Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Next…….




http://asimonis.wordpress.com/

47% - 47% Μπακογιάννη και Σαμαράς...

...σύμφωνα με νέο γκάλοπ της ALCO που θα δημοσιευθεί την Κυριακή
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή για τη ΝΔ είναι της εταιρείας ALCO. Και σε αυτήν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζονται ισοδύναμοι με ποσοστά της τάξης του 47% ο καθένας
.http://press-gr.blogspot.com

Έκτακτη εισφορά, επίδομα αλληλεγγύης και Εκκλησία...

Γεια σας,
το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ήδη υπάρχουν τα πρώτα θετικά ή αρνητικά σχόλια.
Η κυβέρνηση επιβάλλει το μέτρο της έκτακτης εισφοράς σε 300 μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογεί τα κέρδη τους για το 2008 με 5-10%. Από αυτό το μέτρο θα εισπράξει το ποσό των 870 εκατομμυρίων ευρώ.
Αρχικά ο ΣΕΒ, μέσω του προέδρου του, αντέδρασε θετικά, δε συνέβη όμως το ίδιο και με άλλους συλλόγους, επιμελητήρια και οργανώσεις. Οι επιχειρηματίες αντιδρούν στην συγκεκριμένη εισφορά, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα κέρδη τους.
Πέρα όμως από την εισφορά των μεγάλων επιχειρήσεων, πρόκειται να γίνει και αναπροσαρμογή του ΕΤΑΚ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει χρήματα και συγχρόνως να μην θίξει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Εισπρακτική πολιτική, όμως, χωρίς αδικίες δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει.
Τα χρήματα που θα μαζέψει η κυβέρνηση από αυτές τις ρυθμίσεις (περίπου 1,05 δις ευρώ) πρόκειται να τα "μοιράσει" σε 2.500.000 άτομα (22%-23% του πληθυσμού!!!), με την μορφή έκτακτου επιδόματος που θα κυμαίνεται από 300-1300 ευρώ.
Είναι γεγονός και προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού ανήκει σε ευπαθείς ομάδες ή σε ομάδες με χαμηλό εισόδημα. Αυτή είναι η κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας και μπορεί το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο. Αυτό είναι που πρέπει να μας θορυβήσει, να μας ανησυχήσει και να μας ταρακουνήσει, ως κοινωνία.
Βλέπουμε όμως ότι εν μέσω αντιδράσεων και περιορισμών που μας επιβάλλει η ΕΕ, η κυβέρνηση προσπαθεί να παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της υποσχέσεις. Μπορεί τα μέτρα να είναι λίγα, μπορεί να οι προεκλογικές υποσχέσεις να περιελάμβαναν περισσότερα ποσά, όμως είναι μία θετική αρχή, η οποία βέβαια δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.
Εκτός όμως από το επίδομα, η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να δημιουργήσει συνθήκες όπου δεν θα είναι απαραίτητα τα επιδόματα για να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς, ή τουλάχιστον να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων. Το επίδομα που θα χορηγηθεί θα τελειώσει πολύ γρήγορα και μετά πάλι οι δικαιούχοι θα είναι στην ίδια κατάσταση με την σημερινή.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα, γινόταν λόγος για αύξηση του συντελεστή ΕΤΑΚ για τα ακίνητα που εκμεταλλεύεται η Εκκλησία, από 1 τοις χιλίοις, σε 3 τις χιλίοις. Η σχετική αναφορά όμως δεν υπάρχει στο επίσημο σχέδιο νόμου, που κατέθεσε η κυβέρνηση στο διαδίκτυο.
Θα έπρεπε όχι μόνο να αυξηθεί ο συντελεστής ΕΤΑΚ της Εκκλησίας στα ίδια επίπεδα που ισχύουν και για τους πολίτες, αλλά θα έπρεπε να επιβληθεί και έκτακτη εισφορά στην Εκκλησία, ώστε και έμπρακτα να αποδείξει ότι είναι ένας οργανισμός που υποστηρίζει την κοινωνία.
Είναι γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει ειδικό καθεστώς στην φορολόγηση της Εκκλησίας. Όμως αυτό το "καθεστώς" θα πρέπει να είναι προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος του ταμείου της Αρχιεπισκοπής!!!
Δεν νομίζω πως μία προσπάθεια της κυβέρνησης να "ζητήσει" την συμμετοχή την Εκκλησίας, στην γενική προσπάθεια όλων μας να σώσουμε ότι μπορούμε, θα έβρισκε τους πολίτες αντίθετους.
Σας ευχαριστώ,
Γιώργος Φακίτσας
http://politikianalisi.blogspot.com/

Europa League-ΑΕΚ: Να κλάψουν ή να χαμογελάσουν;

Συναισθηματικός… διχασμός υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ μετά το ισόπαλο 2-2 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για το Europa League. Αφενός το αποτέλεσμα μειώνει σημαντικά τις ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «32» και υπάρχει απογοήτευση για το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε μακριά από τη νίκη για πέμπτο συνεχές παιχνίδι. Αφετέρου όμως υπάρχει ικανοποίηση για την εμφάνιση (κυρίως αυτή του δευτέρου ημιχρόνου), η οποία επιβραβεύτηκε από τον κόσμο με ένα ζεστό χειροκρότημα. Η προσπάθεια όμως δεν επιβραβεύτηκε από την τύχη, η οποία σε ένα ακόμη παιχνίδι γύρισε την πλάτη στους «κιτρινόμαυρους», που είχαν τρία δοκάρια και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές «κέρδισε» τον κόσμο και γρήγορα ο διχασμός στην εξέδρα μεταξύ όσων αποδοκίμαζαν Μπάγεβιτς (κυρίως) και παίκτες έδωσε τη θέση του σε συνθήματα ώθησης προς την ομάδα. Ζητούμενο πλέον για την ΑΕΚ είναι η διάρκεια στην καλή απόδοση και ασφαλώς οι νίκες, που έχουν λείψει πολύ από τον κόσμο. Έστω κι αν οι εγχώριοι στόχοι έχουν χαθεί, ενώ έχει απομακρυνθεί και αυτός της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.
http://www.sport-fm.gr

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Στόχος πρώτος: Να μην πτωχεύσουμε!

