Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

SIEMENS ΚΑΙ Ν.Δ.


U2: Μάγεψαν και το Λονδίνο

Ένα ρεκόρ προσέλευσης κόσμου που κρατούσε 14 χρόνια έσπασε χθες στο γήπεδο Wembley του Λονδίνου, αφού περισσότεροι από 88.000 άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν τη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος των U2, στο πλαίσιο της περιοδείας του. Σημείο αναφοράς της περιοδείας του ιρλανδικού συγκροτήματος είναι αναμφισβήτητα η πρωτοποριακή σκηνή που χρησιμοποιεί και η οποία επιτρέπει στον Bono και την «παρέα» του να έχουν περιφερειακή επαφή με τους θεατές τους. Πρόκειται για ένα επαναστατικό τρόπο που επινόησαν οι παραγωγοί της περιοδείας των U2 που τους επιτρέπει να τοποθετούν τα ογκώδη και βαριά μηχανήματα που απαιτούνται για τη συναυλία, πάνω από το συγκρότημα, αντί για πίσω από αυτό, όπως γίνεται παραδοσιακά μέχρι τώρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Mακελειό σε μπαρ στα Γουβιά με ένα νεκρό Αλβανό

Φονικό με κλεμμένο όπλο αστυνομικού σε μπαρ στα Γουβιά της Κέρκυρας. Θαμώνας πυροβόλησε μετά από καυγά δύο μεθυσμένους Αλβανούς, που απαιτούσαν να πιουν τα ποτά τους χωρίς να πληρώσουν, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο.Το όπλο του εγκλήματος, είχε κλαπεί τον Οκτώβριο του 2008 από τον αστυνομικό Λευτέρη Μουμούρη, ο οποίος υπηρετεί στο νησί.Όλα ξεκίνησαν προχθες το βράδυ. Οι δύο Αλβανοί διασκέδαζαν σε γνωστό μπαρ της περιοχής. Το ένα ποτό έφερνε το άλλο και η παρέα δεν άργησε να χάσει τον έλεγχο. Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, όμως, απαίτησαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, φοβούμενος ότι θα χάσει τους υπόλοιπους πελάτες, τους άφησε να φύγουν, κερνώντας τα ποτά.Λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα, όμως, οι δύο Αλβανοί, 34 ετών, επέστρεψαν. Αφού δεν πλήρωσαν την πρώτη φορά, θεώρησαν ότι το ίδιο θα επιτύχουν και τη δεύτερη.Λογάριαζαν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο». Στην προκειμένη περίπτωση, «ξενοδόχος» δεν ήταν ο ιδιοκτήτης, αλλά ένας Κερκυραίος, ο Σπύρος Μερκούρης, θαμώνας του μαγαζιού. Ο δράστης, έβγαλε το όπλο που έφερε πάνω του και πυροβόλησε τέσσερις φορές προς το μέρος των Αλβανών. Ο ένας σκοτώθηκε επί τόπου, αφού η σφαίρα καρφώθηκε στην καρδιά του. Πρόκειται για τον Αλικάϊ Κλοράτ. Ο δεύτερος, ο Οδυσσέας Νταλάρτης, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.Λίγη ώρα μετά το φονικό, ο 40χρονος δράστης, συνελήφθη.
http://www.zougla.gr/

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Όχι του Damien Duff !

