Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πρόσκληση σε Περιφέρειες για την αποκατάσταση χωματερών

http://s.enet.gr/resources/2009-05/mayror-thumb-large.jpg 
Πρόσκληση προς τους Δικαιούχους Περιφερειών για δράσεις αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ), υψηλής επικινδυνότητας, απηύθυνε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η πρόσκληση αφορά τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κρήτης. Οι δράσεις αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ), στο πλαίσιο συμμόρφωσης της χώρας με τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, αντίστοιχες δράσεις χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη", με άμεση εκχώρηση κονδυλίων του Προγράμματος στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου έχουν δημοσιευτεί ανάλογες προσκλήσεις, στο πλαίσιο των αντίστοιχων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ) και την κάλυψη των περιβαλλοντικών αναγκών των Περιφερειών της χώρας, το ΕΠΠΕΡΑΑ ενισχύει την προστασία του περιβάλλοντος, συμπληρωματικά προς τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, όλων των Περιφερειών, με τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης αποβλήτων, καθώς και λοιπά περιβαλλοντικά έργα. 
ota.gr

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ, ΔΥΣΚΟΛΟΣ !...

Εγκώμια από τους Financial Times

Εγκώμια από τους Financial Times

Θετικά είναι τα σχόλια της γερμανικής έκδοσης των Financial Times για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα», η εφημερίδα επαινεί τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως γράφει, «ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης».

Σημειώνει ακόμη ότι «εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Επιπλέον η ΕΕ, η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν».
Συνεχίζοντας τα επαινετικά σχόλια ο αρθρογράφος επισημαίνει: «Η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Ναί, αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο», ενώ για τον κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε».
Ο σχολιαστής απαριθμεί τα ποσοστά μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τα δρακόντεια μέτρα περικοπών και καταλήγει: «Πιο σημαντική από την εξοικονόμηση είναι όμως η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα, να επιβάλλει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε μια βαθειά κρίση, λόγω των περικοπών. Γι’ αυτό οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πώς θα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε σαν στόχο.
Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία».
ΕΘΝΟΣ

Ο Δρόμος του Γιώργου

"Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένας «Τέταρτος δρόμος» που θα εξασφαλίζει στις αγορές την ελευθερία να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, αλλά που κυρίως θα εξασφαλίσει ότι οι αγορές δεν θα κυριαρχήσουν ποτέ επί της δημοκρατίας"

(Διευκρίνιση: Το παραπάνω απόφθεγμα είναι συνοδευτικό του χρονογραφήματος και δεν απηχεί υποχρεωτικά τις απόψεις του συντάκτη)...


Βρε Γιώργο πάλι θα τους ανοίξεις τα στόματα...
Πρώτα εκείνο το ρεβόλβερ πάνω στο τραπέζι και τώρα ένα τσιτάτο σκέτο δίκοπο μαχαίρι!..

Άκου! Αυτά που θα σου πω δεν έχουν κακή πρόθεση...
Ίσα - ίσα για το καλό σου είναι και λέγονται από κάποιον που υποστηρίζει σταθερά τις επιλογές σου να γίνει κράτος η ψωροκώσταινα και την προσπάθεια σου για την οικονομική της διάσωση...
(Έχω βέβαια κάποιες διαφωνίες μαζί σου... να, ας πούμε για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και στους χαμηλοσυνταξιούχους... αλλά θα τα πούμε μια άλλη φορα)

Λεξιπλάστης, σαν τον παππού σου, δεν είσαι...
Ατάκες σαν του πατέρα σου, που να καρφώνονται σαν ταμπέλες στο μυαλό του Έλληνα, δεν μπορείς να ταιριάξεις...
Τότε τι ήταν πάλι αυτά τα περί 4ου Δρόμου προς το Σοσιαλισμό;
Αφού ξέρεις ότι σου την έχουν στημένη.

Ήδη βγήκε η Τζο-τζό-λα να σε κράξει για λογαριασμό της ΝΔ, αλλά ποιος το λογαριάζει αυτό το ξανθό "θάμπωμα"...
(τώρα μεταξύ μας: λέω ΝΔ και μου φαίνεται κάτι τις το εξωγήινο... τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... ΝΔ... μμμμ... μήπως νοτιοδυτικά; ...αυτό είναι... νοτιοδυτικά προάστια...)

