Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ...Νο2

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ...
ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑ ΣΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΦΥΛΛΟ. Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΦΑΝΕΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΖΟΥ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΠΑΡΩ...
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΟΜΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗΝ ΣΗΜΑΔΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!!



ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ !

ΣΚΟΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !...

Σιγά μην σκοτιστούμε για το ποιος θα βγει νέος αρχηγός της νεοδημοκρατίας, της παράταξης της επάρατης Δεξιάς, του πολιτικού μηχανισμού, που η ύπαρξή του και η λειτουργία του, είναι συνυφασμένη με τις χειρότερες στιγμές της χώρας και του λαού της.
Σιγά μη χολοσκάσουμε για το αν τα ηνία του κόμματος, που ευθύνεται για την λεηλασία της ελληνικής Οικονομίας, τα πάρει η κόρη – κλώνος του Εφιάλτη Μητσοτάκη ή ο εμπαθής, σκληρός δεξιός Σαμαράς.
Ο ελληνικός λαός, απηυδισμένος και αηδιασμένος από την εγκληματική πολιτική της καραμανλικής νεοδεξιάς, την τελευταία πενταετία, πρωτοπόρος σ΄ όλη την Ευρώπη, όπου οι δεξιοί και οι συντηρητικοί πολιτικοί σχηματισμοί κυριαρχούν και θριαμβεύουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έδωσε ένα δυνατό χαστούκι – κατραπακιά στο κόμμα των κλεφτών και των απατεώνων και τους έφερε στο χείλος της διάλυσης.
Οι εξελίξεις, που ξεκίνησαν και υπάρχουν γύρω από την διαδοχή του αποτυχημένου και χρεοκοπημένου Καραμανλή, δημιούργησαν τις συνθήκες μιας ανελέητης σύγκρουσης και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις της διάσπασης.
Μπορούν να σκοτωθούν, να διασπαστούν και να διαλυθούν ; ΄Οφελος θάναι για την Ελλάδα και το λαό, που θα γλιτώσουν από μια, τυχόν, επιστροφή στο προσκήνιο, της λωποδύτικης έκδοσης της πολιτικής…
http://logoplokies.blogspot.com/

Στο Ίντερνετ το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις

Στην ιστοσελία του υπουργείου Εσωτερικών αναρτήθηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή του καθεστώτος των προσλήψεων στο Δημόσιο, στο πλαισιο της δημόσιας διαβούλευσης. Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ypes.gr/el/ μέχρι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 στις 12 το μεσημέρι. Στην ίδια ενότητα δίνονται διευκρινίσεις σε σχόλια των πολιτών, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο για την πλήρη κατανόηση από τους πολίτες της νομοθετικής πρωτοβουλίας.
ΤΑ ΝΕΑ

Άντζελα Γκερέκου: «Παγκόσμιο αίτημα η επιστροφή των Μαρμάρων»

Στο αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, που ενισχύεται με τη δημιουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης αναφέρθηκε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου σε χαιρετισμό της στο Λονδίνο. "Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης έδωσε μία νέα προοπτική τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το όραμα της Μελίνας Μερκούρη αποκτά σιγά-σιγά υπόσταση", τόνισε η Άντζελα Γκερέκου, ανοίγοντας την ομιλία της σε εκδήλωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market με θέμα "Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και η πόλη των Αθηνών". Η υφυπουργός Πολιτισμού υποστήριξε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα βρήκαν πλέον "το σπίτι τους" και σημείωσε ότι η επιστροφή τους είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ καθώς αποτελεί παγκόσμιο αίτημα. "Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν είναι αίτημα μόνο των Ελλήνων αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Γνωρίζουμε ότι το ίδιο νιώθει και η πλειοψηφία των Βρετανών. Με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης η πόλη της Αθήνας απέκτησε έναν πραγματικά εμβληματικό χώρο για την ιστορία και ταυτότητα της", επισήμανε. Ως βασικό επιχείρημα του αιτήματος για επανένωση των γλυπτών του Παρθενών έθεσε τη μεγάλη επισκεψιμότητα του μουσείου, αναφέροντας ότι "οι ίδιοι οι επισκέπτες του Μουσείου προσθέτουν τις φωνές τους στη δική μας προσπάθεια". "Μένουμε πιστοί στο όραμα της Μελίνας Μερκούρη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που ξεκίνησε με πάθος, ελπίζοντας ότι η μέρα που θα γίνει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα δε θα αργήσει", κατέληξε η υφυπουργός.
http://www.enet.gr

Η Ακροδεξιά είναι έτοιμη να σκούξει υστερικά...

