Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μουδιασμένοι και έτοιμοι για αντάρτικα οι Κερκυραίοι μετά τις τραγικές επιλογές της Ιπποκράτους

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Κέρκυρα μετά την αδυναμία της Ιπποκράτους να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τα σοβαρά προβλήματα με τις υποψηφιότητες σε Περιφέρεια και Δήμο.
Έντονα πλέον συζητείται το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε ντέρμπι, ίσως και σε ήττα, η αναμέτρηση στη Περιφέρεια.
Για δε το δήμο της Κέρκυρας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Τρεπεκλή και του Μπάμπη Χαραλάμπους είναι πολύ πιθανόν να αντιπαρατεθούν 2 ίσως και 3 πασοκικά ψηφοδέλτια.

Σύντροφοι πάρτε τα βουνά και πιάστε τα υψώματα.....!!!
Τελικά οι Harvard μόνο από τράπεζες και ΔΝΤ ξέρουν.

Τύπος και ανασχηματισμός


Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini.gr

Δεν πρέπει πουθενά στον κόσμο να γίνεται τόση δημόσια κουβέντα περί ανασχηματισμού, όπως επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά εφημερίδες στον κόσμο που να αφιερώνουν τουλάχιστον μία σελίδα κάθε μέρα σε στήλες παραπολιτικών.
Ποιον, όμως, ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός; Απ’ όσο δείχνουν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων, δεν ενδιαφέρει τους αναγνώστες. Η συζήτηση αυτή σέρνεται τουλάχιστον οκτώ μήνες, με περιόδους όπου «το ενδιαφέρον κορυφώνεται», «ο πυρετός των διαβουλεύσεων ανεβαίνει», «οι διεργασίες είναι έντονες», «οι εξελίξεις επιταχύνονται» και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Παρά τους πομπώδεις προλόγους των δελτίων «ειδήσεων» του στυλ «δραματικές εξελίξεις είχαμε αργά το απόγευμα...», το μόνο δράμα που απομένει στο τέλος της ημέρας είναι τα αποτελέσματα των ισολογισμών των επιχειρήσεων ΜΜΕ: 42 εκατομμύρια ήταν οι ζημίες μόνο των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010. Σίγουρα δεν φτάνουν το χάλι του ........
ΟΣΕ, αλλά τα αποτελέσματα κάποιων από αυτές είναι χειρότερα από πολλές ΔΕΚΟ, τις οποίες επικρίνουν για σπατάλες και κακοδιαχείριση.

Δεν φταίει μόνο ο στραβός γιαλός της κρίσης. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις παρουσίαζαν ζημίες και την περίοδο της πλασματικής οικονομικής ευφορίας (κι ένας Θεός ή έστω κάποιοι υπουργοί ξέρουν πώς εσυντηρούντο). Εξάλλου, αν η κρίση είναι ευκαιρία για τους υπόλοιπους, για τα ΜΜΕ είναι διπλή ευκαιρία: σε τέτοιες περιόδους, η ζήτηση για ενημέρωση μεγαλώνει. Το ότι δεν αυξάνει η ζήτηση για ενημερωτικά προϊόντα μάλλον έχει να κάνει με το πώς αυτά αρμενίζουν.

Ποιος νοιάζεται λοιπόν για τον ανασχηματισμό; Νοιάζονται κατ’ αρχάς οι πολιτικοί. Λογικό και ανθρώπινο – την καριέρα τους αφορά ή την καριέρα των δικών τους. Ενδιαφέρεται όμως και η κρατικοδίαιτη επιχειρηματική κοινότητα, στην οποία -ας μην ξεχνάμε- ανήκει κι ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων ΜΜΕ. Το ποιος είναι υπουργός Δημοσίων Εργων, για παράδειγμα, καίει πολλούς εκδότες, οι οποίοι έχουν εμφανείς ή αφανείς δεσμούς με κατασκευαστικές εταιρείες.

