Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

LUCCIANO PIZZICHINI: O 7χρονος Carlos Santana

Ένα φιλμάκι στο YouTube του έφερε συμβόλαιο εκατομμυρίων

Αυτό θα πει να κυνηγάει κανείς την τύχη του. Ο Fede Alvarez, παραγωγός από την Ουρουγουάη, «ανέβασε» το Νοέμβριο στη γνωστή ιστοσελίδα YouTube μια ταινία μικρής διάρκειας. Στη συνέχεια, προσεγγίστηκε από εταιρεία του Χόλυγουντ, που του πρόσφερε συμβόλαιο αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία δικής του ταινίας. Η ταινία θα πριμοδοτηθεί από το σκηνοθέτη Sam Raimi, ο οποίος συμμετείχε στις επιτυχημένες ταινίες «Spiderman» και «Evil Dead». Το φιλμάκι του Fede Alvarez έχει τίτλο «Ataque de Panico!» (Panic Attack!) και απεικονίζει γιγαντιαία «ρομπότ» που εισβάλλουν και καταστρέφουν την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο. Το φιλμάκι κόστισε μόλις 300 δολάρια στον Alvarez, ο οποίος είπε ότι το ανέβασε Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ήταν γεμάτο από προτάσεις Χολυγουντιανών στούντιο!


http://eglimatikotita.blogspot.com

Το ΠΑΣΟΚ μαζεύει τις υπογραφές...

...για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens

.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
PRESS-GR
.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, πριν από λίγο άρχισαν να συγκεντρώνονται στη Βουλή οι υπογραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση που θα κατατεθεί για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Siemens. Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.
http://press-gr.blogspot.com

ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ -"ΤΡΙΖΕΙ" Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν ξέρω αν πήρατε χαμπάρι το νέο επεισόδιο στον Σύριζα, που δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία στο εσωτερικό του. Κάποιοι τα έβαλαν με τον Τσίπρα, γιατί πήγε -λέει- στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί είπε αυτά που είπε. Σαν να είναι το συμμαχικό σχήμα της Αριστεράς κανένα γκρουπούσκουλο...Ακόμη και οι πιό δύσπιστοι αρχίζουν, πλέον, και πείθονται ότι η συγκατοίκηση είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Όσο πιό γρήγορα πειστεί και ο Τσίπρας γι' αυτό και προχωρήσει στην αυτονόμηση του Συνασπισμού, τόσο πιό σύντομα θα απαλλαγεί ο φορέας της Ανανεωτικής Αριστεράς από "βαρίδια" που τον τραβάνε στον βυθό...

http://veto300.blogspot.com

Ένταση με απλήρωτους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Magna Grecia

alt

Με την καταβολή μέρους των οφειλομένων έληξε αργά το απόγευμα η ένταση που προκλήθηκε στο ξενοδοχείο Magna Grecia. Οι 35 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο παρουσία αστυνομικής δύναμης. Στην καταβολή του μισθού του Οκτωβρίου και του επιδόματος Χριστουγέννων προχώρησε χθες η εργοδοσία του ξενοδοχείου Magna Grecia, ενώ δεσμεύτηκε για την καταβολή των υπολοίπων οφειλομένων (επιδομάτων, άδειας κλπ.) έως το τέλος του χρόνου. Στο ξενοδοχείο από νωρίς συγκεντρώθηκαν οι 35 εργαζόμενοι προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Παρών και ο πρόεδρος του σωματείου τους Στ. Πελάης και ο νομικός τους σύμβουλος Σπ. Αλαμάνος. Ένταση επικράτησε αρχικά ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδοσία και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν επεισόδια.

