Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Champions League στο Ολυμπιακός Tv

Το "Ολυμπιακός TV", το επίσημο κανάλι του πειραιώτικου συλλόγου εξασφάλισε το δικαίωμα προβολής όλων των αγώνων των "ερυθρόλευκων" στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε περίπτωση βέβαια που φτάσει εκεί ο Ολυμπιακός. Η TEAM ενημέρωσε τον Ολυμπιακό πως στο κανάλι του μπορεί πέρα απ' τα εντός να μεταδίδει και τα εκτός έδρας παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κάτι αντίστοιχο λογικά θα συμβεί και αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στους ομίλους του European League. Οι μεταδόσεις των αγώνων θα γίνονται στη 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, κάτι που αποτελεί σούπερ διέξοδο για τους συμπατριώτες μας σε ΗΠΑ, Καναδά που εκεί η ώρα θα είναι γύρω στις 5-6 το απόγευμα. Θυμίζουμε πως το "Ολύμπιακός TV" κάνει πρεμιέρα στις 23 Αυγούστου εκτός αν πάει μία εβδομάδα πιο μετά λόγω της πιθανής αναβολής του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Το "Ολυμπιακός TV" θα προβάλλεται σε πρώτη φάση απ' το επίσημο site του Ολυμπιακού, ενώ για ένα διάστημα δεν θα υπάρχει συνδρομή... Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τα δείχνουν ΕΡΤ και MEGA στην τηλεόραση.
πηγη: Gazzeta.gr

Ο "Εναλλακτικός Τύπος" το Σάββατο στα μανταλάκια!!!

Ο "Εναλλακτικός Τύπος", η εφημερίδα των εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου κυκλοφορεί αύριο Σάββατο στα περίπτερα.Στ0... μανταλάκι οι 16 σελίδες του "Εναλλακτικού Τύπου" με τις απόψεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και σκιτσογράφων για την κρίση στην ενημέρωση, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της ανεργίας και τον εργασιακό Μεσαίωνα.Αλλά ο "Εναλλακτικός Τύπος" δεν σταματά εδώ... Σειρά αποκλειστικών θεμάτων που θα συζητηθούν, αποδεικνύουν την δύναμη της πένας των δημοσιογράφων του ΕΤ, αλλά και το μεράκι για την είδηση...Όσο για το πρωτοσέλιδο, λέει πολλά αλλά δεν τα μαρτυράει όλα, αφού τα "δικά μας" θέματα, τα αποκλειστικά, οι δημοσιογραφικές επιτυχίες επιμελώς δεν φαίνονται στην εκδοχή που βλέπετε, αλλά αύριο θα κοσμούν την πρώτη σελίδα του!Ραντεβού στα περίπτερα αύριο Σάββατο μόνο με 0,50 ευρώ (οι εργαζόμενοι του ΕΤ δεν λαμβάνουμε έσοδα από την εν λόγω έκδοση).

ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΧΑΛΥΒΑ

Κράτος εν κράτει...
Η ομάδα τών "τεχνοκρατών" πού έχει καταλάβει από χρόνια τήν Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού καί έχει οριστεί τοποτηρητής τών συμφερόντων τών μεγάλων επιχειρήσεων ,επιχειρεί αύριο νά αθωώσει οριστικά τό ελληνικό καρτέλ χάλυβα.Η διαφημισμένη δήθεν αυτεπάγγελτη έρευνα στόν κλάδο αυτόν αποδεικνύεται "μαιμού".Δέν είναι δυνατό νά προχωρήσει αν δέν ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση αθώωσης βασικών μελών τού καρτέλ.Αγνούν έτσι τήν εντολή τού Υφυπουργού Ανάπτυξης γιά πλήρη έρευνα τού συνόλου της καταγγελίας τής εταιρείας IRON TENCO γιά καρτέλ χάλυβα πού συμπίπτει μέ τό αντικείμενο της αυτεπάγγελτης πού άρχισε μάλιστα μέ καθυστέρηση 2 χρόνων μετά την καταγγελια της IRON TENCO καί ενώ υπήρχε ήδη η συγκεκριμένη καταγγελία.Σκέπτονται μάλιστα κατά πληροφορίες νά ζητήσουν επίσημα καί τήν άδειά τού καρτέλ γιά τήν ανάκληση ! Η διαφθορά καί διαπλοκή στήν ξεδιάντροπα απόλυτη μορφή ,τή στιγμή πού αγνούν τόν Υπουργό! Η εταιρείες ΛΙΑΝΟΣ-ΣΙΔΕΝΟΡ έχουν επίσημα πλέον μεγαλύτερη ισχύ από την Ελληνική κυβέρνηση ! Υπενθυμίζεται ότι στήν καταγγελία τής IRON TENCO περιλαμβάνεται η επικεφαλής ελληνική χαλυβουργία ΣΙΔΕΝΟΡ καί ο μεγαλύτερος χονδρέμπορός της σέ Ελλάδα-εξωτερικό εταιρεία ΛΙΑΝΟΣ τούς οποίους η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αθωώσει μέ την πρός ανάκληση απόφαση σκάνδαλο.Σύγχρόνως έχει μέ τήν ίδια απόφαση αθωώσει τίς εταιρείες ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ,ΤΕΧΝΟΜΕΤ,ΕΒΕΤΑΜ κλπ οι οποίες περιλαμβάνοντο μέ στοιχεία στήν καταγγελία της IRON TENCO ! Περιπλέκεται η υπόθεση του καρτέλ του χάλυβα εάν απορριφθεί το αίτημα ανάκλησης της Απόφασης IRON TENCO. Εγγυροι νομικοί κύκλοι στό Δικαιο τού Ανταγωνισμού τονίζουν: "Σοβαρές περιπλοκές προκαλεί πλέον η δυστοκία της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού να αποφασίσει την ανάκληση της Απόφασης με την οποία απερρίφθη η καταγγελία της IRON TENCO κατά του καρτέλ του χάλυβα και του χονδρεμπόρου της ΣΙΔΕΝΟΡ, εταιρεία ΛΙΑΝΟΣ καί λοιπών εταιρειών του κλάδου χάλυβα.
Ο Υφ Ανάπτυξης ασκώντας το δικαίωμά που του εκχωρεί το άρθρο 9 του ν,703/77, ζήτησε από την Επ. Ανταγ, την πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών της IRON TENCO στην Επιτροπή. Αυτό σημαίνει αναγκαστικά την αυτόματη ανάκληση της προηγούμενης απόφασης αφού δεν μπορεί να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος όταν μεγάλος αριθμος στοιχείων παραμένει ανέλεγκτο στα συρτάρια της Επιτροπής. Στην ουσία έχουμε αναστροφή της εντολής του Υφυπουργού καθώς η εντολή για νέα πλήρη έρευνα δεν συμπαρέσυρε την πρωτη ελαττωματική απόφαση επι της καταγγελίας αλλά αντίθετα η ελαττωματική απόφαση συμπαρασύρει και την εντολή του Υφυπουργού για νέα πλήρη έρευνα." Οι απεργοί πείνας δηλώνουν μπροστά σε αυτές τίς εξελίξεις ότι θά κλιμακώσουν άμεσα τίς ενέργειές τους σέ όλα τα επίπεδα. Καλούν την πολιτική ηγεσία γιά μία ακόμη φορά νά αναλάβει τίς ευθύνες οι οποίες τής αναλογούν καί νά αποδείξει ότι διαθέτει τήν πολιτική βούληση νά επιβάλει στούς οικονομικά ισχυρούς τούς νόμους τού κράτους.
http://www.stopcartel.org

ΚΑΙ ...ZOGLER !... (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ...).


Ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου...

Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία και τους νόμιμους εκπροσώπους της δεν έχουν ολοκληρωθεί, στην άκαιρη σημερινή ανακοίνωση εντυπωσιασμού του εκκαθαριστή, παραθέτουμε τα ακόλουθα ακλόνητα δεδομένα που οδήγησαν σε απόλυση 340 εργαζομένους του Ελεύθερου Τύπου μεσούσης της οικονομικής κρίσης:
1. Η εταιρεία εγκατέλειψε το ιδιόκτητο κτίριο της εφημερίδας στον Άλιμο και μίσθωσε ως κτίριο γραφείων της το υπερπολυτελές Blue Land στο Μαρούσι, αυξάνοντας το ετήσιο κόστος κατά 1.500.000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι το Blue Land ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου.
2. Η εταιρεία έκλεισε το ιδιόκτητο πιεστήριο εκτοξεύοντας τις δαπάνες εκτύπωσης στα 9.858.217 ευρώ το 2008, αυξάνοντας δηλαδή κατά 936% το λειτουργικό κόστος μέσα στη διετία 2006-2008.
3. Σε καμία περίπτωση οι νόμιμες αποζημιώσεις των 340 απολυμένων δεν αποτελούν οικειοθελείς παροχές, όπως για λόγους εντυπωσιασμού τις εμφανίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, αλλά είναι θεσμοθετημένη υποχρέωσή της. Στο ποσό των 7.500.000 ευρώ που η εταιρεία επικαλείται στην ανακοίνωσή της, συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών που η ίδια η εταιρεία επέλεξε να προσλάβει.
4. Στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απολυμένων, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα τις «ενισχύσει» με ποσά από 1.000 έως 3.000 ευρώ και μάλιστα κατ’ απόλυτη επιλογή της. Συμπέρασμα: Το ζεύγος Αγγελόπουλου συνολικά για 340 απολύσεις υπόσχεται το επιπλέον ποσό 370.000 ευρώ!
5. Επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να διασπάσει τους εργαζόμενους και να «σαλαμοποιήσει» τα αιτήματα τους.Η εκδοτική εταιρεία της οικογένειας Αγγελοπούλου δε χαρίζει στους απολυμένους απολύτως τίποτε, πέραν μιας θέσης στην ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στον «ΕΤ» είτε απασχολούνται από το 1983 είτε από το 2008 επιμένουν στο δικαίωμα τους για εργασία.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ! ! !

