Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ευρωσοσιαλιστική συμμαχία κατά των κερδοσκόπων

Ελλάδα, Ισπανία, Νορβηγία αλλά και Βρετανία συγκροτούν ένα σοσιαλδημοκρατικό μέτωπο κατά των κερδοσκόπων.
Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες υπήρχε ένα όργιο κερδοσκοπίας από ξένους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και hedge funds που «ποντάρουν» ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Βρετανία αδυνατούν να ελέγξουν την πορεία των οικονομιών τους.

Στις χώρες αυτές οι επενδυτές, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος ασφάλισης δανεισμού για το δημόσιο χρέος έναντι πιθανής χρεοκοπίας και έχουν ανεβάσει σημαντικά τις αποδόσεις των ομολόγων, κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος δανεισμού.

Γ. ΜΙΧΑΣ: Όποιοι προκαταλάβουν το ΠΑΣΟΚ θα εξοστρακιστούν.


kalpi 1Μία δήλωση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μίχα που αφορά στην πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα τροφοδοτήσει εντάσεις. Κι αυτό επειδή υπάρχει ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπει θετικά την πρωτοβουλία αυτή, αλλά εμμένοντας σε λογικές και πρακτικές του παρελθόντος προφανώς θέλει να επιβάλλει τους δικούς του όρους και τον δικό του υποψήφιο. Εκφραστής της ίδιας λογικής φαίνεται ότι είναι και ο κ. Μίχας, ο οποίος θέλησε από τώρα να δώσει μία μικρή γεύση των όσων θα ακολουθήσουν.
Ερωτηθείς λοιπόν για την πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δήλωσε απόλυτος γνώστης της κατάστασης  και υπογράμμισε: «Γίνεται μία προσπάθεια από μία παράταξη του ΠΑΣΟΚ, νόμιμη σε εισαγωγικά και μία άλλη παράταξη. Όποια διαδικασία θέλει να προκαλάβει το κόμμα θα εξοστρακίζεται. Όποιος θέλει να καταθέσει προτάσεις θα αγκαλιαστεί. Δεν διώχνουμε κανέναν, αλλά δεν δεχόμαστε διαδικασίες που θα προκαλάβουν. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συνεργαστούμε. Εμείς πρέπει να αποβάλλουμε την λογική του καπελώματος και εκείνες την λογική του μικρομέγαλου, δηλαδή μας έχετε ανάγκη θα δείτε τι θα πάθετε...Αν εννοούν κάποιοι ότι θα επιλέξουν πρόσωπο που θα το επιβάλλουν στο κόμμα, τότε λάθεψαν. Αυτό είναι ότι χειρότερο. Αν καταθέσουν απόψεις θα τις ακούσουμε».
Η δήλωση αυτή είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο και θα οξύνει τις αντιπαραθέσεις κυρίως μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Σε ότι αφορά τώρα το σχέδιο «Καλλικράτης» ο κ. Μίχας ανέφερε ότι θα κατατεθεί μαζί με το χωροταξικό πριν το Πάσχα, ώστε από τον Μάιο να ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή των προσώπων που θα ηγηθούν.
Ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνη που είχε ακολουθηθεί κατά το παρελθόν. «Θα επιλεγούν υποψήφιοι με σοβαρή προσέγγιση, με κοινωνικές αναφορές, που δεν θα δείχνουν μόνο αλλά θα είναι έντιμοι», τόνισε.
http://www.epiruspost.gr

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ.