Σχεδόν 1,5 μήνας έχει περάσει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αρχίζει δειλά-δειλά να επανέρχεται στην επικαιρότητα με μια σειρά λαϊκίστικων δηλώσεων όπως αυτή που αφορούσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.
Χθες , ο Γιώργος Καρατζαφέρης προχώρησε στην εξής δήλωσε για το ενδεχόμενο επεισοδίων στην Αθήνα το επόμενο 20ημερο :
«Το καυτό 20ήμερο μεταξύ της 17ης Νοεμβρίου και της 6ης Δεκεμβρίου, ημέρα δολοφονίας του νεαρού Γρηγορόπουλου, πλησιάζει. Με προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως αυτή της Αγ. Παρασκευής, η πιθανότητα βιαιοτήτων εκ μέρους των πάσης μορφής αντιεξουσιαστών με ημεδαπά και αλλοδαπά εφαλτήρια είναι σαφής. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητη μια κοινωνική αντίσταση που θα λειτουργήσει ως ασπίδα απέναντι σε προθέσεις και ενέργειες βλαπτικές για τη Δημοκρατία και την εν γένει διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Καλώ τον Πρωθυπουργό ν΄ αναλάβει μια ανάλογη πρωτοβουλία καλώντας όλα τα κόμματα να συστρατευθούν απέναντι στη βία και την απόπειρα αποσάθρωσης των Δημοκρατικών δομών της κοινωνίας. Είναι καιρός ο καθένας ν΄ αναλάβει ευθέως τις ευθύνες του. Όχι άλλο αίμα. Όχι άλλη αναρχία. Όχι άλλος φόβος».

Το πνεύμα των δηλώσεων του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ είναι απόλυτα ορθό . Κανείς δεν θέλει να γίνουν και πάλι επεισόδια , κανείς δεν θέλει να χυθεί άλλο αίμα. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι αρκετά :
- Ποια είναι τα ημεδαπά κι αλλοδαπά εφαλτήρια των αντιεξουσιαστών ;
- Πώς μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται έτσι απλά ότι η τρομοκρατική ενέργεια στην Αγ.Παρασκευή ήταν μια "προπαρασκευαστική" πράξη ;
Τέλος , το πρόβλημα θα λυθεί αν καταδικάσουν την βια όλα τα κόμματα ; Υπάρχει κάποιο κόμμα που δεν έχει καταδικάσει όλα όσα παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια ;
Και τα ρωτάμε όλα αυτά γιατί είναι προφανές ότι η ακροδεξιά υστερία είναι έτοιμη να παρουσιαστεί και πάλι στις οθόνες .
Εξάλλου , οι θεωρίες συνωμοσίας ήταν πάντα το όπλο της Ακροδεξιάς για να συσπειρώνει τους οπαδούς της.
Πίσω από τις γραμμές , ο Καρατζαφέρης φωτογραφίζει ήδη τον ΣΥΡΙΖΑ και "ξένες μυστικές υπηρεσίες". Έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο πολιτικής εκμετάλλευσης των κάδων που θα πάρουν φωτιά....
http://www.parapolitiki.com

Έτσι σας θέλω όλους!

Σαν την Κατερίνα Μπατζελή!
Όταν τολμούν να σηκώσουν ξεδιάντροπα κεφάλι για να λαϊκίσουν, να τρώνε σφαλιάρες!

Με έφτιαξε τόσο πολύ, που έτσι μου ρχεται να πάρω το τρακτέρ και να οργώνω από τώρα ως τον Γενάρη!
ΥΓ. Όμως, Κατερίνα, μη μας καίει και τόσο πολύ η υστεροφημία των ανίκανων. Να μάθει όλη η Ελλάδα πως μας κατάντησαν εδώ που μας κατάντησαν!
http://antikrogias.blogspot.com/

Αναβολή της δίκης για τους «4» του ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Συνήγορος και ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Για τις 25 Ιουνίου 2010 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των «4» κατηγορουμένων για τα γεγονότα που συνέβησαν, με την επέμβαση των ΜΑΤ, στις 16 Ιουνίου 2008, στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Η απόφαση της έδρας ελήφθη αργά το μεσημέρι, λίγα λεπτά πριν την λήξη της λειτουργίας του δικαστηρίου (2.45μ.μ.). Παρόντες στα δικαστήρια πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων, που προσέτρεξαν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους 4 κατηγορούμενους. Συνήγορος των κατηγορουμένων, πλην των Κερκυραίων κ.κ. Γκουλιούμη και Νικομάνη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Άγγελος Βρεττός της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».
http://www.corfupress.com

