Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjO2_SjwcTBlYQlGgPRN5I3w0QkI-QnAc4a8X2Gnl4X82o5LuqOsB1p7rN02A7V2fM7roy01G8jt2xVIaT821OrXacM7C3SK464IcQtUhVXQEwopI3o-wGYHWUK_GslRQKuBMTDTzxNFjYH/s400/4.jpg

ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ, Ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ...ΕΤΣΙ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

Θα μπορούσε να λέει...

-Για άλλους τα ετοίμαζα, εγώ θα μπω μέσα...
'

Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος
press-gr

Βενιζέλος: «Αναγκαία τα πρόσθετα μέτρα»


«Αναγκαία» η λήψη νέων μέτρων για την οικονομία, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τις αναφορές στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και στα μέτρα που είναι αναγκαία να ληφθούν για να οδηγηθούμε έξω από την περιδίνηση». Τόνισε επίσης, ότι ο Έλληνας πολίτης είναι έτοιμος να συνεισφέρει, αλλά θέλει να γνωρίζει ότι υπάρχει προοπτική και ασφάλεια «την οποία θέλουμε να δώσουμε, καθώς ζητάμε ως αντάλλαγμα τη βοήθειά του και τη στήριξή του που είναι επώδυνη γιατί πρόκειται για μια θυσία». Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι κάθε κόμμα, εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών, μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες. «Η Βουλή αποφασίζει. Είναι γνωστές οι προτάσεις του πρωθυπουργού για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών», είπε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Σημασία δεν έχει να αντιδικούμε σε κομματικό επίπεδο, αλλά να πάρουμε τις μεγάλες και γενναιόψυχες πρωτοβουλίες για υπέρβαση της κρίσης. Δεν θέλουμε να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο και να καταλογίσουμε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν, δηλαδή στην προηγούμενη κυβέρνηση, θέλουμε να αποφύγουμε το αδιέξοδο και κινούμαστε συντονισμένα και υπεύθυνα ως οικονομία και ως έθνος». Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, συζητήθηκαν επίσης, ζητήματα εξοπλισμού, το θέμα των ναυπηγείων και το μέλλον του ναυπηγικού τομέα.
TA NEA

ΠANTEΡMH ΕΛΛΑΔΑ

Mιά φορά και ένα καιρό ήταν μια κρατική αεροπορική εταιρεία που την έλεγαν Ολυμπιακή, και είχε 7.000 εργαζόμενους.
Στην συνέχεια μια ιδιωτική αεροπορική εταιρεία που την έλεγαν Aegean επικαλούμενη το κοινοτικό δίκαιο «κάρφωσε» μέσω Κ. Χατζηδάκη στην Ευρωπαϊκή ένωση την κρατική Ολυμπιακή ότι έπαιρνε παράνομες κρατικές επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα η ιδιωτικοποίηση της να μοιάζει μονόδρομος.
Σήμερα η ιδιωτική Ολυμπιακή και η ήδη ανταγωνίστρια της Aegean ετοιμάζονται να συγχωνευθούν και να αποκτήσουν 7.500 εργαζόμενους, ή όχι γιατί θα γίνουν απολύσεις.
Και τα απούλητα αεροπλάνα της πρώην κρατικής Ολυμπιακής τι θα γίνουν;
Καημένη Ελλάδα όλοι τρώνε τα σωθικά σου. 
http://stelios-kolopaido.blogspot.com

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ Η ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ !...

