Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανακοίνωσε περικοπές στους βουλευτές ο Φ. Πετσάλνικος

Περικοπές στις αμοιβές των βουλευτών και των υπαλλήλων της βουλής ανακοίνωσε ο Φ. Πετσάλνικος. Πέραν από τα όσα ισχύουν για τους βουλευτές ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι δεν θα τους καταβάλλονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και παράλληλα θα υπάρξει νέα περαιτέρω μείωση κατά 8% στο επίδομα οργάνωσης γραφείου και στα έξοδα κίνησης.
Σε ότι αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής, μειώνονται κατά 8% τα επιδόματα
τους και επίσης κατά 8% τα επιδόματα κίνησης και υπερωριακής απασχόλησης (που είχαν ήδη μειωθεί κατά 12%).
Μειώνεται περαιτέρω κατά 8% το ειδικό επίδομα έκτακτης αποζημίωσης (είχε μειωθεί ήδη κατά 12% για ποσά μέχρι 1.000 ευρώ και 17% για πάνω από 1.000 ευρώ).
Τέλος για τους υπαλλήλους της Βουλής στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ισχύουν οι διατάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους (1.000 ευρώ συνολικά το χρόνο για μισθούς έως 3.000 ευρώ και κόβονται για μεγαλύτερους).
Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε ότι αφορά τους 300 της βουλής έχει επιβληθεί 5% μείωση στις βουλευτικές αποζημιώσεις, 12% στα διάφορα επιδόματα (οργάνωσης γραφείου, έξοδα κίνησης) και 15% μείωση στις συμμετοχές των βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Σε ακέραιους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα (πριν τις σημερινές ανακοινώσεις), οι βουλευτές έχαναν 800 ευρώ μηνιαίως ενώ 1.030 ευρώ είναι το ποσό για τον πρόεδρο της Βουλής.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
sourta-ferta 

Κάρολος Παπούλιας: "Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι" !!!!

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/13422.jpgΤην τιμωρία των υπευθύνων ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, στο Προεδρικό Μέγαρο. "Ο λαός θα ανταποκριθεί αλλά πρέπει να πειστεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ανάσα τη στήριξη του μηχανισμού προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσει η χώρα μας στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται.«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα. Ευτυχώς η ΕΕ ανταποκρίθηκε και μας δίνει μια ανάσα κι ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ενώ παράλληλα η κυβέρνησή μας θα προστατέψει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας καθώς η ανομία είναι το διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια του διαλόγου τους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η όλη κατάσταση είναι και ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια και τώρα είναι η ευκαιρία.
Από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας είπε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους φτωχότερους πολίτες που πλήττονται.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμφωνία με την τρόικα, ενώ ζήτησε από τον κ. Παπούλια να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κύριος Παπανδρέου, επιχείρησε να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο, λέγοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή με δικαιοσύνη, διαφάνεια, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.
Πάντως, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Πρωθυπουργός, συμφώνησαν ότι η κρίση δίνει τη δυνατότητα για απαρχή μιας νέας Ελλάδας πιο δίκαιης.

Τον χάσαμε τον Πασόκο πατριώτη...


Δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα.
Και οι χειρότερες μέρες απαιτούν τον σεβασμό τους.
Δεν ξέρω αν είναι ηθικό να αποκαλώ προδότη εκείνον που κιοτεύει, την κότα τη λυράτη, την όμορφη πουλάδα.
Και ο προδότης απαιτεί τον σεβασμό του.
Δεν ξέρω αν γίνεται να ξεχωρίσω εκείνον που φοβάται για το μέλλον του, από εκείνον που φοβάται για το συμφέρον του.
Και ο χέστης απαιτεί τον σεβασμό του.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να μετράω τους Έλληνες ως έντεκα εκατομμύρια γνώμες, και όχι ως έντεκα εκατομμύρια ψυχές.
Και ο παρτάκιας απαιτεί τον σεβασμό του.
Ιστορική μέρα η σημερινή.
Πρώτα απ΄όλα, επειδή η Ελλάδα πέρασε μια για πάντα σε έναν καινούργιο κόσμο.
Σαν ρουκέτα απογειώθηκε στο διάστημα, και τίποτα δεν θα τη ξαναφέρει πίσω.
Όσοι θεωρούσαν τη χώρα Ελλαδίτσα, πατριδούλα, σκορποχώρι, να τα ξεχάσουνε.
Όχι όπως μάθανε. Όπως τα βρήκανε, από δω και μπρος.
Όποιος θέλει παλιά Ελλάδα, να κατέβει προς Αφρική, κάπου θα βρει να ξαποστάσει.
Αυτό ισχύει και για τα Πασόκια.
Διασκέδασα διαβάζοντας σε κάποια πασοκοπροσκείμενα μέχρι σήμερα το πρωί, μπλογκς, να αντιδράσουμε στα μέτρα.
"Να κατέβουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στους δρόμους με τον λαό" έγραφε ένας χωροφύλακας του Κινήματος.
Πρώτα απ΄ όλα ρε καραγκιοζίκ, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομμάτι του λαού;
Πώς την έχεις δει;
Σου έπεσε η ινσουλίνη, ή είσαι απλώς ηλίθιος;
Άλλοι πάλι ανέβασαν φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου, παρακινώντας και πάλι τον κόσμο να αντιδράσει στα μέτρα.
Ρε μπανιέρες, κάτι χάσατε εσείς σήμερα, γιατί για πατριώτες δεν σας κόβω.
Ο άνθρωπος που σε μια μέρα γυρνάει τα μυαλά του τα πάνω-κάτω, δεν μπορεί να δείξει αφοσίωση ούτε στον εαυτό του, πόσω μάλλον στην πατρίδα του.
Διορισμένοι όλοι στο Δημόσιο είσαστε από το ΠΑΣΟΚ, και τώρα που σας παίρνει την τσανάκα και σας αφήνει μόνο το κουτάλι, αντιδράτε.
Στα τέτοια μας όμως; Πάρα πολύ στα τέτοια μας.
Αυτός είναι ο Γιώργος, κι άμα σας αρέσει.
Αριστερό ΠΑΣΟΚ, βαθύ ΠΑΣΟΚ, ρηχό ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Σημίτη, του Βενιζέλου.
Καμία ιδέα πως πριν 6 μήνες ψηφίσαμε το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, υπάρχει περίπτωση να χωρέσει στη μαλακία του εγκεφάλου σας;
Ή είσαστε τίγκα;
Δεν είναι δυνατόν να λέει μια γιαγιά 70 χρονών "Θα πάρουμε πιο λίγη σύνταξη; Δεν πειράζει πουλάκι μου, φαγωμένα τα' χουμε" και κάποιοι άχρηστοι να γράφουν σε μπλογκς.
Θα έπρεπε η γιαγιά να γράφει σε μπλογκ, και οι άχρηστοι να παίρνουν σύνταξη.
Αλλά η γιαγιά λέει και κάτι άλλο: "Ξεχώρισε η ήρα απ΄το σιτάρι".
Η σημερινή μέρα, και γι αυτό είναι σημαντική.
Όσοι νομίζουν ότι ζουν στο 81 στο 95 ή στην τρύπα του λαγού, να πάνε σε κανά γιατρό.
Ίσως καταλάβουν πως ζούμε στο 2010 και η Ελλάδα δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, δεν γίνεται, να μείνει αυτή που ήταν.
Γιατί και ο Έλληνας απαιτεί τον σεβασμό του.
ΥΓ.
Εσείς πια, ΠΑΜΕ αλλού.

itsaousa 

Πώς είναι να φταις;

Χάζευα στο site του πρωθυπουργού τις φωτογραφίες από το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και δεν προλάβαινα να μετρήσω μίζερα πρόσωπα και απογοητευμένες γκριμάτσες.
Οι περισσότεροι υπουργοί είναι παράλληλα και βουλευτές που εκλέγονται με σταυρό. Γνωρίζουν ότι η στήριξη των συγκεκριμένων μέτρων, μπορεί και να τους κοστίσει την επόμενη εκλογή τους.
Είναι διχασμένοι. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έμαθαν ποτέ να θέτουν το συμφέρον της χώρας πάνω από το προσωπικό τους. Πολλοί από αυτούς θα εύχονταν να μπορούσαν να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά κατά των μέτρων αλλά γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν το ανάλογο ανάστημα.
Παρατηρώ τον Βενιζέλο και τον φέρνω ως παράδειγμα. Με την ιδιότητα του Υπ. Πολιτισμού επινόησε το περίφημο "άρθρο 44" που χάρισε σε αρκετές Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Σε βάθος χρόνου, αποδεικνύεται ότι η ζημιά που υπέστη το κράτος ήταν τεράστια. Θα ήθελα να του θέσει λοιπόν κάποιος δημοσιογράφος 1-2 απλές ερωτήσεις:

Πώς είναι να φταις κι εσύ σε ένα βαθμό για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό; Πώς μπορείς εσύ να ζητάς θυσίες;

Και ο Βενιζέλος είναι ένα απλό παράδειγμα...

