Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η ΓΥΜΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ!


http://www.epikairo.gr

Πολιτική ρήξη στην "αγία οικογένεια";

Γιατί ο Κων/νος Μητσοτάκης αρνήθηκε να πει ο,τιδήποτε για τη Ντόρα στη συνέντευξή στο Μega; Μια πρώτη απάντηση είναι "για λόγους τακτ". Τί να έλεγε για την ήττα της κόρης του; Μια δεύτερη -ακριβής- απάντηση είναι ότι έχει απογοητευθεί πλήρως από τη στρατηγική της, που την οδήγησε από φαβορί να καταλήξει ηττημένη με διαφορά. Είναι αλήθεια πως μέσα στην οικογένεια υπάρχει μεγάλη ένταση. Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ντόρα έκανε του κεφαλιού της, απομονωμένη από ένα στενό επιτελείο, το οποίο δεν την άφηνε να ακούσει διαφορετικές απόψεις. Γι' αυτό και μετά την ήττα της, είπε ότι... "είναι τώρα η ώρα να βγει μπροστά ο Κυριάκος"! Πράγμα, το οποίο και έγινε! Ο Κυριάκος, που επίσης θεωρεί ότι η Ντόρα πορεύτηκε με βάση τη βεβαιότητα ότι θα νικήσει και δεν άκουγε κανέναν, ήδη από την πρώτη μέρα εκλογής Σαμαρά έκανε δηλώσεις που ορθώς εκτιμήθηκαν ως άνοιγμα στον νέο αρχηγό! Αν, μάλιστα, ο Σαμαράς του προτείνει να γίνει σκιώδης υπουργός θα το δεχτεί, με συνέπεια η πολιτική ρήξη στην οικογένεια να πάρει και δημόσιο χαρακτήρα. Η Ντόρα θα λέει ότι ο Σαμαράς πορεύεται μόνο με τους δικούς του και την ίδια ώρα ο αδελφός της θα είναι από τα πρωτοπαλήκαρά του...
http://veto300.blogspot.com

ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ : Χ. ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ – Ν. ΜΑΥΡΩΝΑΣ

Για όσους δεν πείθονται !!!


http://greki-gr.blogspot.com/

ΒΟΥΒΑΛΙΑ - ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1...

Η αλήθεια: ποιος έδειρε τον Μπερλουσκόνι

Δείτε παρακάτω πως και ποιος ξυλοκόπησε τον Μπερλουσκόνι..
http://www.i-reportergr.com







Αντιδρούν στη μείωση μισθού βουλευτές και υπουργοί

Πολλοί είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί που διαφωνούν για τη μείωση του μισθού τους την οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 10% η 15%. Πάντως τις περισσότερες διαφωνίες εκφράζουν στελέχη της αντιπολίτευσης. Ρε δε ντρέπεστε λίγο ο κόσμος πεινάει και θα αντιδράσετε κιόλας επειδή θα χάσετε πέντε φράγκα…
troktiko

ΠΑΜΕ: Απεργία την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

alt

Απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η οργάνωση για συμμετοχή από τα σωματεία μπαίνει στην τελική ευθεία. Αρχής γενομένης από τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Κέρκυρας, πολλοί από τους οποίους παραμένουν απλήρωτοι παρά τις γιορτές που πλησιάζουν, η προετοιμασία κορυφώνεται για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία κατέρχονται στην απεργία ζητώντας καταβολή των δεδουλευμένων και των επιδομάτων τους σε δέκα ξενοδοχειακές μονάδες της Κέρκυρας. Σε δεινή θέση βρίσκονται περίπου 500 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο ενώ κάποιοι περιμένουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο!

Απεργία καθηγητών
24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ενώ δάσκαλοι και νηπιαγωγοί παλεύουν να πάρει μορφή 48ωρης απεργίας η κινητοποίησή τους, αφού η ΔΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 16 Δεκεμβρίου
Στάση εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων
Στάση εργασίας αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ συνέχεια αποφάσισε να δώσει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.
http://www.corfupress.com

Silvio meets Αλέξης...!"


http://tvorini-gr.blogspot.com/

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑ, ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ : ΕΞΩ !...

Κεκτημένη ταχύτητα και συνέχιση μιας θλιβερής πεπατημένης ; Αδυναμία προσαρμογής στη νέα εποχή της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ; Λαθεμένη εκτίμηση των προθέσεων του Γ. Παπανδρέου ;
΄
Ο, τι κι αν ισχύει, δεύτερη κουβέντα δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε η καραμανλική πρακτική με τα «ζώα μου αργά», μπορεί να υιοθετηθεί : ο καθένας μπροστά στα έργα του και τις ευθύνες του !...

