Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Τα μιλήσανε τα ... συμφωνήσανε οι δεξιοί της Κέρκυρας


Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και ισχυρές φήμες ο Στέφανος, ο Χρήστος και ο Σπύρος αποφάσισαν να μοιράσουν την πίτα στο νησί.
Ο Στέφανος θα πάει στο νότο με το πρώην μαγαζί του, ο Χρήστος θα χτυπήσει το δήμο του βορρά και ο Σπύρος θα δώσει το παρών στο μητροπολιτικό δήμο.
Τι διαδικασίες, προκριματικές και κουραφέξαλα.
Δηλαδή το κόμμα είναι καλύτερο από δύο γιατρούς και ένα δημοσιογράφο, για να αποφασίσει για το καλό των Κερκυραίων;
Τρία είναι τα δεδομένα λοιπόν.
Πετάνε το Γιάννη έξω, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ήταν μαζί !
Το νέο αίμα θα επικρατήσει και πάλι. Όλοι αυτοί πού έφεραν τη Κέρκυρα μέχρι εδώ, θα συνεχίζουν να την υπηρετούν!
Και ο περιφερειάρχης;;;
Καλά πιστεύει κανένας ότι το μέγιστο έργο του Σώτου θα έμενε ημιτελές;;
Ο Σώτος λοιπόν επιστρέφει και σώζει τα Επτάνησα
«ο Θεός να μας φυλάει»!!!
Και το ΠΑΣΟΚ;
Εκεί θα δείτε κάποιους να φιλιούνται σταυρωτά και να εύχονται ο ένας στον άλλο καλή επιτυχία και θα τσιμπιέστε να ξυπνήσετε από το όνειρο!
Σενάρια φαντασίας ή εφιαλτική πραγματικότητα ......
Θα δείξει ...
kerkyraikialepou

Κατέρρευσε η κυβέρνηση...

...της Ολλανδίας λόγω ασυμφωνίας για την παράταση
της στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν

Tην κατάρευση της κυβέρνησης συνασπισμού της Ολλανδίας, λόγω της διαφωνίας των κομμάτων που τη συναπάρτιζαν σχετικά με το αίτημα του NATO να παραταθεί η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε.
Στην πρώτη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την διάλυση της κυβέρνησής του, ο χριστιανοδημοκράτης Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε δήλωσε ότι θα επισκεφθεί αργότερα σήμερα τη βασίλισσα Βεατρίκη για υποβάλει την παραίτηση των μελών της κυβέρνησής του που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα.
"Ως πρόεδρος της κυβέρνησης, ήμουν αναγκασμένος να παραδεχθώ ότι δεν υπάρχει γόνιμος τρόπος προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει", είπε μετά από τις 16ωρες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα, που οδήγησαν σε πτώση την κυβέρνηση.
Ανέφερε ακόμη ότι οι τοποθετήσεις των στελεχών των Εργατικών αυτή την εβδομάδα με την οποία απαιτούσαν να απορριφθεί το αίτημα του NATO να συνεχίσουν οι σχεδόν 2.000 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να επιχειρούν στην επαρχία Ουρουζγκάν του Αφγανιστάν "υποθήκευσαν πολιτικά" τη συνεργασία του συνασπισμού και εμπόδισαν την διεξαγωγή ενός "ισορροπημένου διαλόγου" για το αίτημα του Συμφώνου.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA) του Μπαλκενέντε τάσσονταν υπέρ της παράτασης της αποστολής, που λήγει τον Αύγουστο, με παράλληλη μείωση της ολλανδικής δύναμης στη χώρα της Ασίας πέραν της προθεσμίας του Αυγούστου του 2010. Oμως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Εργατικών (PvdA) Βούτερ Μπος αντιτάχθηκε σθεναρά σε κάθε τέτοια προοπτική, δηλώνοντας ότι η αποστολή πρέπει να τελειώσει όπως είχε προγραμματιστεί, και "με τον τελευταίο Ολλανδό στρατιώτη να έχει αποχωρήσει από την Ουρουζγκάν ως το τέλος της χρονιάς".
Η Ολλανδική αποστολή στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) άρχισε το 2006 και έχει ήδη παραταθεί για δυο χρόνια. Τουλάχιστον 21 Ολλανδοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν.
Οι χριστιανοδημοκράτες κατηγόρησαν τον Μπος ότι χρησιμοποιεί το θέμα για μικροκομματικό όφελος, καθώς το κόμμα του έδειχνε να χάνει έδαφος εν όψει των τοπικών εκλογών της 3ης Μαρτίου. Η ανάπτυξη Ολλανδικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους ψηφοφόρους στη χώρα εξ αρχής.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο επικεφαλής του NATO, Aντερς Φο Ρασμούσεν, ζήτησε από την Ολλανδία να αναλάβει νέο, εκπαιδευτικό ρόλο και να μείνει στο Αφγανιστάν ως το 2011 τουλάχιστον. Έκκληση στον Μπαλκενέντε και στον υπουργό του των Εξωτερικών Μαξίμ Φερχάγκεν να μην αποσύρουν τα Ολλανδικά στρατεύματα απηύθυνε και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Όμως η λήψη τέτοιων αποφάσεων απαιτούσε την ομόφωνη έγκριση της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση Μπαλκενέντε, που ανέλαβε καθήκοντα πριν τρία χρόνια, είναι η τέταρτη υπό το συγκεκριμένο πρωθυπουργό που διαλύεται πριν τη λήξη της θητείας της μέσα σε οκτώ χρόνια.
Εάν διεξαχθούν, όπως αναμένεται, πρόωρες εκλογές πριν την παρουσίαση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς το Σεπτέμβριο, αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί από μια νέα συντηρητική κυβέρνηση ότι ακυρώνει την υφιστάμενη συμφωνία να αναβληθεί η λήψη μέτρων λιτότητας για την ελάττωση του χρέους ως το 2011. Οι αγορές αξίωναν μεγαλύτερη "αποφασιστικότητα" στο θέμα αυτό από τον Μπαλκενέντε.
http://press-gr.blogspot.com