Δεν θα ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ την αρνητική στάση ΣΑΜΑΡΑ στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία της χώρας!

Άδικος και μικρόψυχος ο αρχηγός της Πολιτικής Ανοιξης και νυν της Νέας Δημοκρατίας! Συμμαθητής να σου πετύχει! <Βατερλώ> ονόμασε την περιπέτεια του Γιώργου που ανέβηκε να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο! Ούτε ΕΝΑΝ καλό λόγο επί 6 μήνες! Πολιτικάντης και αριβίστας ολκής ΔΕΝ βλέπει τίποτα ΑΛΛΟ μπροστά του παρά ΜΟΝΟΝ την ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ! Με θολομένο βλέμμα ποτισμένο από αναποφασιστικότητα! ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΡΟΛΑΣ ενώ ΔΕΝ θέλει να πιστέψει πως είναι ΑΠΛΑ ένας ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ συγκάληψης του πρώην αποτυχημένου ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! Για ΟΛΑ φταίει ο ΓΙΩΡΓΟΣ λένε ΑΥΤΟΣ και οι ΔΕΞΙΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ! Και μετά οι ίδιες κλαίνε για την χαμένη πατρίδα! Ο λύκος και αν εγέρασε.....
diaporon-bl 

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !...

Τον έλληνα δυο πράγματα τον χαρακτηρίζουν, ανά τους αιώνες : η αίσθηση του δικαίου και το φιλότιμο ! Για να δείξει το δεύτερο πρέπει να νοιώσει το πρώτο… Κανόνας απαράβατος για τη φυλή…

Στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών η επίκληση του φιλότιμου του ελληνικού λαού, μοιάζει να γίνεται μεσοβέζικα, φτιαχτά και γι αυτό, πιθανότατα, ατελέσφορα.
Η πολιτική, που χαράχτηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκφράζεται με μέτρα κατ΄ εξοχήν άδικα, μονόπλευρα και συνεπώς αντιλαϊκά !
Η ιστορία διδάσκει, πως σε συνθήκες αδικίας ο έλληνας μετατρέπει το φιλότιμό του σε μουλαρίσιο πείσμα και σε ανυπέρβλητη αντίθεση και αντίδραση.

Είχε δεν είχε, η κυβέρνηση, μάλλον τα …κατάφερε επ΄ αυτού ! Ο λαός, ως κατ΄ εξοχήν άδικα, εισπράττει και χαρακτηρίζει τα περιοριστικά μέτρα της και δευτερευόντως, ως αναγκαία. Κι αυτό λέει πολλά, π.χ. για την ευκαιρία που, φαίνεται, να χάνεται, σε μια, ακόμα, κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα…

Δύο, κυρίως, οι τομείς, που εμφανίζουν το μεγαλύτερο έλλειμμα δικαιοσύνης : ο ειλικρινής απολογισμός του παρελθόντος, με τον άτεγκτο επιμερισμό των ευθυνών για τον εκτροχιασμό και την παραδειγματική τιμωρία, κάποιων υπεύθυνων, αφ΄ ενός, και η κατά προτεραιότητα αποστολή του λογαριασμού με επίρριψη βαρών σε οικονομικούς φορείς, που όλο το κρίσιμο διάστημα οργίασαν, κερδοσκόπησαν, θησαύρισαν, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας !


Κύριε Πρόεδρε της κυβέρνησης, δεν μπορεί ο εργαζόμενος του ημιυπόγειου, μαζί με τον συνταξιούχο του ισογείου να κλαίνε και να βλαστημάνε την τύχη και τη μοίρα τους κι ο εισοδηματίας του οροφοδιαμερίσματος, στο ρετιρέ, να συνεχίζει απτόητος τα πάρτι και τα τσιμπούσια, πίνοντας στην υγειά των κορόϊδων !
Δεν είναι δυνατόν να πατάτε με περισσή ευκολία, κάθε τόσο, το κουμπί της μείωσης των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολλών και το ανάλογο – κουμπί – για τους λίγους, ακόμα ν΄ αναζητείται !

