Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Θα μπορούσε να λέει...


-Σχεδόν και οι 16 τους (στους βουλευτές που υπογράφουν
την επιστολή αναφέρομαι...) είναι "παιδιά" μου!
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Αγανάκτησα με τους «Αγανακτισμένους»...

Από την Κλειώ Νικολάου
http://www.aixmi.gr/
Πλέον, είναι επιεικώς θλιβερό το θέαμα κάποιων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι κατεβαίνουν καθημερινά μπροστά στη Βουλή για να δηλώσουν «Αγανακτισμένοι» για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Εμφανώς θιγμένοι από τους Ισπανούς, που πριν από μερικές ημέρες μας έλεγαν «να κάνουμε ησυχία για να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», κατεβαίνουν και διαδηλώνουν εδώ και οκτώ ημέρες στο Σύνταγμα ειρηνικά εισπράττοντας συγχαρητήρια (!) από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία, που μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε… (Εδώ φυσικά γελάμε).
Δε θα μπω στη διαδικασία να αναρωτηθώ πόσοι από τους «Αγανακτισμένους» ήταν για χρόνια βολεμένοι στο σαθρό ελληνικό πολιτικοοικονομικό σκηνικό. Ούτε θα αναρωτηθώ πόσοι εξ αυτών είναι δημόσιοι υπάλληλοι που αυτές τις ημέρες κάνουν κατάληψη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή στον ΟΤΕ για να εξασφαλίσουν την διαιώνιση των προνομίων που απλόχερα τους έδιναν για χρόνια οι «εθνικοί ευεργέτες». Ακριβώς επειδή υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, συχνά τις κακοπληρωμένες δουλειές τους, λόγω της κακής διαχείρισης της κρίσης που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες «λουκέτα» και σε δραματική ύφεση τη χώρα.
Θα ήθελα να επισημάνω, όμως, ότι πιθανότατα οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι – πολλοί εκ των οποίων έχουν κάθε λόγο να είναι «αγανακτισμένοι» – στις επόμενες εκλογές θα...
 ρίξουν λευκό ή άκυρο ή δε θα πάνε να ψηφίσουν, αφήνοντας σε μας τους υπόλοιπους τη χαρά να «βγάλουμε το φίδι από την τρύπα».
Θα ήθελα, επίσης, να ρωτήσω τους «αγανακτισμένους» ποια είναι η εναλλακτική πρόταση που έχουν πλην της «ανοιχτής παλάμης» προς τη Βουλή, που δε συνιστά, πρόταση, κατά την ταπεινή μου άποψη.
Αν οι κύριοι και κυρίες «αγανακτισμένοι» κατέβαιναν ως ένα αληθινό κίνημα, όχι απλά με αγανάκτηση για ό,τι έχει συμβεί αλλά με αληθινές πολιτικές προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, για έξοδο από την κρίση, για το μέλλον όλων μας, τότε ίσως να άξιζαν ακόμη και την ψήφο μας.
Αυτή την ψήφο που φοβάμαι πως δεν αξίζουν, πια, ούτε τα δύο μεγάλα κόμματα, ούτε οι μικροί σχηματισμοί που αναλώνονται σε κορόνες «κατά του κεφαλαίου» ή κατηγορούν τον πρωθυπουργό που ψήφισε το 44% του ελληνικού λαού ότι κινείται σαν τον Πινοσέτ – ένα δικτάτορα, δηλαδή, που έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους επειδή είχαν αντίθετη άποψη από τον ίδιο.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν το έχουν καταλάβει οι «Αγανακτισμένοι», η ελληνική κοινωνία έχει πραγματικά ανάγκη, πλέον από ένα νέο πολιτικό σχηματισμό στο πλαίσιο της Αστικής Δημοκρατίας, στην οποία ζούμε πολλά χρόνια και η οποία μας αρέσει! Δεν νομίζω να προτιμά κανείς κάτι ανελεύθερο.
Αντιθέτως, επιθυμούμε ανθρώπους που δεν κουβαλάνε το όνομα μίας ελληνικής πολιτικής δυναστείας, που δεν είναι πολιτικοί επειδή πριν από 40 ολόκληρα χρόνια έλαβαν μέρος σε μία διαμαρτυρία κατά της δικτατορίας, που έχουν κολλήσει κάποια ένσημα εργαζόμενοι (κατά προτίμηση στον ιδιωτικό και όχι στο δημόσιο τομέα), που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα και δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την πολιτική τους επιβίωση, που τέλος πάντων δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου εδώ και δεκαετίες και που έχουν κάποια πρόταση για πραγματική και εκ βάθρων αλλαγή.
Και που αν δεν εκλεγούν, θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους για να ζήσουν!
Αν υπάρχει ένας τέτοιος «Αγανακτισμένος», ειλικρινά εγώ θα τον ψηφίσω.
press-gr