Στην ψηφιακή εποχή η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Πρόσβαση στην ιστορία της Ελλάδας από τον υπολογιστή αποκτούν όλοι οι πολίτες μέσω της νέας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, που περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές έντυπου υλικού στη χώρα. Μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.parliament.gr οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν απλές και συνδυαστικές αναζητήσεις στις συλλογές εντύπων και μικροταινιών, να εντοπίσουν τη βιβλιογραφία που χρειάζονται και να ενημερωθούν για την κυκλοφορία των νέων ελληνικών τίτλων και των ξενόγλωσσων εκδόσεων που διαθέτει η Βουλή των Ελλήνων. Προς το παρόν έχει τεθεί στη διάθεση του κοινού το περιεχόμενο 3.000 τίτλων εφημερίδων και περιοδικών του 19ου και του 20ου αιώνα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους χρήστες να διαβάσουν σελίδες εντύπων που εκδίδονταν έως το 1940. Πρόκειται για εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας των μεγάλων αστικών κέντρων αλλά και εφημερίδες τοπικές, μικρότερης εμβέλειας, που αποτυπώνουν, όμως, όψεις των κοινωνιών της Ελλάδας και της ομογένειας. Από τα αναρτημένα φύλλα ενδεικτικά αναφέρονται: ο"Αιών", η "Αθηνά", το "Άστυ", η "Παλιγγενεσία", η "Πανδώρα" (του 19ου αιώνα) και η "Ακρόπολη", η "Ελευθερία", το "Ελεύθερο Βήμα" (του 20ου αιώνα)
i-diadromi

Video-σοκ! Μωρό πυροβολεί καταλάθος σε γλέντι τον πατέρα του!

ΣΟΚ προκλήθηκε κατά την διάρκεια πανηγυριού όταν ένα ανεγκέφαλος πατέρας άφησε το γεμάτο σφαίρες όπλο του στα χέρια του 3χρονού παιδιού του.Το μωρό χωρίς να έχει την αίσθηση της λογικής του κινδύνου άρχισε να παίζει με το όπλο,όταν κατά λάθος πάτησε την σκανδάλη και τραυμάτισε τον πατέρα του!

Δείτε το video

Γερμανία: "25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"

