Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Επιβεβαίωση του Press-gr για την ΕΡΤ...

Μπαίνει τέλος στις προκλητικές αμοιβές, δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Τις πληροφορίες που αποκάλυψε από χθες στο Press-gr (διαβάστε εδώ) ο Γιάννης Δαίδαλος ότι αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να μπει πλαφόν στις αποδοχές της νέας διοίκησης καθώς και στις αμοιβές δημοσιογράφων και συμβούλων της ΕΡΤ επιβεβαίωσε σήμερα o υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» είπε ότι μπαίνει τέλος στις προκλητικές αμοιβές δημοσιογράφων και στελεχών της ΕΡΤ και σημείωσε ότι οι μισθοί αυτοί αποτελούν πρόκληση και θα περικοπούν άμεσα ώστε να μην προκαλείται η κοινωνία. «Οι προκλητικοί μισθοί θα κοπούν. Θα το δείτε σύντομα, όπως και στο υπόλοιπο δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για μείωση μισθών και σε μέλη διοικητικών συμβουλίων» είπε χαρακτηριστικά.
http://press-gr.blogspot.com

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ 4 ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην σημερινή συνεδρίαστου το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων συζήτησε το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αποφάσισε σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα τα ακόλουθα.

1. Ομόφωνα ζητεί να διατηρηθεί η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών σαν αιρετή Περιφέρεια.

2. Ομόφωνα απορρίπτει το σχέδιο που κυκλοφόρησε για ένα μεγάλο Δήμο στο κέντρο του νησιού και δύο μικρούς περιφερειακούς

3. Προτείνει ο Δήμος Κερκυραίων να παραμείνει στα σημερινά του όρια , στο θέμα αυτό επιφυλάχθηκε ο Δήμαρχος Κερκυραίων.

4. Προτείνει οι υπόλοιποι Δήμοι του νησιού να συνενωθούν σε τέσσερις με βάση την εισήγηση της επιτροπής η οποία επισυνάπτεται.

Η πρόταση αυτή όπως φαίνεται στην συνημμένη εισήγηση της επιτροπής καλύπτει την ανάγκη για ισχυρούς Δήμους που θα έχουν αυτοτέλεια και αυτόνομη Διοικητική, Οικονομική και Τεχνική υπηρεσία. Θεωρεί ότι ο Δήμος Παξών και οι κοινότητες των Διαποντίων νησιών θα διατηρηθούν ως έχουν.
http://kanali1.blogspot.com

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ !...

Μπορεί όσοι τοποθετήθηκαν στο υπουργείο οικονομικών ν΄ ανέλαβαν την πιο δύσκολη αποστολή, στα πλαίσια της κυβέρνησης, με τα δυσκολότερα και πολυπλοκότερα προβλήματα στην καμπούρα τους, όπως μπορεί να τους δικαιολογηθούν και ορισμένες δυσλειτουργίες, αρρυθμίες ή και παλινωδίες. Υπάρχουν όμως, όπως σ΄ όλα τα ζητήματα, κι εδώ, κάποια όρια, πέρα απ΄ τα οποία η κατανόηση και η ανεκτικότητα τελειώνουν !
Αυτό, που έγινε με την τροπολογία για τις γονικές παροχές ξεπέρασε τα όποια όρια κι έδωσε αφορμές για γενικότερες κριτικές – όχι άδικες – που εκτός των άλλων έχουν να κάνουν με την σοβαρότητα της κυβέρνησης και, πάνω απ΄ όλα την αξιοπιστία του ίδιου του πρωθυπουργού !
Δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ και για οποιονδήποτε λόγο, να διαψεύδει τον ίδιο το Γ. Παπανδρέου και να εμφανίζει μια από τις κεντρικές του δεσμεύσεις, («δεν θα υπάρξουν τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια…»), γράμμα κενό !...

Χωρίς άλλες πάρλες και περικοκλάδες, θα πρέπει άμεσα να γίνει κεντρική παρέμβαση και : ή η τροπολογία θ’ αποσυρθεί ή θα κατατεθεί ως αυτοτελές νομοσχέδιο, που θα πάρει το δρόμο του, όπως πρέπει και στις επιτροπές που πρέπει.
΄Αλλωστε η αναδρομικότητα στην ισχύ της ρύθμισης μπορεί να τεθεί με την ψήφιση του νόμου, όποτε κι αν γίνει και εφ΄ όσον, ήδη, έχει εξαγγελθεί, καλύπτει και το ζήτημα της ενημέρωσης των ενδιαφερομένων…

Είναι στιγμές, που η διαδικασία τρώει την ουσία ; Και βέβαια, με την συγκεκριμένη περίπτωση της τροπολογίας, να είναι μία απ΄ αυτές !...
http://logoplokies.blogspot.com

Αυτή όντως είναι απόδειξη που θα μετρούσε στην εφορία..