Κομισιόν: Πάρτι, τζετ και λιμουζίνες εν μέσω κρίσης...


Πρώτα ήταν τα “μπούνγκα-μπούνγκα” πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μετά τα ... ιδιωτικά “πάρτι” του Ντομινίκ Στρος Καν σε σουίτες ξενοδοχείων. Έπειτα τα... εταιρικά πάρτι κορυφαίων Γερμανών επιχειρηματιών και στελεχών με “συνοδούς πολυτελείας”. Και όλα αυτά εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ευρωπαϊκή – και στην παγκόσμια – οικονομία από τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εντεύθεν!

Προφανώς και οι της Κομισιόν δεν θα μπορούσαν να μείνουν πίσω. Κι όπως αποκαλύπτει η βρετανική Daily Telegraph που επικαλείται έρευνα του Bureau of Investigative Journalism, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι διόλου δεν πτοήθηκαν από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και όταν δεν ασχολούνται με το πως θα “σώσουν” την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ευρωζώνη από τον οικονομικό μαρασμό και την χρεοκοπία, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ των Ευρωπαίων φορολογουμένων σε ενοικιάσεις ιδιωτικών τζετ, σπα και θέρετρα και κοκτέιλ πάρτι!

Εν προκειμένω η έρευνα αποκάλυψε πως στους λογαριασμούς που καταλήγουν στο λογιστήριο της Κομισιόν περιλαμβάνονται τιμολόγια από ξενοδοχεία πολυτελείας, θέρετρα και σπα, από ενοικίαση πολυτελών οχημάτων με οδηγό, ελικοπτέρων και λίαρ τζετ (!), ακόμα και για αγορά κοσμημάτων από πανάκριβα καταστήματα όπως για παράδειγμα το Tiffany.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε πως μόνο για τα ταξίδια των διαφόρων Επιτρόπων με ιδιωτικά τζετ η Κομισιόν πλήρωσε στην πενταετία 2006 - 2010 περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ! Ανάλογα ποσά ξοδεύτηκαν για διακοπές των Επιτρόπων σε 5στερα θέρετρα διακοπών στην Παπούα Νέα Γουινέα, τη Γκάνα και το Βιετνάμ... Επίσης “μόνο” 300.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για την πραγματοποίηση κοκτέιλ πάρτι όπου πέραν του γεγονότος πως έπαιζαν ορχήστρες με ζωντανή μουσική, στους καλεσμένους δίδονταν δώρα όπως μανικετόκουμπα και χρυσές πένες!

Ενδεικτική είναι η “δράση” του ίδιου του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο που φέρεται να χρέωσε το ταμείο με λογαριασμό σχεδόν 30.000 ευρώ για τη διαμονή του ιδίου και των 8 βοηθών του (!) σε 5άστερο ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβριο του 2009, όταν και μίλησε στο συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
protothema.gr

Φυγάδεψαν με... καΐκι Ρ. Ζήση, Βρεττό, Γκερέκου και Δένδια υπό βροχή συνθημάτων από τους αγανακτισμένους!