Ντίνο Ρόβλια, μεσ΄ την ατυχία σου, έγραψες ιστορία

http://logoplokies.blogspot.com/

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Διάσκεψη για το Κλίμα

Με χρήση δακρυγόνων η αστυνομία της Δανίας διέλυσε πορεία διαδηλωτών και συνέλαβε τουλάχιστον 100 άτομα στην Κοπεγχάγη όπου διεξάγεται η Διάσκεψη για το Κλίμα. Περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εξαγγείλει πορείες. Την ίδια ώρα, οι υπουργοί περιβάλλοντος από 193 χώρες προσπαθούν να λύσουν τα αδιέξοδα ώστε να γίνει εφικτή η υπογραφή μιας συμφωνίας ως την Παρασκευή από τους αρχηγούς κρατών που έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν στη Δανέζικη πρωτεύουσα. Ακτιβιστές είναι δυσαρεστημένοι από την απουσία προόδου στις διαπραγματεύσεις αλλά και γιατί η Δανέζικη προεδρία περιέκοψε τις θέσεις που προορίζονταν γι αυτούς, μετά την άφιξη υπουργών και των συμβούλων τους. Τα δυο βασικά σημεία διαφωνίας στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης αφορούν στο ποσοστό μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων απο τις πλούσιες χώρες.
http://www.skai.gr

Από το "sorry, dad" στο "my way"...

Η συμπεριφορά ενός παιδιού που μόλις έσπασε το βάζο με την μαρμελάδα είναι λίγο πολύ γνωστή. Όταν στερέψει από δικαιολογίες, όταν σταματήσει να ρίχνει το φταίξιμο για το σπασμένο βάζο σε γάτες, σκύλους, καιρικά φαινόμενα και εξωγήινους θα παραδεχτεί ότι αυτό το έσπασε λέγοντας με χαμηλωμένο το κεφάλι, "Συγνώμη, μπαμπά δεν θα το ξανακάνω". Η υπόσχεση του φυσικά θα διαρκέσει τόσο, όσο χρειάζεται η μητέρα του να τοποθετήσει το καινούργιο βάζο στο ράφι και να προσπαθήσει - στα κρυφά και πάλι - να το πάρει.
Η συμπεριφορά της χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει, εδώ και πολλά χρόνια, το ίδιο παιδική. Ανακαλύπτοντας συνεχώς φανταστικούς και μη εχθρούς ο Κώστας Καραμανλής και οι οικονομικοί υπουργοί του προσπαθούσαν κάθε χρόνο να πείσουν την Ε.Ε ότι για την κατάντια της οικονομίας φταίνε άλλοι. Και όταν οι δικαιολογίες έπεφταν στο κενό έσκυβαν το κεφάλι ζητούσαν συγνώμη και έδιναν την υπόσχεση ότι θα κάνουν ότι οι Ευρωπαίοι τους πουν για να μην επαναληφθεί. Όλα αυτά, φυσικά, μέχρι την έναρξη εφαρμογής του προϋπολογισμού.
Ο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες λειτούργησε με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Αντί να πάει, απολογητικά, με σκυμμένο κεφάλι αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους σαν ίσος προς ίσον και κατάφερε να εισπράξει την αρχική τους συμφωνία σε ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό που μας πρότειναν. Βασίστηκε τόσο στην διαπραγματευτική του ικανότητα όσο και στην πολύ λογική διαπίστωση ότι η χώρα μας έχει τεράστιες διαφορές από τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Ε μας προτείνει σκληρά μέτρα που αφορούν τους μισθούς και τις συντάξεις, ο εύκολος δρόμος, δηλαδή. Ποτέ, όμως, δεν τόλμησε να μας προτείνει μείωση των αμυντικών μας δαπανών. Ίσως γιατί Γαλλία και Γερμανία εισπράττουν κάθε χρόνο από εμάς τεράστια ποσά από την αγορά όπλων. Δεν είχαν ποτέ τολμήσει να μας προτείνουν αντιμετώπιση της διαφθοράς, ίσως γιατί πολλές εταιρίες μεγάλων συμφερόντων (βλ. Siemens) εδώ και χρόνια βολεύονται από το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στους διαγωνισμούς του δημοσίου - και όχι μόνο.
Σε μια χώρα όπου κάθε χρόνο χάνονται δεκάδες δισεκατομμύρια σε όπλα, στημένους διαγωνισμούς, προμήθειες στα νοσοκομεία, μαϊμού - σωματεία (μόνο στον αθλητισμό το 50% των σωματείων - πάνω από 9.000 - που εισπράττουν επιχορήγηση υπάρχουν μόνο στα χαρτιά) η Ε.Ε είναι ανίκανη να προσφέρει ουσιαστικές προτάσεις εξόδου από την κρίση. Γι΄αυτό και όταν ο Πρωθυπουργός τους έβαλε στο τραπέζι τα δεδομένα προτείνοντας λύσεις δεν είχαν παρα να συμφωνήσουν με αυτές.
Την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε ο πρώτος Έλληνας, Πρωθυπουργός που είπε ξεκάθαρα στους Ευρωπαίους, "my way", χωρίς αστείες δικαιολογίες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η κυβέρνηση να κάνει το σχέδιο πράξη, μέσα στα επόμενα χρόνια. Από αυτό θα κριθεί η επιτυχία ή η αποτυχίας της...
http://proxeirotetradio.blogspot.com