Τι διάολο πολιτική είναι αυτή, που ασχολείται και επιτυγχάνει μείωση των μισθών και ταυτόχρονα, είτε προκαλεί, είτε επιτρέπει αχαλίνωτη αύξηση των τιμών ;
Ως πότε, αντί της εικόνας των επίορκων πολιτικών – κάθε παράταξης και εποχής – καθισμένους στο σκαμνί, ο στενάζων ελληνικός λαός, θα βλέπει και θα διαβάζει προκλητικές συνεντεύξεις τους ή θα τους παρατηρεί να διέρχονται επί θωρακισμένων λιμουζινών, φρουρούμενοι από αστυνομικούς, που ο πολίτης πληρώνει ;

Πολλά μπορεί ν΄ ανεχθεί ο έλληνας, παιχνίδια, όμως, με το δίκιο και το φιλότιμό του δεν ανέχτηκε ποτέ ! Τη δε ανοχή του, όσοι την υποτίμησαν, ακριβά και σκληρά την πλήρωσαν !...

Αλλάξτε τα όλα!


Η Ευρώπη θα δώσει τα λεφτά, φοβούμενη ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μπαρουταποθήκη του τραπεζικού συστήματος. Το ΔΝΤ θα προσφέρει την... τεχνογνωσία του, για να εξασφαλίσουν οι πιστωτές τα λεφτά τους. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Πόσο αποφασισμένοι είμαστε να γυρίσουμε σελίδα. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας είναι πιο σημαντικά απ’ όσα μέτρα μας επιβάλλει η διεθνής επιτροπεία.

Τα προβλήματα τα ξέρουμε όλοι. Η Ελλάδα είναι το άντρο της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Είναι η μοναδική ίσως χώρα στον κόσμο που στα λεξικά της βρίσκεται η λέξη «γρηγορόσημο». Οι μεγάλοι ηγέτες, λοιπόν, υπήρξαν μεγάλοι επειδή επινόησαν ένα όραμα και δούλεψαν σκληρά για να το υλοποιήσουν. Ο κ. Παπανδρέου έχει την ευκαιρία να περάσει στην Ιστορία ως ο αναμορφωτής της Ελλάδας. Χρειάζεται, όμως, να κηρύξει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Κι όταν μιλάμε για πόλεμο, μιλάμε για πόλεμο. 


Ας κτίσουν νέες φυλακές! Αν χρειαστεί ας εφαρμόσουν και τον μουσουλμανικό νόμο: Όποιος κλέβει να του κόβονται τα χέρια. Όταν η χώρα κινδυνεύει, δεν χωράνε ευγένειες και διαβουλεύσεις. 


Αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν όλη τη νομοθεσία της χώρας μέσα σε μία βραδιά, έτσι ώστε να τιμωρούνται σκληρά και παραδειγματικά οι επίορκοι. Όποιος κι αν είναι αυτός, όποιο επώνυμο κι αν φέρει, η θέση των κλεφτών είναι στην φυλακή. 


Πολλοί από εμάς πιστεύουν ότι το ΔΝΤ θα κάνει αντί για μας την «βρώμικη δουλειά». Κάνουμε λάθος αν τελικά πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι μας χαρίζουν χρόνο. Το πώς εμείς θα αξιοποιήσουμε, αν αξιοποιήσουμε αυτό τον χρόνο, είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιο είναι το μέλλον μας και εμείς θα το οικοδομήσουμε.


Στο χέρι μας είναι αν θα εισέλθουμε σε μία βαθιά ύφεση που θα στραγγαλίσει και τον τελευταίο Έλληνα, για να πάρουν οι δανειστές μας τα λεφτά τους ή αν θα αρπάξουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά για να φτιάξουμε μία νέα μεγάλη Ελλάδα. 


Η Κύπρος κατόρθωσε να αναπτυχθεί αφήνοντας πίσω της τα συντρίμμια που της άφησε η τουρκική βαρβαρότητα του 1974. Η Γερμανία είναι σήμερα και πάλι μία μεγάλη, παγκόσμια δύναμη, παρά το γεγονός ότι η χώρα ισοπεδώθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχει τελειώσει η  Ιστορία με την Ελλάδα. Έχει να γράψει και άλλα κεφάλαια, αρκεί να το θελήσουμε εμείς. 


Πόλεμο στη διαφθορά, στην ευνοιοκρατία, στη γραφειοκρατία, στην ανεπάρκεια του κομματικού κράτους. Κι από την άλλη ένα Εθνικό Συμβόλαιο, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί για όλα αυτά που μας ενώνουν. 