Το παράδοξο, όμως, είναι ότι ενδιαφέρει και τους δημοσιογράφους. Αυτό έχει μάλλον να κάνει με την ώσμωση του δημοσιογραφικού με τον πολιτικό χώρο. Τον Ιούλιο του 2005 είχε και κορυφωθεί η ανασχηματισμολογία, η οποία σημειωτέον είχε ξεκινήσει άμα τη λήξει των «Ολυμπιακών» (Σεπτέμβριος του 2004). Γράφαμε τότε (31.7.2005) «...έτσι λειτουργεί και ο ανασχηματισμός στην πολιτικοδημοσιογραφική γειτονιά – η οποία (αν θέλουμε να την ορίσουμε γεωγραφικά) περικλείεται από την πλατεία Κολωνακίου, την οδό Βαλαωρίτου, Σίνα, Ηρώδου Αττικού... Σ’ αυτόν τον γεωγραφικό τόπο, η φήμη περί ανασχηματισμού ξυπνά όλες τις αρετές της παλιάς γειτονιάς. Κυρίως την κοινωνικότητα. Υπουργοί τηλεφωνούν σε δημοσιογράφους, δημοσιογράφοι σε υπουργούς, πολιτικά στελέχη σε δημοσιογράφους κ.ο.κ. Τα αποτελέσματα αυτού του τηλεφωνικού οργίου κοινωνικότητας μάς σερβίρονται το βράδυ στα τηλεοπτικά παράθυρα με το περιτύλιγμα των έγκυρων εκτιμήσεων και αποκλειστικών πληροφοριών. Οι ειδήσεις δηλαδή περί ανασχηματισμού είναι κατ’ ουσίαν η μεταφορά ενός τοπικού κουτσομπολιού σε εθνικό ακροατήριο».
kathimerini
cobra-argos

Το νέο κυβερνητικό σχήμα


Η σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό έχει ως εξής:
Πρόεδρος της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργός
Παπανδρέου Γιώργος

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Πάγκαλος Θόδωρος

Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπ.: Ραγκούσης Γιάννης
Υφ: Ντόλιος Γιώργος
Υφ.: Τζάγκρη Θεοδώρα

Το  υπουργείο Εσωτερικών θα μετεξελιχθεί ώστε να συγκροτήσει κεντρική επιτελική δομή, η οποία στο πλαίσιο των εντολών και κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού θα συμβάλλει στην εκπόνηση ενός συνεκτικού στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού προώθησης του κυβερνητικού έργου. Οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν σχέση με την αναπτυξιακή διάσταση της πολιτικής της αποκέντρωσης θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ώστε να συνδεθούν με την γενικότερη αναπτυξιακή πολιτική.
Υπουργείο  Οικονομικών
Υπ: Παπακωνσταντίνου Γιώργος
Υφ.: Σαχινίδης Φίλιππος
Υφ.: Κουσελάς Δημήτρης


Υπουργείο Εξωτερικών

Υπ.: Δρούτσας Δημήτρης
Αν. Υπ.: Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Υφ: Κουβέλης Σπύρος
Υφ: Δόλλης Δημήτρης


Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας

Υπ.: Βενιζέλος Ευάγγελος
Αν. Υπ. : Μπεγλίτης Πάνος

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που θα μετονομαστεί σε Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπ.: Χρυσοχοίδης Μιχάλης
Αν. Υπ. (Μακεδονίας- Θράκης): Ξυνίδης Σωκράτης
Υφ.: Ρήγας Παναγιώτης
Υφ.: Ρόβλιας Ντίνος

Ιδρύεται Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων , Νήσων και Αλιείας
Υπ.: Διαμαντίδης Γιάννης
Υφ.: Τσουρή Ελπίδα

που θα ορκιστούν μετά τη σύσταση και τυπικά του Υπουργείου.

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπ.: Μπιρμπίλη Τίνα
Αν. Υπ: Σηφουνάκης Νίκος
Υφ: Μανιάτης Γιάννης
Υφ.: Μωραίτης Θάνος


Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Υπ: Διαμαντοπούλου Άννα
Αν. Υπ: Γεννηματά Φώφη
Υφ.: Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή
Υφ.: Πανάρετος Γιάννης


Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Υπ.: Ρέππας Δημήτρης
Υφ: Μαγκριώτης Γιάννης
Υφ.: Βούγιας Σπύρος


Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπ.: Κατσέλη Λούκα
Αν. Υπ: Κουτρουμάνης Γιώργος
Υφ: Κεγκέρογλου Βασίλης
Υφ: Νταλάρα Άννα
Στο Υπουργείο αυτό θα ενταχθούν οι αρμοδιότητες Κοινωνικής Καινοτομίας, Προστασίας του Καταναλωτή, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Νέας Γενιάς


Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπ: Λοβέρδος Ανδρέας
Υφ: Αηδόνης Χρήστος
Υφ.: Τιμοσίδης Μιχάλης
Στο Υπουργείο αυτό θα ενταχθούν οι αρμοδιότητες για θέματα αθλητισμού και διατροφής


Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπ.: Σκανδαλίδης Κώστας
Υφ: Αποστολάκη Μιλένα
Υφ: Κουτσούκος Γιάννης


Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπ.: Καστανίδης Χάρης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπ: Παπουτσής Χρήστος
Υφ.: Όθωνας Μανώλης


Υπουργείο  Πολιτισμού και Τουρισμού

Υπ: Γερουλάνος Παύλος
Αν. υπ.: Χυτήρης Τηλέμαχος
Υφ: Νικιτιάδης Γιώργος

Υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις
Παμπούκης Χαράλαμπος

Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής Γιώργος

Η ορκωμοσία της Κυβέρνησης θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι και η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Για Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προταθεί ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
Για Γραμματέας του ΠαΣοΚ θα προταθεί ο Μιχ. Καρχιμάκης
pelasgia

Δούκας :«Αντε γ... δεν το υπογράφω»


«Fuck you, Ι am not signing it» («Αντε γ... δεν το υπογράφω») είναι η φράση με την οποία ο κ. Π. Δούκας συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου μέσα από το τεύχος Οκτωβρίου του αμερικανικού περιοδικού «Vanity Fair». Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο «Vanity Fair» φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου. Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Λιούις ταξίδευσε στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπαιδίου και μίλησε με τον κ. Εφραίμ και τον κ. Αρσένιο, αλλά και με τον κ. Π. Δούκα.

O κ. Δούκας αποφάσισε να μιλήσει «χύμα» στο ξένο περιοδικό: «Μου τηλεφώνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Δούκας (χωρίς να διευκρινίσει αν αναφέρεται στον κ. Ευ. Μπασιάκο ή στον κ. Αλ. Κοντό ) «και μου είπε “τους δίνουμε ακίνητα και εκτάσεις, αλλά δεν είναι αρκετά, γιατί δεν δίνεις κι εσύ κάποια κομμάτια που ελέγχει το υπουργείο σου;”». Ο κ. Δούκας - όπως λέει- αρνήθηκε.

Στη συνέχεια ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε στο περιοδικό ότι του τηλεφώνησαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τον πίεσαν, και παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε εκ νέου, έλαβε στο γραφείο του ένα έγγραφο και του ζητήθηκε να το υπογράψει. «Fuck you, Ι am not signing it» ξέσπασε. («Αντε γ... δεν το υπογράφω»). Στη συνέχεια όμως, όπως ο ίδιος παραδέχεται, εδέχθη πίεση από τον κ. Ι. Αγγέλου. «Ο κ. Δούκας υποψιάζεται» , αναφέρει το περιοδικό, «ότι οι καλόγεροι επηρέασαν τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου».
Η επιρροή αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι ο κ. Αγγέλου πίστευε (σύμφωνα με τον κ. Δούκα) ότι η μάχη του με τον καρκίνο είχε αίσια έκβαση μετά τις επισκέψεις του στο Βατοπαίδι. Οπως και να έχει η υπόθεση, ο κ. Δούκας ομολογεί στο «Vanity Fair» ότι δέχθηκε πιέσεις από τον κ. Αγγέλου. Μήπως μετά την ομολογία πρέπει να κληθούν ξανά οι κκ. Δούκας και Αγγέλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπαίδι; 

BHMAτοδότης 
pelasgia

Οργιάζει το παρεμπόριο αδειών στα φωτοβολταϊκά

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVAZmxqOEnQTkN1vAfVyK6tMmKG4KcKgIpSaSYyn2Q3d0p-EJ2iGJFfxSX1DRx5k8xIz4EXIInniB9s3wSLgZTi4XGJFWL1Y5xm_gxUhA2SLtbL9ZuGdcmbGrw9Vfeo1uojlAuLoj_B_T3/s1600/cf86cf89cf84cebfceb2cebfcebbceb1ceb9cebaceb1-cf83ceb5-cf87cf89cf81ceb1cf86ceb9.jpgΤου Χάρη Φλουδόπουλου

