Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Χερσαία εισβολή στη Γάζα

Μετά από οκτώ ημέρες ανηλεούς βομβαρδισμού των Παλαιστινίων, με πάνω από 435 νεκρούς και 2.300 τραυματίες, η ισραηλινή πολεμική μηχανή άρχισε σήμερα και τις χερσαίες επιχειρήσεις.
Την πληροφορία μετέδωσαν πρώτα παλαιστινιακές πηγές και στη συνέχεια την επιβεβαίωσαν οι Ισραηλινοί.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στην πόλη της Μπέιτ Λαχίγια που επικαλείται το Ρόιτερ, τεθωρακισμένα του Ισραήλ, εισέβαλαν στη Γάζα υπό την κάλυψη της νύχτας και ελικοπτέρων που υπερίπταντο.

SUPER - ΜΑΚΗΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ

Ο Δήμος Αχιλλείων, για μια ακόμη χρονιά, βράβευσε στο Ανάκτορο του Αχιλλείου, τους εισαχθέντες φέτος στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας, μαθητές δημότες και κατοίκους του Δήμου μας. Την τελετή άνοιξε συναυλία μουσικής δωματίου με τους καλλιτέχνες Βάντα Πολίτη στο πιάνο και Νίκο Ρογκάκο στο μαντολίνο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κέρκυρας Ν.Δένδιας και Χαρ. Χαραλάμπους και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μάκης Σκορδίλης οι οποίοι και συνεχάρησαν τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους και τους γονείς για τη συμβολή τους.

«Έλληνας έως την άκρη των δακτύλων του»

Εμπιστευτικά αρχεία του βρετανικού Foreign Office από το 1978, "αποδεσμεύτηκαν"- δόθηκαν στη δημοσιότητα- όπως συνηθίζεται με τη συμπλήρωση 30 ετών. Σε αυτά γίνονται αναφορές από βρετανούς διπλωμάτες για το ΠΑΣΟΚ και τη διφορούμενη - όπως χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα - προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά και στις προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή να προωθήσει την ένταξη της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ. Τον χαρακτήρισαν όμως «Έλληνα έως την άκρη των δακτύλων του», πολιτικό με οξύτητα, διορατικότητα και άνθρωπο που μισούσε τους Αμερικανούς.
Στην αλληλογραφία του Foreign Office ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εμφανίζεται πικραμένος για τα αποτελέσματα των εκλογών του 1977, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως ο μοναδικός πολιτικός που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και ο Λεωνίδας Κύρκος απογοητευμένος για την πορεία του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Σερ Μπρούκς Ρίτσαρντς σε εμπιστευτική του αναφορά, γράφει τα ακόλουθα για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Σε αυτή τη φάση, το κόμμα εξακολουθεί να είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι η πλέον ευφυής, λαμπρή αλλά και η πλέον διφορούμενη προσωπικότητα στην πολιτική σκηνή της σύγχρονης Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει τη μισή ζωή του μέχρι σήμερα στην Αμερική παραμένει Έλληνας μέχρι τα άκρα των δαχτύλων του.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι όπως ο Θεμιστοκλής, ο οποίος αφού έσωσε την πόλη - κράτος της Αθήνας από τους Πέρσες, αυτομόλησε στον εχθρό ή όπως ο Καραϊσκάκης ο οποίος στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου έλεγε "Όποτε θέλω είμαι άγγελος και όποτε θέλω είμαι διάβολος". Στις αντικοινοτικές θέσεις που έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχουν περιθώρια για να κάνει διορθώσεις, αλλά η εχθρότητα που έχει εναντίον της Αμερικής και του ΝΑΤΟ είναι θεμελιώδης. Το όραμά του είναι για μια Ελλάδα αδέσμευτη, ουδέτερη που θα μπορεί να ζει με τις δικές της δυνατότητες».