Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

F1: Νικητής ο Webber αλλα τροπαιούχος ο Button...

Από το http://www.f1kart.gr/

O Mark Webber είναι ο μεγάλος νικητής στον αγώνα του Interlagos αφού το κυνήγι του τίτλου απαιτεί μεγάλες θυσίες για την κορυφή του Πρωταθλήματος. Η χρυσή νίκη της reb Bull πριν λήξει το πρωτάθλημα δεν αλλάζει τα δεδομένα ωστόσο ο Μπάτον και η δυναμική της Brawn GP φαίνεται ότι κατακτούν το φετινό τίτλο. Εξάλλου το είχε προβλέψει με δηλώσεις του και ο Σούμι προ ημερών για τον μεγαλο πιλότο.Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Τζένσον Μπάτον!
Ο 29χρονος Βρετανός πιλότος της Brawn GP πήρε την πέμπτη θέση στη Βραζιλία και ανέβασε τη διαφορά του από τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στους 17 βαθμούς, απόσταση που δεν μπορεί να καλυφθεί με έναν αγώνα να απομένει στο καλεντάρι της Formula 1. Το πρώτο της πρωτάθλημα, στην παρθενική της σεζόν πανηγύρισε και η ομάδα του.Ακολουθούν κατά πόδας στην 2η θέση ο Kubica και στην 3η θέση ο γνωστος μας Lewis Hamilton ο οποίος τα κατάφερε αρκετά ικανοποιητικά. Οι Vettel -Button μοιράζονται την 4η και 5η θέση αντίστοιχα για την μεγάλη βραδιά.
Φυσικά το θέαμα ήταν συναρπαστικό για όλους αλλά το κυριότερο ειναι ότι φέτος βλέπουμε διαφορετικά πρόσωπα στο βάθρο αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας με την Φεράρι να μην καταφέρνει να διατηρεί τα σκήπτρα της. Παρά την μεγάλη νίκη του του webber το μεγάλο τρόπαιο κατάφερε να διακριθεί αφού συγκέντρωσε τους απαραίτητους βαθμούς. Απολαύστε τις φωτογραφίες απο τον προτελευτάιο σχεδόν αγώνα του Πρωταθλήματος και με την νίκη.

Καταργείται η θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία

Τέλος στη θητεία σε Ναυτικό και Αεροπορία σκοπεύσει να βάλει η κυβέρνηση. Πηγές του υπουργείου Άμυνας σημειώνουν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί από πότε θα ισχύσει το μέτρο. Προέχει να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στα δύο Όπλα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, ενώ κατόπιν όλοι οι κληρωτοί να υπηρετούν στο στρατό Ξηράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα μείωσης της θητείας σε Ναυτικό και την Αεροπορία. Σημειώνεται ότι σχετική δέσμευση υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση εξέταζε αυτό το ενδεχόμενο.
Πηγή: nooz

Πρωτα ο πολιτης!