Η Νιουκάστλ αποτελεί αυτές τις μέρες την αγαπημένη ομάδα για το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Μετά τον Αργεντινό Γιόνας Γκουτιέρες πληροφορίες απ' την Αγγλία ανέφεραν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας κινήθηκαν για την απόκτηση του Ντάμιεν Νταφ. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο παίκτης είπε όχι στη μετακόμισή του στην Ελλάδα. Ο 29χρονος διεθνής Ιρλανδός χαφ της Νιουκάστλ, Ντάμιεν Νταφ προσεγγίστηκε σύμφωνα μ' αγγλικές πηγές απ' τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος παίκτης, που αγωνίζεται στον αγγλικό σύλλογο απ' το 2006 αρνήθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας, πάντα βάσει των ίδιων πηγών. Έτσι μετά τον Γιόνας Γκουτιέρες ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της Νιουκάστλ βρέθηκε στο προσκήνιο για τους πρωταθλητές Ελλάδας.Για τον συγκεκριμένο παίκτη πάντως φαίνεται ν' ενδιαφέρεται έντονα η Φούλαμ. Το βέβαιο είναι πως στον Ολυμπιακό δεν θα βιαστούν. Θα καταλήξουν εκεί που κρίνουν εκείνοι πως πρέπει και θα κινηθούν όσο πιο προσεκτικά γίνεται.
http://www.gazzetta.gr/

Ένας νεκρός σε σύγκρουση ρωσικών τζετ πριν από αγώνα επίδειξης

Δύο ρωσικά τζετ Su-27 συγκρούστηκαν στη διάρκεια πρόβας για τη συμμετοχή σε αγώνα επίδειξης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας πιλότος, ενώ οι άλλοι τρεις κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το σύστημα εκτόξευσης. Το δυστύχημα συνέβη σε περιοχή ανατολικά της Μόσχας. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι πιλότοι των δύο τζετ ήταν μέλη της επίλεκτης ομάδας «Ρώσοι Ιππότες» και έκαναν πρόβες εν όψει της συμμετοχής τους στον αγώνα επίδειξης Maks-2009, που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη. Tα πρακτορεία ειδήσεων RIA-Novosti και Interfax μετέδωσαν ότι ένα από τα τζετ έπεσε σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα μία τουλάχιστον γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά. Το δεύτερο αεροσκάφος έπεσε σε ακατοίκητο σημείο.

Sergio Aguero: Mένει στην Atletico Madrid και παίζει με ΠΑΟ...

Κανονικά στην αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης θα συμπεριεληφθεί ο Σέρχιο Αγκουέρο για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Η πρόταση των 57 εκατ. ευρώ της Τσέλσι στον ισπανικό σύλλογο έπεσε στο κενό, καθώς δεν θέλει να αποδυναμωθεί στην προσπάθεια της να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Η διοίκηση της Τσέλσι καθυστέρησε χαρακτηριστικά να καταθέσει επίσημη πρόταση για τον Αγκουέρο, αν και γνώριζε ότι η Ατλέτικο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πουλήσει τον παίκτη αρκεί να ικανοποιηθεί στο οικονομικό κομμάτι.

Γ.Παπανδρέου: «κυβέρνηση συγκάλυψης» η κυβέρνηση της ΝΔ

Αύριο κρίνεται η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, καθώς αν το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απορρίψει το αίτημά του για αναστολή της διαδικασίας έκδοσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens αναμένεται να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα. Σφοδρη επίθεση εξαπέλυσε εναντιον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση της συγκάλυψης» και ζητώντας να έρθουν «όλα στο φως» για την υπόθεση της Siemens. Στη Γερμανία μεταβαίνει αύριο ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός, συνοδευόμενος από κλιμάκιο αστυνομικών και ενός γιατρού, με σκοπό να παραλάβει τον Μ. Χριστοφοράκο από τις γερμανικές αρχές, ίσως και εντός της ημέρας. Το εμπόδιο που απομένει είναι η προσφυγή που έχει καταθέσει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αιτούμενος την αναστολή της διαδικασίας έκδοσης.Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, μετά την επιστολή του προς τους συνηγόρους του Χριστοφοράκου –με την οποία τους καλούσε να δώσουν στη δημοσιότητα ό,τι στοιχεία έχουν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- περνά στην αντεπίθεση. O δικηγόρος του Χριστοφοράκου, Ντάνιελ Πέτερ, απεφυγε να απαντήσει ευθέως στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας στο «Έθνος της Κυριακής», ότι «αν έρθει τέτοιο αίτημα, θα δουμέ τι θα κάνουμε». Άμεση ήταν η αντίδραση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση: «Ενώ είχαν δημοσίως δεσμευτεί ότι θα δώσουν αμέσως τα στοιχεία που αφορούν στη ΝΔ, εφόσον τους ζητηθεί, στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να κάνουν το αυτονόητο!», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης. Την θέση του ΠΑΣΟΚ για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης επανέλαβε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έκανε λόγο για «γεγονότα που μας πονάνε και απαράδεκτες συμπεριφορές που πληγώνουν την αυτοπεποίθηση και την περηφάνια του ελληνικού λαού». Και ζήτησε «ανατροπές στο πολιτικό σύστημα που ανέχεται και επιβραβεύει την αδιαφάνεια και τη διαφθορά», χαρακτηρίζοντας «κυβέρνηση συγκάλυψης» την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Chris Cantwell κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με βολή στα 22.03μ.

