Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο συγκεντρώσεις στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας

Δύο συγκεντρώσεις -η μία στο Εργατικό Κέντρο από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και η δεύτερη στο Σαρόκο από το ΠΑΜΕ- διοργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τετάρτη στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τα οικονομικά μέτρα και το ασφαλιστικό. Και οι δύο συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί.
Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι η πλέον αντεργατική των τελευταίων 10ετιών επιχειρώντας να ανατρέψει ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
«Έχουμε χίλιους λόγους όλοι και όλες να απεργήσουμε στις 24 Φλεβάρη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Γραμματεία Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. της Κέρκυρας ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με αιτήματα, μεταξύ άλλων, την υπογραφή Σ.Σ.Ε, ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών και κλείσιμο όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τους δάσκαλους της Κέρκυρας να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία και να δώσουν το παρόν τους στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.
Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σ. Λίβερη, από την πλευρά της, ζήτησε από τους εργαζόμενους να δηλώσουν με τη μαζική τους συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τη μαζική τους αντίθεση στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία πλήττουν τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει.

Τη συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο, το πρωί της Τετάρτης, ζήτησε ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Στ. Πελάης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης. Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Πελάης, είναι η ακύρωση εφαρμογής των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
http://tvradio.ert.gr