Κάθε μέρα, που περνάει πληθαίνουν οι ενδείξεις, πως ο «αναμορφωτής» Αντ. Σαμαράς, έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, απέναντι στο σύστημα, το οποίο τον στήριξε κι εκλέχτηκε αρχηγός στη Ν.Δ. : το σύστημα Καραμανλή !
Σιγά – σιγά το κουβάρι ξετυλίγεται κι εμφανίζονται ανάγλυφοι οι όροι και οι περιορισμοί, που έχουν τεθεί, εν είδει συμβολαίου. Η νέα νεοδημοκρατία, έρχεται ως συνέχεια, ως υπερασπιστής των προηγούμενων κυβερνητικών θητειών, γεμάτη υπερηφάνεια για το …έργο τους !
Η στάχτη στα μάτια, ονομάζεται «λάθη και ολιγωρίες» τα οποία, όμως, χρεώνονται σε επί μέρους πρόσωπα, με ατομικές (!) επιλογές και λειτουργίες, τα οποία έχουν εξοβελισθεί από το κόμμα. Πρόκειται, βέβαια, για τα πρόσωπα, που, ήδη, ο ίδιος ο Καραμανλής, είχε περιθωριοποιήσει…

Analyze This

Δεν χάνει στιγμή να διακωμωδεί τον εαυτό του, προκαλώντας ερωτηματικά στους Ελληνες πολίτες. Δεν ενθυμούμαι άλλον πρώην πρωθυπουργό, με παρόμοια συμπεριφορά απαξίωσης προς τον ίδιο αλλά και την πρότερη κυβερνητική του θητεία.

Η συμπεριφορά του Καραμανλή, χρήζει ανάλυσης απο ειδικούς επιστήμονες- των κορυφαίων ψυχολόγων συμπεριλαμβανομένων.

Η εικόνα ενός καλοφαγά ταξιδευτή-"Greco maskara", τον αποκαλεί το "Πρώτο Θέμα"-, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχείς...
διακοπές, αφηγείται και ακούει ανέκδοτα, γελάει δίχως τακτ και οι φωτογραφίες του, σε διάφορες φάσεις αφασίας, να κοσμούν τα έντυπα, δεν έχει προηγούμενο στη νεώτερη ιστορία του έθνους.

Εαν δεν του συμβαίνει κάτι βαθύτερο, που αγνοεί η κοινή γνώμη, έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική προσωπικότητα που αφού έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού με τις επιλογές του μοιάζει ν απολαμβάνει τα ερείπια που άφησε πίσω του!

Το να υποκρίνεται οτι δεν χαμπαριάζει τι συμβαίνει γύρω του είναι πολύ υποκριτικό. Ανάγκασε ακόμη και μια κυρία, όπως είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, να του πει να πάει να γ...!

Ταιριάζουν όλα αυτά σ έναν πρώην πρωθυπουργό η θα πρέπει έντρομοι ν αναρωτηθούμε πως διάολο κυβερνούσε τη χώρα για 5 ολόκληρα χρόνια;

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
kourdistoportocali

"Ενοχος" ο Καραμανλής

 Ενοχος  ο Καραμανλής
Στον προθάλαμο της δεινής οικονομικής κρίσης που κυκλώνει απειλητικά τη χώρα, οι πολίτες έχουν πειστεί οριστικά για τους υπαίτιους που οδήγησαν την ελληνική οικονομία σε καθεστώς μιας ιδιότυπης ευρωπαϊκής επιτροπείας και την ίδια στιγμή, εκδηλώνοντας αξιοσημείωτη ωριμότητα, αξιώνουν από την κυβέρνηση επειγόντως παρεμβατικά, αλλά κοινωνικά δίκαια μέτρα.
Για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα της Marc Α.Ε για το «Εθνος της Κυριακής», η ευθύνη για τη ραγδαία δημοσιονομική επιδείνωση ανήκει προσωπικά στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αλλά και συλλογικά στην κυβερνητική του ομάδα. Ωστόσο, εξίσου σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η καταδίκη της προηγούμενης διακυβέρνησης, που εκφράστηκε άλλωστε εντυπωσιακά με τη μαζική εκλογική αποδοκιμασία της ΝΔ στις κάλπες, δεν πρέπει, κατά την άποψη των περισσότερων, να συνεχιστεί διά της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, επειδή θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη αρνητική διεθνώς εικόνα της χώρας.