Αλλά μόνο ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να κάνει αυτό τον λογαριασμό...

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

Tο απόλυτο εργαλείο για ψάρεμα..

http://skafos-titika.blogspot.com/

To U3-X της Honda σε λειτουργία

Το επαναστατικό σύστημα μεταφοράς της Honda που ακούει στο όνομα U3-X σηματοδοτεί μια ένα εποχή στις μετακινήσεις. Το σύστημα αυτό μοιάζει αρκετά με το Segway, ενώ η Honda το προωθεί τοποθετώντας το μάλιστα σε ένα όχημα που παρουσίασε στην έκθεση του Τόκιο. Αρκετά πριν παρουσιαστεί το πρωτότυπο όχημα EN-V που εκτίθεται στην έκθεση του Τόκιο, η Honda είχε ήδη παρουσιάσει το σύστημα μετακίνησης που ακούει στον κωδικό «U3-X». Η ιαπωνική εταιρεία μάλιστα το τοποθέτησε στην πόρτα του συνοδηγού του εν λόγω αυτοκινήτου θέλοντας να μας δώσει μια ιδέα σχετικά με την τεχνολογία αλλά και τον τρόπο μετακίνησης του μέλλοντος! Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο για συγκεκριμένη απόσταση, ζυγίζει 10 κιλά, και λειτουργεί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου που λειτουργούν για μια ώρα. Το εντυπωσιακό video δείχνει με μεγάλη παραστατικότητα τον τρόπο λειτουργίας του U3-X, το οποίο κατευθύνεται αυτόματα προς την κατεύθυνση στην οποία γέρνει ο χειριστής του.



http://rc-cafe.blogspot.com/

Φενγκ Σούι για υπολογιστή

untitled-2Η κινεζική εταιρία Fengtek είναι η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία μητρικών καρτών υπολογιστών με βάση τις πανάρχαιες αρχές του Φενγκ Σούι. Ο Vincent Xiang, που είναι αρχισχεδιαστήs στην Fengtek, ισχυρίζεται ότι τοποθετώντας τα συστατικά μέρη μιας μητρικής κάρτας με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι εξασφαλίζει αρμονική λειτουργία στον υπολογιστή. Ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τοποθετούμε τη CPU στο κέντρο, διότι αυτό είναι το τσι, η ζωτική δύναμη ολόκληρης τns μητρικής κάρτας. Ένα κεντρικό τσι δίνει καλύτερη απόδοση. Δε βασιζόμαστε στις συμβατικές κάρτες και τα διαγράμματα διαφόρων κατασκευαστών. Διότι αυτά τα σχέδια έχουν πάρα πολλές ευθείες γραμμές και οξείες γωνίες, πράγμα που είναι κάτι μη φυσικό και προκαλεί δυσαρμονία. Αντίθετα στρέψαμε πλάγια τις σχισμές τns μνήμης και προσθέσαμε άλλη μία σχισμή υπό γωνία κατάλληλη για να κατευθύνουμε τις αρνητικές ενέργειες μακριά από τον χρήστη. Ο Xiang επίσης ισχυρίζεται ότι η υπό γωνία σχισμή επιβραδύνει το τσι καθώς αυτό εισέρχεται στο CPU και έτσι μειώνεται το αρνητικό τσι. Και ότι τοποθετώντας τη RAM στη θέση της γνώσης και της σοφίας του Μπακουά, μπορεί επίσης να αυξήσει την απόδοση. Με αυτόν τον τρόπο η Fengtek συνδυάζει την τεχνολογία με την παραδοσιακή κινεζική σοφία με έναν αποτελεσματικό τρόπο, όπως δηλώνουν οι κατασκευαστές.

Aνδρική ανθοδέσμη γάμου !!!

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΤΑΕΙ Η ΝΥΦΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΕΣ...
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ !!!