Μία από τις χειρότερες χρονιές για τον Ελληνικό τουρισμό η φετινή με 9,6% μείωση στις αεροπορικές αφίξεις, τους ξένους τουρίστες λιγότερους κατά 560.000 και 19.000 θέσεις εργασίας να απειλούνται. Ευτυχώς όμως η κυβέρνηση έχει “δεσμευθεί” να λάβει μέτρα… μάλλον για του χρόνου…
http://barelskitsa.blogspot.com/

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Αποκτήθηκαν οι Ιωάννου, Βενέτης και Βακουφτσής

Στην απόκτηση του Γιώργου Βακουφτσή, που πέρσι αγωνίζοταν στον Εργοτέλη προχώρησε ο ΑΟ Κέρκυρα αφού πρώτα δώθηκε... σκληρή μάχη με τον Εθνικό Πειραιά! Με τον 29χρονο επιθετικό, οι μεταγραφές της ομάδας έφτασαν τις τρεις, αφού προηγήθηκαν αυτές του Ιωάννου και του Βενέτη. Όπως πληροφορηθήκαμε, ο Βενέτης ενδέχεται να καθυστερήσει λιγάκι να ενσωματωθεί στην ομάδα, λόγω της εγκυμοσύνης της συζύγου του.Ο ΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση κι άλλων ποδοσφαιριστών, με τους οποίους έρχεται σε επαφή η επιτροπή μεταγραφών της ομάδας, που απαρτίζεται από τον προπονητή Μπάμπη Τεννέ και τους μεγαλομετόχους Σπύρο Καλογιάννη και Γιώργο Λιπάντζη. Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Σάσα Ράνιτς (της Βέροιας) και Κώστα Φούφουλα (του Ηρακλή). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του ΑΟ Κέρκυρα βρίσκονται οι Κώστας Στεφανής (ΟΦΗ), Θανάσης Τόλιος (Πιερικού),Βασίλης Ρόβας (Ατρόμητου), Δημήτρη Καφαντάρη (Κορίνθου), καθώς και οι Σαγανάς (Αιγάλεω), Μπερνς, (ΑΕΚ) και Κρητικός (Ιωνικού).
http://www.aokerkyra.com

Η Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα μετατρέπεται σε σύμβολο αντίστασης των Ελλήνων!