Οσα δεν εδειξαν οι καμερες...



http://asimonis.wordpress.com/

Μυαλά Ξυράφια!

Η νεανική ψηφιακή καινοτομία έχει σήμερα την τιμητική της με την απονομή βραβείων στα κοφτερά μυαλά, τα «ξυράφια» του λογισμικού από την Υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, την Ευρωπαία επίτροπο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βιβιάν Ρέντιγκ, τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλη και τον Διευθυντή Πληροφορικής του MediaLabτου ΜΙΤ Μιχάλη Μπλέτσα.
Οι βραβευθέντες φοιτητές συμμετείχαν στον διαγωνισμό «xirafia.gr» με αντικείμενο την δημιουργία ανοικτού καινοτόμου λογισμικού για την Ψηφιακή Προστασία του Περιβάλλοντος στον ευρωπαϊκό χώρο. Τα προγράμματα που δημιούργησαν αφορούν στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και πρόληψη καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον, ψηφιακές δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την παρακολούθηση της ενεργειακής απόδοσης, δράσεις για την πολιτική προστασία κλπ. Ο διαγωνισμός αποτελεί δράση Αριστείας της Ψηφιακής Στρατηγικής και χρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Στόχος του είναι:

* η κινητοποίηση των φοιτητών, ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες και την πληροφορική για εφαρμογές με ορατό αποτέλεσμα, σε θέματα που απασχολούν κάθε Ευρωπαίο πολίτη, όπως το περιβάλλον,
* η δημιουργία εργαλείων λογισμικού για την προστασία του περιβάλλοντος από Έλληνες φοιτητές για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
* η ανάδειξη της δημιουργικότητας και της καινοτομικής σκέψης του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Οι νικητές βραβεύτηκαν, με έπαθλα συνολικού ύψους 14.000 ευρώ. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκεστο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη. Ανάμεσα στις πολλές και αξιόλογες προτάσεις που εξετάστηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, οι τρείς που ξεχώρισαν με σειρά προτεραιότητας είναι οι:

1. «Eco Truck»: Διαδικτυακή εφαρμογή για τη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής χαρτιού προς ανακύκλωση.


Συμμετέχοντες: Κατερίνα Σιδηροπούλου και Νικόλαος Μπεζιργιάννης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Οι νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 6.000 ευρώ. Βαθμολογία 8,06/10. Οnline εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού που απευθύνεται σε εταιρίες ή απλούς πολίτες που επιθυμούν να διαθέσουν χάρτινη ύλη προς ανακύκλωση. Μέσω του Eco Truck, η συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης από τα φορτηγά αποκομιδής μπορεί να γίνει γρήγορα και με τρόπο πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, ακολουθώντας δρομολόγιο που επιτρέπει την μείωση κατανάλωσης καυσίμων, την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των σημείων παραλαβής, σε λιγότερο χρόνο, με μικρότερο κόστος μεταφοράς, και με μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

2. «e-Receipt»: Σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων και λογαριασμών που καταργεί την εκτύπωση, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης χαρτιού. Συμμετέχοντες: Κυριάκος Τούμπας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Βαλεντίνος Ευριπίδου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής. Οι νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 4.000 ευρώ. Βαθμολογία 8,01/10. Το e-Receipt αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων, που καταργεί την ανάγκη εκτύπωσης των εγγράφων αυτών και κατά συνέπεια μειώνει αισθητά την κατανάλωση χαρτιού. Η ηλεκτρονική διαχείριση των αποδείξεων μπορεί να επιφέρει και επιπλέον οφέλη, όπως προβολή και αποθήκευση όλων των αποδείξεων των αγορών του χρήστη μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος, υπολογισμό χρήσιμων στατιστικών, κ.λπ.