«Ριζικές αλλαγές, όχι μερεμέτια»

Μετά από μια δεκαετία εξαγγελιών για μεταρρυθμίσεις, η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προχώρησε στο σχέδιο Καλλικράτης, τη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία, μεταξύ άλλων, αποσκοπεί στην δημιουργία ισχυρών Δήμων με αναπτυξιακό και Κοινωνικό ρόλο, που θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της Τοπικής και Περιφερειακής ανάπτυξης.
Ωστόσο, στην Κέρκυρα η πρόταση για πέντε Δήμους, πλην Παξών και Διαποντίων Νήσων, όχι μόνο δεν συνάδει με την φιλοσοφία του Καλλικράτη αλλά αντιθέτως φαίνεται να οδηγεί σε έναν νέο Καποδίστρια, ο οποίος σκόνταψε, εν τη γενέσει του, σε μικροκομματικούς σκοπέλους και οδήγησε στην δημιουργία καταχρεωμένων Δήμων, χωρίς προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Θα μπορέσουν άραγε τέσσερις Δήμοι, εκτός του Δήμου Κερκυραίων, με μέσο όρο πληθυσμού 16.848, να φέρουν εις πέρας νέες αρμοδιότητες που αφορούν υπηρεσίες αλληλεγγύης, εκπαίδευσης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης; Θα μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδα του νέου επιστημονικού προσωπικού, που απαιτείται για την πλήρη στελέχωση τους;
Θα έχουν την επάρκεια για να ενταχθούν στο νέο Πρόγραμμα «Ελλάδα», στο οποίο μετεξελίσσεται το σημερινό «ΘΗΣΕΑΣ», ώστε να υλοποιήσουν αναπτυξιακά έργα για την βελτίωση της ζωής των Κερκυραίων ή θα πάρουν ψίχουλα και απλά θα διαχειρίζονται την μίζερη πραγματικότητα την οποία χρόνια τώρα βιώνουμε;
Στα ερωτήματα αυτά φαίνεται να απαντά μια άλλη πρόταση, η οποία θέλει την Κέρκυρα να αποτελεί έναν ενιαίο Δήμο και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η επικρατέστερη αν υπήρχε ομοιογένεια από άποψη είδους απασχόλησης των πληθυσμών των συνενούμενων Δήμων και αν είχε υλοποιηθεί ο οδικός άξονας Βορρά – Νότου και οι παρακάμψεις.
Ως μέση λύση προτείνεται η διαίρεση της Κέρκυρας σε τρεις Δήμους: τον Δήμο Κερκυραίων, ως έχει, έναν στο Βορρά και έναν στο Νότο, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Αχιλλείων. Η πρόταση αυτή με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, γιατί αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην δημιουργία τριών μεγάλων Δήμων, με μέσο όρο πληθυσμού 30.000, ικανούς να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της Τοπικής Κοινωνίας.
Θεωρώ δε ότι δεν δύναται να υλοποιηθεί οποιαδήποτε συνένωση, αν πρωτίστως δεν διασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια των νέων ΟΤΑ αν, δηλαδή, δεν διευκρινιστεί το ποσοστό από τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας και του ΦΠΑ που θα κατανεμηθεί στους ΟΤΑ και τα ακριβή ποσά που θα δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ.
Επίσης, προκειμένου οι νέοι ΟΤΑ να είναι «κύριοι του οίκου τους» και να έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους, πρέπει να κάνουν χρήση των παραλιών τους και να εκμεταλλεύονται τις λιμενικές ζώνες και την πολιτιστική τους κληρονομιά, χωρίς να υποχρεώνονται να καταβάλουν ποσοστό των κερδών τους.
Σε επίπεδο περιφέρειας κρίνεται αναγκαίο οι «επτά θυγατέρες της μητέρας Ελλάδας» να μείνουν ενωμένες, ώστε, με την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών, να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη νησιωτικότητα από μειονεξία σε συγκριτικό πλεονέκτημα. Να μπορέσουμε επιτέλους, να αποκτήσουμε βασικά δίκτυα υποδομών υγείας, παιδείας και εκπαίδευσης και να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε το περιβάλλον, τα μνημεία, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.
Εν κατακλείδι, επειδή η νέα Διοικητική μεταρρύθμιση είναι πολύ σοβαρή και αν αποτύχει, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συμπαρασύρει όλο τον Δημόσιο τομέα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τις επόμενες γενιές, πρέπει οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας να προχωρήσουν με τόλμη και αποφασιστικότητα σε ........Ριζικές αλλαγές, όχι μερεμέτια.....
Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θα μπορούσε να λέει...