http://www.corfupress.com

Εναλλακτικούς browser θα προτείνουν στους χρήστες τα ίδια τα Windows

Η δεκαετής διαμάχη ανάμεσα στη Microsoft και τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ φαίνεται ότι τερματίζεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα Windows θα δίνουν στους χρήστες την ευκαιρία να διαλέξουν άλλο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο αντί για τον Internet Explorer. «Εκατομμύρια Ευρωπαίοι καταναλωτές θα ωφεληθούν από αυτή την απόφαση αποκτώντας τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής για το ποιον browser θα χρησιμοποιούν» δήλωσε ικανοποιημένη η επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Νέλι Κρόες. Στο τελευταίο επεισόδιο της πολυετούς νομικής διαμάχης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε τον Ιανουάριο τη Microsoft ότι παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού με την ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows.
Από τον προσεχή Μάρτιο, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα προβάλλει ένα αναδυόμενο παράθυρο το οποίο θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 12 διαφορετικά προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, AOL, Maxthon, K-Meleon, Flock, Avant Browser, Sleipnir και Slim Browser. Η λίστα των εναλλακτικών browser θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε εξάμηνο μέσω του Windows Update βάσει των προτάσεων που καταθέτουν ανεξάρτητες πηγές στην αγορά. Με την κίνηση αυτή η Microsoft φαίνεται να γλιτώνει ένα νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων, μετά το πρόστιμο των 1,87 δισ. ευρώ που της είχε επιβληθεί για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού στην ΕΕ. Εναντίον της εταιρείας εξακολουθεί πάντως να εκκρεμεί έρευνα σχετικά με το κατά πόσον η Microsoft αποκρύπτει από ανταγωνιστές τους σημαντικά δεδομένα, τα οποία απαιτούνται για την ανάπτυξη εφαρμογών που συνεργάζονται με τα Windows εξίσου καλά με τα αντίστοιχα προϊόντα της Microsoft.
cobra-argos

Τα πιο συχνά προβλήματα κατά την αναβάθμιση στα Windows 7

Η εταιρεία iYogi, που ειδικεύεται στην παροχή τεχνικής υποστήριξης για θέματα υπολογιστών, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα συχνότερα προβλήματα που συναντούν όσοι προχωρούν σε αναβάθμιση από τα Windows Vista στα 7. Το 31% των χρηστών αναφέρουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης τα οποία σχετίζονται με τη μεταφορά προγραμμάτων και δεδομένων στο νέο λειτουργικό. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για μικροπροβλήματα που τελικά αντιμετωπίζονται και δεν αφήνουν πικρή γεύση στους χρήστες. Ένα 26% αναφέρει ότι λείπουν προγράμματα που υπήρχαν στα Vista αλλά δε συμπεριλαμβάνονται στα 7. Πρόκειται μεταξύ άλλων για τα Windows Live Mail, Windows Live Movie Maker και Windows Live Photo Gallery. Βέβαια, η Microsoft έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι αυτά τα προγράμματα δεν υπάρχουν στα Windows 7, άρα πρόκειται για περιπτώσεις χρηστών με ελλειπή ενημέρωση. Το 14% αναφέρει προβλήματα με τη λειτουργία του Aero, τα οποία συνήθως οφείλονται σε ανεπάρκεια της κάρτας γραφικών ή του σχετικού driver. Οι τρεις αυτές κατηγορίες προβλημάτων καταλαμβάνουν το 71% των αναφερόμενων προβλημάτων. Πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για προβλήματα που συναντά ένα μικρό ποσοστό των χρηστών που προχωρούν σε αναβάθμιση. Με δεδομένο το 95% των κατόχων Windows 7 ήρθαν σε επαφή με το λειτουργικό αγοράζοντας νέο υπολογιστή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ποσοστό των προβλημάτων στο γενικό πληθυσμό είναι εξαιρετικά μικρό.
http://e-pcmag.gr

Cherrypal Africa: το netbook των 99 δολαρίων

Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία Cherrypal παρουσίασε ένα νέο netbook, το οποίο πωλείται στην αμερικανική αγορά αντί 99 δολαρίων. Η εξαιρετικά ελκυστική, σε σχέση με τα "κανονικά" netbooks, τιμή επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης εξαιρετικά οικονομικών συστατικών. Όπως αναφέρει το 'EETimes', η Cherrypal χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή της κινέζικης εταιρείας Ingenic Semiconductor, ο οποίος λειτουργεί στα 400MHz και βασίζεται στην αρχιτεκτονική MIPS-II. Επιπλέον το "Africa", όπως ονομάζεται το 99 δολαρίων netbook, είναι εξοπλισμένο με 256ΜΒ μνήμη RAM και 2GB μνήμη flash. Ως λειτουργικό σύστημα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στο Linux ή τα Windows CE της Microsoft. To σπαρτιάτικα εξοπλισμένο "Africa" διαθέτει επίσης μια οθόνη 7 ιντσών.

http://pcnea.blogspot.com

ΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟΥ ΤΟΥ ΟΛΑ - ΔΕΙΤΕ !

Η Ελλάδα δια μέσου των αιώνων!

http://www.epikairo.gr

Πόσο εύκολο είναι να πετάξεις κοτσάνα...

όταν σε κολλάνε στον τοίχο, με το "καλημέρα".
Με μια και μόνο τόσο μικρή πρόταση, που κρύβει όμως τόση δύναμη και αλήθεια μέσα της:



http://antikrogias.blogspot.com

Μπράβο στον Ανδ. Λοβέρδο...