http://asimonis.wordpress.com

Πέντε νομοσχέδια για αναθέρμανση της οικονομίας

Η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και η λήψη σειράς μέτρων, βραχυπόθεσμα για την αναθέρμανση της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση και, μεσοπρόθεσμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του πολίτη, είναι οι στόχοι που θέτει το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας διεΗ και Ναυτιλίας, όπως αναλύθηκαν από την υπουργό Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η υπουργός ξεκίνησε την ομιλία της αναφέροντας τη χθεσινή λήξη της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά και την επαναλειτουργία του από τη Δευτέρα. «Η θετική έκβαση δίνει αποστομωτική απάντηση στις Κασσάνδρες και τις συντηρητικές αντιλήψεις που επιδιώκουν την επίλυση θεμάτων με μετωπικές συγκρούσεις», τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι επετεύχθη συμφωνία για ουσιαστικό διάλογο σε ό,τι αφορά την υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Ταυτόχρονα σημείωσε, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την προώθηση και προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων με διεθνείς παίκτες, όπως η Κίνα. Η κ. Κατσέλη γνωστοποίησε την κατάθεση -εντός των πρώτων εκατό ημερών- πέντε νομοσχεδίων, που είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ για την άμεση αναθέρμανση της οικονομίας. Πρώτο, το νομοσχέδιο για την άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά με πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων για ένα χρόνο και δυνατότητα για την αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και αλλαγές στον «Τειρεσία». Δεύτερο νομοσχέδιο, για την προστασία των δανειοληπτών από την υπερχρέωση, με την εισαγωγή ρύθμισης και αποπληρωμής των χρεών τους με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Τρίτο νομοθέτημα, για την προστασία των καταναλωτών έναντι των παράνομων και καταχρηστικών πρακτικών των πιστωτικών ιδρυμάτων, με την καθιέρωση της αρχής του υπεύθυνου δανεισμού και την απαγόρευση ανατοκισμού. Ταυτόχρονα, ορίζεται νέος κανονισμός προμηθειών και καθιέρωση ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Ενισχύεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού και θεσμοθετείται Αντιμονοπωλιακή Αρχή. Τέταρτο, το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων. Πέμπτο, το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών και επιχειρηματικών περιοχών. Ταυτόχρονα, με σειρά μέτρων και πρωτοβουλιών θα αξιοποιηθεί το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-13. Στις δράσεις του υπουργείου η υπουργός ανέφερε ακόμη την καθιέρωση του στρατηγικού προγραμματισμού των δημοσίων έργων και τη δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας, που θα μπορεί να αντλεί κεφάλαια από τις αγορές, μέσω λ.χ. της έκδοσης πράσινων ομολόγων και να προωθεί συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για τη χρηματοδότηση παραγωγικών αναδιαρθρώσεων, καθώς και αναβάθμιση των υπηρεσιών του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.
http://www.express.gr

ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ BLOG, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ GENERATION X ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΡΕΘΗΚΑΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΣΟΛΑΡΙ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕΙΠΝΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ) ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΡΗΞΕΙΣ...
(O ΣΠΙΟΥΝΟΣ ΜΑΣ ΣΦΥΡΙΞΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕYΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΣΥΝΤΟΜΑ...

O Kώστας και τα Mc Donald's ...



...ούτε παραγγελία να την είχαν την διαφημιστική ρεκλάμα τα Mc Donald's ! Αλλά θα μπορούσε να είναι και μια μελλοντική δουλειά του Καραμανλή αφού όπως λέει και δείχνει πολιτική τέλος! Αλλωστε και ο Γκορμπατζόφ στην διαφήμιση πήγε και μάλιστα η πρώτη του ήταν με την ίδια φίρμα. Από τον Πάνο Ζάχο Δεν μπορεί, καποιος κανει πλακα...
http://www.press-gr.blogspot.com/
Χτες το απογευμα είδα τη νεα καμπανια της εταιρείας Mc Donald's σε μια απο τις διαφημιστικές πινακίδες που είναι ορατές απο την Αττική Οδο, κοντά στον κομβο Παιανιας... Σημερα το πρωί πήρα τη φωτογραφική μηχανή και έτρεξα να απαθανατίσω αυτο που είδα...
Ολοι λενε οτι η επιτυχία μιας διαφήμισης εχει να κανει οχι μονο με το προϊον αλλά και με το σλογκαν, τη χρονική στιγμή που "βγαινει" η διαφήμιση αλλά και με τον μέρος στο οποίο τοποθετείται. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ενας συνδυασμός όλων των παραπάνω.
Η Mc Donald's το πέτυχε με...
http://www.press-gr.blogspot.com/

Πώς το διοξείδιο του άνθρακα δίνει γεύση στα ανθρακούχα αναψυκτικα;