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, σ΄ ό, τι αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης με την συμπεριφορά των ευρωπαίων, απέναντι στην Ελλάδα και την άκρατη μετρολογία και μετροληψία, στην οποία επιμένουν. Κι όταν, βέβαια, λέμε, ευρωπαίους, αναφερόμαστε στους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης και σ΄ εκείνους των τριών θεσμικών οργάνων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogoup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Φυσικά και είναι θεμελιωμένη η άποψη, πως οι αντιδράσεις που εμφανίζονται στα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη της κάθε χώρας, είναι αντανάκλαση των θέσεων και των απόψεων, που υπάρχουν στις αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες. Από εκεί, βγαίνουν, εν είδει διαρροών, τα στοιχεία και τα επιχειρήματα, τα οποία μετουσιώνονται σε πρωτοσέλιδους τίτλους ή σε …βαθυστόχαστες αναλύσεις για τους «απατεώνες της ευρωζώνης».
Δεν είναι τυχαίες, οι διαφοροποιήσεις μεταξύ, π.χ. των ΜΜΕ της Γαλλίας και της Γερμανίας. ΄Εχουν να κάνουν με τις ιδιαίτερες απόψεις και θέσεις της πολιτικής ηγεσίας της κάθε χώρας…


Στα πλαίσια αυτά, το κυβερνητικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί, εκτός από την ονομαζόμενη «κόκκινη γραμμή», η οποία αναφέρεται στο ως εδώ και μη παρέκει των μέτρων, που ζητούνται να παρθούν συμπληρωματικά και την χαρακτηρισμένη ως «μπλε γραμμή», η οποία οριοθετεί δύο πράγματα : α. την υπομονή της ελληνικής πλευράς, ως προς την εκδήλωση αντεπιθετικών ενεργειών, κατά των προκλητικά εχθρικών εταίρων, και β. την ανοχή της χώρας και του έθνους, γενικότερα, απέναντι στις παντοειδείς και ανοίκειες επιθέσεις, που, σε ορισμένα σημεία, έχουν πάρει ρατσιστικά χαρακτηριστικά…

Δυστυχώς το ζήτημα είναι περίπλοκο, πολύπλευρο και λεπτότατο, καθώς εμπλέκονται ουσιαστικά και σημαντικά συμφέροντα, και, εθνικής σημασίας, πέρα των καθαρά οικονομικών. Για τα πάντα, όμως, υπάρχουν όρια !...
http://logoplokies.blogspot.com

Champions League Oλυμπιακός-Μπορντό: 0-1

Oλυμπιακός-Μπορντό: 0-1
ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ! ! !
Πικρό ποτήρι... κέρασε η Μπορντό τον Ολυμπιακό που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Σιανί πέτυχει το μοναδικό γκολ του αγώνα στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ακύρωσε γκολ του Μαρέσκα ο Γουέμπ στο φινάλε, σφυρίζοντας επιθετικό φάουλ στον Ντάρμπισιρ. Μια ολιγωρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ένας φανταστικός Καρασό που έπιασε τα... άπιαστα, η τύχη που μιλούσε "γαλλικά" και ο διαιτητής Γουέμπ που έκανε τα... δικά του, στέρησαν από τον Ολυμπιακό μια σπουδαία νίκη. Έτσι ακριβώς είναι! Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν, όμως άξιζαν πέρα για πέρα τη νίκη στο κατάμεστο Καραϊσκάκη. 
http://sport24.gr/

Υποβαθμίζει η Fitch τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες

Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγησή της για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής, της Alpha Bank, της EFG Eurobank και της Πειραιώς σε «BBB» από «BBB+», με αρνητικές προοπτικές. «Η κίνηση αυτή αντανακλά την άποψη της Fitch ότι η ήδη αποδυναμωμένη ποιότητα κεφαλαίων και κερδοφορία των τραπεζών θα βρεθούν υπό μεγάλη πίεση λόγω των σημαντικών δημοσιονομικών προσαρμογών που αναμένονται στην Ελλάδα», ανέφερε ο οίκος σε έκθεσή του.
H Fitch πρόσθεσε ότι η κερδοφορία των τραπεζών αναμένεται να επηρεαστεί από το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης, καθώς οι αγορές θεωρούν ότι οι κίνδυνοι γύρω από το ελληνικό χρέος έχουν αυξηθεί.
Παράλληλα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τα individual ratings των τραπεζών σε «C» από «B/C», ενώ οι αξιολογήσεις όλων των χρηματοοικονομικών εργαλείων τους υποβαθμίστηκαν κατά μια κλίμακα.
Ξεφεύγει πάλι το spread
Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διευρύνθηκε την Τρίτη μετά την υποβάθμιση των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών από την Fitch.
To spread διαμορφωνόταν στις 339 μονάδες βάσης από τις 323 μονάδες πριν ανακοινωθεί η υποβάθμιση.
http://citypress-gr.blogspot.com

