Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ - Στον Σωτήρη Μικάλεφ το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ;


altΟ Σωτήρης Μικάλεφ θα είναι ο εκλεκτός της Ιπποκράτους; Την είδηση δημοσιεύει σήμερα το εξειδικευμένο σε θέματα αυτοδιοίκησης site «αυτοδιοικηση.gr», μετά βεβαιότητας, λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ..
Υπό τον τίτλο «ΠΑΣΟΚ: Τα ονόματα της Β’ δόσης των υποψηφίων. Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα που θα δώσει στη δημοσιότητα η Ιπποκράτους», το έγκυρο site «αυτοδιοίκηση.gr» ανακοινώνει – ουσιαστικά – λίστα περί των 70 υποψηφίων δημάρχων που αναμένεται να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ εντός των επομένων ημερών.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:
«Τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων "έκλεισαν" τις προηγούμενες ημέρες από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων και μετά από τον τελικό έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και της Πανελλήνιας Σύσκεψης στελεχών που ξεκινάει την Παρασκευή…».
Στο δημοσίευμα αναφέρονται σειρά υποψηφιοτήτων ανάμεσα στους οποίους «για το δήμο Κέρκυρας ο νυν δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ, η υποψηφιότητα του οποίου έχει κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί».
corfupress.com

ΚΑΠΝΙΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ......

http://s.enet.gr/resources/2010-08/9skitsokamen-2-thumb-large.jpg
enet.gr

Ένα «ηλιακό δέντρο» θα φωτίσει τη Θεσσαλονίκη


Μια εναλλακτική πρόταση για το φωτισμό δημόσιων χώρων

Ένα διαφορετικό «δένδρο» με «ρίζες» που βοηθούν στην ανάσχεση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης μέσω της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, θα κάνει την εμφάνισή του σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Έκθεσης που ανοίγει τις πύλες της στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής με τους λεπτεπίλεπτους ατσάλινους «μίσχους» του να καταλήγουν σε σφαιρικούς «καρπούς» που λαμποκοπούν στον ήλιο, κεντρίζει τα βλέμματα ενώ η εικόνα του παραπέμπει σε ζωντανό φυτικό οργανισμό. Το δειλινό οι «καρποί» παίρνουν ζωή και φωτίζονται, μετατρέποντας το «δέντρο» σε πηγή φωτός.

Το «ηλιακό δένδρο» είναι φιλικό προς το περιβάλλον και είναι ένα φωτιστικό εξωτερικού χώρου που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Μετά την παρθενική του εμφάνιση, τον Οκτώβριο του 2007 στη Βιέννη, έξω από το Μουσείο Σύγχρονης και Εφαρμοσμένης Τέχνης και έχοντας ταξιδέψει σε Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη, το «ηλιακό δένδρο» θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα ως πρόταση για φωτισμό δημόσιων χώρων.