3. «e-cology»: Διαδικτυακή πλατφόρμα συλλογής και οπτικοποίησης δεδομένων περιβαλλοντικής ρύπανσης, μέσω κινητού τηλεφώνου. Συμμετέχοντες: Σαράντης Μακούδης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων, και Κωνσταντίνος Καρακατσιώτης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Οι νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 3.000 ευρώ. Βαθμολογία 7,66/10. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού για κινητά τηλέφωνα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν περιβαντολλογικές μετρήσεις στη περιοχή στην οποία βρίσκονται: μετατρέπει ουσιαστικά το κινητό τηλέφωνο σε ένα φορητό μετρητή ρύπων. Στη συνέχεια οι μετρήσεις, συνοδευόμενες από τη γεωγραφική θέση στην οποία μετρήθηκαν, στέλνονται σε έναν κεντρικό server, στον οποίο αναλύονται και συνδυάζονται με τις μετρήσεις των υπόλοιπων χρηστών της περιοχής, παράγοντας ολοκληρωμένη ενημέρωση/καταμέτρηση.
http://www.tovima.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Μόνο με κλειστού τύπου πλοία τα δρομολόγια προς Κέρκυρα


Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα - Λευκίμη,λόγω των ισχυρών ανέμων. Με κλειστού τύπου πλοία τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα. Βροχές που κατά τόπους είναι έντονες σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για την πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα του Μετσόβου και της Βασιλίτσας. Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς που θα ταξιδέψουν στα ορεινα του Νομού Ιωαννίνων,να έχουν αλυσίδες σε κάθε περίπτωση μαζί τους, προκειμένου εάν χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.
epirusgate

Ντόρα κάτσε φρόνιμαααα...