Κύριε Παπανδρέου, έχετε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε σας έλαχε ο κλήρος, εσείς πρέπει να αποδείξετε ότι είστε αντάξιος της πρόσκλησης που σας έχει γίνει να οδηγήσετε το λαό αυτής της χώρας στη γη της επαγγελίας. Πάρτε πρωτοβουλίες, κηρύξτε μία ειρηνική επανάσταση, αλλάξτε τα όλα. Ο κόσμος θα σας ακολουθήσει. Δώστε του εσείς το παράδειγμα. Μειώστε τον αριθμό των βουλευτών, στείλτε στα σπίτια τους όσους υπουργούς δεν μπορούν να σας ακολουθήσουν. Αλλάξτε τα όλα κύριε Παπανδρέου και η Ιστορία θα είναι μαζί σας γενναιόδωρη.

Θανάσης Μαυρίδης
www.capital.gr

Ευρύ ανασχηματισμό ανακοινώνει την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου;

Πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό την Τρίτη έχει το Overmedia.gr, αν και δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ενδεχόμενος ανασχηματισμός δεν θα βοηθούσε στην άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων και ενδέχεται να έθετε σε κίνδυνο την εφαρμογή του νέου προγράμματος.
Μάλιστα ο ένας από τα δύο στελέχη συνομιλούν απευθείας με τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι στο τέλος δεν αποκλείεται να επιλεγεί ο δρόμος του μη ανασχηματισμού, διότι δεν μπορούν να απορροφηθούν ταυτόχρονα και τα νέα μέτρα και μία εσωτερική ανακατανομή των ρόλων.
Τα σενάρια σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό έχουν ως εξής:

1) Ο Γ. Παπακωνσταντίνου φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών. Στη θέση του, ο Γ. Παπανδρέου θέλει τον Λουκά Παπαδήμο, με τον οποίο ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει, γιατί θέτει σκληρούς όρους σαν το... ΔΝΤ και ζητάει πολλές προϋποθέσεις για να φύγει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

2) Ο Παπακωνσταντίνου θα φύγει, αλλά όχι από την κυβέρνηση. Το επικρατέστερο σενάριο τον θέλει να μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

3) Η Λούκα Κατσέλη φεύγει από το υπουργείο Οικονομίας και δεν... πάει πουθενά. Στη θέση της, πρώτος υποψήφιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει γίνει ο πιο... πιστός υπουργός του Γ. Παπανδρέου. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι στην τελική σύσκεψη υπουργών που έγινε το Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας, πρώτη έφυγε η Λ. Κατσέλη και έμεινε ο Ευ. Βενιζέλος για τις τελικές ρυθμίσεις των μέτρων.

4) Ο Ευ. Βενιζέλος ήθελε να παραμείνει στο Εθνικής Αμυνας, αλλά ο Γ. Παπανδρέου τον ήθελε σε παραγωγικό υπουργείο και του το ξεκαθάρισε. Αν δεν πάει στο Οικονομίας, τότε θα πάει στο Περιβάλλοντος στη θέση της Τίνας Μπιρμπίλη, που έχει να κάνει με πράσινη ανάπτυξη, ενέργεια και θα «σηκώσει» μεγάλο βάρος μετά τα μέτρα.

5) Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι το φαβορί για να παραμείνει στη θέση της, αν και «παίζει» για τη θέση της Λ. Κατσέλη. Πάντως, όπως λέγεται θα είναι η μόνη υπουργός που θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Αν τελικά καταλήξει στο υπουργείο Οικονομίας τότε η «καραμπόλα» θα στείλει τον Ευ. Βενιζέλο στο Περιβάλλοντος και ο Πανάρετος, μέχρι πρότινος υφυπουργός, θα γίνει υπουργός Παιδείας.

6) Υπάρχει απόφαση για να δημιουργηθεί υπουργείο Τουρισμού και πιθανότατα δεν θα είναι υπεύθυνη η Γκερέκου. Στο υπουργείο Πολιτισμού θα παραμείνει ο Γερουλάνος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και άλλοι εξίσου κοντά στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι μπορεί να μετακινηθεί. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι θα δημιουργηθεί υφυπουργείο Αθλητισμού και για εκεί προορίζουν τον Αηδόνη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω νυμφεύεται μία από τις έμπιστες γραμματείς του Γ. Παπανδρέου.