-Ούτε ευρώ από τα Ταμεία για τα 81,6 εκατ. ευρώ της εθελουσίας στον ΟΛΠ. Ας τα πληρώσουν οι Κινέζοι...
Από τον Θανάση Λεπίδη

«Δεν υπάρχει περίπτωση επιβάρυνσης των Ταμείων από την κυβέρνηση αυτή. Τα ταμεία μας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις. Και είμαι σαφής και συγκεκριμένος. Ας πληρώσουν οι Κινέζοι ό,τι είναι να πληρώσουν. Τα Ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ».
Aυτή την κατηγορηματική δήλωση έκανε -και μπράβο του- μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με την εθελουσία στον ΟΛΠ...
Σημειώνεται ότι το κόστος της συμφωνίας για εργασιακή ειρήνη στο Λιμάνι ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΛΠ και τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων ανέρχεται στα 81,6 εκατ. ευρώ!
press-gr

Απο την συνεδριαση της Ν.Δ. (Ο ενας μιλουσε, η αλλη δεν χειροκροτουσε και εκεινος βαριοοοοοοοτανε!!!!)

http://asimonis.wordpress.com/

Η Microsoft θα δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν τον browser που επιθυμούν

Μια πολύχρονη διαμάχη στον χώρο του software φαίνεται πως (για την ώρα τουλάχιστον) λαμβάνει τέλος, καθώς δεκτή έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση της Microsoft όσον αφορά τον τρόπο με τον οποία θα επιλέγουν οι χρήστες του λειτουργικού της τον web browser που επιθυμούν, κλείνοντας έτσι ένα μακρόχρονο κεφάλαιο αντιδικίας των δύο πλευρών γύρω από τον Internet Explorer, τον τρόπο που αυτός προωθείται μέσα από τα Windows και την πιθανότητα αυτοί οι τρόποι να είναι κατά του υγιούς ανταγωνισμού. Η εταιρεία, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, θα προσφέρει στους χρήστες των Windows XP, Windows Vista και Windows 7 την δυνατότητα να επιλέξουν ποιόν web browser επιθυμούν να εγκαταστήσουν στο σύστημα τους. Η εφαρμογή αυτή θα προσφέρεται στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιων γειτονικών χωρών για τα επόμενα πέντε χρόνια, μέσω του Windows Update. Επιπρόσθετα, οι κατασκευαστές υπολογιστών θα πρέπει να παραδίδουν τα μηχανήματα τους εφοδιασμένα με όλους τους ανταγωνιστικούς browser, συμπεριλαμβανομένου ή μη του Internet Explorer. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ελέγχει πως η οθόνη μέσα από την οποία οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν τον browser τους λειτουργεί κανονικά ενώ είναι πιθανό στο μέλλον να ζητήσει να γίνουν και αλλαγές οι προσθήκες σε αυτή, διασφαλίζοντας έτσι πως επιτυγχάνει αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε.
http://thenewsbus.blogspot.com/

Ομπρέλα που φωτίζει με τις σταγόνες της βροχής


Η ομπρέλα αυτή, όπως φαίνεται και στην εικόνα, φωτίζει χρησιμοποιόντας ενέργεια που παράγουν οι σταγόνες της βροχής. Για να το κάνει αυτό διαθέτει μια μεμβράνη από αγώγιμο υλικό που ονομάζεται PDVF και το οποίο μετατρέπει την κινητική ενέργεια της βροχής σε ηλεκτρική. Η ενέργεια αυτή είναι αρκετή για να φωτίσει τα LEDs που βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος της. Έτσι μπορείται να εντοπίζετε τις λακκούβες με νερό, σε μια βροχερή νύχτα!!!
http://siteseeing.gr

Η μαϊμού του πόρτ παγκάζ (the trunk monkey)



Σας παρουσιάζουμε μια μελλοντική επαναστατική τεχνολογία αυτοκινήτων που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια. Ονομάζεται "the trunk monkey". Για να την ενεργοποιήσετε αρκεί και μόνο να πατήσετε ένα κουμπί. Δείτε και μόνοι σας...

http://clopyandpaste.blogspot.com

Anti-Gravity Boots

Μη σας ξεγελάει (εντελώς) ο τίτλος. Δεν είναι από καμία ταινία επιστημονικής φαντασίας που περπατάνε στο διάστημα ή και –γιατί όχι;- στο ταβάνι. Απλά είναι μία εναλλακτική πρόταση στα… πατίνια. Αν θέλετε να πηγαίνετε κάπου πιο γρήγορα και πιο εκκεντρικά.