Ισως μια μέρα μιλήσω για όσα μου καταλογίζουν, λέει ο επίτροπος Αλμούνια

http://www.parapolitika.gr/files/images/almunia4.jpgΑλλά, όπως επισημαίνει στην εφημερίδα ο «ειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα και στην ελληνική πολιτική» καθηγητής της London School of Εconomics Κέβιν Φέδερστοουν, ο κ. Αλμούνια έπρεπε να είχε πράξει περισσότερα «για να αποτρέψει το σημερινό φιάσκο» διερευνώντας πιο «επιθετικά» την κατάσταση στην Ελλάδα.
O κ. Χοακίν Αλμούνια συγκαταλέγεται μεταξύ των ελαχίστων επιτρόπων που τα πήγαν περίφημα στις πρόσφατες «ακροάσεις» των μελών της ανανεωμένης Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ευφυής και έμπειρος πολιτικός και «ευρωκράτης», ο ισπανός επίτροπος απλώς μεταπήδησε από το «χαρτοφυλάκιο» του αρμοδίου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ στο «χαρτοφυλάκιο» του Ανταγωνισμού.
Ωστόσο η περιβόητη «ελληνική υπόθεση» τείνει να αμαυρώσει τη φήμη που «έχτισε» κατά την πρώτη πενταετή θητεία του στην Επιτροπή ο κ. Αλμούνια. Και αυτό επειδή κατηγορείται πλέον ευθέως ότι απέτυχε να προειδοποιήσει ως ώφειλεήταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος...τους συναδέλφους του και τους εταίρους για την καταστροφική πορεία που ακολουθούσε η ελληνική οικονομία.
Ο ανταποκριτής των «Νew Υork Τimes» στις Βρυξέλλες Τζέιμς Κάντερ αναγνωρίζει ότι όταν, με την κατάρρευση της Lehman Βrothers, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές διαστάσεις της χρηματοοικονομικής κρίσης ο κ. Αλμούνια με την υψηλή κατάρτιση και τη σοβαρότητα που τον διακρίνουν συνέβαλε ώστε να καθησυχαστούν οι αγορές.
«Το κρίσιμο ερώτημα που ανακύπτει είναι μήπως ο κ. Αλμούνια δεν ήθελε κατά βάθος να σηκώσει το χαλί για να αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επειδή φοβόταν μήπως άνοιγε το κουτί της Πανδώρας και προέκυπταν πολύ περισσότερα προβλήματα» σημειώνει συγκεκριμένα ο βρετανός καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών της LSΕ.
Τι απαντά ο κ. Αλμούνια στις αιτιάσεις αυτές; «Ισως κάποια ημέρα και σε ιδιωτικό επίπεδο σας πω κάτι περισσότερο»!
tovima.gr

STERN: Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού Stern. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο: «Μετά τις τράπεζες θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής, Walter Wüllenweber:

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα!!!

Νέα στοιχεία ότι οι ιοί επηρέασαν την ανθρώπινη εξέλιξη

http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/15-04-09/15-04-09_275523_1.jpg
Ιταλοί επιστήμονες ανακάλυψαν νέα στοιχεία στα γονίδια του ανθρώπου, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι ιοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης. Παράλληλα, εντόπισαν γενετικές μεταλλάξεις που κάνουν τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στις μολύνσεις από ιούς, μια ανακάλυψη η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων και εμβολίων στο μέλλον. Οι ιταλοί ερευνητές του Επιστημονικού Ινστιτούτου IRCCS, του πανεπιστημίου και του πολυτεχνείου του Μιλάνου, υπό την Μανουέλα Σιρόνι, ανακάλυψαν πάνω από 400 διαφορετικές μεταλλάξεις σε 139 γονίδια, που παίζουν ρόλο στο κατά πόσο οι άνθρωποι κινδυνεύουν να κολλήσουν κάποιον ιό. Ένα εύρημα που εξηγεί σε ένα βαθμό γιατί μερικοί άνθρωποι περνάνε όλο το χειμώνα χωρίς να αρρωστήσουν καθόλου, ενώ άλλοι κολλάνε με το παραμικρό. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "PLoS Genetics", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ανέλυσε το γονιδίωμα 52 πληθυσμών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, οι οποίοι είχαν εκτεθεί σε μια μεγάλη γκάμα ιών κατά τα τελευταία 200.000 χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης, ειδικά σε τοποθεσίες υγρές και ζεστές, όπως η Αφρική, όπου οι κλιματικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη των ιών.
Είναι ήδη γνωστό ότι οι ιοί έχουν μεταβάλει τον ανθρώπινο γενετικό "χάρτη", καθώς προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το γονιδίωμα των ανθρώπων αποτελείται σε ποσοστό 8% από ενδογενείς ρετρο-ιούς, οι οποίοι έχουν ενσωματώσει το γενετικό κώδικά τους στο δικό μας. Οι ιταλοί επιστήμονες αναζήτησαν ενδείξεις μόλυνσης από ιούς και τις συνέδεσαν με συγκεκριμένες γενετικές μεταλλάξεις, που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις των ιών, ώστε να βρουν γονίδια που συνδέονται με τους ιούς. Βρήκαν περισσότερες μεταλλάξεις εκεί όπου οι ανθρώπινοι πληθυσμοί είχαν μολυνθεί από περισσότερους και διαφορετικούς ιούς, όπου δηλαδή είχε ασκηθεί μεγαλύτερη γενετική πίεση από τους ιούς. Πολλά από αυτά τα μεταλλαγμένα πλέον γονίδια κάνουν τους συγκεκριμένους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο ευάλωτους στις προσβολές από ιούς. Η Σιρόνι δήλωσε ότι πρόκειται για μια "προκαταρκτική" εργασία που πρέπει να επαναληφθεί από άλλους ερευνητές και να επιβεβαιωθεί με εργαστηριακά πειράματα. Είπε ακόμα ότι μια ανάλογη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί, εκτός από τους ιούς, προκειμένου να εντοπιστούν γονίδια που αυξάνουν ή μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από άλλους μικρο-οργανισμούς, όπως τα βακτήρια.
ΑΠΕ