροφή, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης μιλούσε για μείωση των τιμών. Δεν άκουσα καμία συμβουλή όμως για μείωση των ναύλων, για μείωση των τελών αεροδρομίου ή μείωση του Φ.Π.Α. Δεν αναφέρθηκε κανένας στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στην αναβάθμιση των πυλών εισόδου και στη δημιουργία επαρκών και ασφαλών οδικών δικτύων.
Πιστεύω ότι η κρίση την οποία διέρχεται ο τουρισμός μας σήμερα θα έχει αρκετά μεγάλη ένταση και διάρκεια. Τα επόμενα 3-4 χρόνια θα είναι αρκετά δύσκολα αλλά και επώδυνα για τον Ελληνικό τουρισμό. Ας αφήσουν οπότε κάποιοι την καραμέλα περί σύντομης ανάκαμψης και ας μιλήσουν στον Ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Ας τους ενημερώσουν ότι τελικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως συστηματικό σχέδιο που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του Τουρισμού. Ας παραδεχθούν επιτέλους ότι ο Ελληνικός Τουρισμός πάει προς στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…
Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Alexakis_Alexandros@yahoo.com

Γάτoς... βαρέων βαρών!!

Το «πρότυπο» της παχουλής γάτας είναι ο διάσημος Garfield. Αλλά ακόμα κι αυτός φαντάζει συλφίδα, δίπλα στον Orazi που ζυγίζει 16 ολόκληρα κιλά! Δεν έχει πάντως διευκρινιστεί αν ο Orazi έφτασε σε αυτό το βάρος επειδή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν πρόκειται απλά για πρόβλημα κακής και πολλής (μα πάρα πολλής) διατροφής. Παρά το ότι στη φωτογραφία φαίνεται ότι κοντεύει να κρύψει πίσω του την ιδιοκτήτριά του, ο Orazi δεν είναι ο πιο παχύς γάτος στον κόσμο. Το 2004, ένας βρετανός γάτος, ο Sam, ζυγίστηκε στα 16.3 κιλά, τα οποία «μάζευε» γραμμάριο – γραμμάριο χάρη στα πατατάκια, τα κέικ και τα γλυκά που του προσέφερε ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του καθώς και την έλλειψη άσκησης ενώ τη ζυγαριά έχει... εκτινάξει στα 18,5 κιλά, ένας γάτος από τη Μινεσότα, των Η.Π.Α.

LHC: Θα επαναλειτουργήσει με τη μισή ενέργεια

O LHC, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων του CERN, πρόκειται να τεθεί ξανά σε λειτουργία στα μέσα του Νοεμβρίου ύστερα από τις απαραίτητες επισκευές που πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων, θα λειτουργήσει με ενέργεια3,5 τερα-ηλεκτρονιοβόλτ (TeV), προκειμένου να «επιτραπεί στους χειριστές του επιταχυντή να αποκτήσουν εμπειρία στον ασφαλή χειρισμό του μηχανήματος». Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο LHC παρουσίασε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του και διεκόπη η λειτουργία του εννέα μόλις ημέρες μετά τα εγκαίνιά του. Ύστερα από τις απαραίτητες επισκευές και τους ελέγχους στις 10.000 ηλεκτρικές συνδέσεις του επιταχυντή, τα πειράματα θα συνεχιστούν με χαμηλότερη ενέργεια «μέχρι να έχει συλλεχθεί ένα σημαντικό δείγμα δεδομένων και η ομάδα των χειριστών να έχει αποκτήσει εμπειρία πάνω στη λειτουργία του μηχανήματος». Σταδιακά, το ενεργειακό επίπεδο των συγκρούσεων σωματιδίων θα αυξηθεί αγγίζοντας το επίπεδο των 5 TeV ανά εκπεμπόμενη ακτίνα, διπλάσιο και πλέον του ανταγωνιστικού επιταχυντή Tevatron του Fermilab των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που λειτουργεί στο ενεργειακό επίπεδο του ενός έως δύο TeV. Τα πειράματα που θα πραγματοποιηθούν σε θερμοκρασία λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν (σε τούνελ μήκους 27 χλμ. κοντά στη Γενεύη), θα αναπαράγουν τις συνθήκες που πιστεύεται ότι επικράτησαν κατά το αρχικό «Μπινγκ Μπανγκ» του Σύμπαντος πριν από 13,7 δισεκατομμύρια χρονια. Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα αναμένεται να συγκεντρωθούν λίγες εβδομάδες μετά την «πυροδότηση» της πρώτης ακτίνας μέσα στο τούνελ και στα τέλη του 2010, προγραμματίζεται ο επιταχυντής να λειτουργήσει με ιόντα μολύβδου για πρώτη φορά. Εν συνεχεία, ο επιταχυντής θα διακόψει τη λειτουργία του και θα ξαναλειτουργήσει στο ακόμα υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο των 7 TeV ανά ακτίνα, οπότε θα καταστεί εφικτή η σύγκρουση σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις με ενέργειες επτά φορές μεγαλύτερες από ό,τι έχουν ποτέ επιτευχθεί.
http://www.cosmo.gr

ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ
ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΟΥ
http://www.greekalert.com/

ΑΠΤΟΗΤΟΙ !...

