Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Πάμε στοίχημα για νέο αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία.

http://atsarantos.blogspot.com/

Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Αγαθονήσι

Την αποχή των παιδιών του δημοτικού από τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου αποφάσισαν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα, που παρατηρείται με τις αφίξεις οικονομικών μεταναστών από την Τουρκία. «Λόγω της αποχής των μαθητών, δεν θα γίνουν στο νησί εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο» αναφέρει ο κοινοτάρχης, Κ. Κόττορος, σε επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών, τους βουλευτές του νομού, τον νομάρχη Δωδεκανήσου και άλλους φορείς. Στο πλαίσιο της ίδιας διαμαρτυρίας, οι εθνοφύλακες του νησιού αποφάσισαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό «να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία για το μέγεθος του προβλήματος».

Τσεχία: Καταρρέει η κυβέρνηση συνασπισμού

Για το ενδεχόμενο υπονόμευσης της τσεχικής προεδρίας στην ΕΕ προειδοποίησε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ, αφότου η κυβέρνηση συνασπισμού της Τσεχίας δεν κατάφερε να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κάτω Βουλή της χώρας.Υπέρ της παραίτησης της τσεχικής κυβέρνησης ψήφισαν οι 101 βουλευτές οι οποίοι αποτελούν το ελάχιστον δυνατό απαιτούμενο από τους 200 βουλευτές που απαρτίζουν την Κάτω Βουλή. Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Τσεχίας οδηγείται πλέον σε παραίτηση, και ο πρόεδρος της χώρας καλείται να ζητήσει το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Καραμανλής: Κουράστηκα να υποκρίνομαι....

http://krogias.blogspot.com/

Γκερέκου σε Μικάλεφ-Μπούκα: "Λύστε μεταξύ σας τις διαφορές που έχετε"

Κάλεσμα στους κ.κ. Μπούκα, Μικάλεφ να χαμηλώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης απεύθυνε χθες η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, με αφορμή τα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κερκυραίων και μετά την αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος για τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ.Οπως σημείωσε η βουλευτής "ήταν μια άτυχη στιγμή η οποία δε θα πρέπει να μας αναχαιτίσει από την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του νομού μας".Η κ. Γκερέκου ανέφερε ακόμη και τα εξής: "Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα προβλήματα του τόπου μας και να μην καταναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους προβλήματα και αντιπαραθέσεις. Όσοι δεν μπορούν να συμπαραταχθούν τότε θα είναι υπόλογοι απέναντι στο κερκυραϊκό λαό.Στην τελική, ο κ. Μπούκας και ο κ. Μικάλεφ ας λύσουν τις όποιες διαφορές τους μεταξύ τους και όχι σε βάρος της Κέρκυρας. Είναι ώριμα πολιτικά όντα και ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί. Για την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ από μηδενική βάση, έχει ήδη απαντήσει ο κ. Μπούκας και εμείς κεντρικά στο ΠΑΣΟΚ, θα τηρήσουμε το καταστατικό του κόμματος. Εδώ εγώ θεωρώ ότι καθημερινά δίνω εξετάσεις και αξιολογούμαι".

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Στα χέρια της Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG) πέρασε χθες και επισήμως η Ολυμπιακή. Η συμφωνία με το Δημόσιο «σφραγίστηκε» το απόγευμα στο Ζάππειο με την υπογραφή των συμβάσεων εξαγοράς της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έναντι 177,2 εκατ. ευρώ. Η νέα Ολυμπιακή, σύμφωνα με στελέχη της ΜΙG, θα απασχολεί περισσότερους από 4.400 εργαζομένους. Στο πτητικό κομμάτι (πιλότοι, ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές) θα απασχοληθούν περίπου 2.000, στην επίγεια εξυπηρέτηση 2.000 εργαζόμενοι και στην τεχνική βάση περίπου 400 τεχνικοί. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στη ΜΙG 12.000 βιογραφικά- δικαιολογητικά, τα οποία αφορούν κυρίως προσλήψεις για το πτητικό κομμάτι και την τεχνική βάση της Ο.Α., ενώ χθες βγήκε στον αέρα και η προκήρυξη για το προσωπικό της επίγειας εξυπηρέτησης.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι - SARAGOSA '95