Ανοιχτό το ενδεχόμενο Εξεταστικής Επιτροπής για τα στοιχεία της οικονομίας

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τα νούμερα που παρουσίαζε η ελληνική πλευρά στην Κομισιόν σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας. Ο κ. Πεταλωτής, διευκρίνισε ότι προέχει το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής, η οποία καταγράφει ήδη όλα τα δεδομένα. «Είναι λογικό ότι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν. Ήδη υπάρχει απόφαση του υπουργού Οικονομικών για ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να αναδείξει πού υπάρχουν ευθύνες, έτσι ώστε το πόρισμά της να διαβιβαστεί στη Βουλή και να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της». Διευκρίνισε δε, ότι η εν λόγω επιτροπή δεν συστάθηκε ύστερα από απαίτηση της Κομισιόν και υπογράμμισε ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρει ένας απλός καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αξιοπιστία της χώρας». Ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής «από τη στιγμή που έχουν έρθει στοιχεία στη Βουλή ότι υπάρχουν προσωπικές ευθύνες για την πολύ μεγάλη ζημιά, που γίνεται στην ελληνική πολιτεία, με την εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων». Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι θέμα της Βουλής. «Δεν υπάρχει καμία άλλη σκοπιμότητα πολιτική, πέρα από το να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη και η αλήθεια», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πρόσθεσε πως «αν υπάρχει θέμα καταλογισμού ευθυνών, το πόρισμα θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να αξιολογηθεί από την ίδια τη Βουλή». Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «η κρίση είναι ευκαιρία για πολύ μεγάλες ανατροπές στο κράτος και την οικονομία».
ΤΑ ΝΕΑ

ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ...

http://logoplokies.blogspot.com/

Τα φέσια του Κ. Μαρκόπουλου...

Αρχισαν τα εξώδικα για τα χρέη που άφησε το υπουργείο Τουρισμού σε εταιρείες του εξωτερικού! Tι γράφουν αναλυτικά...

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Άρχισαν τα δικαστικά εξώδικα για τα φέσια που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας δεν έχει τελειωμό.
Οι πρώτες εταιρείες από τη Μεγάλη Βρετανία αναγκάστηκαν να στείλουν εξώδικα για να πληρωθούν οι υπηρεσίες που πρόσφεραν στο ελληνικό υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης επί των ημερών του Κ. Μαρκόπουλου. Απηύδησαν δηλαδή και ανέθεσαν σε δικηγόρους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που αποκαλύπτουμε στον νομικό Στ. Γρηγορίου, την απαίτηση των χρημάτων τους. Λέγεται μάλιστα ότι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ...αποφεύγουν να πάνε στο Λονδίνο για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα από τα φέσια της προηγούμενης!
Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, πρώην υπουργός Τουρισμού, όταν χαμογελαστός και λαλίστατος ανέλυε την τουριστική και όχι μόνο πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, σιωπούσε πάντως για τα φέσια που...

έβαζε το υπουργείο του. Στα χνάρια του κ. Ρουσόπουλου, προσπαθούσε να πείσει τον ελληνικό λαό για την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον Τουρισμό. Μάλιστα, όταν παρέδιδε το υπουργείο δήλωνε… «Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία σε μία δύσκολη στιγμή στο έργο της νέας κυβέρνησης και ηγεσίας.» (δείτε εδώ τι έλεγε, με την ανάλογη πολιτική υποκρισία...).
Τώρα η Α. Γκερέκου, κληρονόμησε αυτά τα φέσια, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός ενώ ο κ. Μαρκόπουλος άνετος και σα να μην τρέχει τίποτα κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κ. Σαμαρά στη ΝΔ. Με την ίδια νοοτροπία άραγε;