Περίπου 9 στις 10 ώριμες άδειες παραγωγής φωτοβολταϊκών, αναζητούν αγοραστή, σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρουν στο Capital.gr καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς των ΑΠΕ. Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για τις άδειες παραγωγής που έχουν εκδοθεί από τη ΡΑΕ αλλά και από τα δελτία του ΔΕΣΜΗΕ για τις νέες συνδέσεις. Έτσι ενώ οι άδειες που έχουν εκδοθεί φτάνουν τα 3GW, με τις ώριμες άδειες να υπολογίζονται περίπου στο ένα τρίτο, οι εγκαταστάσεις που συνδέονται φτάνουν τα 80 MW. Δηλαδή υπάρχουν πολλά ώριμα έργα που έχουν φτάσει μέχρι και το τελευταίο στάδιο, μέχρι και την έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να προχωρήσουν στην κατασκευή τους. Κυριότερη αιτία, είναι τα προβλήματα πρόσβασης στη χρηματοδότηση ή ακόμη και το γεγονός ότι πολλοί κάτοχοι αδειών δε διαθέτουν την ίδια συμμετοχή, αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της αγοράς.

Καθώς λοιπόν αυξάνονται οι κάτοχοι αδειών φωτοβολταϊκών που δεν μπορούν να υλοποιήσουν τα έργα, εντείνεται το φαινόμενο του παρεμπορίου αδειών, που φυσικά για τους «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» μόνο καινούριο δεν είναι.

Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρεται, οι τιμές στο εμπόριο των αδειών, ανάλογα με την ωριμότητα της άδειας, την τοποθεσία και το μέγεθος του έργου, φτάνουν έως και τις 650 χιλιάδες ευρώ το μεγαβάτ, ενώ λόγω υπερπροσφοράς το τελευταίο διάστημα οι τιμές έχουν πέσει στις 400 έως και τις 300 χιλιάδες ευρώ ανά μεγαβάτ.



Και μπορεί αφορμή για την έξαρση του φαινομένου να είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί «επενδυτές», η αιτία ωστόσο για το παρεμπόριο, βρίσκεται στις στρεβλώσεις της αγοράς και κυρίως στο γεγονός ότι η αδειοδοτική διαδικασία είναι περιοριστική, γεμάτη «πλαφόν» και γραφειοκρατικούς σκοπέλους που μετατρέπουν το χαρτί της άδειας από πιστοποιητικό σε τεχνητή αξία. Κάτι δηλαδή σαν τα κλειστά επαγγέλματα, όπου οι άδειες αποκτούν αξία και γίνονται αντικείμενο αγοραπωλησιών εξαιτίας των διαφόρων περιορισμών, σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.


Ποιες είναι οι πρακτικές συνέπειες αυτής της στρέβλωσης: καταρχήν ανεβαίνει δραματικά το κόστος της επένδυσης καθώς οι σοβαροί ενδιαφερόμενοι επενδυτές αναγκάζονται να αγοράσουν άδειες στο... «παραχρηματιστήριο» των αδειών. Το κόστος αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει το 20 ή ακόμη και το 25% της τελικής τιμής του feed in tarrif, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς. Δηλαδή, φουσκώνει τεχνητά το κόστος των φ/β και χαμένος είναι ο καταναλωτής καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ρεαλιστικός μηχανισμός προσαρμογής του feed in tariff. Δεν μπορεί για παράδειγμα το κόστος κατασκευής για ένα μεγάλο έργο να είναι 2,7 ευρώ το βατ και το επενδυτικό κόστος να ανεβαίνει έως και 0,65 ευρώ το βατ για την αγορά της άδειας (με το συγκεκριμένο κέρδος να πηγαίνει σε... αεριτζήδες).


Πως μπορεί να αρθεί η στρέβλωση στην αγορά; Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι καινούριο και υπάρχουν προβλέψεις τόσο στον τελευταίο όσο και στους προηγούμενους νόμους που θα μπορούσαν να εξομαλύνουν την κατάσταση ωστόσο δεν εφαρμόζονται.


Χαρακτηριστική είναι η διάταξη περί ανάκλησης των αδειών που επί χρόνια παραμένουν «παγωμένες» και χωρίς καμία ελπίδα υλοποίησης και οι οποίες μπλοκάρουν τις νέες αιτήσεις. Επίσης στο νέο νόμο προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας θα ζητείται εγγυητική επιστολή που θα αποδεικνύει την ικανότητα υλοποίησης της επένδυσης προκειμένου να χορηγούνται όροι σύνδεσης. Δε χρειάζεται τίποτε άλλο από την εφαρμογή των νόμων, λέει χαρακτηριστικά επενδυτής. Και έχει δίκιο... 
capital.gr

Θα μπορούσαν να λένε...

