Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Την Δευτερα η κρισιμη μυστικη ψηφοφορια στη Βουλη….

Μόνο δύο !!!

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Να γίνουμε οι δημιουργοί του αύριο"

http://krogias.blogspot.com/

1.500 προσλήψεις εξπρές στην ΕΛ.ΑΣ.

Με συνοπτικές διαδικασίες και με έντονο προεκλογικό άρωμα η κυβέρνηση αποφάσισε την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία με διαδικασίες εξπρές και εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, μέχρι τον Ιούνιο. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ η πρόσληψή τους θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μορίων που θα συγκεντρώσουν από τον βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου (Χ100), πτυχίο ΑΕΙ- ΤΕΙ (+200 μόρια), στρατιωτική θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις (+300 μόρια), δίπλωμα οδήγησης δικύκλου (+200 μόρια), επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης (+200 μόρια), ξένη γλώσσα (+100 μόρια για κάθε γλώσσα).

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Οι αποστολές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έφτασαν στο Βερολίνο, όπου το βράδυ της Παρασκευής στην «02 Arena» θα δώσουν τη μεγάλη μάχη στον ημιτελικό του φάϊναλ-φορ της ευρωλίγκα.

Champions League: MANCHESTER UN. - ARSENAL 1 - 0

1 - 0



Με το ελαφρύ προβάδισμα που της δίνει η νίκη της με 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» θα ταξιδέψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Αρσεναλ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League.

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το πόρισμα Παυλίδη

Παραπομπή για πέντε κακουργήματα ζητά το ΠΑΣΟΚ με το πόρισμα του για την υπόθεση Παυλίδη, ενώ η ΝΔ κατέθεσε απαλλακτικό πόρισμα. Το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη, με πέντε διαφορετικές εκθέσεις από κάθε κόμμα, παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα. Από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος το πόρισμα είναι απαλλακτικό όσον αφορά στο θέμα της εκβίασης, ενώ θίγει τα ηθικά και πολιτικά θέματα. Η ΝΔ «αθωώνει» τόσο τον Αριστοτέλη Παυλίδη όσο και τον συνεργάτη του Παναγιώτη Ζαχαρίου. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ ζητά να διευρυνθεί το κατηγορητήριο. Αναφέρεται σε πέντε κακουργήματα και συγκεκριμένα αυτό της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, αυτό της παθητικής δωροδοκίας, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της απιστίας κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος.

Ένα βήμα πριν από την κήρυξη πανδημίας

Στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, το 5, που σημαίνει πως «επίκειται πανδημία», αύξησε αργά χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τον παγκόσμιο συναγερμό για τη γρίπη των χοίρων. Η αναβάθμιση του συναγερμού στο 5 καταδεικνύει τη φάση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο σε τουλάχιστον δύο χώρες. Προηγήθηκε η καταγραφή του πρώτου θανάτου από τη νόσο εκτός Μεξικού, στις ΗΠΑ, και το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο που δεν είχε επισκεφθεί πρόσφατα το Μεξικό, στην Ισπανία. Εάν διαπιστωθεί υψηλή μεταδοτικότητα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιοχές του κόσμου, ο συναγερμός θ’ ανεβεί στο 6ο και υψηλότερο επίπεδο.