Γιατί πολλά αναψυκτικά περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα, αφού η ανθρώπινη γλώσσα δεν έχει γνωστό υποδοχέα που να ανιχνεύει το αέριο; Επειδή το CO2 ενεργοποιεί τον υποδοχέα του ξινού μέσω ενός ασυνήθιστου, άγνωστου μέχρι σήμερα μηχανισμού. Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στο περιοδικό Science. Η ανθρώπινη γλώσσα υποτίθεται ότι αντιλαμβάνεται μόνο πέντε γεύσεις: γλυκό, πικρό, ξινό, αλμυρό και ουμάμι (τη γεύση του γλουταμινικού μονονάτριου, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται ευρέως ως ενισχυτικό γεύσης). Εξάλλου, η εντύπωση ότι η ιδιαίτερη γεύση των ανθρακούχων αναψυκτικών οφείλεται στο σπάσιμο των φυσαλίδων είναι λανθασμένη: η γεύση θα ήταν ίδια ακόμα κι αν έπινε κανείς μια γουλιά μέσα σε θάλαμο πίεσης, όπου οι φυσαλίδες δεν σπάνε.

Λύση στο μυστήριο της γεύσης των ανθρακούχων ποτών δίνουν τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας. Οι ερευνητές εργάστηκαν με ποντίκια, των οποίων η αίσθηση της γεύσης είναι όμοια με την ανθρώπινη. Τους έδωσαν να πιουν μικρές γουλιές σόδας ή αέριου διοξειδίου του άνθρακα και κατέγραψαν τα σήματα που έστελνε η γλώσσα στον εγκέφαλό τους. Η σόδα και το αέριο CO2 έδωσαν ίδια αποτελέσματα. Όταν όμως οι ερευνητές επανέλαβαν το πείραμα με γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, από τα οποία απουσίαζαν οι υποδοχείς του ξινού, τα επίμαχα ηλεκτρικά σήματα εξαφανίστηκαν. Περαιτέρω εργαστηριακές μελέτες αποκάλυψαν ότι ο υποδοχέας του ξινού φέρει στην επιφάνειά του ένα ένζυμο (την καρβονική ανυδράση 4) το οποίο ενεργοποιείται από τα μόρια διοξειδίου του άνθρακα. Το ένζυμο απενεργοποιείται από την ουσία ακεταζολαμίδη, η οποία αποδεικνύεται ότι έχει την εντυπωσιακή ιδιότητα να κάνει τα ανθρακούχα αναψυκτικά να φαίνονται μη ανθρακούχα. Πάντως η ιδιαίτερη αίσθηση που αφήνουν στη γλώσσα τα ανθρακούχα αναψυκτικά οφείλεται και στο γεγονός ότι το CO2 ενεργοποεί και τους υποδοχείς της αφής στο στόμα.
http://totefteri.blogspot.com

Χοντρός καβγάς Γιακουμάτου - Τραγάκη...

Τον προειδοποίησε να μην προσπαθήσει να υφαρπάξει "μόνιμη" επανεκλογή του ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σοβαρός καβγάς έγινε στο κυλικείο της Βουλής, αργά το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα στον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον μέχρι τώρα γραμματέα της Κοιν. Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη εν όψει της πρωινής συνεδρίασης της Κοιν. Ομάδας.
Ο κ. Γιακουμάτος κατηγόρησε τον κ. Τραγάκη ότι ενώ και οι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί συμφώνησαν να παραταθεί, απλώς, η θητεία του ως γραμματέα μέχρι να εκλεγεί ο νέος αρχηγός, εκείνος έκανε μεθόδευση ώστε να επανεκλεγεί από την Κοινοβουλειτική Ομάδα κατά τρόπο οριστικό και μάλιστα ως ο μόνος υποψήφιος για τη θέση.
Ο κ. Τραγάκης αντέδρασε ερειστικά λέγοντας στον βουλευτή "αυτή είναι η δική σου άποψη!", ο κ. Γιακουμάτος του απάντησε έντονα ότι αυτή είναι η συμφωνία των τριών υποψηφίων αρχηγών, ο συνομιλητής επέμενε στα δικά του και ο κ. Γιακουμάτος του ξεκαθάρισε ότι αν επιμένει στη μεθόδευσή του εκείνος θα αντιδράσει και θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...
http://press-gr.blogspot.com

Tι έφτιαξε ο καλλιτέχνης!!!