-Ψιχαλίζει ή με φτύνουνε;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος 
 

Η απάντησή μου σ' ένα "συμπατριώτη" Γερμανό!

Από τον Γεώργιο Π. Ψωμά
Γεια σας συγχρεοκοπημένοι,

ας είν’ καλά το ιντερνέτι, σήμερα, 19-2-2010, είχα την ευκαιρία να διαβάσω, στο www.tvxs.gr, μια επιστολή που έστειλε στο Γερμανικό περιοδικό Stern κάποιος συμπατριώτης μας από τη Γερμανία, ο αγαπητός Walter Wüllenweber (αφού όλοι είμαστε στην ενωμένη Ευρώπη – χα χα χα χα χα χα – είμαστε συμπατριώτες!!!!!!!!!!!!). Λέει λοιπόν ο αγαπητός Walter:

«Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει...

όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του σε τέτοιο βαθμό και για τόσο μακρύ διάστημα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά και εμάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ μια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη μας λέτε, λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Στο Γερμανικό περιοδικό “Focus” που κυκλοφορεί…

Κάποια πράγματα καλύτερα να μην σχολιάζονται. Ωστόσο είναι κρίμα για την Ελλάδα να “σέρνεται” τόσο χαμηλά και να γελοιοποιείται εξαιτίας κάποιων ανίκανων. Είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας σε ένα βαθμό αυτό που γίνεται μιας και η πτώση του “ευρώ” ανεβάζει τις εξαγωγές τους. Το γεγονός πως καλούνται να πληρώσουν τα δικά μας λάθη έχει μία λογική στο να αντιδρούν και να φωνάζουν. Είμαστε υπόλογοι λόγω των ψευδών στοιχείων που κατά καιρούς δίναμε. Είναι επίσης λογικό στο να έχουν αυστηρό ύφος μιας και μας θεωρούν σπάταλους, τεμπέληδες, απείθαρχους και πέρα του δέοντος “εξυπνάκηδες”. Ωστόσο προσωπικά πιστεύω πως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι βαθύτερο, με μια αποστροφή που περιέχει επιπλέον στοιχεία και πιθανόν συμφέροντα, ενώ έχω την εντύπωση πως αυτό δεν θα το έκαναν για καμία από τις λοιπές χώρες της Ευρωζώνης στη περίπτωση που αντιμετώπιζε τα ίδια ακριβώς οικονομικά προβλήματα με τη χώρα μας. Δεν αξίζουμε όλοι οι Έλληνες την ίδια τύχη επειδή κάποιοι δεν διαχείριστηκαν σωστά τα οικονομικά της χώρας, όπως δεν αξίζουν και εκείνοι (οι Γερμανοί) όλοι την ίδια τύχη επειδή κάποιος τρελός ήθελε να καταλάβει ολόκληρο το πλανήτη.
http://elladacom.blogspot.com

Faces of world Travel

"Χρυσοί" κανόνες προστασίας για τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης δεν προσφέρουν μόνο νέες δυνατότητες προβολής σε επιχειρήσεις, αλλά ελλοχεύουν και αρκετούς κινδύνους. Γι΄ αυτό το λόγο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (Enisa), δημοσίευσε μια οδηγία, μέσω της οποίας αναφέρονται οι χειρότερες περιπτώσεις κακόβουλης χρήσης μιας υπηρεσίας του Web 2.0 και πώς μπορεί κανείς να τις αποφύγει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού η κλοπή ταυτότητας, η βιομηχανική κατασκοπία και η δυσφήμηση αποτελούν τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις κακόβουλης εκμετάλλευσης ενός κοινωνικού δικτύου.