Με το λάπτοπ στη στάνη

O Γιώργος Δελακοβίας είναι από τους τυχερούς κατοίκους του Αγίου Νικολάου Βοιών Λακωνίας- βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της χερσαίας Ευρώπης - που ανακάλυψαν τη μαγεία του κυβερνοχώρου. Οι κάτοικοι του χωριού και ειδικώς οι νεώτεροι, αρκετοί από τους οποίους έχουν κάνει σπουδές στις σύγχρονες τεχνολογίες, έστησαν δίκτυο ασύρματου Ίντερνετ, προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους. Ο κ. Δελακοβίας είναι κτηνοτρόφος και δύσκολα φανταζόταν πως θα μπορούσε να του είναι χρήσιμη η τεχνολογία. «Τελικά, αυτό που είδα είναι ότι το Διαδίκτυο είναι χρήσιμο στη δουλειά μου. Τόσο εγώ και οι άλλοι κάτοικοι του χωριού που το χρησιμοποιούν αισθανόμαστε ότι μας συνδέει με τον κόσμο». Ο κ. Δελακοβίας παίρνει το λάπτοπ μαζί του ακόμη και όταν πηγαίνει τα ζώα του για βοσκή. «Ο χρόνος είναι αρκετός και έχω τη δυνατότητα να βλέπω τι είδους εργαλεία βγαίνουν που θα είναι χρήσιμα για τη δουλειά μου, αλλά παρακολουθώ και τον καιρό». Παρότι η τεχνολογία του Wi-Fi σε πολλές πόλεις είναι πια προσβάσιμη, μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν άπιαστο όνειρο για το χωριό Άγιος Νικόλαος στον Καβομαλιά. Παράθυρο με θέα στον κόσμο άνοιξαν οι νέοι του χωριού.

Ο βουλευτής της... γειτονιάς

Βουλευτής Κολωνού ή.... Κολωνακίου; Αυτό το δίλημμα είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν βουλευτές και πολιτευτές προσεχώς, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στο πλαίσιο αλλαγής του εκλογικού συστήματος δεν θα σπάσει μόνο η αχανής Β΄ αλλά και η Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας σε μικρές μονοεδρικές «γειτονιές». Επικρατέστερο το σπάσιμο σε έντεκα μονοεδρικές περιφέρειες, που θα εκλέγονται στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου Αθηναίων, στον οποίο σήμερα εκλέγονται συνολικά 17 βουλευτές. Αν και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η κατανομή των μονοεδρικών περιφερειών της Α΄ Αθήνας, στην οποία εκλέγονται αρκετά από τα κορυφαία στελέχη όλων των κομμάτων, επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξει μία έδρα στα Πατήσια, δύο στην Κυψέλη, μία στον Βοτανικό, μία στα Πετράλωνα, δύο σε Αμπελόκηπους- Γκύζη, μία στο Κολωνάκι, μία σε ιστορικό κέντρο- Πλάκα και μία σε Κολωνό- Σεπόλια.

Οι... χαμένοι ψηφοφόροι.
Προϋπόθεση για την κατάτμηση της Α΄ Αθηνών όμως είναι πρώτα να... βρεθούν οι χαμένοι ψηφοφόροι της περιφέρειας, τους οποίους αναζητούν εναγωνίως οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών! Μάλιστα από τους 585.000 κατοίκους, ψηφίζουν οι περίπου 300.000, εκ των οποίων... 150.000 δεν έχουν διεύθυνση- γνωστό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου αρκετοί ψηφοφόροι από το 2002 πήραν απλώς οδηγίες να ψηφίζουν σε διάφορα τυχαία εκλογικά τμήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την κατοικία τους. Για παράδειγμα υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν διατηρήσει την οικογενειακή μερίδα στην Α΄ Αθηνών, επειδή υπήρχε σε κάποια γειτονιά της πόλης το πατρικό σπίτι, όταν όμως αυτό πουλήθηκε ή δόθηκε αντιπαροχή, οι ψηφοφόροι έπαψαν να έχουν διεύθυνση κατοικίας.

Ξεκαθάρισμα.
Το ξεκαθάρισμα
του Δημοτολογίου για τον προσδιορισμό της διεύθυνσης των ψηφοφόρων της Α΄ Αθηνών γίνεται μηχανογραφικά με διασταυρώσεις στοιχείων, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο εξάμηνο να κληθούν απευθείας όσοι ψηφίζουν στην επίμαχη περιφέρεια να προσκομίσουν στοιχεία (αρμόδια ΔΟΥ, λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.λπ.) για να πιστοποιηθεί ότι εξακολουθούν να ψηφίζουν εκεί. Ενδεχομένως στη διαδικασία να εμπλακούν και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Μάλιστα, παρόμοιο πρόβλημα ξεκαθαρίσματος των Δημοτολογίων εν όψει αλλαγής του εκλογικού συστήματος αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και σε άλλους δήμους όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, η Λάρισα και το Ηράκλειο. Σε ό,τι αφορά το σπάσιμο της Α΄ Αθηνών, το επιθυμητό σενάριο είναι να δημιουργηθούν μονοεδρικές με περίπου 50.000-55.000 κατοίκους, γεγονός που σημαίνει ότι για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής θα πρέπει να συγκεντρώνει περίπου 15.000 σταυρούς.
ΤΑ ΝΕΑ