Βαβέλ ο ΣΥΝ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το «όχι» της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού εισέπραξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας στο όργανο την πρότασή του για μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Αυτήν τη φορά οι αντιδράσεις δεν προήλθαν μόνο από την Ανανεωτική Πτέρυγα, που δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης μιας τέτοιας προοπτικής, αλλά και από το λεγόμενο βαθύ Αριστερό Ρεύμα που αρνήθηκε να συναινέσει στη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Η άρνηση του Συνασπισμού να συνυπογράψει την εισήγηση του αρχηγού του βρίσκει την Κουμουνδούρου (ΣΥΝ) και τη Βαλτετσίου (ΣΥΡΙΖΑ) να αναμετρώνται σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του πολιτικού φορέα σε σχέση με τη μορφή και την οργανωτική του λειτουργία. Πάντως η μη αποδοχή της πρότασης Τσίπρα δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού δεν θα διστάσει να φέρει σε ψηφοφορία το συγκεκριμένο θέμα στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ σχολίαζε χθες κορυφαίος παράγων της Κουμουνδούρου. Βεβαίως, προσέθετε πως μία τέτοια κίνηση θεωρείται υψηλού ρίσκου δεδομένου ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν κατόρθωσε να περάσει το περασμένο καλοκαίρι από την Κ.Ε. ούτε την πρότασή του για διενέργεια έκτακτου συνεδρίου του Συνασπισμού.
ΤΑ ΝΕΑ

Κέρκυρα, τι λέει η ΤΕΔΚ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

http://www.corfupress.com/bulletin/plugins/content/imagesresizecache/398c851bd76c982886e3f122ccac2cda.jpeg
Οι Δήμαρχοι της Κέρκυρας συνεδρίασαν την Τρίτη 10 -11 – 2009 στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κερκύρας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Προέδρου της ΤΕΔΚ κ. Μιχάλη Κάρρα και απεφάσισαν τα ακόλουθα :
1.Δηλώνουν κατηγορηματικά την πλήρη ταύτισή τους με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ που έγιναν τον Νοέμβριο του έτους 2007 και τον Ιούνιο του 2008 στην Κυλλήνη και την Αθήνα αντίστοιχα , υπό τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις :
Α) Η αναδιάρθρωση της Α΄Βάθμιας Τ.Α. δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα. Επιβάλλεται να αποτελεί μέρος ενός συνολικού εθνικού προγράμματος μεταρρύθμισης του πολιτικού μας συστήματος και της δημόσιας διοίκησης σε κεντρικό , περιφερειακό και τοπικό επίπεδο .
Β) Θα πρέπει να προηγηθεί ο σχεδιασμός των νέων ανθρωπογεωγραφικών ενοτήτων ως ``ανοικτών πόλεων΄΄ , με κριτήρια πληθυσμιακά, πολιτισμικά, , χωροταξικά και κοινωνικοοικονομικά, με αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιότερων σχεδιασμών , για να αποφευχθούν συνενώσεις που θα υπαγορεύονται από κομματικά, και μικροπολιτικά κριτήρια .
Γ) Απαρέγκλιτος όρος για την επιτυχή έκβαση της συνένωσης των δήμων είναι η σύνταξη και υλοποίηση ενός Εθνικού Επιχειρησιακού προγράμματος Υποστήριξης για τους νέους ΟΤΑ το οποίο θα χρηματοδοτείται γενναία με πόρους πέραν των ΚΑΠ.
2. Επικαιροποιούν την αδιαπραγμάτευτη θέση όλων για τη διατήρηση της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών ως έχει .
3. Επαναβεβαιώνουν την προηγούμενη απόφαση της ΤΕΔΚ για τη μη αποδοχή της πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως έχει τεθεί από τους μελετητές.
4. Αποφασίζει τη σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης κ.κ. Σωτήρη Βλάχο , Αλέξανδρο Αυλωνίτη , Σπύρο Κροκίδη και Αχιλλέα Μάζη , η οποία αφού λάβει υπόψη της τις προϋποθέσεις που τίθενται από τα συνέδρια της Κυλλήνης και των Αθηνών, θα επεξεργαστεί και θα θέσει συγκεκριμένη πρόταση για το Χωροταξικό σχεδιασμό των νέων δήμων της Κέρκυρας , σε νέα ολομέλεια δημάρχων και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ.
5. Στη συνέχεια της διαδικασίας , αυτό που θα αποφασίσει η ολομέλεια των Δημάρχων θα και το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και την Τοπική Κοινωνία . Στη συνέχεια θα συγκληθεί τοπικό συνέδριο της ΤΕΔΚ , από το οποίο θα ληφθεί η συνολική τελική κατ΄ αρχήν απόφαση, που θα αποτελέσει την πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Διοικητική μεταρρύθμιση και τη χωροθέτηση των νέων Δήμων, με στόχο την έγκαιρη κατάθεσή της στην ΚΕΔΚΕ και τα αρμόδια Υπουργεία.
http://kerkhora.blogspot.com