Ηταν τέτοια η παρουσία του κόσμου που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να στείλει εσπευσμένα τον Μαρκογιαννάκη στην πλατεία του Αγίου ΠαντελεήμοναΔυστυχώς για τους επαγγελματίες αντιρατσιστές το ότι σκεφτονται μόνο για την κονόμα, τους έχει κάνει να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.Με τις καθημερινές απειλές αλλά κυρίως με τα γεγονότα της Τρίτης πετύχαν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ήθελαν...αντί να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τον αγώνα των κατοίκων....τον ενδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο...Τρανταχτό παράδειγμα αυτό που έγινε σήμερα(9/7/09)στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα....κανείς δεν το πίστευε...οι περισσότεροι περίμεναν πως ο κόσμος θα είναι πιο μαζεμένος και πως πολλοί δεν θα κατέβουν φοβούμενοι τα χειρότερα....Η πραγματικότητα όμως τους διεψευσε όλους...Από τις 6 το απόγευμα και μετά κατευθανε κόσμος από παντού!τους πολυταλαιπωρημένους κατοίκους της πλατείας ήρθαν να τους στηρίξουν με κάθε μέσο κάτοικοι από πάρα πολλές περιοχές της Αθήνας...Το θέαμα ήταν απίστευτο....όλες οι γενιές ήταν εκεί...δίπλα-δίπλα...αγνοώντας τις απειλές των επαγγελματιών αντιρατσιστών πως θα φέρουν τις ορδές αναρχικών και λαθρομεταναστών στην πλατεία....Κατά τις 9 το βράδυ η πλατεία, οι καφετέριες και όλα τα μαγαζιά της περιοχής ήταν ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο που είχαν έρθει να συμπαρασταθούν...άνθρωποι όλων των ηλικιών από την περιοχή.....παλιοί κάτοικοι....κάτοικοι άλλων περιοχών που θεώρησαν χρέος τους να σταθούν στο πλάι αυτού του αγώνα...που πλέον δεν έχει μόνο αιτήματα για μια καλύτερη ζωή στην περιοχή...αλλά έχει να αντιμετωπίσει και τους πεμπτοφαλλαγγίτες των εξαρχείων και των επιδοτήσεων...αγώνας που έχει να αντιμετωπίσει ένα ανύπαρκτο και άβουλο κράτος που είναι έρμαιο ενός νεοταξικού φασισμού που έχει επιβληθεί κυρίως από μια μερίδα κρατικοδίαιτων και βολεμένων ψευτοιδεολόγων...Αυτή η βροντερή παρουσία ανάγκασε το κράτος να ανασκουμπωθεί και να στείλει εσπευσμένα τον υφυπουργό κο Μαρκογιαννάκη στις 11!!!!! το βράδυ να μιλήσει με τους κατοίκους!Με το που εμφανίστηκε στην πλατεία ο Υφυπουργός περικυκλώθηκε αμέσως από τον κόσμο που βρισκόταν ακόμη εκεί...ρωτήθηκε για τους λαθρομετανάστες και απάντησε....προσπαθούμε...θα κάνουμε...θα....ρωτήθηκε γιατί η αστυνομία έφερε την πορεία των αναρχικών στον Αγιο Παντελεήμονα....και απαντούσε με ερωτήσεις...πότε έγινε αυτό;...που;....ρωτήθηκε για το δημόσιο κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη(βίλλα Αμαλίας) από τους αναρχικούς σε μια περιοχή που όλοι λένε πως λείπουν οι χώροι....και ψέλλισε κάτι για αδέσποτους γκαζάκηδες....με λίγα λόγια...δεν είπε τίποτα..Ο Υφυπουργός δεν μπόρεσε να υποσχεθεί τίποτα....αλλά για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι μετατρέψαν τους ρόλους και υποσχεθήκαν αυτοί...
ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ
http://www.greekalert.com/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο A.PARKER

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Κλίβελαντ, οι Καβαλίερς ήρθαν σε συμφωνία με τον Άντονι Πάρκερ. Ο 34χρονος Αμερικανός φόργουορντ αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του τις επόμενες ημέρες, με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα του πρόσφερε ο Ολυμπιακός (περίπου 7 εκατ. δολάρια για διετές συμβόλαιο).

Συνάντηση του Γ. Παπανδρέου χθές με τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα

Σε πολύ φιλικό κλίμα έγινε χθές η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με τα οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη το τοπικό ΠΑΣΟΚ για την μεγάλη νίκη του κόμματος στο νησί και για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή στην χώρα. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς μια άλλη κατεύθυνση με επίκεντρο τον πολίτη και την πράσινη ανάπτυξη. Ειδικότερα για την Κέρκυρα ανέφερε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει ξανά στον τουριστικό χάρτη με βάση το νέο τουριστικό μοντέλο του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η βουλευτής Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου, ο Γραμματέας και τα μέλη της Π.Ε. Ιόνιων Νησιών, ο Γραμματέας και τα μέλη της Ν.Ε. Κέρκυρας, οι γραμματείς και τα μέλη των δημοτικών οργανώσεων, νομαρχιακοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί δήμαρχοι και μέλη δημοτικών συμβουλίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με όλους τους παριστάμενους και αντάλλαξε απόψεις με τον καθέναν από αυτούς!http://kerkyraikialepou.blogspot.com/

Την Κυριακή τελειώνει η κυβέρνηση Καραμανλή;

Αποκάλυψη-Βόμβα για τη συμμορία Τρομπούκη-Βλαστού αλλά και για τον πραγματικό Εγκέφαλο της απαγωγής Παναγόπουλου, ετοιμάζει Κυριακάτικη εφημερίδα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή!

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...