(Euroleague - Berlin) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ: 88 - 79

88 - 79

GPS ΡΟΛΟΓΙΑ ΧΕΙΡΟΣ

Ήδη στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αρκετά ρολόγια χειρός με ενσωματωμένο δέκτη GΡS, τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε αθλητές. Οι δυνατότητές τους είναι εντυπωσιακές, καθώς μπορούν και υπολογίζουν την ταχύτητα με την οποία κινείται ο κάτοχός τους, συνδέονται με παλμογράφο για προβολή δεδομένων της καρδιακής λειτουργίας, ενώ επιτρέπουν και μεταφορά, επεξεργασία και αποθήκευση δεδομένων στον υπολογιστή.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Ευχάριστες είναι οι εξελίξεις για την ομάδα του Παναθηναϊκού και τους φιλάθλους του, καθώς ο Δήμος Αθηναίων απέστειλε τη Δευτέρα τις δύο μελέτες που ήταν αναγκαίες προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες εκσκαφών και αντιστηρίξεων για την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό.

GΒR Consulting: Προβλέψεις - σοκ για Τουρισμό (Τourism & Ρroperty in Greece)

Σημαντικό πλήγμα αναμένεται να δεχθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς πτώση 20% - 30% στα έσοδα προβλέπει η GΒR Consulting, σε έρευνα που παρουσίασε την Δευτέρα, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τourism & Ρroperty in Greece που διοργάνωσε η εταιρεία Real Τravel Μedia Group. Την ίδια στιγμή, η πτώση των διανυκτερεύσεων στη χώρα εκτιμάται στο 15%, με τις τιμές των τουριστικών πακέτων που θα πωληθούν να μειώνονται αντίστοιχα.Σενάρια ύφεσης αποτελούν και οι δύο ρεαλιστικές προβλέψεις για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης το 2009 στις οποίες οδηγείται η έρευνα. Η «αισιόδοξη», όπως σημείωσε ο κ. Αρ.Ίκκος, διευθύνων σύμβουλος της GΒR Consulting, υπολογίζει πτώση των κρατήσεων κατά 10% με πτώση τιμών από 10% ως 15%, ενώ η «απαισιόδοξη κυμαίνεται στο -15% στις κρατήσεις, με αντίστοιχη πτώση τιμών από 15% ως 20%. Στην πρώτη περίπτωση οι απώλεις εσόδων για το ελληνικό κράτος θα είναι 7 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περιορισμό του ΑΕΠ κατά 3,7%. Στη δεύτερη περίπτωση, οι απώλεις αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ, ποσοστό που συρρικνώνει το ΑΕΠ κατά 5,3%.

Θ.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η Δεξιά είναι ο στόχος …

Το ΠΑΣΟΚ έχει βρει τον βηματισμό του και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου βαδίζει ολοταχώς για μια νέα διακυβέρνηση, που θα εκφράζει, όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον εργάτη, τον αγρότη, τον φοιτητή και όλα τα υγιή στρώματα της κοινωνίας. Τα λάθη του παρελθόντος μας δίδαξαν και μας έκαναν, ιδεολογικά, πιο δυνατούς.
Η πολιτική ατζέντα στην Κέρκυρα, περίεργα, περιστρέφεται τους τελευταίους μήνες στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και σε διαμάχες στελεχών που δεν έχουν κανένα πολιτικό υπόβαθρο. Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι η Δεξιά των σκανδάλων, της αυξημένης εγκληματικότητας (πρωτιά στην Ευρώπη!), του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου και των παγωμένων μισθών.
Σύντροφοι, η Δεξιά είναι ο στόχος. Ακραία κομματικά στελέχη, που συγκρούονται μεταξύ τους, θυμίζοντας άλλες εποχές, θα απομονωθούν από τον ίδιο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
ΛΑΚΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
http://kerkyraikialepou.blogspot.com/