Αύριο η δίκη των "4" -Συμπαράσταση από κόμματα, φορείς και σωματεία

Με συνθήματα όπως «όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων», «Να αποσυρθούν οι κατηγορίες» και «Χρέος μας η συμπαράσταση», αλλά και με αιτήματα το σταμάτημα όλων των δικών των πολιτών, το σταμάτημα των διώξεων, την απόσυρση των δικογραφιών, να φύγουν τα ΜΑΤ από την Λευκίμμη και να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, κόμματα και τοπικοί φορείς εκδηλώνουν την συμπαράστασή τους στους "τέσσερις" της Λευκίμμης, Τάσο Ανδρονικόπουλο, Βασίλη Καραβαζάκη, Γιάννη Πανδή και Σίμο Σαμοϊλη για την συμμετοχή τους στΙς κινητοποιήσεις κατά της κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότου. Συμπαράσταση έχουν εκφράσει,Ανακοινώσεις εξέδωσαν το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ Λευκίμμης και το ΕΣΥΝ Κέρκυρας, το Μ – Λ ΚΚΕ, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο κερκυραϊκός σύνδεσμος ιδιωτικών υπαλλήλων, το σωματείο οικοδόμων, και το σωματείο ναυτεργατών. Οι φορείς καλούν τον κερκυραϊκό λαό να συμμετάσχουν στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια στις 9.00 το πρωί, ενώ τετράωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει τόσο οι καθηγητές και εργαζόμενοι στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις του νομού όσο και οι ναυτεργάτες
http://kerkreports.blogspot.com

Άρχισε τα βουντού...

(πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Σιγά να μην την γλίτωνε!...
Αυτό ακριβώς φοβόμουν και δεν έχω ασχοληθεί μέχρι στιγμής με την διάδοχη της ΝΔ και απέχω συνειδητά.
Μετά την προσχώρησή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά, και την ανατροπή και ώθηση που δείχνει αυτή η κίνηση, ο δεύτερος ξαφνικά έπαθε οξεία τροφική δηλητηρίαση!!!
Φαίνεται ο Ακατονόμαστος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα μέσα και άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους προκειμένου να βγει πρόεδρος η κορούλα του. Ελπίζω τώρα να μην πάθω και γω τα ίδια με τον Αντωνάκη...(φτου φτου σκόρδα!).
http://hakis-hakis.blogspot.com/

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !...

«…Αντιμετωπίσαμε το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με τα πανωτόκια των Τραπεζών…» διατείνονταν σε κάθε απολογισμό του, ο απελθών πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο Νόμο, που είχε ψηφιστεί το 2004.
Στην πράξη, βέβαια, δεν έγινε σχεδόν τίποτα, εκτός από τις περιπτώσεις 70 χιλιάδων, περίπου, αγροτών, που ρύθμισαν τις οφειλές τους στην ΑΤΕ, αφού η Τράπεζα τους διέγραψε ένα μέρος των παλιών χρεών τους.
Στις, λεγόμενες, εμπορικές Τράπεζες, δεν έγινε, κυριολεκτικά, τίποτα ! Καμιά υπόθεση δεν υπήχθη στο Νόμο και κανένα πανωτόκι δεν έσβησε !...
Ούτε την κεντρική ρύθμιση του νομοθετήματος 3259 του 2004, η οποία προέβλεπε, πως η συνολική οφειλή δεν μπορούσε να ξεπεράσει το τριπλάσιο του αρχικού δανείου, εφάρμοσαν οι τραπεζίτες, βρίσκοντας παράθυρα και ξεγλιστρώντας.
Η δεύτερη, κατά σειρά, ρύθμιση, που η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζει για τους δανειολήπτες, αφορά στην απαλλαγή τους από τις πρακτικές των τραπεζών, που με παράνομους ανατοκισμούς, πολλαπλασιάζουν υπέρμετρα τις οφειλές από δάνεια. Το πλαφόν το οποίο τίθεται στα ποσά, που καλείται να πληρώσει ο δανειολήπτης, είναι το διπλάσιο του αρχικού ποσού του δανείου…
Όπως είναι φυσικό, ανοίγει ένα ακόμα ζήτημα τριβής και σύγκρουσης, μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζικού κατεστημένου, το οποίο θα απασχολήσει την κοινή γνώμη, τις ημέρες που έρχονται…
Logoplokies

Τροφικη δηλητηριαση ο Σαμαρας. Και που εισαι ακομη………..

Γ.Παπανδρέου: «Τέλος στις πελατειακές σχέσεις»



Για νέα εποχή στη σχέση του κράτους με τον πολίτη έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα γίνεται η πλήρωση των κενών θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς του κράτους. «Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας, δικαιοσύνης και ισότητας γίνεται με το νομοσχέδιο, που θα καταθέσει η κυβέρνηση και θα αφορά τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Θεμέλιο της προσπάθειας αυτής είναι η αξιοκρατία. Ως κοινωνία πλέον δεν ανεχόμαστε πελατειακές σχέσεις, συναλλαγές και αυθαιρεσίες. Δεν τις αντέχει κανένας Έλληνας και καμμία Ελληνίδα, διότι έτσι αποτελματώθηκε η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια». Τόνισε, επίσης, ότι «είναι πολιτικό χρέος της κυβέρνησης, ηθικό καθήκον και ιστορική ευθύνη να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή από αυτό το παρελθόν», συμπληρώνοντας πως «μπορεί να ενοχληθούν κάποιοι, αλλά σημασία έχει ότι αυτή η κόκκινη γραμμή θα είναι απελευθερωτική για τους πολλούς και τον τόπο». Αναφερόμενος στον τρόπο διακυβέρνησης, υπογράμμισε ότι μια ανοικτή κυβέρνηση λογοδοσίας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας δεν είναι υπόθεση ούτε μιας ημέρας, ούτε ενός νομοσχεδίου. «Είναι υπόθεση καθημερινού αγώνα με συνεχείς πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις αποφάσεις. Αυτό έγινε και με τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων με τη δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».
ΤΑ ΝΕΑ

Ληστεία με όπλο μπανάνα

Περίεργο και όμως αληθινό είναι το παρακάτω συμβάν, το οποίο έλαβε χώρα σε ένα Internet Cafe στην βόρεια Καρολίνα, όπου ένας έφηβος , ο John Szwalla, προσπάθησε να ληστέψει το μαγαζί κρατώντας μια μπανάνα αντί για όπλο.
Συγκεκριμένα ο νεαρός μπήκε στο καφέ κρατώντας την μπανάνα κάτω από την μπλούζα του, απειλώντας πως κρατάει πιστόλι, αλλά πριν φτάσουν οι αρχές, τις οποίες είχαν καλέσει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και οι πελάτες, που τρόμαξαν με το συμβάν, έφαγε το ..όπλο του !
Τέλος καλό όλα καλά όμως, αφού κανείς δεν έπαθε τίποτα.
Αν και δυστυχώς ο Szwalla δεν γλύτωσε τελείως και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία για απόπειρα ένοπλης ληστείας.
Οι αρχές το μόνο που έκαναν είναι αστειευόμενοι να δηλώσουν στο Reuters πως για το μόνο που μπορούν να κατηγορήσουν τον έφηβο είναι για καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων, ενώ ο ιδιοκτήτης του καφέ, από την άλλη,Bobby Ray Mabe, ανέφερε πως: "Ενημερώσαμε τις αστυνομικές αρχές και έπειτα από λίγο ήρθαν και φωτογράφησαν την μπανανόφλουδα.
Εάν είχε όπλο θα με πυροβολούσε, αντί για αυτό, όμως, είχε μπανάνα!,"
i-diadromi

Επίθεση φιλίας με ντολμαδάκια !!!


Τροφική δηλητηρίαση έπαθε ο Αντώνης, λέτε να έφαγε τα περίφημα ντολμαδάκια της Μαρίκας.
http://greki-gr.blogspot.com

Επίθεση Ντόρας κατά Σαμαρά-Αβραμόπουλου

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Νέα Δημοκρατία, καθώς, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της «συμμαχίας» Σαμαρά-Αβραμόπουλου, η Ντόρα Μπακογιάννη πέρασε στην αντεπίθεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του αντιπάλου της. Μιλώντας στο Περιστέρι, η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για πολιτικό δίλημμα, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας όμως παράλληλα τον πολιτικό βίο των δύο αντιπάλων της στη διεκδίκηση της προεδρίας. «Το δίλημμα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Βεβαίως όμως πρέπει να ακούσετε τι προτείνουν. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία».
ta nea