΄Εκαναν ένα διάλειμμα για να πάνε διακοπές... Μπορείς να συνεχίσεις !...
http://logoplokies.blogspot.com/

Πέθανε ο Willy DeVille

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας Γουίλι Ντεβίλ. «Απόψε ο Γουίλι Ντεβίλ πήγε να συναντήσει την Εντίθ Πιάφ, τον Τζακ Νίτσε και τον Τζόνι Θάντερς» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που οργάνωνε τις περιοδείες του στη Γαλλία, Caramba Spectacles. Ο 56χρονος Ντεβίλ έπασχε από ηπατίτιδα C και καρκίνο στο πάγκρεας. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νέα Υόρκη την εποχή του κύματος της πανκ μουσικής και έγινε γνωστός με το γκρουπ Mink DevVille, προτού ξεκινήσει σόλο καριέρα. Εξερεύνησε όλα τα είδη της αμερικανικής μουσικής, από το ριθμ'εντ'μπλουζ μέχρι τη σόουλ και τη σάλσα. Το τελευταίο άλμπουμ του, το Crow Jane Alley, κυκλοφόρησε το 2004.

«Νεκρός ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν, Baitullah Mehsud»

Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν, Μπαϊτουλάχ Μεσούντ. Πιστεύεται ότι ο Μεσούντ σκοτώθηκε πριν από δύο μέρες σε πυραυλική επίθεση μαζί με τη γυναίκα του και τους σωματοφύλακές του. «Επιβεβαιώνω ότι ο Μπαϊτουλάχ Μεσούντ και η σύζυγός του σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική πυραυλική επίθεση στο Νότιο Ουαζιριστάν», δήλωσε ο διοικητής των Ταλιμπάν, Καφαγιάτ Ουλάχ στο Associated Press.Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Αξιωματούχος της υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο νότιο Ουαζιριστάν δήλωσε από την πλευρά του στο Reuters ότι ήδη πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Μεσούντ. Σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και ενταφιάστηκε στο Ναργκοσέι είπε ο αξιωματούχος αναφερόμενος σε μία μικρή περιοχή περίπου 1χλμ από το σημείο όπου έπεσε ο πύραυλος. Διπλωμάτες στο Ισλαμαμπάντ υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Μεσούντ θα δυναμιτίσει το κλίμα στο Πακιστάν, ενώ αρκετοί άλλοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο μια τέτοια εξέλιξη θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις κατά των ανταρτών.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΥΠΕΡΒΑΛΕΙ Ο BERLUSCONI

Έκπληκτη δηλώνει η τουρκική κυβέρνηση από την «υπερβολή» του Μπερλουσκόνι να ισχυριστεί πως ήταν προσωπική του επιτυχία η επισφράγιση των ενεργειακών συμφωνιών που υπέγραψαν Ρωσία-Τουρκία. Σύμφωνα μάλιστα με Τούρκο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, το θέμα αυτό θα μπορούσε ακόμη και να δημιουργήσει πρόβλημα διπλωματικής φύσεως «αν δεν ήταν ο Μπερλουσκόνι». Με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψαν χθες οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, ο Ρώσος πρωθυπουργός απέσπασε την έγκριση της Τουρκίας για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream από τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Επίσης οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στον τομέα του πετρελαίου καθώς και στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία. Όπως ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, οι δύο πλευρές, Τουρκία και Ρωσία, είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία όταν η τουρκική κυβέρνηση έλαβε απροσδόκητα, την τελευταία στιγμή πριν από την τελετή υπογραφής των συμφωνιών το αίτημα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κληθεί για να παραστεί στην τελετή στην 'Αγκυρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Άγκυρα αιφνιδιάστηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Μπερλουσκόνι διεκδίκησε ως δικό του κατόρθωμα την υπογραφή των συμφωνιών. «Είναι από τα θέματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα διπλωματικά. Αλλά επειδή ακριβώς είναι ο Μπερλουσκόνι, αυτό έκανε τους δύο ηγέτες(Ερντογάν, Πούτιν) να χαμογελάσουν».

«Ανοιχτοί το Σεπτέμβριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί», λένε οι επιστήμονες

Να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί το Σεπτέμβριο, εισηγείται το Εθνικό Επιστημονικό και Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την πανδημία που συνεδρίασε σήμερα το πρωί. Ακόμη όμως δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα χτυπήσει στην ώρα του το κουδούνι των σχολείων όλης της χώρας. Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που απασχόλησαν τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς στην σημερινή σύσκεψη ήταν και το ζήτημα των σχολείων που παραμένει ακόμη ανοιχτό. Και αυτό γιατίμετά από πολύωρη συζήτηση η λήψη της οριστικής απόφασης μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. Ούτε η λίστα προτεραιότητας για τους εμβολιασμούς είναι ακόμη έτοιμη, έτσι και το θέμα αυτό θα οριστικοποιηθεί το ερχόμενο διάστημα. Σημειώνεται, πως αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους ειδικούς είναι ο άμεσος εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από έξι μηνών έως πέντε ετών, καθώς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι υψηλού κινδύνου. Επιπλέον, ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση για το αν θα εμβολιαστούν οι μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
http://www.tanea.gr

«Γκάφα» Πούτιν με την Κύπρο

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και «με τις δύο χώρες», είπε εκ παραδρομής ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος-όπως ο ίδιος διόρθωσε στη συνέχεια- «στα δύο τμήματα της Κύπρου», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο ανταποκριτής του στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, «όπως φαίνεται από την πλήρη βιντεοσκόπηση της συνέντευξης η οποία παρατίθεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, η αναφορά του Πούτιν στις «δύο χώρες», παραμένει στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού».