Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Κάρολος Παπούλιας: "Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι" !!!!

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/13422.jpgΤην τιμωρία των υπευθύνων ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, στο Προεδρικό Μέγαρο. "Ο λαός θα ανταποκριθεί αλλά πρέπει να πειστεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή. Πρέπει να παταχθούν όλοι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού", τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ανάσα τη στήριξη του μηχανισμού προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσει η χώρα μας στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται.«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά αναγκαίες για την πατρίδα. Ευτυχώς η ΕΕ ανταποκρίθηκε και μας δίνει μια ανάσα κι ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος, ενώ παράλληλα η κυβέρνησή μας θα προστατέψει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες με ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά και θα δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι μια κοινωνία ευνομίας καθώς η ανομία είναι το διαλυτικό μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια του διαλόγου τους ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η όλη κατάσταση είναι και ευκαιρία μιας νέας αρχής και πρόσθεσε ότι με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων πρέπει να κάνουμε τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και την οικονομία που έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια και τώρα είναι η ευκαιρία.
Από τη μεριά του ο κ. Παπούλιας είπε ότι υπάρχουν δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα, δικαιοσύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης για τους φτωχότερους πολίτες που πλήττονται.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμφωνία με την τρόικα, ενώ ζήτησε από τον κ. Παπούλια να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κύριος Παπανδρέου, επιχείρησε να δώσει έναν αισιόδοξο τόνο, λέγοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα, να κάνουμε μια νέα αρχή με δικαιοσύνη, διαφάνεια, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα.
Πάντως, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Πρωθυπουργός, συμφώνησαν ότι η κρίση δίνει τη δυνατότητα για απαρχή μιας νέας Ελλάδας πιο δίκαιης.