Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Δικαιώθηκε ο Κ. Φούρκας ! H ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ !!! ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΡΛΗ !!!!

Απρόσμενα, αίσιο τέλος, είχε για τον συνδιασμό του κ. Κ. Φούρκα, η χθεσινοβραδυνή απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης, το οποίο ανακήρυξε τελικά, τον συνδιασμό "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"...η είδηση έγινε γνωστή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οπότε άρχισαν να προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο του κ. Φούρκα, δεκάδες φίλοι του, οι οποίοι και πανηγύρισαν για την απόφαση..
....Λίγο αργότερα, προσήλθε και ο ίδιος ο κ. Φούρκας, ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος, λέγοντας ότι πάντα είχε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη...
Μετά την εξέλιξη αυτή, που είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά, ο προεκλογικός αγώνας του κ. Φούρκα, συνεχίζεται κανονικά, ενώ η απόφαση δημιουργεί "δεδικασμένο" και για άλλους συνδιασμούς, τώρα και στο μέλλον, ανατρέποντας την πάγια νομολογία...
http://935radio.blogspot.com

Στα ύψη το προεκλογικό θερμόμετρο σε Σπάρτη και Κέρκυρα

altΣημαντική εξέλιξη για τα πολιτικά δρώμενα στο Δήμο της Σπάρτης, αποτελεί η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Πρωτοδικείου Τρίπολης.

Μία απόφαση που αναμένεται να επηρεάσει τις εξελίξεις και στο Δήμο της Κέρκυρας.

Ο συνδυασμός του Υποψηφίου Δημάρχου Σπάρτης Κώστα Φούρκα, στις 7 Νοεμβρίου θα αναμετρηθεί στις Δημοτικές εκλογές.

Αυτή την απόφαση πήραν όλοι οι Δικαστές του Πρωτοδικείου Τρίπολης, αφού εξέτασαν διεξοδικά την αίτηση ανάκλησης, της πρώτης απόφασης του Πρωτοδικείου Σπάρτης, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η οποία είχε βασιστεί στο σκεπτικό ότι η κατάθεση του συνδυασμού του κ. Κ. Φούρκα ήταν εκπρόθεσμη κατά 30 δευτερόλεπτα!!!

Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, και εφόσον έχει πλέον  δημιουργηθεί δεδικασμένο, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας να καταλήξει σε διαφορετικά απόφαση για το συνδυασμό «ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Χρύσανθου Σαρλή, ο οποίος αποτελούσε και το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο της Κέρκυρας, και ο οποίος κρίθηκε εκπρόθεσμος για 13 λεπτά της ώρας, παρά την ύπαρξη ενόρκων καταθέσεων από υποψηφίους αντίπαλων συνδυασμών που βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή παρόντες, σύμφωνα με τις οποίες ο συνδυασμός του Χρύσανθου Σαρλή, είχε προσέλθει στο Πρωτοδικείο, για να καταθέσει τη δήλωση υποψηφιότητας, περί τις 11 και 50 πρώτα λεπτά.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, το σκεπτικό του Πρωτοδικείου Τρίπολης εστιάζει στο γεγονός ότι 30 δευτερόλεπτα δεν μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή αποκλεισμού ενός συνδυασμού από την ύψιστη κοινωνική διαδικασία των εκλογών, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο τη λαϊκή βούληση.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν, πως ένα διαφορετικό σκεπτικό από το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας, θα προκαλούσε εύλογες αντιδράσεις, καθώς η δικαιοσύνη θα εμφανιζόνταν να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ως εκ τούτου το πολιτικό θερμόμετρο στην Κέρκυρα, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, τουλάχιστον έως την ερχόμενη Δευτέρα όπου αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

http://www.lakonikos.gr/index.php?c_id=31&n_id=2355
corfuonair