Για να μπορέσετε να προστατευτείτε από τέτοιες καταστάσεις, ο Enisa συστήνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: να κάνετε πάντα logout από την υπηρεσία όταν δεν τη χρησιμοποιείτε, ποτέ να μην αφήνετε το autocomplete να απομνημονεύσει τους κωδικούς πρόσβασης σας, να κρατάτε ξεχωριστά τις προσωπικές από τις επαγγελματικές σας επαφές, να ενημερώνετε άμεσα τις αρχές όταν σας κλέψουν μια φορητή συσκευή που περιέχει ευαίσθητα δεδομένα και να ενεργοποιείτε τις λειτουργίες προστασίας του ιδιωτικού σας απορρήτου που προσφέρει η εκάστοτε υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Τα παραπάνω αποτελούν τους βασικούς κανόνες προστασίας, σύμφωνα με τον Enisa.

«The Insider»: Το νέο ενημερωτικό πόρταλ ...με "χρώμα" ΒΒC από το blog των ανταποκριτών ...

"Μετά από δυο και πλέον χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο ήρθε η ώρα για το «Foreign Press» να αλλάξει. Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου μετατρέπεται σε «The Insider», www.theinsider.gr

Όταν ξεκινήσαμε, τον Δεκέμβριο του 2007, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι το Foreign Press θα είχε τέτοια απήχηση. Εγκαταλείπει τον χώρο του στο blogger, έχοντας αναρριχηθεί στην πρώτη δεκάδα των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων blogs στην Ελλάδα.

Κέρκυρα. ‘‘Επεσε’’ ξύλο στη Νομαρχία;


Οργιάζουν οι φήμες στο νησί για πολύ θερμό επεισόδιο, την εβδομάδα που πέρασε, στη νομαρχία της Κέρκυρας.
Πολίτης, σε έξαλλη κατάσταση, κυνηγούσε στις σκάλες και επιτέθηκε τελικά σε γνωστό αυτοδιοικητικό στέλεχος διαμαρτυρόμενος, με αυτόν τον ακραίο τρόπο, για κάποιο οικονομικό ‘‘υπόλοιπο’’.
Οι υπάλληλοι του 2ου ορόφου της νομαρχίας, ακούγοντας τις φωνές, βγήκαν έξω από τα γραφεία τους.
Τελικά με την παρέμβαση κάποιων τερματίστηκε το επεισόδιο.
Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ότι το θύμα δεν είναι εκλεγμένο από το νομαρχιακό ψηφοδέλτιο αλλά από δημοτικό αλλά τυχαίνει να βρίσκεται, αρκετό χρόνο εβδομαδιαίως, στη νομαρχία.
Τα άλλα βρείτε τα μόνοι σας.
Η Κέρκυρα ‘‘βουίζει’’!

Κερκυραϊκή Αλεπού

Mια καινοτόμος και περίεργη συσκευή...


Gogirl

Θα κοστίζει μόλις 10 δολαρια και θα επιτρέπει στις γυναικες σε δημόσιες τουαλέτες να ουρούν σε ορθια στάση! Η συσκευή είναι φτιαγμένη από σιλικόνη και με ένα απλό πλύσιμο ξαναμπαίνει στη...Θηκη της για να ξανα χρησιμοποιηθεί... 

SUPERLEAGUE ΠΑΟΚ - ΠΑΟ: 2 -1 (video)