Ράλι για την εξεύρεση κεφαλαίων που θα βοηθήσουν στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας αλλά και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας θα πρέπει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, όπως τουλάχιστον υπέδειξε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκε διεξοδικά ο προϋπολογισμός του 2010. O Πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της, αλλά υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος είναι να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Η συνεδρίαση, που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, αναλώθηκε στην αποτίμηση της οικτρής οικονομικής κατάστασης που βρήκαν οι περισσότεροι υπουργοί στα υπουργεία που ανέλαβαν. Είναι ενδεικτικό ότι από τις τοποθετήσεις των υπουργών προκύπτει ένας μακρύς κατάλογος υποχρεώσεων του Δημοσίου, που πιστοποιεί πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Αυτή την κατάσταση ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αποτύπωσε με τη φράση «η κατάσταση που παραλάβαμε είναι πράγματι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν που περιέγραφε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Διπλάσιο έλλειμμα, ιστορικό χρέος. Αυτά μας παρέδωσαν, παρά τις δικές τους διαβεβαιώσεις προεκλογικά».

Europa League: Στουρμ Γκρατς - Παναθηναϊκός 0 - 1

Μετά το Βουκουρέστι ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Γκρατς νικώντας με το ίδιο σκορ (1-0) και την Στουρμ Γκρατς και από την 4η αγωνιστική είναι στην επόμενη φάση του Europa League. Το "χρυσό" γκολ ο Κατσουράνης στο 70'. Τραυματίστηκε ο Καραγκούνης, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον προσαγωγό. Τι και αν οι "πράσινοι" δεν είχαν κάνει προπόνηση, τι και αν το κρύο ήταν τσουχτερό... η βαριά φανέλα των "πράσινων" πέρασε νικηφόρα και από το Γκρατς. Χίλιοι περίπου φίλοι του "τριφυλλιού" αποθέωσαν στο φινάλε του αγώνα με την Στουρμ τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού που έφυγαν για την Αθήνα με ένα ακόμα "διπλό" στις αποσκευές τους. Με το έβδομο προσωπικό του γκολ ο Κώστας Κατσουράνης έδωσε στην ομάδα του ένα ακόμα πολύτιμο "τρίποντο" -αυτή την φορά ευρωπαϊκό- και το "τριφύλλι" είναι στους "32" του Europa League και απλά καλείται να παλέψει με την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, για την πρωτιά στον όμιλο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
http://www.sport24.gr

ETAK: Αντιδρά η εκκλησία για τη φορολόγηση

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι κληρικοί για τα νέα φορολογικά μέτρα για την Εκκλησία. Οι μητροπολίτες έχουν δυσαρεστηθεί λόγω του τριπλασιασμού του συντελεστή του ΕΤΑΚ ειδικά για τα Νομικά Πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπως ανέφερε, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, και περιέλαβε στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, «η Εκκλησία δεν αρνήθηκε τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της. Επιθυμεί όμως την ίση φορολογική μεταχείριση με τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του ελληνικού κράτους, όποιο περιεχόμενο και εάν αυτή εκάστοτε έχει». Αναφέρεται ακόμη ότι οποιαδήποτε νομοθετική μεταβολή του καθεστώτος σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας δεν μπορεί να επιχειρείται με σποραδικές νομοθετικές παρεμβάσεις, αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα διμερούς ενδιαφέροντος και, όπως όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, προϋποθέτει σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο ως και πλήρη συζήτηση των σχετικών παραμέτρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Cosco: Σκληρή κόντρα στο λιμάνι

«Ουσιαστικό διάλογο» με τους λιμενεργάτες αποζητά η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι «ανοιχτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια». Η υπουργός εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ να συνεχίσουν την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για αυτές τις κινητοποιήσεις». «Η άμεση έναρξη του διαλόγου, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για κομβικά ζητήματα της Σύμβασης, η συνέχιση της τιμολόγησης από τον ΟΛΠ ΑΕ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΛΠ ΑΕ αποτελούν το πλαίσιο των δεσμεύσεων, που η κυβέρνηση είχε αναλάβει και οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχθεί ήδη από τις 16 Οκτωβρίου», υπογράμμισε η κ. Κατσέλη. Κάλεσε, μάλιστα, τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν το κόστος των αποφάσεών τους για την οικονομία, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις παραγωγικές τάξεις. Ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό realfm, τόνισε ότι η συμφωνία ΟΛΠ-Cosco έχει κυρωθεί από την ελληνική πολιτεία και θα εφαρμοστεί, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου «να αισθάνονται οι εργαζόμενοι ασφάλεια, ότι έχουν συνέχεια και ότι δεν είναι απλώς ένα μικρό εξάρτημα όλης αυτής της ανάπτυξης».
ta nea