Το πιο ηχηρό χαστούκι έδωσαν σήμερα το βράδυ εκατοντάδες κερκυραίοι στην κυβερνητική πολιτική, αποδοκιμάζοντας έντονα με συνθήματα και ιαχές υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές οι οποίοι δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο.
Με τη διοργάνωση της Βουλής, παρετίθετο επίσημο δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρόντες στο δείπνο η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.
Παρόντες, περισσότεροι από 60 βουλευτές, αξιωματούχοι και συνοδοί των συμμετεχόντων στις εργασίες της Επιτροπής.


Μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους στο Φρούριο

Πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων Κερκυραίων» που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου, πληροφορήθηκαν την παρουσία των βουλευτών στον ΠΟΙΑΘ και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του δείπνου.
Εκατοντάδες άτομα (σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής ομάδας των αγανακτισμένων υπολογίζεται ότι συνολικά τις 4 ώρες που κράτησε η διαμαρτυρία πέρασαν περισσότεροι από 500 πολίτες) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στο Παλαιό Φρούριο.
Αρχικά, επιχείρησαν να κατέβουν στο χώρο του εστιατορίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου (στον ΠΟΙΑΘ) αλλά βρήκαν κλειστή τη σιδερένια πόρτα στην πύλη που οδηγεί στην παραλία έξω από τον Όμιλο.
Έτσι, επέστρεψαν στο χώρο του Φρουρίου έξω από το κτίριο του τμήματος Μουσικών Σπουδών, ανέβηκαν στο τείχος το οποίο βρίσκεται πάνω ακριβώς από το εστιατόριο του ΠΟΙΑΘ και φώναζαν συνθήματα για ώρες.
Μάλιστα, σκαρφαλωμένοι στο τοιχίο, επιχειρούσαν να διακρίνουν κάποιον από τους επίσημους, ωστόσο, δεν υπήρχε ορατότητα λόγω της τέντας που καλύπτει το χώρο της υπαίθριας σάλας.

Συνθήματα για... ώρες!

Ατό δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι, όχι μόνο παρέμεναν στο σημείο, αλλά κάποια στιγμή πραγματοποίησαν και συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους επίσημους να περάσουν και να φύγουν μετά το τέλος του δείπνου τους ή αν θα αποκλείσουν το πέρασμα με καθιστική διαμαρτυρία. Αποφασίστηκε να πράξουν το δεύτερο και, ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επισήμων αποφάσισαν να τους φυγαδέψουν μέσω θάλασσας! Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε και ήρθε εσπευσμένα το καΐκι (!) που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι, το οποίο προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας (!) άγνωστο γιατί...

Φυγαδέυτηκαν με καΐκι!

Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.
Χαρακτηριστικό της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.
Εντονότατες ήταν και οι αποδοκιμασίες για τους υπόλοιπους βουλευτές όταν βγήκαν από την τέντα της σάλας για να οδηγηθούν στο σκάφος, όπως διακρίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το CorfuPress.com.
Ας σημειωθεί ότι στο χώρο του Π. Φρουρίου υπήρχε η διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ και της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι πάντως παρέμειναν μακριά από το πλήθος και δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή με διαμαρτυρόμενους ή μέλη της Συντονιστικής.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Ν. Δένδιας επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με μερίδα των διαμαρτυρόμενων πολιτών όταν πήγε στην στοά της εισόδου προς τον ΠΟΙΑΘ (της οποίας η πόρτα παρέμεινε κλειστή) επιχειρώντας να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους, ωστόσο, αποδοκιμάστηκε.
Θα πρέπει, τέλος, να υπογραμμιστεί ότι στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους διακρίναμε κάθε ηλικία και προσωπικότητα: από νέα παιδιά, φοιτητές, μέχρι ηλικιωμένους, από στελέχη κομμάτων μέχρι πρόσωπα που δήλωναν ότι ουδέποτε έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά, από μαμάδες με μικρά παιδιά και καροτσάκια μέχρι... έναν βιολιστή ο οποίος κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του καϊκιού έπαιζε... καλαματιανό! Οι «αγανακτισμένοι» δίνουν και πάλι ραντεβού κάθε βράδυ στην Πλάτεία Δημαρχείου.