Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός τα… χαράματα

http://papaki.redplanet.gr/wp-content/uploads/2010/09/Papandreou-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%BF%CF%85.jpg

«Ατμομηχανή ανάπτυξης η Β. Ελλάδα»

«Είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα ατμομηχανή της ανάπτυξης, ένα αναπτυξιακός πόλος για όλη την επικράτεια», τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της σύσκεψης με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης.
Επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη γύρω από τηΔιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Τι θα πάρει η Θεσσαλονίκη, τι θα δώσει η Αθήνα, μιαμιζέρια γύρω από την νομή κρατικής πίτας», είπε.
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, «καθώς υπάρχει ύφεση, ανεργία, κλείνουνκαταστήματα, αλλά, όμως, υπάρχουν και χρονίζοντα προβλήματα στους τομείς τηςυγείας, της παιδείας και της φοροδιαφυγής, που πρέπει να αντιμετωπιστούν μακριάαπό πελατειακές αντιλήψεις».
Εκτός από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι είναι ανάγκηη αναμόρφωση της χώρας με συντονισμένη δράση.
Σε σχέση με την κριτική που ασκείται στο μνημόνιο, παρατήρησε πως αν δεν είχαμε το μνημόνιο δεν θα είχαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» μέσω τουοποίου μεταφέρονται εξουσίες από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια καιξεκαθάρισε πως η εφαρμογή του θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. 
ΤΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Αλ. Αλαβάνος. Προς διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα η  πρωινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -που βαδίζει πλέον προς διάσπαση- για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής. Και πριν λίγο ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του.
Χθες  η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για στήριξη στην υποψηφιότητα του Αλέξη Μητρόπουλου, με εναλλακτική λύση την υποψηφιότητα του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα, υπό την...
 προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπό του στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Η άλλη πλευρά, δια του  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνη, ενέμεινε στην υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη που είχε προτείνει ο Αλέκος Αλαβάνος. 
press-gr 
 

ΓΙΑ ΚΟΨΤΕ !...


-Είδες κανείς τον Νίκο Κωνσταντόπουλο;
Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος
press-gr

Οκτώβριος 2007, Παπανδρέου: "Δεν χρωστάω σε κανέναν"...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLuWB2_UPqDHF3hxIC2ZjsuHTHPbF1orCDsE-IUxLfLqH919Y&t=1&usg=__gevCcvbyrGWsSRuriY3TAhypBws=Τώρα που τα πολλά νεύρα από την ανακοίνωση του κωμικού ανασχηματισμού έχουν φύγει, το μόνο που έχει μείνει είναι μία βαθιά απογοήτευση κι ένα μεγάλο γιατί.

Διάβαζα την ανάρτηση που είχα κάνει μόλις ο Παπανδρέου ανακοίνωσε μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 την τότε κυβέρνηση (
εδώ), έβλεπα κι ένα βίντεο από ομιλία του πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, όπου ανάμεσα στα άλλα, έλεγε:
Εχθρός της αυτονομίας της πολιτικής δεν είναι μόνο τα διαπλεκόμενα, αλλά είναι και εκείνοι που τα υπηρετούν. Και ο τρόπος που ενεπλάκησαν τα μεγάλα συμφέροντα και τα εκδοτικά συγκροτήματα στις εσωτερικές μας διαδικασίες επιβεβαιώνει την ανάγκη δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Θέλω να δηλώσω ότι εμείς θέλουμε και παλεύουμε για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία τους. Θα παλέψουμε για αυτή την ανεξαρτησία. Απαιτούμε όμως και ο κάθε επιχειρηματίας ή το όποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης, να σέβεται και τη δικιά μας αυτονομία.
Αφέντες στο κεφάλι μας, ούτε δέχομαι, ούτε δεχόμαστε.

Έτσι πορεύτηκα πάντοτε. Με αρχές και με ιδέες. Χωρίς να συμβιβαστώ ποτέ με τους λογαριασμούς του πολιτικού και του προσωπικού κόστους. Ακόμα και όταν αυτές οι αρχές και οι ιδέες δεν ήταν πλειοψηφικές, ακόμα και όταν έδιναν αφορμή σε κάποιους συκοφάντες. Ακόμα και αν έπρεπε ακόμη και να διαφωνήσω με αυτούς που αγαπούσα, που τιμούσα και που σεβόμουν. Έτσι έμαθα, έτσι προχώρησα. Αυτός είμαι και αυτός θα είμαι....


Είχα σκεφτεί πολλά πράγματα να γράψω, αλλά δεν έχει έννοια ούτε να θυμίσω πώς και γιατί ο Παπανδρέου νίκησε τον Βενιζέλο το 2007, ούτε να θυμίσω πως άνθρωποι που έχει υπουργοποιήσει, τον έβριζαν νυχθημερόν σε Πανελλήνια μετάδοση.
Προφανώς η πολιτική του μαγκιά πλέον, φτάνει μέχρι τη Μπατζελή.


Το αστείο είναι πως ο Παπανδρέου επέλεξε να κάνει τον ανασχηματισμό πριν τη ΔΕΘ και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή με τι αέρα θα πάει στη Θεσσαλονίκη, με τι αέρα θα πάει σε εκλογές? Με τον αέρα του συμβιβασμένου?


Από τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει στιγμές απείρου γέλιου στους επικριτές του και έχει οδηγήσει στα πρόθυρα του εγκεφαλικού τους υποστηρικτές του.