Προεκλογικό σκηνικό έστησε η κυβέρνηση χθες ώστε ο μηχανισμός να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός και οι περισσότεροι κορυφαίοι υπουργοί επιθυμούν οι εκλογές να γίνουν τον Μάρτιο και με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζονται ωστόσο μήπως ένα απρόοπτο γεγονός αλλάξει τα σχέδιά τους. Oι δύο κινήσεις του υπουργού Εσωτερικών είναι ενδεικτικές αυτής της στρατηγικής. Ο Πρ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε χθες τον Πρωθυπουργό και πήρε την έγκριση να προχωρήσει αμέσως δύο θέματα που έχουν άρωμα εκλογών. Το πρώτο είναι να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία τους 15 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Πράγματι η εμπειρία της κυβέρνησης στις εκλογές με τις δημοσκοπήσεις είναι τραυματική. Αρκετά κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι την τελευταία εβδομάδα ένας από τους λόγους που διευρύνθηκε η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ ήταν επειδή οι δημοσκοπήσεις έδιναν ρεύμα μεγάλης νίκης στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πάντως κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως η εμπειρία των ευρωεκλογών έδειξε ότι «πρέπει να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς».

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Υπουργούς της κυβέρνησης και τη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών (για θέματα Δημόσιας Τάξης) Χρήστου Μαρκογιαννάκη εμπλέκουν στις συνομιλίες τους μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος. Από τους διαλόγους που είναι καταγεγραμμένοι στις 1.210 σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ κατηγορουμένων, αλλά και προσώπων που-τουλάχιστον μέχρι σήμερα-δεν έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν, προκύπτει με σαφήνεια ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν... απλώσει τα πλοκάμια τους και διατείνονταν πως είχαν προσβάσεις σε φυλακές, υπουργεία, Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον έως χθες διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων Μιχάλη Κυριακάκη, ο οποίος μιλά μαζί της για να κανονιστεί η μεταγωγή του «κυρίου Παναγιώτη», όπως τον αποκαλεί. Ο Μ. Κυριακάκης είναι αυτός που εμπλέκει τη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση, λέγοντας ότι της ζήτησε εξυπηρέτηση. Σε άλλο διάλογο πρωταγωνιστών της πολύκροτης υπόθεσης, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας Γ. Τρομπούκης λέει στον Π. Βλαστό ότι θα μεσολαβούσε για λογαριασμό του (κατά πάσα πιθανότητα για να πάρει άδεια) ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος είναι κουμπάρος του συνεταίρου του.

Προφυλακίστηκαν και άλλοι πέντε κατηγορούμενοι

Άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου προφυλακίστηκαν χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση. Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι Γιώργος Τρομπούκης, Γιάννης Θώδης, Ιωάννα Χήρα (σύζυγος του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού), Χαράλαμπος Μουστάκας και Γιάννης Θεοδωράκης. Ο Γιώργος Τρομπούκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, απέδωσε τις πράξεις του στο γεγονός ότι φοβόταν για τη ζωή του. Επίσης, είπε πως οι ισχυρισμοί του επιβεβαιώνονται από την κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος η οποία κατέθεσε κατόπιν συνεννόησης μαζί του. Προχθές είχαν προφυλακιστεί άλλοι πέντε κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους. Ακόμη πέντε άτομα, από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους, θ’ αρχίσουν ν’ απολογούνται από τη Δευτέρα. Οι πέντε είναι ήδη φυλακισμένοι γι άλλα αδικήματα ενώ το έκτο άτομο διαφεύγει της σύλληψης. Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής από κοινού, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και ηθικής αυτουργίας στις πράξεις αυτές.
http://www.tanea.gr

Η1Ν1: Πανδημία γρίπης πλέον στην Ελλάδα

Άρχισε και επισήμως η πανδημία της γρίπης στην χώρα μας. Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε σήμερα πως ο ιός Η1Ν1 έχει πλέον περάσει στον γενικό πληθυσμό, αν και προς το παρόν η διασπορά του είναι μικρή. Ωστόσο πρόσθεσε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, και εφ’ όσον η εξέλιξη της πανδημίας συνεχιστεί ως έχει, είναι πολύ πιθανό να έχουν προσβληθεί ένας στους τρεις Έλληνες. Αν, όμως, συμβεί μετάλλαξη του ιού προς το χειρότερο, μπορεί να έχει προσβληθεί ποσοστό έως 54% του πληθυσμού. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε πως τα παραπάνω αποτελούν «εκτιμήσεις και προβλέψεις της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας. Βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία, βασίζονται σε συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα». Όπως είπε, από τα 201 κρούσματα που ανιχνεύτηκαν έως σήμερα στις 8 το πρωί στη χώρα μας, το 78% είναι σε ταξιδιώτες. Ωστόσο, πρόσθεσε πως αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται από τους ταξιδιώτες (δευτερογενής μετάδοση), αλλά και ο αριθμός εκείνων που νοσούν δίχως να μπορεί να εντοπιστεί η πηγή της μολύνσεώς τους.