-Πίνακας ζωγραφικής ή εικονική πραγματικότητα;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Κροατία-Ελλάδα απόψε 21:30

Βουτιά στα βαθιά για τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος κάνει απόψε ντεµπούτο στην Εθνική κόντρα στην Κροατία (9.30 µ.µ., Μega). Ενα παιχνίδι το οποίο µπορεί να χαρακτηριστεί «όλα ή τίποτα» για την ελληνική οµάδα.

Πράγµατι, αν χάσει η οµάδα του Σάντος... χάνεται, ενώ µε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσµα ελπίζει βάσιµα ακόµη και για την πρώτη θέση στον προκριµατικό όµιλο για το Εuro 2012.
«Εχουµε αισιοδοξία που προέρχεται από τη διάθεση, την ποιότητα των παικτών και από τη θέληση να µαθαίνουν και να αφοµοιώνουν όσα τους ζητάµε. Αυτά που βλέπω στις προπονήσεις µε κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξο. Η οµάδα έπειτα από δυο - τρία παιχνίδια θα αποκτήσει τους αυτοµατισµούς της για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο», τόνισε χθες κατά την καθιερωµένη συνέντευξη Τύπου ο οµοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος είπε επίσης πως απόψε η Εθνική χρειάζεται µια .........


εµφάνιση καλύτερη από αυτήν που πραγµατοποίησε στο δεύτερο ηµίχρονο κατά της Γεωργίας (η οποία ικανοποίησε τον Σάντος). «Θέλουµε καλή αµυντική λειτουργία και να µην επιτρέψουµε στον αντίπαλό µας να παίξει όπως ξέρει. Να µην έχουµε φόβο απέναντι στον αντίπαλο. Θέλουµε γκολ γιατί αν περιοριστούµε στην άµυνα θα έχουµε πρόβληµα».

Ο Σάντος δεν έκρυψε την προτίµησή του στο σχήµα 4-4-2 σε ρόµβο, έστω και αν δεν απέδωσε τα αναµενόµενα στο µατς µε τη Γεωργία. Οπως όµως τόνισε, το αφήνει στην άκρη προς το παρόν αφού δεν υπάρχει ο χρόνος για να το δουλέψει µαζί µε τους παίκτες. Ετσι, ετοιµάζει άλλο σύστηµα, που εκτός απροόπτου θα είναι το 4-2-3-1. Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις µε τους διεθνείς, ο Φερνάντο Σάντος έχει επισηµάνει τις αδυναµίες της Κροατίας στο κέντρο της άµυνάς της, όπου οι δύο υψηλόσωµοι παίκτες έχουν πρόβληµα συνεργασίας.

«Η Κροατία έχει υποµονή στο παιχνίδι της. Θα αντιµετωπίσουµε πολλά προβλήµατα, πρέπει ωστόσο να προκαλέσουµε ρήγµατα στην αντίπαλη άµυνα για να πάρουµε αποτέλεσµα. Θα προσπαθήσουµε να εκµεταλλευτούµε τα µειονεκτήµατα της Κροατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πορτογάλος τεχνικός. ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ
Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά την κάλυψη του κενού που προκλήθηκε από τον τραυµατισµό του Νίκου Σπυρόπουλου.

«Δεν υπάρχει λόγος να µην εµπιστευόµαστε τον δεύτερο αριστερό µπακ που έχουµε. Οταν δεν θα παίζει ο ένας θα παίζει ο άλλος», είπε ο τεχνικός απαντώντας σε ερώτηση αν θα αγωνιστεί απόψε ο Τζαβέλλας ή αν θα προτιµηθεί άλλος ποδοσφαιριστής.

Με αυτό δεδοµένο, η πιθανή σύνθεση της Εθνικής στο µατς είναι:

Τερµατοφύλακας, ο Σηφάκης. Στα πλάγια, οι Βύντρα (Σεϊταρίδης) και Τζαβέλλας. Στο κέντρο της άµυνας, οι Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Μπροστά από τους δύο κεντρικούς αµυντικούς θα αγωνισθούν οι Τζιόλης και Κατσουράνης ως ανασταλτικοί χαφ. Οι τρεις µέσοι θα είναι οι Καραγκούνης (αριστερά), Τοροσίδης (δεξιά) και Σαµαράς. Ο τελευταίος θα αγωνίζεται πιο µπροστά, πίσω από τον µοναδικό επιθετικό της οµάδας Δηµήτρη Σαλπιγγίδη.

Διαιτητής της αποψινής συνάντησης είναι ο Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν.
cobra-argos