Προκήρυξη για τη βόμβα στο γραφείο Χρυσοχοΐδη από την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση»

Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» με προκήρυξή της στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο κτήριο όπου στεγάζεται το προεκλογικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και η προκήρυξη στρέφεται κυρίως κατά του υπουργού αλλά και στους προκατόχους τους. Η «Λαϊκή Θέληση» κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για απόπειρα εγκαθίδρυσης κλίματος τρομοκρατίας.

Στο στόχαστρό της τίθενται και οι εργολάβοι που ανέλαβαν το έργο του C4I αλλά και τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, που χαρακτηρίζονται συνεργάτες της Αστυνομίας. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες που διάβασαν την προκήρυξη, τη χαρακτήρισαν «σκληρή» αλλά χωρίς το περιεχόμενό της να είναι υβριστικό.

Το κείμενο βρισκόταν σε CD που αφέθηκε μέσα σε φάκελο των ΕΛΤΑ, το πρωί της Τρίτης, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας. 
http://eglimatikotita.blogspot.com

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας

Δύο συγκεντρώσεις -η μία στο Εργατικό Κέντρο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και η δεύτερη στο Σαρόκο από το ΠΑΜΕ- διοργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τετάρτη στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τα οικονομικά μέτρα και το ασφαλιστικό. Και οι δύο συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί.
Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι η πλέον αντεργατική των τελευταίων 10ετιών επιχειρώντας να ανατρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
«Έχουμε χίλιους λόγους όλοι και όλες να απεργήσουμε στις 24 Φλεβάρη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Γραμματεία Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. της Κέρκυρας ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Σ.Σ.Ε, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών και κλείσιμο όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τους δάσκαλους της Κέρκυρας να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία και να δώσουν το παρόν τους στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.
Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σ. Λίβερη, από την πλευρά της, ζήτησε από τους εργαζόμενους να δηλώσουν με τη μαζική τους συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τη μαζική τους αντίθεση στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία πλήττουν τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει.

Τη συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο, το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Στ. Πελάης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης. Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Πελάης, είναι η ακύρωση εφαρμογής των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
http://tvradio.ert.gr

Χωρίζουν οι δρόμοι Διαμαντοπούλου-Πανάρετου

Προσωπικές απόψεις και ιδέες του υφ. Παιδείας Γιάννη Πανάρετου αποτελεί το κείμενο πρότασης για την ελεύθερη εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ μέσω Κολλεγίων, το οποίο τέθηκε επισήμως σε δημόσια διαβουλευση δήλωσαν κύκλοι της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, γεγονός που δείχνει ότι πλέον από σήμερα οι "δρόμοι" του προσωπικού φίλου του πρωθυπουργού και της κ. Διαμαντοπούλου χωρίζουν, αν όχι τυπικά σίγουρα ουσιαστικά. Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριζαν πως οι απόψεις του κ. Πανάρετου δεν απηχούν ούτε τις αποψεις του πρωθυπουργού. Μάλιστα η υπ. Παιδείας φέρεται να ρώτησε τον πρωθυπουργό για τις απόψεις του κ. Πανάρετου , ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει γνώση του θέματος.
Σημειώνεται ότι ο κ. Πανάρετος έχει στην αρμοδιοτητά του την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
http://ksipnistere.blogspot.com

Επιασαν δουλειά οι ελεγκτές της Ευρωπαικής Επιτροπής


Euroleague: Τσιμπόνα - Ολυμπιακός 94 - 97 (τελικό)

Τσιμπόνα - Ολυμπιακός 94 - 97 ΤΕΛΙΚΟ


Τσιμπόνα - Ολυμπιακός 94 - 97
ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