Ο Κρίστιαν Κάντγουελ ύστερα από εξαιρετικη εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με βολή στα 22.03μ. Η επίδοση αυτή αποτελεί και την κορυφαία φετινή στον κόσμο. Ο Μαγιέφσκι προηγόταν μέχρι την 4η προσπάθεια, αλλά ο Κάντγουελ στην 5η προσπάθεια πέτυχε αυτό το 22.03μ. ανατρέποντας το σκηνικό. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο πολωνός με 21.91μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο γερμανός Μπάρτελς με βολή στα 21.37μ., που είναι και ατομικό ρεκόρ του.

Νίκος Πλουμπίδης: πενήντα πέντε χρόνια από τη διπλή καταδίκη και την εκτέλεσή του

Πενήντα πέντε χρόνια μετά την εκτέλεσή του, ο Νίκος Πλουμπίδης εξακολουθεί να διατηρείται ζωντανός στις μνήμες των ανθρώπων ως το θύμα μιας διπλής καταδίκης: πρώτα και κύρια ενός μισαλλόδοξου κρατικού μηχανισμού που, στο πλαίσιο μιας ψυχροπολεμικής αντικομμουνιστικής πολιτικής, τον οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα αλλά και της ηγεσίας του κόμματος του, το οποίο τον αποκήρυξε κατηγορώντας τον ως προδότη, με βάση ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία. Και είναι κυρίως αυτή η δεύτερη καταδίκη που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, καθώς αποτελεί μια από τις τραγικές στιγμές της ιστορίας του μεταπολεμικού ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, μια ιστορία γεμάτη λαμπρές στιγμές και παράλληλα σκοτεινά σημεία.
«Μη λυπάστε, εγώ τώρα θα ησυχάσω. Ο θάνατος είναι μια αλλαγή της ύλης. Έτσι είναι», έγραφε στο τελευταίο γράμμα του

Επίσκεψη Ερντογάν στην Πρίγκηπο

Επίσκεψη – έκπληξη στην Πρίγκηπο πραγματοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Ερντογάν συνοδευόμενος από πέντε υπουργούς του, επισκέφτηκε και το ορφανοτροφείο του Πατριαρχείου και στη συνέχεια παρακάθησε σε γεύμα στην «Λέσχη της Ανατολής» με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Είναι μεγάλη ημέρα γα την ομογένεια και τα ιδρύματά μας. Η παρουσία του κ. Ερντογάν εδώ μας αφήνει πολλές ελπίδες», ήταν το σχόλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MΕGA στην Κωνσταντινούπολη, η επίσκεψη είχε αποφασιστεί εδώ και τουλάχιστον τρεις ημέρες, αλλά κρατήθηκε μυστική και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να επιδείξει πρόοδο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εν όψει της κρίσης της υποψηφιότητάς της για ένταξη στην Ε.Ε. Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν, ωστόσο, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για τα ζητήματα που εκκρεμούν με το Πατριαρχείο. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία καταδικάστηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσπάθειά της να στερήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνορθόδοξη μειονότητα το μεγάλο κληροδότημα του κτιρίου που στέγασε στην Πρίγκηπο το ορφανοτροφείο.
http://www.tanea.gr