Δείτε το μεχρί το τέλος...αξίζει τον κόπο!!!


http://opeiratis.blogspot.com/

Τα λόγια είναι περιττά

http://allday-news.blogspot.com

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ !...


ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ LCD ΟΘΟΝΗ


http://anopetra-eleos.blogspot.com/

Ο ΖΟΡΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

Σκόρπιες εντυπώσεις από τις προγραμματικές δηλώσεις



  1. Παπανδρέου συνεπής στις δεσμεύσεις του.
  2. Πάγκαλος ... είπαμε ... ο σωστός άνθρωπος στη σωστή θέση.
  3. Τίνα Μπιρμπίλη: πρεμιέρα με αποφασιστικότητα. Η μόνη που είπε ότι "σε 45 μέρες θα καταθέσει σχέδιο δράσης για το 2010"! Σας το έχω πει: σε λίγο θα είναι μέτρο σύγκρισης για όλους.
  4. Λούκα Κατσέλη - Γιώργος Παπακωνσταντίνου ... σε λίγο θα ακούμε τα ονόματα "Αλογοσκούφης" και "Αδαμ Ρεγκούζας" και θα γελάμε που ασχολήθηκαν με την οικονομία...κάποτε.
  5. Βενιζέλος : ο γνωστός Μπένυ ... λέει περισσότερα από όσα πρέπει και θα γίνουν!
  6. Λοβέρδος : Μεγάλη κουβέντα είπες ... η παναγιά μαζί σου!
  7. Ξενογιαννακοπούλου : πως είναι δυνατόν σε μια τέτοια ομιλία για την υγεία να μην υπάρχει η λέξη "φακελάκι"?
  8. Μπατζελή , Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης ... ακόμα ψάχνονται.
  9. Τους άλλους δεν τους άκουσα.
  10. ΝΔ ... ήταν στη Βουλή?
  11. ΚΚΕ ... κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο...
  12. ΣΥΡΙΖΑ ... μάλλον αμηχανία
  13. ΛΑΟΣ ... σίγουρα αμηχανία
Γενικά δεν ακούσαμε το γνωστό τροπάριο "παραλάβαμε καμμένη γη" ... Αντίθετα για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης ακούσαμε σε προγραμματικές δηλώσεις τόσες πολλές φορές και από τόσους πολλούς τη λέξη "δεσμεύομαι". Εύχομαι να καταλαβαίνουν όλοι (για τον ΓΑΠ είμαι βέβαιος) τη μεγάλη σημασία της λέξης στις σημερινές συνθήκες.
http://thelonapo.blogspot.com

Εσταζε μελι………


http://asimonis.wordpress.com

Δεν παραιτείται από βουλευτής ο Καραμανλής...

Άρχισε να συνέρχεται από το σοκ της συντριβής και να οργανώνει ...τραπέζια με συναδέλφους του!

Από τον Γιάννη Δαίδαλο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
Το συμπέρασμα που έβγαλαν οι βουλευτές της ΝΔ που μίλησαν αυτές τις μέρες στη Βουλή με τον Κ. Καραμανλή είναι ότι ο απερχόμενος πρόεδρός τους δεν πρόκειται να παραιτηθεί από βουλευτής. Σε ορισμένους που τον ρώτησαν μάλιστα το είπε καθαρά ότι θα παραμείνει βουλευτής. Επίσης μέρα με την ημέρα δείχνει να "συνέρχεται" από το σοκ της μεγάλης συντριβής και να ανακτά το χιούμορ του. Σε κάποιους άρχισε κιόλας να λέει ότι "τώρα θα έχουμε χρόνο να τα πούμε" και από άλλους να ζητά να πάνε, προσεχώς, για φαγητό. Είτε για ψάρι είτε και για ...γουρουνόπουλο!
http://press-gr.blogspot.com

Ο ΜΕΞ-ΙΚΑΝΟΣ- ΨΩΜΙΑΔΗΣ !!!


