Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Περιμένοντας την πτώση ΚΑΙ του Σύριζα..

 Οι μέρες θυμίζουν τις τελευταίες μέρες του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ακινησία, μικροπολιτικές εξαγγελίες και διατάξεις που πάνε και έρχονται μέσω twitter ή τηλε-παραθύρων, σε συνδυασμό με μία πλήρη απουσία πολιτικού σχεδιασμού. Τα πάντα κινούνται με κεκτημένη ταχύτητα προς μια ακόμα εκλογική «μάχη» όταν γίνει –δεν έχει σημασία αν θα γίνουν διπλές ή τριπλές εκλογές- που το αποτέλεσμα θα αποδομήσει για άλλη μια φορά την τηλεοπτική πραγματικότητα των καταλληλότερων και ικανών. Η ΝΔ θα ακολουθήσει νομοτελειακά τον ίδιο δρόμο προς την απαξίωση όπως το ΠΑΣΟΚ μιας και ήταν αδύνατο να προβεί σε μια πολιτική που θα ήταν απέναντι στην πελατειακή βάση των κομμάτων εξουσίας όπως αυτά δημιουργήθηκαν και εξελίχτηκαν από το 1974 και μετά. Δεν είναι χαμένη ευκαιρία ή στοίχημα. Είναι αδυναμία λόγω «συστατικών».
Τα κόμματα που συγκυβερνούν όσο και αν πολώσουν το κλίμα ή βάλουν διλήμματα δεν μπορούν να καταφέρουν το αναπόφευκτο. Οι λόγοι είναι απλοί και δεν μπορούν να μασκαρευτούν με μακροοικονομικές αναλύσεις ή καταστροφολογία μιας και δεν αφορούν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.

Μια πολύτιμη νίκη: Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες

metanastes_11022014.jpg

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. [protothema]

Σε απόσυρση της διάταξης, που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές στους μετανάστες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Υπό αυτά τα δεδομένα, στη σχετική τροπολογία που έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παραμείνει μόνο η διάταξη που αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοιδιοικητικών εκλογών (18-25 Μαΐου).

Δημοσκόπηση GPO: Ξεφούσκωσε εντυπωσιακά μέσα σε δυο μήνες η Ελιά



GPO, Φεβρουάριος 2014

Ν.Δ: Μετά το μπάχαλο στον Δήμο Κέρκυρας, μπάχαλο και στην Αθήνα ...


 
Μετά το μπάχαλο που επικρατεί στην τοπική Κέρκυρας όσον αφορά τον υποψήφιο για τον Δήμο, μπάχαλο και στην Αθήνα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να πέρνει στηρίξη για τον δήμο Αθηναίων. Και όλα αυτά ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβει υποψήφιος και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως επικεφαλής ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης στον ίδιο Δήμο !!! Σειρά έχει η Περιφέρεια Μακεδονίας...
Success Story λέμε !

Επέστρεψε ο Γιωργάκης ;;;

saktsak

Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Αγώνα

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Την ερχόμενη Πέμπτη (13 Φλεβάρη), στις 8:30μμ, στο φιλόξενο χώρο της «Στρούγκας» στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας 116, απέναντι από το Δημαρχείο), η «Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση» διοργανώνει εκδήλωση με ομιλήτρια την Rafeef Ziadah, παλαιστίνια ακαδημαϊκό, ακτιβίστρια και ποιήτρια, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για το μποϊκοτάζ ενάντια στο σιωνιστικό μόρφωμα.

Τα παιχνίδια αναπαλαίωσης της Δεξιάς


Μπορεί και ο πλέον αδαής να αντιληφτεί το τι θα επακολουθήσει στη ΝΔ μετά τη συντριβή της στις εκλογές (ευρω-εκλογές, Δημοτικές).
Η αποσύνθεσή της είναι τέτοια που βυθίζει το καράβι και πριν από τις εκλογές: Ο Σαμαράς αμφισβητείται ανοικτά από πλήθος στασιαστών…
Μετά την ανταρσία του Τζιτζικώστα

ο οποίος θα κατεβεί ως υποψήφιος στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στις επιλογές Σαμαρά, τώρα έχουμε μία ακόμα βροντώδη ανταρσία: Του Νικήτα Κακλαμάνη.

Αρνείται και αυτός την επιλογή Σπηλιωτόπουλου (επιλογή της ΝΔ) και γνωστοποίησε την ανεξάρτητη κάθοδό του για τη δημαρχία της Αθήνας.

Η ΝΔ …τινάζεται στον αέρα σε κεντρικές περιφέρεις. ΚΑΙ το εκλογικό της Βατερλώ είναι προδιαγραμμένο και θα ήταν τόσο καταλυτικό αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρείχε «σωσίβια»: «Σωσίβια» που θα θολώνουν την εικόνα της συντριβής.

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα στην Αθήνα και την υπερνομαρχία (τα κέντρα της πολιτικής βαρύτητας), είναι τέτοιες που δίνουν το «δικαίωμα» στη Δεξιά να αναζητήσει μονοπάτια διάσωσης.