7) «Σφαγή» γίνεται και στο υπουργείο Υγείας. Θα φύγει και η Ξενογιαννακόπουλου και η Γεννηματά και είναι υπουργείο που ήθελε ο Χρυσοχοΐδης, αλλά του ζητήθηκε να παραμείνει στο Προστασίας του Πολίτη. Για το υπουργείο Υγείας, λοιπόν, «παίζει» ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ενδεχομένως να πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Ρέππα, αν και θέλει να τον μεταθέσει σε θέση κυβερνητικού εκπροσώπου, υποβιβάζοντας τον Πεταλωτή. Πάντως, επειδή ο Ρέππας δεν καλοβλέπει το ενδεχόμενο να γίνει και πάλι κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις κυβερνήσεις Σημίτη, δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Παπακωνσταντίνου στη θέση που γνωρίζει καλά...

8) Ο Χάρης Παμπούκης θα γίνει υπουργός Εξωτερικών, από όπου μάλλον θα φύγει ο Δ. Δρούτσας για να τεθεί επικεφαλής των ευρωβουλευτών, με την εξής «καραμπόλα»: Ο Δ. Δρούτσας είναι πρώτος επιλαχών και θα παραιτηθεί ο Λαμπρινίδης, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση της Μπατζελή, αφού γνωρίζει καλά τα αγροτικά θέματα.

Στη θέση τους θα παραμείνουν ο Γιάννης Ραγκούσης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Εργασίας και φυσικά ο Θόδωρος Πάγκαλος σε ρόλο αντιπρόεδρου της κυβέρνησης.

Τέλος, για τους υφυπουργούς, η Παναρίτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα πάει σε υφυπουργείο στο Οικονομικών «πακέτο» με τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ υφυπουργοί θα μείνουν ελάχιστοι στη θέση τους, όπως η Χριστοφιλοπούλου, ο Σηφουνάκης, ο Βούγιας και ο Πανάρετος, αν δεν γίνει υπουργός Παιδείας.

Όπως είναι φανερό, η μεγάλη αλλαγή είναι η «εξαφάνιση» των γυναικών από τα υπουργεία, απόφαση που θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι ο «μηχανισμός» διοίκησης των υπουργείων είναι διαπαιδαγωγημένος διαφορετικά και δεν ήταν ώριμος...

Κρανίου τόπος...


Φοβερή φωτό. Όχι, πείτε μου:
Δεν είναι σαν να περπατά αμέριμνος πάνω σε αποκαΐδια;

ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ...


ΚΛΕΙΣΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ... ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΓΚΕΣ !
ΤΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ

Έκαναν μήνυση στο Playstation 3!

Έκαναν ομαδικώς αγωγή στη Sony και στο Playstation 3 επειδή έκαναν update.
Μια συλλογική αγωγή έχει κατατεθεί εναντίον της Sony για την απομάκρυνση της επιλογής “Other OS” στο PlayStation 3 που επρόκειτο για ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που επέτρεπε στους χρήστες να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Linux στην κονσόλα.
 

Η Sony με το τελευταίο update του Playstation αφαίρεσε τη δυνατότητα αυτή γιατί δημιουργούσε κενά στην ασφάλεια. 
Στην αγωγή που κατατέθηκε στις 27 Απριλίου απο τον Anthony Ventura αναφέρεται οτι η Sony έχει εξαπατήσει εκατομμύρια πελάτης της επειδή διέγραψε την επιλογή εγκατάστασης άλλου λειτουργικού συστήματος πράγμα που παραβιάζει του όρους αγοράς του προϊόντος.Όπως αναφέρθηκε επίσης, η αγωγή προσάπτει στη Sony ότι η κατάργηση της δυνατότητας, δεν ήταν για λόγους ασφάλειας, όπως υποστηρίζει, αλλά για την πρόληψη της πειρατείας. 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεχίζει, τη μελέτη της συλλογικής αγωγής που ασκείται απο όλους όσους αγόρασαν το PS3 κατά τη διάρκεια της 17 Νοέμβρη 2006 έως και 27 Μαρτίου 2010 στις ΗΠΑ. 
Τέλος ο Ventura ζητάει αποζημίωση καθώς και τα νομικά έξοδα, τα οποία όπως υποστηρίζει ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια δολάρια. 
Πηγή NewsIt 
katse-kala 

ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ (ΚΟΥΚΛΙΚ) ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ-ΟΛΟΓΥΜΝΗ!!!!

KANTE KLIK ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ







http://nitrogirls.blogspot.com/ 
stavros-marinis