Ο ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ !!!
http://kogionaro.blogspot.com

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση

Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή, ολοκληρώθηκε πρίν λίγο η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεών της. Από το σύνολο των 300 βουλευτών που ψήφισαν για τις προγραμματικές δηλώσεις, υπέρ ψήφισαν οι 160 βουλευτές της συμπολίτευσης, ενώ κατά οι 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Γέφυρες από πλαστικό και γυαλί

Γέφυρες από πλαστικό, γυαλί και άνθρακα οραματίζονται οι μηχανικοί για το μέλλον. Υλικά ελαφριά κι εύκολα στον χειρισμό και την τοποθέτησή τους, συντηρούνται ευκολότερα και με μικρότερο κόστος. Oι ειδικοί πειραματίζονται με τα υλικά αυτά σε διάφορα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου είναι επιτακτική η ανάγκη για συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων. Υπολογίζεται ότι από τις 600.000 οδικές γέφυρες της χώρας, οι 160.000 χρειάζονται άμεση επιδιόρθωση ή αντικατάσταση. Ένα παράδειγμα υβριδικού μοντέλου γέφυρας εφαρμόστηκε στο Μέιν σε έναν επαρχιακό δρόμο δύο λωρίδων. Η τοξωτή γέφυρα μήκους 11 μέτρων περνά πάνω από ένα ποτάμι. Αντί για χάλυβα και σκυρόδεμα, αποτελείται κυρίως από ίνες άνθρακα και γυαλιού. Στο εσωτερικό της βρίσκονται 23 σωλήνες από αυτά τα υλικά, διαμέτρου 30 εκατοστών, οι οποίοι έχουν διογκωθεί και έχουν αποκτήσει το σωστό τους σχήμα με την προσθήκη ενέσιμης ρητίνης. Στη συνέχεια, τοποθετούνται δίπλα δίπλα και το εσωτερικό τους γεμίζει με σκυρόδεμα. Από πάνω τους τοποθετείται σύνθετο υλικό επίστρωσης, χώμα, αμμοχάλικο και άσφαλτος κι ο δρόμος είναι έτοιμος. Η γέφυρα είναι η πρώτη στο είδος της και οι κατασκευαστές της ελπίζουν πως θα υπάρξουν πολλές ακόμα στις οποίες νέα σύνθετα υλικά, όπως πλαστικά ενισχυμένα με ίνες θα αναμειγνύονται με παραδοσιακά, όπως το τσιμέντο.
ΤΑ ΝΕΑ

Γιώργος Αποστολάκης: ο ακαδημαϊκός του ΜΙΤ που προτάθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στελέχωση της Επιτροπής Πυρηνικής Εποπτείας στις ΗΠΑ.