http://massmedia-gr.blogspot.com

Ελλείμματα, διαδικασίες και... πόλεμος

Γεια σας,
τελικά η Ελλάδα είναι η χώρα των ελλειμμάτων. Έλλειμμα δημοσιονομικό, παραγωγικό, πολιτικό, αξιοπιστίας, αποφάσεων, ιδεών, διαφάνειας... Μάλλον όμως πάνω από όλα έχουμε έλλειμμα σοβαρότητας και ευθύνης.
Νομίζω ότι η ανοιχτή διακυβέρνηση, που καινοτόμα εισήγαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δείχνει την βούλησή της σχετικά με την διαφάνεια και την συμμετοχική δημοκρατία, είναι κάπως άκαιρη, τουλάχιστον για θέματα που κάθε απόφαση πρέπει να ληφθεί άμεσα.
Στην οικονομία, όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Όχι με στοιχεία, αλλά από τις δηλώσεις των παραγόντων. Η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για την Ελληνική οικονομία. Γνωρίζουν λεπτομέρειες όλοι οι Ευρωπαίοι για την οικονομία μας και όχι οι Έλληνες. Μετά την παρουσίαση των στοιχείων, θα έπρεπε να καλέσει τα κόμματα του κοινοβουλίου, να παρουσιάσει τις προτάσεις της και να ακούσει τις δικές τους. Αφού γίνει και αυτό, η κυβέρνηση θα "εκμεταλλευόταν" την πρόσφατη εντολή που έλαβε και το 10% της διαφοράς, για να ενεργοποιήσει την απόφασή της για την έξοδο από την κρίση. Με γρήγορες κινήσεις, άμεσες αποφάσεις και κατεπείγουσα εφαρμογή τους.
Στον τομέα του ασφαλιστικού, ο διάλογος με τα συνδικάτα είναι απαραίτητος, όμως νομίζω ότι θα έπρεπε να εκπροσωπούνται και πάλι τα κόμματα του κοινοβουλίου. Βέβαια, τα κόμματα αντιπροσωπεύονται έμμεσα, όμως η φυσική και επίσημη παρουσία τους στον διάλογο θα ήταν διαφορετική. Αν οι συνδικαλιστές έβλεπαν απέναντί τους αποφασισμένους πολιτικούς για την λύση του ασφαλιστικού (υπάρχουν άραγε?), θα έπαιρναν διαφορετική θέση και ο καθένας θα κρατούσε πιο υπεύθυνη στάση.
Θεωρώ ότι οι δύο αυτοί τομείς, θα έπρεπε να είναι εκτός διαλόγου με την κοινωνία, αλλά εντός διαλόγου με τα κόμματα, όπως το θέμα της διαφάνειας και της διαφθοράς. Η προσπάθεια της κυβέρνησης για ανοιχτή διακυβέρνηση και διάλογο με την κοινωνία πριν τα νομοσχέδια πάρουν την τελική τους μορφή, είναι πραγματικά αξιέπαινη και πρωτοφανής για τα δεδομένα της χώρας μας. Νομίζω όμως (διαβάζοντας τα σχόλια που κάνουν οι πολίτες στο opengov.gr) ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας δεν είναι έτοιμο για τέτοιες διαδικασίες. Θα μπορούσε λοιπόν να λειτουργήσει, πιλοτικά στην αρχή, για λιγότερο επείγοντα θέματα, όπως π. χ. το περιβάλλον.
Φυσικά και τα κόμματα του κοινοβουλίου δεν έχουν δείξει και την απαραίτητη σοβαρότητα ή θέληση να συμμετάσχουν σε έναν τέτοιο διάλογο. Το ΚΚΕ, πριν ακόμα αρχίσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό, κήρυξε πόλεμο! Αν είναι δυνατόν, το 2009, να μιλάμε για πόλεμο! Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, προσπαθούν να "κρατήσουν" τους ψηφοφόρους τους, που τείνουν να φύγουν προς μία πιο κεντρώα κατεύθυνση, σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα... Πρόσφατα είδαμε τους κκ Τσίπρα και Καρατζαφέρη, να καυγαδίζουν κάνοντας λόγο για "κοινόβια", "κόκκινα φωτάκια" και φυσικά... "πολυκατοικίες", μέσα στο κοινοβούλιο!!! Θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, όλοι να σοβαρευτούν και να προσπαθήσουν να λειτουργήσουν υπεύθυνα για το καλό του τόπου...
Η αυριανή σύσκεψη των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με θέματα διαφάνειας και διαφθοράς, θα είναι ένα κρίσιμο τεστ σοβαρότητας. Τα κόμματα θα πρέπει να αποδείξουν αν είναι έτοιμα να συνεισφέρουν στην βελτίωση και στην πρόοδο της χώρας, ή αν απλά προσπαθούν να διαφυλάξουν τα "εργασιακά δικαιώματα" των βουλευτών τους.
Όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, σήμερα, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, τις αποφάσεις μας και να πληρώσουμε το τίμημα της κατάστασης αυτής, στην οποία όλοι συνεισφέραμε, σε διαφορετικό βαθμό. Διαφορετικά, απλά θα αναβάλλουμε (για πολύ λίγο) τα σκληρά μέτρα, που όχι μόνο δεν θα θέσουμε σε διάλογο, αλλά θα κληθούμε να τα ακολουθήσουμε "κατά γράμμα" και να λογοδοτούμε στο εξωτερικό, που φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την σωτηρία μας...
Η ευθύνη των σημερινών μας αποφάσεων, βαραίνει την αυριανή μας κατάσταση... Ευθύνη που μέχρι σήμερα αποφεύγαμε και σήμερα καλούμαστε την πληρώσουμε.
Σας ευχαριστώ,
Γιώργος Φακίτσας
http://politikianalisi.blogspot.com

Βρείτε τα νέα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ και τα κίνητρα για απόσυρση

Εκατομμύρια οδηγοί θα πληρώσουν αυξημένα τέλη κυκλοφορίας (έως και 150 ευρώ) και για το 2010. Όσοι θέλουν να αποσύρουν το ΙΧ τους, μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση έως και 3000 ευρώ. Τι θα ισχύσει για το δικό σας αυτοκίνητο; Βρείτε την απάντηση με το εργαλείο του enet.gr. Για να εντοπίσετε πόσα θα πληρώσετε για να εξασφαλίσετε το σηματάκι για το 2010, θα πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα: Πρώτον τον κυβισμό του ΙΧ σας και δεύτερον την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Από το συνδυασμό των δύο πληροφοριών θα προκύψει το νέο ποσό. Αν θέλετε να πληροφορηθείτε για το κίνητρο της απόσυρσης, θα πρέπει να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Αν θέλετε απλώς να αποσύρετε το παλαιό σας αυτοκίνητο
2. Αν θέλετε να αποσύρετε το παλαιό αυτοκίνητο και ταυτόχρονα να αγοράσετε καινούργιο.
3. Ποιος είναι ο κυβισμός του ΙΧ που αποσύρετε

Τέλος, το εργαλείο του enet.gr θα σας απαντήσει και για το αν θα σας επιτραπεί -και κάτω από ποιες προϋποθέσεις- η είσοδος στον δακτύλιο από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά.
http://www.enet.gr