Το χειρότερο όμως είναι ότι σε λίγο θα βγουν οι διάφοροι Παναγιωτακόπουλοι και οι ορθόδοξοι πράσινοι και τριτοσεπτεμβικοί bloggers και θα σου τα χώσουν για τα καινά δαιμόνια που εισάγεις, χώρια το ξεθεμελίωμα των Ανδρεϊκών κειμηλίων, που γι' αυτούς είναι casus belli...

Λοιπόν, το νού σου!
Στις 3 Σεπτέμβρη στο Εθνικό Συμβούλιο μην την πατήσεις σε σοφιστικέ ιδεολογικές συζητήσεις περί Τρίτου Δρόμου ή Τέταρτης Λεωφόρου.
Πες αυτό που πραγματικά μπορείς και σίγουρα χρειάζεται η χώρα.
Έντιμα και καθαρά.
Πες: "Εγώ θα προχωρήσω στις πραγματικές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα και δεν υπολογίζω κόστος".

Αυτή τη διαβεβαίωση χρειαζόμαστε από σένα.
Αυτός είναι ο ιστορικός σου ρόλος και ο Δρόμος σου.

Τα άλλα άστα για τον Αλαβάνο.

Φαλιμέντο για την Kiss Flights, ξεκρέμαστες πτήσεις προς Κέρκυρα από Γλασκώβη και Εδιμβούργο...


alt
Κατέρρευσε η βρετανική τουριστική εταιρεία Kiss Flights, η οποία προσφέρει φθηνά πακέτα διακοπών σε προορισμούς της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και των Κανάριων Νήσων, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρια χιλιάδες τουρίστες στο εξωτερικό.
Η Κέρκυρα ήταν μεταξύ των προορισμών της εταιρίας, με πτήσεις συνήθως κάθε Δευτέρα, συνολικά όμως με λίγες δεκάδες πτήσεις στο σύνολο της φετινής σαιζόν, τόσες που δεν δημιουργείται ουσιαστικό πρόβλημα στις ντόπιες τουριστικές επιχειρήσεις. Οι πτήσεις προς Κέρκυρα είχαν ως αεροδρόμια αφετηρίας τη ΓΛασκόβη και το Εδιμβούργο, όχι όμως και το Λονδίνο. Μάλιστα, από το Εδιμβούργο ήταν η μοναδική low cost εταιρία που εκτελούσε τα τρία τελευταία καλοκαίρια τακρικές charter πτήσεις.
Πρόκειται για το τρίτο «κανόνι» στην βρετανική τουριστική αγορά καθώς είχαν προηγηθεί η Goldtrail Holidays και το Sun4u. Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι οι πελάτες της, που βρίσκονται στο εξωτερικό, δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στην επιστροφή τους.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν θα επηρεαστούν από το κλείσιμο. "Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν όλοι οι ταξιδιώτες" τονίζει εκπρόσωπος της Yπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προσθέτοντας πως περίπου 13.000 άνθρωποι είναι αυτή τη στιγμή σε ταξίδι με αεροπλάνα της εταιρείας. Ο αριθμός των πελατών που σχεδίαζαν διακοπές με την εταιρεία είναι 60.000 και τονίζεται ότι θα μπορούν να αιτηθούν επιστροφής των χρημάτων τους.

Τα άλλα δύο φετινά "φέσια"

Η Sun4U, άφησε την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από χίλιους τουρίστες «χαμένους» στο εξωτερικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσείευσε η ιστοσελίδα Zougla.gr. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η εταιρεία με έδρα το Μπέρμινχαμ δήλωσε ότι σταματά να λειτουργεί μήνυμα στον ιστότοπό της!
Σε 16.000 υπολογίζονται οι τουρίστες που είχαν εμπιστευτεί για τις διακοπές τους το βρετανικό ταξιδιωτικό γραφείο «Goldtrail Travel Ltd», το οποίο τον Ιούλιο έβαλε «λουκέτο»...