Υπέρ του διαλόγου για τη χρήση πυρηνικής ενέργειας και στην Ελλάδα και κατά των τυφλών αφορισμών τάσσεται ο Γιώργος Αποστολάκης, ο ακαδημαϊκός του ΜΙΤ που προτάθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα για τη στελέχωση της Επιτροπής Πυρηνικής Εποπτείας στις ΗΠΑ. Από τον περασμένο Μάιο είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του Λευκού Οίκου για αξιοποίηση του Γιώργου Αποστολάκη σε μια ομοσπονδιακή υπηρεσία. Ο υπουργός Ενέργειας Στίβεν Τσου τηλεφώνησε στο γραφείο του Έλληνα καθηγητή στο ΜΙΤ και τον ρώτησε αν ενδιαφέρεται. Ακολούθησαν μήνες εξονυχιστικών ελέγχων και συνεντεύξεων. Το FΒΙ ξεψάχνισε το παρελθόν του κ. Αποστολάκη. Ώσπου την περασμένη εβδομάδα, ο Μπαράκ Ομπάμα τον πρότεινε ως μέλος της διοίκησης της Επιτροπής Πυρηνικής Εποπτείας των ΗΠΑ. Η θέση του δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη, αφού θα πρέπει να τον εγκρίνει και η Γερουσία. Μέχρι τότε απαγορεύεται να κάνει δηλώσεις σε αμερικανικά Μέσα, ενώ δεν μπορεί να μιλήσει και για τον μελλοντικό ρόλο του ή τις προθέσεις του όταν βρεθεί στην Επιτροπή. Στο ΜΙΤ όμως, η επιλογή του Έλληνα καθηγητή γι΄ αυτό το πόστο θεωρείται ιδιαίτερα τιμητική.

ΔΙΚΑΒΑΛΟ ! ! !

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στις καθυστερήσεις την ήττα από την Καβάλα (ισοφάρισε ο Σισέ σε 2-2), ωστόσο η πρώτη του απώλεια σε βαθμούς του φέρνει... συγκάτοικο στην κορυφή τον Ολυμπιακό. Δραματικό φινάλε και ματς όχι για καρδιακούς στην Καβάλα. Ο Σισέ δευτερόλεπτα πριν το τέλος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, με τους "πράσινους" να φεύγουν από την Καβάλα μ' ένα βαθμό. Οι "Αργοναύτες" μετά τον Ολυμπιακό σταμάτησαν και τους "πράσινους" που είχαν 6Χ6 νίκες και λυτρώθηκαν στο φινάλε. Ο Κατσουράνης είχε μειώσει στο 56', τα δύο γκολ του Ονουάτσι στο πρώτο μέρος (21', 43'). Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν η Λάρισα (2-0 την Ξάνθη) κι ο Ατρόμητος (3-0 τον Λεβαδειακό). Σπουδαίο διπλό για τον Πανιώνιο (2-0) επί του Ηρακλή. Η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ, με το συγκρότημα του Μπάγεβιτς να επικρατεί με 3-2 του συλλόγου της Κομοτηνής.
http://www.sport24.gr

Αργό και ακριβό το Internet στην Ελλάδα

Την 23η θέση, μεταξύ των 30 χωρών του ΟΟΣΑ, καταλαμβάνει η Ελλάδα σε κατάταξη που ταξινόμησαν ερευνητές του Χάρβαρντ και αφορά στη διείσδυση, την ταχύτητα και το κόστος των ευρυζωνικών δικτύων. Το Κέντρο Μπέρκμαν για το Διαδίκτυο και τη Κοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αξιολόγησε τις 30 χώρες σε διάφορες επιμέρους παραμέτρους της δικτύωσης, χρησιμοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αλλά και άλλων πηγών. Η Ελλάδα έρχεται 23η στη γενική κατάταξη, οι επιδόσεις της όμως ποικίλουν στις τρεις βασικές συνιστώσες: έρχεται 27η στη διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων (ποσοστό χρηστών στο γενικό πληθυσμό), 23η όσον αφορά την ταχύτητα πρόσβασης και, περιέργως, 13η από άποψη τιμών. Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ιαπωνία, η Σουηδία και η Δανία, ενώ στις επτά τελευταίες, κάτω από την Ελλάδα, βρίσκονται η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τουρκία και το Μεξικό. Τα ευρυζωνικά δίκτυα που εξετάστηκαν περιλαμβάνουν όχι μόνο τις σταθερές συνδέσεις (DSL, οπτικές ίνες) αλλά και τις ασύρματες (3G, WiMax).
ΤΑ ΝΕΑ