Όταν κάποιος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ λέει: " Πάλι καλά δεν έβαλε τον Άκη, τη Βασούλα, τον Κουλούρη και δεν ανέστησε τον Γιαννόπουλο" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν το λέει για να κάνει χιουμοράκι, το λέει πλέον με αίσθημα ανακούφισης και το "Πάλι καλά", το εννοεί. Σας έχουν πάρει όλοι στο ψιλό...


Εντάξει τον Παπουτσή να τον δεχτώ και τον Σκανδαλίδη επίσης, αν και διαφωνώ κάθετα με τις επιλογές αυτές, είναι πεπειραμένα στελέχη, πολλοί τους ήθελαν στην κυβέρνηση και γενικά κατανοώ - αν και δεν αποδέχομαι- το σκεπτικό γύρω από την υπουργοποίησή τους. (Εντάξει πόσους παραπονεμένους - μουτζαχεντίν να αντέξει το Κοινοβούλιο πια, μόνο η Βασούλα έμεινε πλέον)


Αλλά αυτή η υφυπουργοποίηση Μιλένας - Νταλάρα, είναι απ΄τ΄άγραφα!

Ας μου πει κάποιος: Τσούγδω μου, η Μιλένα είναι το κατάλληλο άτομο για να κατεβαίνει στα μπλόκα των αγροτών και να διαπραγματεύεται, έχει δώσει μάχες τόσο καιρό και άξιζε το υπουργικό πόστο και η Νταλάρα είναι το κατάλληλο άτομο για τη θέση της Υφυπουργού Εργασίας, διότι θα διοργανώνει καταπληκτικές συναυλίες με τον σύζυγό της, προσφέροντας θέαμα και δωρεάν (?) ψυχαγωγία. Πραγματικά, θα τα δεχτώ ως επιχειρήματα.


Πόσο μα πόσο πολύ θα ήθελα να βρίσκομαι στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ για να μπορέσω να κάνω στον Πρωθυπουργό την εξής απλούστατη ερώτηση:


"Κύριε Παπανδρέου, το 2007 είχατε κάνει σημαία σας το σύνθημα "δεν χρωστάω σε κανέναν". Έχει αλλάξει κάτι από τότε? Και αν όχι, πως επιβεβαιώνει ο ανασχηματισμός που κάνατε, αυτή σας την δήλωση?"


Ελπίζω να βρεθεί ένας Άγιος άνθρωπος εκεί μέσα να ρωτήσει κάτι παρόμοιο, γιατί πολύ θα με ενδιέφερε να ακούσω την απάντηση σε μία τέτοια ερώτηση, η οποία ελπίζω να μην είναι: "Δεν έχει αλλάξει τίποτα, σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας"...


Ούτως ή άλλως είναι γνωστή τοις πάσι η ποικιλία των ερωτήσεων που γίνεται στις συνεντεύξεις τύπου, μετά την 10η ερώτηση, αρχίζουν τα : "έχω ήδη απαντήσει". Ε ρωτήστε και κάτι διαφορετικό μία φορά!


ΥΓ: Και επίσημα πλέον τελείωσαν οι ημέρες ανοχής. 
tsougdw 

ΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ Ακέραιη την ευθύνη. ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑ Η ΓΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ;;; του Γιώργου Σκλαβούνου

Αγαπητή Κερκυραϊκή Αλεπού.Για την πολιτική κρίση  και παρακμή στην Κέρκυρα εμείς και μόνον εμείς φέρουμε την ευθύνη.Η κοινωνία στο σύνολό της ,το αυτοαποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό,και οι όποιες ηγεσίες μας.Οι προεκλογικές περίοδοι ,οι εκλογικές αναμετρήσεις αποτελούν απλά στιγμές στο χρόνο και τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες.Αποτελούν στιγμές στις οποίες αποκαλύπτονται τα χρόνια προβλήματα,το επίπεδο πολιτικής ανάπτυξης η υπανάπτυξης μιας τοπικής η εθνικής κοινωνίας .
Αν αύριο βουλιάξει η Αθήνα δεν θα αποκτήσουμε επαρκή και αποτελεσματική κοινωνική και πολιτική ηγεσία την επομένη. ........Τότε θα καταλήγαμε στο τι κάνουμε τώρα χωρίς βαρβάρους....          Ας πάψει το παραμύθι ότι για όλα τα στραβά ψωμιά στην Κέρκυρα φταίει η Αθήνα Η Αθήνα φταίει και για το χάλι της δεξιάς και για το χάλι αριστεράς και για το χάλι του ΠΑΣΟΚ.;;στην Κέρκυρα;;;;;;Όταν χρόνια τώρα λέμε για τοπική κρίση και παρακμή,για κόμματα που όχι μόνον δεν αποτελούν κοινωνικές πρωτοπορίες,για κόμματα που που δεν μπορούν να ηγηθούν στην τοπική ανάπτυξη,για κόμματα που δεν είναι σε θέση ούτε να αναπαράγουν και να διαχειρίζονται τους οπαδούς τους ,αντίλογος δεν υπήρξε.
Όταν δεν έχεις κόμματα που λειτουργούν κόμματα που πραγματικά εκφράζουν  και δεσμεύουν τους οπαδούς τους χρόνια ολόκληρα,μπορούν αυτά τα κόμματα την προηγουμένη των εκλογών να είναι ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;;;; ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ;;Πολλούς αντάρτες έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν όμως το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούμε όχι σε Βάρκιζα αλλά σε Βουλιαγμένη.. 
Γιώργος Σκλαβούνος 
kerkyraikialepou