Ξεχάστε πατίνια, ποδήλατα και ιστορίες. Τώρα μπορείτε να φοράτε τιςAnti-GravityBoots και να… πετάτε. Σχεδόν, δηλαδή. Είναι φτιαγμένα ώστε να προσαρμόζονται σε πολλά είδη παπουτσιών, αν και καλύτερα πάνε με αθλητικά. Ένα μικρό βήμα για το shoot.gr,
ένα μεγάλο άλμα για τους αναγνώστες του.
http://rc-cafe.blogspot.com

«Θύελλα» για την εθελουσία στον ΟΛΠ

Τη διαφωνία τους με τη συμφωνία ύψους 69 εκατομμυρίων ευρώ που συνήψε η διοίκηση του ΟΛΠ για την πρόωρη συνταξιοδότηση 300 εργαζομένων εξέφρασαν σήμερα ανοιχτά οι υπουργοί Παιδείας και Εργασίας. Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε «εξωφρενική» τη συμφωνία, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται τόσα χρήματα για τόσους λίγους εργαζομένους, την ώρα που τα Ταμεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. «Εφαρμόζουμε τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης», απαντά ο Γ. Ανωμερίτης. «H συμφωνία είναι εξωφρενική. Εξωφρενική! Δηλαδή είναι μέσα στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στην Ολυμπιακή και στον ΟΛΠ, όπου πραγματικά όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα όφελος από την επιλογή που έχουν κάνει αλλά έχουν βάλει μέσα και τον δημόσιο τομέα», είπε σε συνέντευξή της στον Flash η Αννα Διαμαντοπούλου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με τους εργαζομένους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέστησε σαφή τη διαφωνία του με τη συμφωνία. Δεν είναι δυνατόν, είπε, να δίνει το Δημόσιο τόσα λεφτά για πρόωρη συνταξιοδότηση, την ώρα που τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν να μην έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις. Πρότεινε μάλιστα να επωμισθεί το κόστος η κινεζική εταιρεία COSCO. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης σε γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει ότι οι όροι της εθελουσίας εξόδου καθορίζονται με νόμο που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης του Οργανισμού με τους συνδικαλιστές. Παράλληλα, εξηγεί ότι δεν προκύπτει επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων, καθότι ο ΟΛΠ θα καλύψει τις εισφορές τους για το διάστημα που θα παρέμεναν στην εργασία και ότι το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης δεν αφορά μόνο τριακόσιους «λιμενεργάτες», αλλά το σύνολο του προσωπικού που θα μπορούσε να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός πενταετίας. «Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη η οποία συντάχθηκε το 2008, η πληρωμή συντάξεων και εισφορών για όλους τους δυνητικά δικαιούμενους ανέρχεται σε 56 εκατ. ευρώ και η ωφέλεια λόγω μη καταβολής μισθών, υπερωριών κλπ σε 67 εκατ. ευρώ.Επομένως από την εθελουσία έξοδο προκαλείται μεσοπρόθεσμα θετικό υπόλοιπο για τον ΟΛΠ 11 εκατ. ευρώ», επισημαίνει ο κ. Ανωμερίτης. Το κόστος αυτό, εξηγεί, υπερκαλύπτεται από το ετήσιο «μίσθωμα» 25,3 εκατ. ευρώ που θα καταβάλλει η Cosco καθώς και την υπεργολαβία 4,6 εκατ. που αναλαμβάνει ο ΟΛΠ.

Υποβάθμιση της Ελλάδας και από την Standard & Poor΄s


Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας προχώρησε ο σήμερα και ο διεθνής οίκος Standard & Poor΄s. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιολογεί σε «BBB+» από «A-», ενώ επιβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση παραμένει σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης (Credit Watch) με πιθανές αρνητικές συνέπειες. «Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για την μείωση του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος», αναφέρει σε ανακοίνωση ο αναλυτής της Standard & Poor΄s, Marko Mrsnik. Ο ίδιος εξηγεί πως «πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αναμόρφωση των δημόσιων οικονομικών αντιμετωπίζουν εγχώρια εμπόδια που ενδεχομένως να απαιτήσουν σημαντικές προσπάθειες για σειρά ετών προκειμένου να ξεπεραστούν». Ο οίκος επισημαίνει παράλληλα ότι λόγω της ανοδικής αναθεώρησης των προβλέψεων μας για το γενικό χρέος της κυβέρνησης και τα επίπεδα του ελλείμματος -και το εκτιμώμενο κόστος για την εξυπηρέτηση των εν λόγω υποχρεώσεων- βλέπουμε περαιτέρω μείωση της δημοσιονομικής ευελιξίας της Ελλάδας σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ό,τι είχαμε αρχικά εκτιμήσει.

ta nea