Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

"Σώθηκε" η Ελλάδα, χρεοκόπησαν οι Έλληνες

Αυξάνονται συνεχώς τα νοικοκυριά που "κηρύσσουν πτώχευση". Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχουν χάσει οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πώς καταλήγουν οι υποθέσεις που οδηγούνται στα Ειρηνοδικεία.
Χιλιάδες πολίτες έχουν κηρύξει ήδη πτώχευση και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Περίπου 40.000 νοικοκυριά έχουν ήδη βρεθεί σε δυσχερή θέση, με τις τράπεζες να ψάχνουν τρόπους για να εισπράξουν έστω και μικρό μέρος των οφειλών και τα δικαστήρια να παίρνουν αποφάσεις υπέρ οφειλετών που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 30.000 αιτήσεις πτώχευσης ιδιωτών στο πλαίσιο του νόμου περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Από αυτές περίπου το 80% έχουν υποβληθεί από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, καθώς και από εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και οι απανωτές φοροεπιδρομές, έχουν γονατίσει τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες.
Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν σχεδιάσει αλλιώς τη ζωή τους και βρέθηκαν χρεωμένοι και με μικρότερο εισόδημα.
Το 1/3 περίπου όσων προχώρησαν σε αίτηση πτώχευσης, αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με το Δημόσιο.
Οι  περισσότεροι από αυτούς έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία την οποία απέκτησαν με δανεισμό από κάποια τράπεζα και προσπαθούν αν την διατηρήσουν.
Ο λόγος στα δικαστήρια
Όπως αναφέρει το "Έθνος", το 25% από  αυτές τις περιπτώσεις έχει καταλήξει στα Ειρηνοδικεία, καθώς οι τράπεζες αρνούνται να υποχωρήσουν.
Μέχρι στιγμής  έχουν υποβληθεί περίπου 7.500 αιτήσεις δικαστικού συμβιβασμού σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, , από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν εκδικασθεί περισσότερες από 50.
Το 40% των αιτήσεων απορρίπτονται και το 60% γίνονται αποδεκτές με τα δικαστήρια να δέχονται την αδυναμία πληρωμής εκδίδοντας αποφάσεις διακανονισμού των χρεών, σε χαμηλότερο ύψος από το οφειλόμενο.
Στις περιπτώσεις που εγκρίνονται οι αιτήσεις από τα Ειρηνοδικεία, προβλέπεται η τετραετής αποπληρωμή μέρους των οφειλών σύμμετρα σε όλους τους πιστωτές, ανάλογα με τα μηνιαία έσοδα του αιτούντα, αφού πρώτα όμως αφαιρεθούν οι αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης.
Εφόσον υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία κινητά και ακίνητα εκποιούνται και από το προϊόν της εκποίησης ικανοποιούνται οι πιστωτές.
Η πρώτη κατοικία προστατεύεται εφόσον ο πολίτης καταβάλλει στους πιστωτές του το 85% της εμπορικής αξίας έντοκα σε διάρκεια 20 ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχουν υποβληθεί άλλες 10.000 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού, με το μέσο ύψος οφειλής ανά δανειολήπτη να υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.
news247.gr

Κωφή ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της! [Video]


H Sloan Churman γεννήθηκε κωφή και για 29 ολόκληρα χρόνια βασιζόταν στο διάβασμα των χειλιών και σε πολύ μικρό βαθμό σε βοηθητικό εξοπλισμό ακοής.

Δύο μήνες πριν, δέχτηκε κοχλιακό εμφύτευμα (με την ονομασία Esteem Implant), το οποίο μέσω ηχητικών κυμάτων προκαλεί δονήσεις στο τύμπανο και επαναφέρει την ακοή. Μόλις άκουσε για πρώτη φορά τη φωνή της, η νεαρή γυναίκα δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τη συγκίνησή της! Ο σύζυγος της κατέγραψε σε video τις αντιδράσεις της και μας τις παραθέτει:
techgear.gr

Σόιμπλε: Δεν δίνουμε άλλα λεφτά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Το ενδεχόμενο αύξησης των γερμανικών εγγυήσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πέραν των 211 δισ. ευρώ απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το Ταμείο έχει ένα πλαφόν 440 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα 211 από αυτά αντιστοιχούν στην Γερμανία. Αυτό είναι όλο. Τέλος. Με εξαίρεση τους τόκους που θα προστεθούν», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Super-Illu.

Η συμμετοχή της Γερμανίας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας που θα αντικαταστήσει το ΕΤΧΣ το αργότερο ως το 2013 θα είναι σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε λιγότερο σημαντική.

«Δεν υπάρχει λοιπόν άλλο θέμα πέραν των χρημάτων για τα οποία έχουμε εγγυηθεί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε τόνισε ότι τα κράτη που αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη κρίση χρέους (όπως η Ελλάδα) θα πρέπει να τεθούν υπό στενή επιτήρηση.

«Τα κράτη που επιθυμούν στο μέλλον να επωφεληθούν από την αλληλεγγύη του Ταμείου θα πρέπει να παραχωρήσουν στα ευρωπαϊκά όργανα το δικαίωμα της επέμβασης στις δημοσιονομικές αποφάσεις τους», γράφει στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Εν τω μεταξύ από δημοσκόπηση της Bild που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, προκύπτει ότι η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί «λανθασμένη» τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η επέκταση των αρμοδιοτήτων και η διεύρυνση του Ταμείου είναι «λανθασμένες» και μόνο το 34% θεωρεί ότι είναι «κάτι καλό».

Επίσης, η πλειοψηφία των Γερμανών κρίνει ως «ελάχιστα αξιόπιστη» τη δέσμευση της κυβέρνησης Μέρκελ ότι οι γερμανικές εγγυήσεις προς το ΕΤΧΣ δεν θα αυξηθούν στο μέλλον.
ΤΑ ΝΕΑ

ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ...

http://www.tanea.gr/files/1/Media/2011/09/30/comic393.jpg